Chcem vylúčiť pečivo
Ahojte zienky,potrebovala by som radu ,odtych ktore prestali jest pecivo,a nahradili si to niecim inym,chcem schudnut ,a preto chcem na zaciatokvylucit chlieb a ine pecivo zo svojho jedalnicka,cim ho mam nahradit?myslela som,ze postaci ak budem miesto neho jest spaldovy chlieb,ale ako citam ,docitala som sa ,ze aj ztohto sa pribera.neviem si predstavit zivot bez peciva,dali to aj ostatne baby musim aj ja!dakujem vopred za rady napady 🙂
@lucia006
moja milá, priberá sa zo všetkého, čoho zješ vela. Nechápem to, ked chce niekto vylučiť pečivo. Doležité je jest pravidelne v menšich porciách, pit dostatok vody a CVIČIT. Diéty su nanič.
Ja ked som chcela schudnut, tak som jedla pečivo, ale celozrnné každé ráno a niekedy aj večer. A schudla som 10 kíl.
@moni244 teraz to neber osobne, ale ja nechapem, ako mozu zeny byt unavene z behania za malym dietatom, prepac. viem, mame toho vela my zeny, ale nie je to tak trochu aj o nastaveni v hlave? ja som ostala s prvakom a osemmesacnou sama uplne a proste som si nemohla dovolit "padat na hubu" od unavy a tak mi to aj ostalo.
nechcem sa nikoho dotknut, kocky, kazda mame to svoje, to nieco, ale pokial mate chlapa, aj ked zaraba a neni doma, ale mate ho, minimalne mate ako taky prijem, mozete sa spolahnut a nemusite sa nahanat v pravom slova zmysle za pracou vy, bez chlapa a vsetko riesit vy. myslim, ze vtedy by ste svoje postoje prehodnotili.
takze myslime pozitivne, hlavy hore. nehladat dovody, preco sa to neda, treba najst sposoby ako a pustit sa do toho 😵 😵 goood luck!
@mawka neberiem to osobne, viem ako to myslíš, to len ona má teraz také blbé obdobie, všade utekať, furt von, nepočúvať, doma všetko robiť, od chlapa pomoc žiadna a máš veľký obdiv, že si to z dvoma zvládla, budem musieť nájsť nejaký spôsob, len ja na diety a cvičenie nie som, to je môj veľký problém, zo športu mám rada len bicykel a korčule a na tie sa nedostanem
@lucia006 ahoj, ja som jedla suchare, ale nie ryzove chlebicky, ani suchare dietne, ale tie, co su celozrnne al. grahamove (kupovala som ich v Bille), prip. maces - ten mi moc nechutil :( Jedalnicek som si spravila tak, ze som pecivo viac-menej nepotrebovala. Rano jogurt a vlocky a na veceru som mala suchare, prip. zeleninu. U mna to bolo zo dna na den, zacala som s detoxikaciou a ta trvala 10 mes. :D
@moni244 dostanes, ked mala povyrastie troska. tak to teraz neries 🙂 tiez som mala ine starosti a rozhodla som sa tot len pred pol rokom v decembri. inak som de fakto nestihala so sebou 3 a pol roky robit nic prevratne. toto su dolezite rozhodnutia a clovek to musi chciet. mozno pride cas a povies si Idem do toho! Ono to ale musi prist zvnutra. Marne mi niekto bude hovorit prestan fajcit. Ok viem, mala by som. ale tym, ze nie som o tom vnutorne presvedcena, ze to chcem, tak by to boli len neuspesne pokusy. Uz sa poznam, musim mat v sebe presvedcenie, ze chcem, odhodlanie. taky pocit, ze uz len to, ze to chcem ma naplna 🙂 neviem to inak opisat.
Nejdem citat vsetko predo mnou, ale nejest chleba, lebo sa z neho pribera je blbost. Aj z ryze sa pribera, aj z cestovin a zemiakov a vlastne z cohokolvek, coho zjes viac ako je optimum k tvojej vyske, vahe a pohybu. Co budes potom vobec jest, len cistu vodu?
Mne sa velmi paci metoda jest vsetko ale s mierou. Co to znamena s mierou, vies zistit pomocou pocitania kilojoulov vsetkeho co si za den zjedla. Dobre je mat aj vhodne zlozenie bielkovin, sacharidov a tukov.
Pekne je to rozisane na stranke www.chudnutie-ako.sk A ked si cely den budes presne zapisovat co si zjedla, hned zistis z coho sa pribera. Ze napr miesto hrste solenych arasidov by si mohla mst pecene kura so zeleniniu a aspon by si bola syta. Jasne aj tam ti vyjde, ze chleba netreba jest na kila. Ale na ranajky a veceru si dat chlebik s nejakou bielkovinou a velkou kopou zeleniny, tym nic nepokazis.
