Chudnem a nechudnem
Ahojte mamičky,ja som už zúfalá.Zhruba 5 týždňov nejem biele,pečivo,chlieb,sladkosti,koláče,proste nič od múky a sladkého,takisto ani nič s olejom,maslom,Začala som zdravšie jesť,jogurty,zelenina,ovocie,ovsené vločky atd.Cvičím dva razy do týždňa,cca vždy jednu hodinu.Vody a zeleného čaju vypijem na hektoliktre.Jediné čo som si na sebe všimla je,že mi spadlo trošku brucho,ale nič viac.Ziadne kilá dolu.Je možné,že nechudnem,pretože mám v sebe skrytú chorobu štítnej žlazy,či je za tým niečo iné???Poradte mi prosím Vás.Nemôžem vyzerať v 37-mich rokoch ako slon,po dvoch deťoch....... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Dakujem za každú odpoved......
Ja som začala 15.1.2016 so zdravšou stravou, a kilá idú dolu, síce nie nejako extra rychlo, ale idú... 7,2 kg doteraz, denne chodím s deťmi von na prechádzky, cvičím...
Z velkej vahy sa chudne lahko, ak treba dat dole posledne kila, ide to velmi prevelmi tazko-odskusane
V 25-ich sa chudne inak ako v 40-ich-odskusane
Cim viac tehotenstiev(a tym padom hormonalnych zmien), tym to ide tazsie-odskusane
Jest pravidelne 5-krat denne, aj ked sa jedna o ovocie, zeleninu a bielkoviny, je pre mnohe zeny navod na priberanie-odskusane
To co funguje jednemu, nemusi fungovat u druheho
Zamysleli ste sa niekedy, preco sa Zidia, ktori prezili koncentrak,bezne dozivaju 100 rokov a viac?
Ti ludia tam boli nuteni kompletne restartovat svoje telo, ocitli sa uplne na hranici prezitia....ak mali nejaku tlejucu ci zacinajucu chorobu, hlad to zabil.
Velmi sa tesim na to, ked pride konecne nejaky diplomom ovenceny vedec/lekar/biolog (lebo sedliackemu rozumu ludia velakrat neveria), ktory ludom predlozi dokazy o prospesnosti hladovky a postu, a ze dristy v podobe "spomaleneho metabolizmu a mudreho tela ukladajuceho energiu na horsie casy" su len dristy a bludy....
@timea7 možno máš pravdu, môže to tak byť...aj keď si myslím že už to mám v paži, tak nemám, ale toto bohužiaľ neviem nijako v hlave ovplyvniť. Fungujem v režime, že ok, veď sa hýbem, som zdravá, v živote spokojná, nič mi nechýba, ale aj tak sa pravidelne s pohoršeným pohľadom dívam do zrkadla. 😔 proste, toto neviem posunúť v hlave nikam ďalej. Chcela by som byť pekná a štíhla hlavne pre moju polovičku, ktorá paradoxne mi denno-denne dáva najavo aká som pre neho krásna a jedinečná a ani toto mi to nedokáže vyhodiť z hlavy.
@tenerifka každý organizmus je iný, ale nemôžeš zavrhovať niečo, čo funguje u iných a písať, že sú to drísty. Kľudne môže akékoľvek dôkazy predložiť vedec ovešaný diplomom, už tu takých bolo a bude, teória je jedna vec, realita iná. Mne môže niekto vykladať o prospešnosti hladovky mesiace, nie som ochotná ju podstupovať, lebo mi ubližuje psychicky. Tak, ako sa neládujem rybami, aj keď viem, že sú zdravé, jednoducho mi nechutia. A byť v psychickej pohode je pre mňa podstatné. Dôležité je, aby človek prišiel k svojmu cieľu, ešte dôležitejšie, aby to neubližovalo jeho organizmu a najdôležitejšie, aby tak dokázal fungovať po zbytok života štíhly, zdravý, spokojný aj po psychickej stránke.
@lucijja som si skoro istá, že to bude tým, ale ako z toho von ti poradiť neviem, jedine tak, ako som písala v príspevku vyššie. Jedine ty sama musíš v sebe nájsť spokojnosť sama so sebou. Vieš prečo sú niektoré plnoštíhle ženy také príťažlivé? Práve preto, lebo z nich vyžaruje, že sa neumárajú tým, ako vyzerajú, neriešia svoje nadbytočné kg, dokážu ich nosiť so šarmom, vyzerajú lepšie, ako vystresované štíhle ženy, ktoré majú panický strach z toho, že priberú, stále v hlave preberajú, čo už dnes zjedli, čo ešte zjedia, koľko im to urobí večer na váhe, lebo sa vážia minimálne tri krát denne.....
