icon

Chudnem a nechudnem

iwkac
2. apr 2016

Ahojte mamičky,ja som už zúfalá.Zhruba 5 týždňov nejem biele,pečivo,chlieb,sladkosti,koláče,proste nič od múky a sladkého,takisto ani nič s olejom,maslom,Začala som zdravšie jesť,jogurty,zelenina,ovocie,ovsené vločky atd.Cvičím dva razy do týždňa,cca vždy jednu hodinu.Vody a zeleného čaju vypijem na hektoliktre.Jediné čo som si na sebe všimla je,že mi spadlo trošku brucho,ale nič viac.Ziadne kilá dolu.Je možné,že nechudnem,pretože mám v sebe skrytú chorobu štítnej žlazy,či je za tým niečo iné???Poradte mi prosím Vás.Nemôžem vyzerať v 37-mich rokoch ako slon,po dvoch deťoch....... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Dakujem za každú odpoved......

evittam
2. apr 2016

@culia1 Pozor, neraď ak nevieš poriadne - nie každý organizmus je nastavený tak ako píšeš - "mýtus" 5 jedál za deň už bol dávno vyvrátený - každý si musí nájsť tu svoju zlatú strednú cestu. 😉

iwkac
autor
2. apr 2016

no ja neviem či mám chorú štítnu žľazu....nebola som u dr......ale kedže sa mi nedarí chudnúť myslím,že to bude aj tým......

vanda969
2. apr 2016

@iwkac ak chces chudnut, nepocitaj kalorie ale sacharidy! Ak budes prijem sacharidov udrziavat pod 100g/den, schudnes zarucene. 1 krajec chleba (aj tmaveho) ma okolo 50g sacharidov, cize 2 krajcami uz zabijes celu dietu. Pozri si stranku norbiupdate, oni vyraba produkty pre nizkosacharidove diety. A cvicit 2xtyzdenne je zalostne malo, musis minimalne 4x.

janinka444
2. apr 2016

@iwkac ja si myslím, ze ides na to dobre, len mozno treba vyckat, kazdy organizmus je iny...a tu stitnu zlazu pre istotu si daj prekontrolovat, to aj obvodny lekar ti moze.... 🙂

anaku
2. apr 2016

1500 kcal vobec nie je malo. Je to na chudnutie tak akurat. To by si musela dlhodobo hladovat pod touto hodnotou aby sa ti spomalil metabolizmus. Niekde ale musi byt chyba,lebo keby si uplne vyradila sladke a pecivo tak nie je mozne aby si nechudla. A co vlastne jes ked prijmes tych 1500 denne a nejes pecivo ryzu ani zemiaky?? Ja som jedla vsetko aj pecivo aj ryzu zemiaky prijimala cca 5000 kj ( co je este menej ako tych 1500kcal ak dobre ratam) stitna zlaza mi nefunguje uz vobec ( autoimunitne ochorenie) a schudla som v pohode dost vela za dost kratky cas

iwkac
autor
2. apr 2016

@anaku raňajky,jogurt s vločkami.....desiata ovocie....obed.....ak nevarím tak chleba nejaký tmavý s cottage syrom alebo v alobale upečená ryba alebo kuracina.........olovrant jeden celozrnný chleba alebo chrúmem zeleninu.....a večera.....niekedy aj nič...alebo jogurt.....

anaku
2. apr 2016

@iwkac predtym si jedla norm. alebo si uz drzala nejake diety? Lebo nie je mozne ze by si pri tvojej vahe a takejto strave neschudla nic za 5 tyzdnov.

iwkac
autor
2. apr 2016

ked som mala asi 24 rokov/teraz 37/ som chudla tak,že doobeda som jedla všetko a poobede až do večera grahamové tyčinky a cvičila som......a pila som veľa vody.....a teraz ked chcem schudnúť,tak sa obmedzujem a nič nechudnem......proste som zúfalá.....

anaku
2. apr 2016

@iwkac ti verim. Ked sa snazis a efekt ziadny je to fakt divne. Asi ozaj skoc k tej dr. povedz co je vo veci a uvidis☺lebo zbytocne sa budes trapit a vysledky ziadne akurat psychika v keli co tiez chudnutiu nepomaha.

iwkac
autor
2. apr 2016

dakujem......no psychiku mám riadne dosratú...... 😒 😒 😒 nervozna som jak pes.....

iwkac
autor
2. apr 2016

@anaku dávam si aj šunku,čisto zeleninové šaláty,vajíčka,syry,ako mozarella,cottage cheese atd....priatel je diabetik,tak on mi vie poradiť čo mám jesť.......

