icon

Chcem vylúčiť pečivo

lucia006
1. jún 2014

Ahojte zienky,potrebovala by som radu ,odtych ktore prestali jest pecivo,a nahradili si to niecim inym,chcem schudnut ,a preto chcem na zaciatokvylucit chlieb a ine pecivo zo svojho jedalnicka,cim ho mam nahradit?myslela som,ze postaci ak budem miesto neho jest spaldovy chlieb,ale ako citam ,docitala som sa ,ze aj ztohto sa pribera.neviem si predstavit zivot bez peciva,dali to aj ostatne baby musim aj ja!dakujem vopred za rady napady 🙂

adrianazs
1. jún 2014

tie ryzovechlebiky dostat bezne v potraviny fres alebo billa mne strasne chutia a ked mam hlad narychlo namazem medikom a je po hlade staci mi 1-2 ks a mam po hlade na ranajky maslo natrete ale v malom mnozstve sunka vajicko na tvrdo a veeela veeela zeleninky tak vela chuti ti lucka a ozvy sa potom ako si na tom

anula
1. jún 2014

@lucia006
chod na brigadu do pekarne 😉 , u mna to fungovalo na 100%. 😀

mircalla
1. jún 2014

@lucia006 Pumpernickel a Bona Vita Aktiv chlieb - su to take specialne balene chleby, urcite lepsie ako tmave pecivo..............Mne teda moc nechutia, ale lepsie ako bez. Kupujem ich bezne v retazcoch - terno, billa, tesco....v beznych potravinach to nemaju. stoja okolo 1.8 euro

cerez
1. jún 2014

@lucia006 Biele pečivo sa dlho trávi a pocit sýtosti po ňom nie je. Črevá sú lenivé. Áno, v tmavom chlebe je schovaný cukor - karamel, preto má takú farbu. Ale sú aj iné chleby. Ja kupujem pšenično-ražný a jeden krajec ti rozhodne nemôže ublížiť a cez deň ho dostatočne spáliš.

lucia006
autor
1. jún 2014

Dakujem vam baby za rady ,urcite dam vediet ako som na tom,cca po mesiaci sa ozvem ci mam aspon kilecko dolu,musim mat pevnu volu,a zahnany hlad,a dufam,ze to pojee,moj chlap zje vsetko kedy chce a co chce ani gram nepriberie,ako to len robia tiii chlapy, 😉

mircalla
1. jún 2014

@lucia006 Mne to urobilo 13 kil...bez cvicenia...a tiez bez jojo efektu

sintra
1. jún 2014

Vsetko sa da, ked clovek naozaj chce. Postoj "neviem zit bez peciva" su len nastavenia v hlave. Jest pecivo je pre vacsinu ludi dlhorocny zvyk, prakticky od detstva, takze uz len predstava, ze sa ho mas uplne vzdat, moze byt strasne frustrujuca.
Pozri, ja som vylucila nie len vsetko pecivo, ale na dlhy cas aj komplet vsetky sacharidove prilohy - ryzu, cestoviny, zemiaky... a zijem, nic mi nechyba. Nehovorim, ze obcas nemam chut, ale prekonam sa, lebo mi to stoji za tie vysledky........
A vysledky veru su.

Poradila by som ti jedno - neber to tak, ze si to prisne zakazujes navzdy. Davaj si male ciele - vydrzat bez peciva vikend, potom prvy tyzden, potom dva, kazdy dalsi den sa pocita. A po dvoch tyzdnoch, ak to dodrzis, urcite budes sama vidiet, ze to stoji za to.

zita19
1. jún 2014

@lucia006 Ja som v podstate zrusila pecivo a chlieb uz pred rokmi. A vobec mi nechyba. Nepotrebujem ho skoro k nicomu. Snad len parky zjem s chlebom. A kedze ich jem tak 4x rocne.... Ja sa smejem, ze keby zrusili chclieb ja by som na to mesiace ani neprisla. Povacsine jedavam polystyren ale len ked mam nejaku vnutornu potrebu natiet si nieco na niaco. Na ranajky polystyren s mliekom a po zvysok dna mi ani viac chleba netreba. Sunka sa da zjest so zeleninou. syr sa da zjest so zeleninou. K polievke (k ziadnej) mi chlieb netreba. Akurat ked sa ide na nejaku grilovacku tak nejaky krajcek zjem s klabaskou. Ale ani k tomu mi chlieb nechyba. Staci kopec zeleniny. Priznam sa mam "zachvaty" chlebozrania a vtedy nejaky toust schrumam alebo v zufalstve chlieb vo vajci, ale to skutocne zriedka. Vylety, ked sa bali proviant na cestu su tiez dni s chlebom. Ale zodpovedne prehlasujem, ze cele tyzdne chlieb a pecivo nejedavam. A ani mi to nechyba. Ked som to tak napisala ci ja viem, ci rocne zjem 2 pecne chleba a 30 rozkov. Mozno ani tolko nie... Polystyren tak 1 balenie stvorhrannych tyzdenne. Niekedy viac, niekedy menej.