Skús sa na tú váhu pár mesiacov fakt vykašľať, uber z fyzickej aktivity a ešte niečo som zabudla, veľmi dôležitý je dostatočne dlhý spánok a oddych. Držím palce, aby si si uvedomila, že kg, ani cm nie sú tým najdôležitejším v živote ženy, aby sa tvoja psychika nadstavila inak a kg postupne ubúdali.
@timea7 presne ako píšeš...treba fungovať v pohode. Preto mne za tie roky najviac vyhovuje dobre sa najesť ráno - mám potom v pohode celý deň, iný zase nemôže raňajky, nejdú mu dole krkom. Mne toto moje jedenie: ráno ražná kocka s niečím a zelenina a zelený čaj, obed chudé maso, pol prílohy plus zelenina a večera polievka úúúplne vyhovuje aby som bola psychicky v pohode...škoda, že nie na chudnutie. 😀
@timea7 vo všetkom máš úplnú pravdu. Teória mi je jasná. Preniesť to do reality je už horšie, ale pracujem na tom. Našťastie posledný rok som už v štádiu, kedy sa nevážim častejšie ako raz za mesiac. Možno to už pomaličky prichádza, pretože si ozaj uvedomujem, že mi nechýba v živote nič. Mám skvelého partnera, milovanú dcéru, peňazí akurát na vyžitie a kopec dobrých ľudí okolo seba, a prichádzam aj do veku, kedy sa mi vyslovene nechce zaoberať niečím, čo dlhodobo neviem ovplyvniť, takže sama sebe verím, že to zvládnem. 🙂
@tenerifka tak trosku divny koment - ako mozu mat zidia uplne odlisnu DNA, ked ludska DNA je na 50% zhodna s DNA bananov? co su este menej ako banany? zavana trochu rasizmom, nie?
@lucijja podľa mňa ješ málo, pri tvojej fyzickej aktivite určite. Tvoje telo šetrí, kde môže, preto nejdú kg dolu. Aj keď to tu je zatracované, ja by som pridala ešte desiatu a olovrant, prípadne aj druhú večeru - aspoň kúsok syra a kaleráb napr. alebo acidko. Už som tu viac krát na MK spomínala moju známu, ktorá vyskúšala asi všetky diéty sveta, najviac kg jej išlo dolu pri Dukanovej, aj si najdlhšie po nej váhu držala, ale vždy pribrala všetko späť plus niečo navyše. Tak sa na to vykašlala, začala sa stravovať zdravo podľa stránky wwwchudnutie-akosk , preto ju tu tiež spomínam, už to vyzerá, ako by som z toho niečo mala 😎 , ale nie, len poznám prostredníctvom nej veľa ľudí stade, lebo sa stretávajú, idú spolu na túru a tak....Ona tvrdila, že schudla len tým, že rozdelila svoj denný príjem do 6 jedál. Teda raňajky na raňajky a desiatu, na obed mäso, ryba, k tomu malá príloha, zelenina, tak, ako to máš ty, na olovrant dajme tomu jogurt s vločkami a ovocím, večera šalát s mäsom, potom ešte jedna malá večera. Mne sa tomu tiež veľmi nechcelo veriť, ale videla som výsledky a vidím ich dodnes. Pri takomto spôsobe stravovania funguje bez problémov stále, jej pohybom je len turistika a občas plávanie. Videla som, čo pri zhadzovaní kg jedla, boli sme spolu na dovolenke. Ale hlavne sa nestresovala, ak si občas dala pár kociek čokolády, alebo zmrzlinu, lebo ten stres je oveľa horší, ako tá sladkosť, z ktorej aj tak nemôže pribrať päť kg. Takýmto spôsobom fungujú aj tí jej priatelia z tej stránky, vidím fotografie z ich stretnutí, viem, ako vyzerali kedysi, takže nepíšem niečo, čo som si niekde prečítala, alebo čo trepali susedky ráno pred obchodom. Verím, že nájdeš správnu cestu, ktorá ti bude vyhovovať aj ty.
Ďakujem za milé slová aj ja tebe, o tom mojom rozume by sa dalo dlho polemizovať .......