tenerifka
2. apr 2016

Bohuzial je pravda, ze nie je to iste chudnut, ak ma zena 20 rokov, a ak ma 40 rokov.Ty mas 37 a v tvojom veku na to, aby si schudla, je 1500 kcal hranicne, len ak by si vrcholovo sportovala, potrebovala by si viacej. Nemusis pojedat cely deñ, zabudni na 5 jedal denne. Pri kazdom skonzumovanom jedle sa spusti v tele zapalovy proces, pojedat cely deñ nie je pre organizmus prirodzene a uz vobec nie zdrave. Sacharidy nemusis vylucit, tie sa nachadzaju v vsetkom ovoci a vo vela druhoch zeleniny(mrkva, brokolica, rajciny, tekvica, cukina, repa....a v mnohych dalsich). Chlieb a vsetky potraviny, z ktorych ti bude skakat glukoza hore-dole(cukor, vsetky druhy muky, zemiaky, ryza) vysad uplne, zameraj sa na listovu zeleninu a vajicka/ryby/chude hovadzie/bravcove maso(kuracie len z bio alebo domaceho chovu), nejake strukoviny(vzdy so zeleninou a nie na veceru), surove orechy roznych druhov(ale pri redukcii vahy len hrst denne).Na pripravu pouzivat Virgen extra olivovy olej. Nejde o dietu, ide o kompletnu zmenu stravovania. Ked uz raz dosiahnes svoju idealnu vahu,pokracovat v tomto stravovani, ale pridat trochu kcal(orechy/ovocie/kvalitny cz chlieb).
Ja mam cerstvyc 42 rokov/167 cm/62kg a viem o com hovorim.

whitecat666
2. apr 2016

@iwkac ono strasne vela zalezi na tom ake velke porcie jes a ako casto jes?
1. To, ze si zacala jest zdravo neznamena, ze z toho vyrazne schudnes (urcite nie skor ako za rok, dva). Za 5 tyzdnov je to absolutne nerealne. 😖 😖 😖
Jest zdravo a zacat sa hybat je dlhodoby proces, ktory podstupuju ludia, kt chcu zmenit zivotny styl.
2. Pokial chces schudnut rychlo, ked ti nejde o to zacat zit zdravo ale zameriavas sa na kila a napr. sa potrebujes na nejaku prilezitost zmestit do siat. jedine co moze fungovat je drasticka dieta a tam je dolezite jest velmi malo.
Napr. u mna, ked som si dala na ranajky pol taniera ovsenej kase bez sladidla, na desiatu jablko, na obed mozzarellu a na veceru polku tvarohu, tak som chudla ooovela pomalsie ako ked som si dala za cely den len 300g melonu (100g na ranajky, 100g na obed a 100g na veceru).

iwkac
autor
2. apr 2016

ved aj mne to tak už príde,že čím menej jem,tým je to horšie a nechudnem......asi budem jesť tak ako predtým.....len začnem viac cvičiť...... 😠 😠 😠

sense
2. apr 2016

skus sa pridat k skupine Cesta k mojej premene, je tam vela dobrych info od stravovania, cvicenia atd, aj realne premeny...je to verejna skupina tak nepotrebujes pozvanku...

anaku
2. apr 2016

@iwkac to ti urcite nepomoze a este viac ta to demotivuje. Lebo ten pohyb je pri chudnuti ozaj iba doplnok a rozhodujuca je ta strava. A pri tvojej vahovej kategorii by si zmenou stravy mala zacat chudnut zozaciatku dost rapidne cize by som sa skor zamerala na hladanie priciny preco sa tak nedeje ( lekar, vyzivovy poradca...). Kazdopadne ti drzim palce.

whitecat666
2. apr 2016

@iwkac nevzdavaj to, po 5tich tyzdnoch by bola skoda.
Ak chces rychly vysledok, skus tuto dietu: https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/13-dnova-mliecna-dieta-zacinam-kto-sa-prida-2/
ja som ju uz raz davno drzala a naozaj funguje a je bez jojo ekeftu, len ju treba vydrzat dokonca. Vcera som zacala znova aby som do plaviek v lete vyzerala podla predstav 🙂 .
A never tomu, ze čím menej jes, tým menej schudnes. Priberies zo vsetkeho co zjes!