bohumila1988
1. jún 2014

Odporúčam prečítať knihu: Život bez pšenice od William Davis - super kniha!!!

cerez
1. jún 2014

@lucia006 Držím ti palce a sebe tiež, lebo ja mám zas problémy so sladkým. Ty ako si písala, zas nie. A čo sa týka chlapov, oni tak neriešia svoje kg ako my ženy. A trávenie - spaľovanie a metabolizmus im funguje úplne inak. Stačí mi vidieť doma manžela a syna, tí chodia na záchod snáď po každom jedle. 😀 To by som bola ja už ako prútik! 😀 😀

tenerifka
1. jún 2014

@lucia006 urcite ti to pomoze k redukcii vahy, pre cloveka nie su chlieb a ani celkovo muka zdraviu prospesne potraviny, skor naopak, na svete je stale viac obezity, rakoviny a srdcovo-cievnych chorob najma kvoli tomu, ze mucne jedla volia ludia kvoli nizkej cene, ale na ukor svojho zdravia. Dnesna muka a vyrobky z nej sa ani zdaleka nepodoba na tu, co jedli nasi rodicia a stari rodicia.
Musis mat pevnu volu, pojde to a vysledok mas zaruceny (samozrejme treba vylucit aj vsetko sladke).
Takisto nejem chlieb ani cestoviny, detom chlieb bud peciem doma alebo kupujem spaldovy/razny/alebo iny cz a jedia ho v malom mnozstve(tak raz za den, niekedy ani to), cestoviny z quinoi, pohanky, spaldy.....dnes sa uz da vybrat naozaj zo sirokej ponuky

kali010
1. jún 2014

Ak sa biele pecivo skombinuje so spravnymi tu
kmi, tak sa travi rychlejsie. Pozri blog vlada zlatosa. On sa zaobera travenim a potravinami a ich vplyvom na telo. A paradoxne preferuje, podotykam obca, vodove biele pecivo 🙂.

cerez
1. jún 2014

@anula Tak to u mňa by určite nefungovalo. Keď som ešte ako študentka praxovala v obchode, tak pod našou predajňou sme mali pekáreň s malým obchodíkom s čerstvo upečenými dobrotami. Tá vôňa chleba, sladkého pečiva doslova omámila čuchové a chuťové kanáliky. Niekoľko krát do dňa som tam v pálila a neodolala som hlavne osiemu hniezdu. Mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! 😀

cerez
1. jún 2014

@katkasofi Prosím ťa, a to ide celé vajíčko či len bielok?

kolinia
1. jún 2014

@mawka co su sacharidove vlny? Ja tiez dietam neverim, no tamta bola na ocistenie organizmu po sviatkoch a o tom, aby som sa naucila pit viac, lebo to bol moj problem, sladke vody nepijem a nikdy som nemuselanastastie. No mozem povedat, ze to bol super start, vobec som z tej diety nebola v strese a ani o hlade, trosku som si prisposobila a ked som dostala chut na sladke, dala som si raw tycinku.
Potom som zapojila sport a uplne vyradila bielu muku z domaceho varenia a pecenia, cukor vymenila za xylitol a olej za olivovy a kokosovy ci maslo, no a bez pohybu to samozrejme nejde tak dobre ako s nim, kazdy si moze najst ten svoj sposob, kedze kazdy ma rad ine a tiez ho bavi iny sport a aj zalezi, kolko casu ma nato, aby sa sebe venoval. 🙂

natalienocka
1. jún 2014

@kolinia Nechcem mudrovať, ani nič podobné, len ťa opraviť, že špaldu, ani nič z nej celiatici nemôžu, nakoľko obsahuje vysoký podiel lepku.

katka1981
1. jún 2014

@lucia006, zlatko ja som na bezlepkovej diete 3,5 mesiaca (dcerka ma celiakiu), za ten cas som lepkove pecivo alebo nieco lepkove zjedla ozaj strasne malicko. Tesila som sa ako schudnem a prd makovy, pribrala som 2 kg, ale tak to preto ze malej po nociach varime a ochutnavame a viac jedavam lebo som unavena. Ale pokial zrusis lepok a nahradis napr. kukricnym alebo ryzovym chlebikom, my sme na polystyrenoch, tak neschudnes, lebo maju rovnaky chaloricky prisun. Budem musiet zrusit sladkosti a zrusit vecere. Inak neschudnem.

mawka
1. jún 2014

@kolinia ved to, kazdemu sedi nieco ine, musi si pokombinovat.
http://www.fitnesstreneri.sk/prehlad-diet/116/s...

ja som aj zadala temu, kde hladam recepty, lebo sa priznam, z cisiel som mimo, co sa stravy tyka, ale odozva ziadna, tak zrejme oslovim odbornika, ktory mi zostavi takyto jedalnicek na napriklad 4 tyzdne a pritom budem cvicit, lebo aj cvicenie uz viem, ktore mi robi dobre velmi a ktore nic moc, myslim cviky. som absolutne rozhodnuta do toho ist.