@lucia006 ahoj 🙂 ,
tak ja som pečivo vylúčila už pred rokom a som spokojná. Vôbec mi nechýba. Zo začiatku som mala rovnaké obavy ako Ty, nevedela som si jedálniček bez pečiva predstaviť, nakoľko som si bagetku, ale krajec chleba dala aj ku kyslej polievke 😀 . No potom som potrebovala schudnúť do šiat veľkosti S, pričom som nosila veľkosť L 😀 . Tak teda som sa do toho pustila! Prvý týždeň bol náročný, ale potom som si postupne zvykla a pečivo mi nechýba. Nevravím, že som 100% tná, občas si dám aj pizzu, či langoš, ale možno tak raz za mesiac, niekedy aj cez víkend na raňajky, keď raňajkujeme všetci spolu, tak si dám aj ten chlebík 🙂 .
Hneď ráno, keď vstanem tak vypijem pol litra čistej odstátej (od večera) vody s citrónom. To Ti poriadne naštartuje metabolizmus 🙂 .
Na raňajky si zvyknem dať napr. jogurt, alebo syry, šunku a kopec zeleniny ku tomu. Alebo si dám pohár Acidka.
Ovocie jedávam len doobeda, to je do tej 12:00 hod, väčšinou o 10:00, ak si dám raňajky o 8:00.
O 12:00 si dám polievku, akúkoľvek. A potom okolo 15:00 si dám druhé jedlo, ale bez prílohy. Väčšinou teda mäsko na rôzne druhy ale bez zemiakov, ryže a cestovín. Kombinujem so zeleninou. Keď máme niečo také, čo mi nejde po chuti, ugrilujem si napr. kuracie prsia, alebo si urobím ryby, prípadne grilovaný encián, tofu....alebo aj zeleninu grilujem.
Naposledy jedávam o 17:00.
A chodievam behať, dvakrát do týždňa. Ja som si na takýto štýl už zvykla. Občas ma prepadne "žravá nemoc", ale nevadí, aj to treba 😝 😀 .
Podarilo sa mi schudnúť 8 kg, teda aj do tých šiat, kvôli ktorým som to všetko začala 😎 . Január, február som mala pauzu, vtedy som sa neobmedzovala, veď bola zima, tak na čo? 😀
Prajem veľa šťastia a trpezlivosti 🙂
@natalienocka no ja som to uz z niekolkych stran pocula, ze spalda neuskodila, ze mohli aj ludia, ktori maju alergiu na lepok, moze na tom nieco byt...
@salalienka ja praveze jem male porcie a dost malo,sladke vobec bezne jedlo,bola som za fitneskou bibianou mentovou ,povedala,ze moj problem je pecivo,
@bejbinka u nas ho dostat v potravinach Fresh: http://www.freshobchod.sk/-fresh-prevadzky vola sa vecerny chlebicek, taky mensi valcek posypany sezamom 🙂
Ahoj, ja som pecivo vyluzila uz pred 6 rokmi 😅 . Zo zaciatku to boli obavy, lebo pecivo som milovala, ale chcela som schudnut a tak motivacia zvytazila 😵 . Ako uz bolo vyssie napisane, z casu na cas si ho dam, ale len jeden kusok, mne uz vobec nechuti, a nevratila by som sa k nemu. Mam nakupene bielkovinove chlebiky, su vynikajuce, plne semiacok a ta chut.. 🙂 . Kupujem ho bud v Tescu, alebo v miestnych potravinach, som prekvapena, ze ho tu maju. Sice stoji viac, ale mne staci jeden kusok k nasyteniu, bud rano, alebo vecer. K nemu si dam kvalitnu sunku z Lidla, 98% maska, a vela zelenininu, bud s mozzarelou, alebo cotage syrom, alebo si do salatiku zamiesam balkansky syr. Presla som na proteinovu stravu. Ja som milovala cestoviny, pizzu, no vsetko Talianske 😀 , no ked som si po mesiaci dala kusok tych dobrotok, tak mi bolo zle, tazoba na zaludku, neslo to stravit 😝 . Teraz jem vela, kvalitne, schudla som, a nepriberam naspat.
@salalienka ale to nie je o chudnuti, ale aj o zdravi ... nie je jedno, co do seba das
@bejbinka, urcite vyskusajte, myslim, ze budete nadmieru spokojni 🙂 . My sme ju servirovali aj navsteve, a ta si tak pochvala, ze v zivote taku dobru sunku nejedla 😵 .
@keira, ja sice nadvahu nemam, ale mala som problem s prekyslenim, stale ma palila zaha, a upravou stravy to prestalo. Kazdemu sice padne vhod nieco ine, no treba skusat.