micpav
2. apr 2016

Ale chudneš!!!! Veď si už zbadala, že Ti opadlo trochu bruško 🙂 Problém je, že dva krát do týždňa cvičíš. To je veľmi málo na spálenie kalórií. Skús pridať plávanie a naozaj žiadne flákanie. Jednu hodinu plávať až tak, že ťa budú štípať svaly a v peknom počasí určite bicykel. Odvez sa niekam a daj si limit hodinu a po hodine sa vrátiš spať. Ak budeš unavená určite sa najedz potrebuješ doplniť energiu. Kurča, tvarohový krém, ovsené vločky ak máš chuť na sladké tak vafle trochu si ich polej ovocný čajom nesladeným ale nerozmoč ich moc a ozdob malinami, jahodami, kiwi a môžeš na vrch šľahačku. A neboj sa tej šľahačky. Ak máš vysoký výdaj energie tvoje telo to spracuje. Ja ťažko fyzicky pracujem a k tomu keď mám ešte aj športovať tak som si neraz kúpil 600g dezertu a to som celé zbaštil a výsledok žiadny tuk. Prečo? Pretože mám veľkú spotrebu kalórií a potrebujem ju dorovnať.

micpav
2. apr 2016

S tou štítnou žľazou :D prosím ťa nič si nevsugeruj! Nahmataj si ju ak ju nemáš zväčšenú tak Ti nič nehrozí. Ak si nie si istá navštív lekára a povedz mu, že máš niečo zo štítnou žlazou. Nestresuj sa lebo telo Ti spáli zásoby vitamínov!

andrea1010
2. apr 2016

ahoj, je síce pekné, že človek zdravo je, ale dôležité je aj množstvo, proste príjem musí byť nižší ako výdaj, dvakrtát do týždňa hodinka sa mi zdá málo, ale lepšie ako nič, ja som behávala pred tehu každý deň 45 min, plus trikrát do týždňa kruhový tréning, zmenila som stravu, ale sem tam som si dala aj čokoládu, vážila som sa minimálne, raz za mesiac stačí a pozor, nie pred menštruáciou a ani počas nej, skôr by som merala centimetre, nezabudnúť sval je ťažší ako tuk, preto tie kilá nejdú až tak dole, bude to dobre, len sa nedeprimovať a makať ďalej 🙂 držím palce 🙂 a šla by som na preventívku, nech viete, že je všetko ok

evittam
3. apr 2016

@tenerifka Presne tak - úplne inak sa chudne v 20-siatke a v 40-siatke. A presne viem o čom hovorím.
@anaku Je úplne normálne a v poriadku, že za 5 týždňov nešla na váhe dole vôbec - niekto dokonca aj priberie a ako napísala išla dole na cm a aj to je dôležité - ako som už ja napísala vyššie svoje skúsenosti.
@iwkac Takže to len netreba vzdať a určite sa efekt dostaví a tiež by som viac cvičila - ako ja aspoň 3-4x do týždňa. 😉

timea7
3. apr 2016

@iwkac ja si myslím, že tvoj príjem je nízky a telo začalo šetriť. Skús trochu pridať, je to paradox, ale mnohým to pomohlo. A nebuď nervózna, aj keď viem, že je to demotivujúce, ale musíš byť pripravená na to, že počas chudnutia budú týždne, kedy neschudneš nič, dokonca váha môže ísť aj trochu hore, napriek tomu, že sa neprejedáš a naopak, potom zletí z ničoho nič viac kg naraz. Vezmi si to z inej stránky - mohla si za tých päť týždňov aj tri kg pribrať, nie? No ty si váhu držíš, cítiš sa fyzicky určite lepšie, spadlo ti bruško, takže fajn, zotrvaj a ono to pôjde. Držím palce!

anaku
3. apr 2016

@evittam no este som sa nestretla s tym,ked clovek s velkou nadvahou az obezitou radikalne obmedzi stravu a nema ziadny zdravotny problem, by neschudol nic za 5 tyzdnov,prave naopak,v takejto vahovej kategorii byva ubytok na vahe za tych 5 tyzdnov kludne aj 8-10 kil. A na veku az tak nezalezi. A navysovat cvicenie pri vahe pomaly s trojcifernym cislom tiez nie je bohvieco,samozrejme zalezi aky pohyb lebo niekedy si clovek viac ublizi ako pomoze. Ale je vela teorii ci uz stravovania alebo celkovo vseobecne chudnutia a kazdy si musi najst to svoje. A to pociatocne mierne priberanie je mozne u cloveka co dlhodobo hladuje a potom zacne normalne jest ale nie u niekoho kto sa preje do obezity a potom znizi prijem na normu resp. na mnozstvo vhodne na chudnutie. Nech sa vsetkym chudnutiachtivym dari.