meluela
1. jún 2014

@lucia006 skus si napiect domaci kvaskovy chlebik ... tam aj ked das velky podiel celozrnnej muky a velky podiel raznej, tak je fantasticky a napriek tomu sa z neho nepribera, skor naopak.
Skoda vzdavat sa dobreho chlebika. A da sa uz na trhu najst vcelku dobre chleby, len treba dlhsie hladat. Niektore su fakt udesne a plne zbytocnej chemie. Potom sa necudujem ze si ludia precitaju niekde clanok plny polopravd a idu hned zbytocne vzdat chleba.
Treba vylucit zbytocne kalorie a hybat sa, nie sa vzdavat komplexnych sacharidov a vrhat sa na niektoru z nezmyslenych a potencialne velmi skodlivych bielkovinovych diet.

mawka
1. jún 2014

@katka1981 ja ked som zrusila vecere, nedialo sa nic. u mna napriklad funguje jest kazde dve hodiny. cize ked viem, ze idem spat o desiatej vecer, dam si este o osmej nieco, aby som osalila mozog. hoci aj ten polystyren alebo kusok salatovej uhorky, proste nieco.

katkasofi
1. jún 2014

@cerez celé ;)

lienka434
1. jún 2014

@lucia006 doporucujem Ason-zitny chlebik,a housky.a ine zdrave doplnky🙂

mawka
1. jún 2014

@meluela uprava stravy bez cvicenia nema zmysel. ale akakolvek uprava stravy s cvicenim, hoci aj take nieco tvrde ako je sacharidova dieta zmysel ma.

meluela
1. jún 2014

@lucia006 a este k tomu pohybu - mne sa najlepsie hybalo ked bolo dieta este v kociku - dlhe hodiny kocikovania, najlepsie do kopca - to je prvotriedne kardio, lespsie nez v posilke ...

katka1981
1. jún 2014

@mawka, vies aka dieta mne sto perc. zaberie? Mozem jest vsetko na co mam chut, ale s mierou a posledne jedlo o 16. a ak chcem hudnut rychlejsie tak po 14. nejest. Ale tot uz asi nikdy nedokazem 😀

moni244
1. jún 2014

ja som minulý rok po pôrode strašne rýchlo zhodila, s malou denne 3-4 hodiny aktívneho kočíkovania, teraz som to nabrala a neviem kde, s malou sme väčšinou na ihrisku, tam za ňou lietam, cvičiť ma doma nebaví a do posilky nemám ako ísť, keďže rodina ďaleko, manžel furt v práci, snažila som sa nejesť pečivo, ale ja fakt nie som typ, čo bude jesť 7 dni v týždni zeleninový šalát a po celom dni s malou som taká vyšťavená, že nie som schopná variť si ešte aj večeru, dospela som do štádia, že si dám večer jednu tekvicovú kocku so zeleninou, sladké vody neznášam, cukrím len kávu, sladké nejem, už ani slané a váha sa stále drží rovnako ☹

mawka
1. jún 2014

@katka1981 😀 neboj, mna niekedy chytaju take stavy zrania, ze az.... ovladnut sa velmi tazke, vtedy najlepsie vypadnut z baraku, co najdalej od chladnicky 😀 😀

katka1981
1. jún 2014

@mawka, ved teraz cakam na muza jak kura na sopel, lebo mi isiel kupit nejake mnamky 😀 😀 😀 Najdolezitejsie zo vsetkeho je, dostatok spanku. Ked zacnem trosku viac spat, ze sa konecne podari, zacnem cvicit zumbu a ta mi doda tolko endorfinov, ze snad tej okoladke odolam 😀 Pree 3 dni prezit a potom si uz clovek pomalinky zvyka.

mawka
1. jún 2014

@moni244 behanie za dietatom nie je pohyb ☹ fakt ze nie. ja sa za tymi mojimi nabeham a nabeham a skor som priberala. proste bez zmeny komplet stravy a cvicenia to nejde a navyse si mozno typ, co pribera neskor od porodu, ja tiez. o to viac usilia clovek musi vyvinut. vidis, niekomu vyhovuje jest cely den vsetko a po obede nejest uz, niekomu kazde dve hodiny, niekto neje uz po 17.00.. asi musis viac moznosti vyskusat a uvidis, co ti sadne. ale urcite nieco existuje.

mawka
1. jún 2014

@katka1981 ja sa uz nevzrusujem nad chlapmi. mala som raz dlhy monolog o tom ako budu u nas zakazane chipsy, cokolady a proste tie vsetky dobroty. reku aby ma to nelakalo. som cakala podporu od chlapa. a co doniesol? chipsy, ktore sice lubim, ale ktore som uz nechcela, ze ano, a on mi so psimi ocami povie, ze sak tvoje oblubene a este v aute ma pre mna čukoládku moju oblubenu. ale ze sak nemusim to jest ked nechcem 😀 😀 kks.. najprv mi to strci pod nos a potom mi povie, ze nemusim, ked nechcem. vylozene dráždidlo... 😀