@hanatom no skusila som vyse tyzdna uplne bez ,bola som vecne hladna vycerpana,podrazdena,tak si davam aspon na ranajky,spaldovy,neviem ci dobry vyber,ale aspon krajec chleba n nastartovanie dna musi byt umna,zacinam od jula chodit pravideln na jumping,snad tie 5kila nechcene pojdu dole 😒
Tiež som vylúčila pečivo a je mi o 100% lepšie ,brucho krásne spľaslo ,váha síce stále ukazuje rovnako,ale vidím to na oblečení. Vážne je to o zvyku .
@lucia006 uplne bez problemov u nas kolkokrat nie je chlieb ani pecivo aj tyzden - rano
PO: prazenicu so struhanym parmesanom, avokadom a paradajkou
UT: muesli,z namocenych ovsenych vlociek, ovocia a orechov
ST: cottage syr s cucoriedkami
ST: varene vajicko, paprika, kolieska talianskej sunky
STV: quinoa varena s hrozienkami, semiackamia trochou medu
PI: omeleta s pancettou (alebo obycajnou prerastenou slaninkou)
SO: talianska frittata
NE: mliecny koktejl s nejakym bielkovinovym doplnkom 😀
desiate - ovocie a malu hrst orechov
obedy - polievka a zeleninovy salat
vecere - pecene alebo,dusene ryby, maso s dusenou zeleninou, alebo hribami
a mas vylucene chleby, pecivo, bielu ryzu aj zemiaky. divu ryzu mozes.
@briketa polovicu z toho som vzivote nepocula,nesom zvyknuta na takuto stravu,zeleninu nemam rada max,dusenu mrkvu karfil brokolicu,ale take ladovy salat cinsku kapustu papriku paradajku,nemozem ani citit ☹ preo je to oremna velmi tazke menit stravu,aj ked viem,ze to je len ozvyku,
@lucia006 a co ty cely den vlastne jes?
o tom chlebe/pečive by sa dalo pisat dlho...
ale podstata je v zdravej strave,, a to nie je "vylucit pecivo"... ale zmenit cely svoj zivotny styl, myslenie, doterajsi sposob zivota...
ranajky by mali byt tekute, aby nastartovali metabolizmus, nasa strava by mala byt zlozena prevazne zo zeleniny , obilnin a strukovin... vspravnych kombinaciach, aby organizmus nezatazovali... nebudem to tu vypisovat do detailov, len ak by niekto naozaj chcel zmenit svoj zivotny styl, rada poradim, nasmerujem...
neda sa to zo dna na den... je potrebne si k tomu nastudovat vela veci...
ja som toto vsetko zmenila, narodenim syna, a zavadzanim prvych prikrmov... zmenili sme myslenie, a hlavne stravu... a vedlajsim efektom bolo aj schudnutie (aj ja aj mm) ... pointa je osvojit si tie spravne zasady 😉
... a je mi divne, ze ta fitneska vyhodnotila, ze tvojim problemom je prave pecivo... podla mna to malo byt malo zeleniny... jedine, ze si cely den zila na chlebe... to by bolo pochopitelne...
chlieb inak jedavame (moj muz rano kase neoblubuje), ale kupujeme kvaskovy, ktory je telu prospesny... a ten sa da kupit len v speci pekarnach, alebo v bio obchodoch, alebo sa da jednoducho upiect doma ;)
PS: mna vzdy pobavi, ked niekto povie, ze ta, ci ona sunka je kvalitna, lebo obsahuje xy% masa... preboha a k tomu obsahuje xy kil chemie... uaaaa baby, citajte to zlozenie dalej, nie len tie % masa.... a bezne predavany chlieb detto....
@kali23 praveze nejem vela peciva,ale vecsinou moje ranajky su parky rohlik,alebo rohlik sunka syr maslo,nejem proste knim ziadnu zeleninu,potom jem obed polievkuokolo 12tej a okolo 14tej druhy obed ,a vecer si spravim niejake vajicka,ziadne kase ,ovsene vlocky,salaty zo zeleniny nejedavam,len max ,ked jablko banan takze ovocie,vela pijem zasiti ma to dost,

@mawka ja viem že to nie je vhodný pohyb, ale proste naháňať celý deň 16 mesačné dieťa ma tak oberá o energiu, že na cvičenie už nemám čas, korčule a kočík sa nedajú, lebo chodníky sú tu otras, na bicykel sa ju bojím posadiť a po nociach nechcem cvičiť ☹ ja mám 2 veľké problémy, málo jem a pijem, ja si dám ráno jogurt, malý obed a večeru a to je všetko