@tenerifka S prvým odsekom súhlasím, ale to o tých Židoch - to je teda pekná kravina..... 😉 Čo má spoločné to, že nejaký Žid prežil koncentrák a dožil sa možno 100 rokov s tým ako s kto snaží schudnúť a čo mu vyhovuje....Hladovka nie je dlhodobá pomoc pri chudnutí a už vôbec nie pri jeho udržaní.....A áno - odskúšané - ak ješ málo, tak telo si začne ukladať aj z toho mála a neschudneš. A za to, že niečo funguje u teba, neznamená, že je to hlúposť - u teba áno u ďalších 100 ľudí nie - sama sebe oponuješ...."To co funguje jednemu, nemusi fungovat u druhého"
@iwkac pozri si kaloricku tabuľku,zapisuj si do nej ,sama uvidis potom kde robis chybu,ja som prešla rovno na apku a mam to po ruke .na začiatku je normálne aj pribrať ,potom sa to rozsupne a zapamätajte si,ze cm sú dôležitejšie než kg ,dnes mas kopec výživa.poradcov,trénerov,článkov kde ozaj ma kto poradiť.Ja som napríklad veľmi málo jedlá a myslela som si že veľa pijem,no ked som si to zratala pila som biedne.Až ked som začala jesť a piť sa mi ručička rozbehla dole a to tak,že som si musela pridávať druhé sacharidove večere aby som to ubrzdila,pretože u mna išlo o veľa kilogramov a nechcela som mať spadnutu kožu,a každému vyhovuje niečo iné ,no na začiatku nie je nič neobvyklé aj pribrať,keď som začala posilňovať pribrala som dve kila,lenže sa mi vyformovala pri tom postava a každý oooo koľko si schudla! Pritom som pribrala,chapes cm,cm a na kg som schudla36 kg ale stále mám o 15 kg viac než bola moja váha pred tehotenstvom,no cvičením vyzerá lepšie a štíhlejšie než predtým ,tak tie kg až tak netreba riešiť .Videla som 80 kg kočku,ktorá vyzerala lepšie než 50 kilova,.Mna so štitkou strašili zisťovali vyradiť sóju a kadeco a bum so štitkou som nič nemala
@tenerifka to nie sú drísty ale holý fakt ,ja som tomu tiež neverila,ale ked mas za sebou 10 hodinovú túru s vodou v batohu a mas vysoký energetický výdaj a ostatní čo sa napchavali ,jedli schudli a ty ani gram ,tak sa nad tým zamyslím...mne tiež stále niekto hovoril počuj jak to že si pribrala ved ty tak málo ješ! A fakt kto to nezažil nepochopí.Inak ja s tebou súhlasím až na ten zãver .A pôsty sú fasa vec aj hladovka,nielen ze clovek lepšie vyzerá ,že schudne ja považujem len za taký bonus,ale ako sa potom cíti,čoho všetkého sa telo zbavuje ,no treba napísať aj to že to neni len tak dám si vecer pizzu a rano hladujem,tak to nefunguje a tak si mnohí ľudia akurat tak ešte viac dokaličia telo ,ľudí mas všelijakých nerozmýšľajú dopredu,neprečítajú si ,neporadia sa,nejdú ani za lekárom ,idem na to a bodka,tam sú potom unavení ,este s väčšou vahou,lebo však dam si detox jeden deň a druhý deň segedinsky ,tak a potom napisem,že post,detox je kravina 🙂
@lucijja a čo si jedla? Čo si pila? Ako si fungovala,tazke váhy tých sa veľa žien zbytocne boji,no dôležitý je jedálniček a s činkami človek spravi zázrak uz za dva mesiace ak si pol roka fungovala bez efektu tak si spravila chybu to je jasné ,
@timea7 tú stránku poznám veľmi dobre...Dosť dlho som tam aktívne fičala, písala aj s Mirom, ale proste toho jedla bolo na mňa hrooozne moc...ale dala som to. Napriek tomu naozaj nič nešlo, zase mi to len poletovalo + - 2kg. A ešte navyše to bolo pre mňa dosť stresujúce stále rozmýšľať čo a tak často jesť. Čo už...asi som nejaký špeci prípad. 😀 Možno mám nejakú metabolickú poruchu alebo čo, lebo ozaj celé moje okolie sa už roky diví, že keby robili oni to, čo ja, tak už štrkajú kosťami. Teraz sa snažím, aby som mala zastúpené hlavne bielkoviny, ale aj sacharidy a tuky. Aj tých 5 jedál sa snažím, nie vždy mi to vyjde, a priznám sa, že vačšinou odbavím desiatu ovocím, alebo zeleninou a olovrant acidkom a pár orechami, no ale stále si myslím, že je to lepšie ako nič. Nebývam hladná, keď som tak sa normálne najem aj medzi tým a nemám chuť vyžierať somariny, tak si myslím, že to nebude až tak strašne málo.