evittam
3. apr 2016

@anaku No áno - pri veľkej obezite súhlasím, že kg idú rýchlejšie dole. Ale kočka nepíše koľko váži - a na fotke teda nevyzerá, že by to bolo 3-ciferné číslo..... Ja som išla z 89kg - a ako som už napísala - prvý mesiac na kg vôbec nič - ale cm išli.... 😉 A na veku teda záleží - viem o čom hovorím- inak sa chudne v 20-siatke a inak vo vyššom veku. Samozrejme a vždy hlavne záleží na organizme a metabolizme človeka. Dám ti príklad ja keď som v 20-siatke potrebovala schudnúť 2-3 kg tak som týždeň bola len na ovocí a zelenine, max.biele mäso a za týždeň som mala tie kg dole, keď som to isté spravila v 30-siatke tak ani deko. 😀 😉
A súhlasím s tebou v tom - každý si musí nájsť tú svoju zlatú strednú cestu - nakoľko ani jedna nie sme rovnaká - čo pomáha jednej -druhej nemusí. 🙂

timea7
3. apr 2016

@anaku na veku teda záleží určite, keby som teraz spakovala to, čo v dvadsiatich, tak neprejdem cez dvere.....aj na tom, či už niekedy držala nejaké diéty, alebo nie, telo si to veľmi dobre pamätá. A poznám pani, ktorá nechudla ani pri delenej strave vyše mesiaca, už bola z toho vedľa, ale vydržala, stravovala sa zdravo, chodila na dlhé prechádzky, plávať a potom sa to rozbehlo.

anaku
3. apr 2016

@evittam ja suhlasim s tebou v tom ze zalezi na velu mozno v rychlosti chudnutia ale schudnut sa da urcite aj v 70 isteze pomalsie. A zalezi kolko pani meria ale ak 1.60 m tak to kludne moze byt trojciferne alebo tesne pod. Ale to je jedno hlavne najprv sa treba dat doporiadku po psychickej stranke lebo stres je asi najvacsi nepriatel chudnutia a celkovo zdravia. Ja uz mam tesne pre 40 takze tiez mam uz dost skusenosti bohuzial co sa tyka vahy. Nastastie este nikdy neslo o hororove cisla tiez tak do 80kg.

evittam
3. apr 2016

@anaku Ja nikde netvrdím, že sa nedá schudnúť v každom veku aj vyššom veku.

nyusika
3. apr 2016

@evittam kočka na foto ma, podľa mňa určite váhu s trojciferným číslom...ale to som nechcela riešiť.
Len napísať, že súhlasím s napísaním.
Keď nechudne pri takom jedálničku, niečo robí zle.
Moja známa mala podobnú telesnú konštrukciu, tiež nechudla, aj keď jedla ukážkovo...ale iba podľa jej slov.
Zabudla na to, že jej ochutnavanie pri varení bolo pre mňa toľko, koľko ja bežné zjem. Že dojedá po deťoch - ďalšia porcia. Že v práci bežne ochutnava koláče od kolegýň (veď to nezje celé, len kúsok, na raz do úst). Že niekedy uuuuuplne automaticky zje malú čoko tyčinku, ani si to neuvedomí.
Pomohlo jej, keď si vstúpila do svedomia a VŠETKO si zapisovala.
Netvrdím, že je to prípad autorky, len môj postreh, že aj takto to môže byť: )

ladkyna
3. apr 2016

mozno si myslis, ze jes zdravo, ale zdravo neznamena dietne.. ked vidim tvoj jedalnicek - ranajky sacharid, desiata sacharid, obed sacharid a bielkoviny, olovrant sacharid.. nic moc.. ked som ja zacala chudnut, zamerala som sa skor na bielkoviny a tuky a sacharidy som prijimala hlavne zo zeleniny, nejedla som ani ovocie (bola zima, takze vpohode 🙂 ).. jedla som 1200kcal, a chodila denne 6km, chudla som z vyse 100kg, postupne som pridavala jedlo a aj cvicenie az som schudla na 60, tie kila si dlhodobo drzim a teraz jem tak 2000kcal a viac.. skus prekopat ten jedalnicek

timea7
3. apr 2016

@ladkyna nemyslím si, že práve ona má problém v sacharidoch, každá z nás je iná, sú ženy, ktoré chudnú bez problémov a plynule napriek tomu, že maj sacharidy v každom jedle, chudla tak moja známa, už som ju v podobných témach viac krát spomínala, chudla tiež z vyššej váhy a v pohode mala aj na večeru kúsok chleba, pečiva, zemiak, alebo cestoviny. Ja osobne by som pri príjme 1200 kcal bola hladná a nervózna.