nas s manzelom inspiroval chodec matej toth. poculi sme ho rozpravat, ze nastavil svoj metabolizmus tak, aby spaloval tuky a nie cukry. to sa da dosiahnut zmenou stravy. moj manzel sa pustil do studia a varenia a vysledkom je, minus 25 kg u neho za tri mesiace. je 6x denne a najma jedla na tukoch. Avokadovy, lanovy, tekvicovy, kokosovy. Samozrejme uplne vylucil sladkosti, ale rozhodne teda nehladuje. A ked sportuje, tak ma vyhodu, ze pri extremnom vykone sa unho nedostavi "hladak" - teda vycerpanie energetickych zasob, lebo namiesto cukrov jeho telo spaluje tuky. A tie si najde vzdy 🙂
@multimatka v skratke nízkosachariďãci ;)
@multimatka bezna nizkosacharidova dieta ... len to ludia co su zvyknuti na cukor/sacharid v akejkolvek forme ( nebavime sa o sladkostiach ale zemiaky, ryza, cestoviny, pecivo....a pod) nepochopia ze to naozaj funguje, ze clovek nehladuje, normalne sa napraska vhodne zvolenou stravou a este aj schudne
@timea7 možno mame spoločnú znamu 🙂 ta moja schudla na sacharidoch tiež ,ale teda ona išla zo stovecky na sedemdesiat ,ju sacharidy v práci zasytili ,ma len jednu prestávku,je tri krat denne ,nemá inú možnosť a v podstate ma sacharidy na princípe delenej stravy vie s cim jej pasujú ,namiesto rezňa s chlebom ,ci tresky s rozkami si zoberie do práce krabičku so svojím jedlom čo si vecer pripraví a tiež sa naucila piť vodu ,čaje namiesto coly ,necvici ale začala pesi chodit ,každemu vyhovuje niečo iné
@eeffka nie je to celkom bezna nizkosacharidova dieta. vari si aj ryzu, aj spaldove cestoviny, aj quinnou, obcas mava aj celozrnny chlieb. ale je to nieco na ten sposob. hlavne v tom je tuk - teda tuniaka si nekupi vo vlastnej stave ale v olivovom oleji (napriklad)
@lucijja ja si myslím, že u teba to bude v tej psychike. Keď som porodila, nebola som dva krát nadšená, že na mne ostalo deväť kg navyše....prvé mesiace som to vôbec neriešila, tešila som sa z bábätka, ale potom prišli teplejšie mesiace a ja som začala panikáriť, ako budem vyzerať, keď zhodím zimnú bundu ...tak som sa začala stravovať veľmi zdravo, chodila som plávať a nešlo dolu ani kilo....možno to bolo tým, že som kojila a možno tiež psychikou. Potom som s kojením skončila, bola zima, na kupko sa nechodilo, tak som postavu až tak neriešila a kg zleteli ani neviem ako. Možno tým, že som s kojením skončila a možno to bolo u mňa tak, ako u teba.
@barcelona94901 asi to spoločná známa nebude 😉 ona nefrčala na sacharidovej diéte, stravovala sa zdravo, ale nehnala to do nejakých krajností, ako som písala, občas si dala čokoládu, občas zmrzlinu, aj s nami grilovala, ale ako píšeš, každý si musí nájsť to, čo vyhovuje jemu a nie len jemu, ale malo by to byť prínosom aj pre jeho organizmus.
@lucijja ešte som zabudla dodať, že máš dosť veľký výdaj - dosť športuješ, preto sa mi to zdá veľmi málo a trošku mám z teba pocit, že máš s väčšieho množstva jedla strach, strach, že ak budeš viac jesť, tak priberieš. My sme boli s tou známou na chate a mne sa nezdalo, že by jedla nejaké veľké množstvá, mne to pripadalo tak normálne. Určite to nebolo tri krát toľko, ako jedla dovtedy, ako si spomenula ty. Nemáš v sebe aj tento blok?

@prevenar si na diskusnom fóre, tak sa ti tu častejšie prihodí, že zareaguje niekto, koho si neoslovil.