icon

Chudnem a zároveň nechudnem

22. nov 2021

Babenky, ktorá mala takýto problém. Po mnohých neuspešných dietach a cvičeniach, ktoré som išla sama som si nadstavila s vyživovým poradcom a športovcom, stravovací a cvičiací plaň po mesiaci a pol 100% dodržiavania som neschudla ani gram a cm išli len 1cm z pásu a bokov dole. Chudol niekto a prvé mesiace nič? Mám spomalený metabolizmus?

viestta
Odpoveď bola odstránená
littleslovak
22. nov 2021

Nevieme aku mas vysku a vahu a na aku vahu by si si sa chcela dostat. Nemusis to pisat ale v podstate ak je z coho moze to ist rychlejsie... Predpokladám ze nechces schudnut 5 kg ale viac.
Dovodov preco to nejde moze byt viacero, najpravdepodobnejsie je ze mas kaloricky deficit prilis maly, alebo naopak prilis velky. V prvom pripade to idd doslova po gramoch a nevidis progres, plus staci ak si das slansie jedlo a na druhy den mas zadrzanu vodu v tele cize vazenie je v ten den na nic. Druhy problem ked je deficit prilis velky zafunguje na telo opacne lebo telo sa zlakne nedostatku potravy a drzi si zasoby lebo sa boji ze bude horsie. Na zly vypocet mozu byt dovody rozne, neskuseny poradca alebo si nieco nepovedala a on to nevzal do uvahy - diagnozy, mnozstvo pohybu a pod.
Este su tu potom ine faktory ktore to mozu kazit, ako napriklad meranie a vzenie v nespravnej casti zenskeho cyklu, alebo ze vela solis (to v jedalnickoch nebýva spomenute🙈), moze ti nevyhovovat rozlozenie jedal v case, alebo nerovnomernost jedal (ak jes 4 ci 5 jedal denne vsetky by mali byt podobne velke, podobne kaloricke).
Je toho milion co to moze byt... Je to cela veda, no zakladny vzorec plati kaloricky prijem musi byt mensi ako vydaj. Zdrave chudnutie by malo byt cca pol kila za tyzden, v pripade vyssej obezity kludne aj kilo na zaciatku ale potom treba spomalit. Cim pomalsie chudnes tym stabilnejsi vysledok to byva. Hlavne si treba najst taky typ stravovania co bude tvojim zivotnym stylom.

kittykat22
22. nov 2021

pretoze sa ti tuk meni na svaly. Sval ma vyssiu vahu ako tuk. Ale to je normalne ze najskor idu cm az potom kg. Nevzdavaj to, robis to super. Ja a vsetci to mame rovnako. A moze sa v pohode stat, ze budet +/- urcity pocet kg, nie moc velky ale bude velky rozdiel v postave. Lebo sadielko o 60kg vypada inak ako svaly o 60kg 🙂

Ja som vzdy bola super stihla kym som si nekupila vahu. Cvicila som, lebo som videla brucho, lebo som videla toto a tamto. A videla som ako mam lepsie nohavice ako mam lepsie tricko a islo mi vzdy chudnutie. Kupila som si vahu, zacala sa vazit a vzdy s cvicenim skoncila, lebo nesli cisla na vahe dole. Teraz to mam inak. Odvazila som sa na zaciatku, nevazim sa vobec ale cvicim a vidim ten vysledok. To stavanie sa na vahu moze byt velmi demotivujuce. Pricom robis vsetko dobre, len ked ides podla cisel na vahe tak mozes mat pocit, ze to nejde - ale ono to fakt ist moze a velmi dobre. Ja preto teraz pouzivam ako odmerku nohavice a nie vahu.

danajahotkova
22. nov 2021

Nejde všetko hneď. Ono tie kilá nie sú tak podstatné, skôr tie cm, pretože to telo sa mení, hlavne sa tými kg nenechaj zdeptať 😉

kotvickaa
22. nov 2021
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

akoze nic v zlom, ale toto sa mi nejako nezda....aby si pri sporte a stravovacom plane, ktory si 100% dodrziavala schudla len 2cm? aj keby sa ti vaha nepohla ale nemoze sa ti to pohnut o 2 cm, asi by som zmenila poradcu...tu bude nieco naozaj zle nastavene...napis mi kludne aj do spravy aky mas prijem a na ake caste cvicenie + vysku a vahu....

annadan
23. nov 2021

tak ruku na srdce a dodržiavala si to fakt všetko na 100%? lebo ak hej v tom prípade to bude asi zle nastavené, ale čo je zase zvláštne lebo pokiaľ máš výživového poradcu a trénera a neviem čo všetko, tak oni by ti to mali vedieť presne pre teba nastaviť.

adela94
Odpoveď bola odstránená
autor
25. nov 2021

@adela94 Konečne niekto kto má rovnaký problem :(

kotvickaa
25. nov 2021
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

@adela94 baby a máte správne nastavený príjem kcal? ak znížite príjem príliš, váha zostane stáť a telo bude všetko držať

ikissedagirl
25. nov 2021

vazis si potraviny na gramy ? lebo casto byva problem v nezapisanych polozkach ako obliznuta lyzicka od arasidoveho masla, sladke napoje, "kvapka" oleja na salat alebo do varenia. a zaroven kaloricky prijem nesmie byt nizsi ako bazalny metabolizmus. predpokladam ze toto splna tvoja stravovaci plan.

autor
25. nov 2021

@ikissedagirl mam nadstavenu 1700kcal. Važim 80kg/162cm. Áno všetko si važim už viac ako mesiac.

kotvickaa
25. nov 2021

písala si, že cvicíš s trénerom? ako často a ako dlho? tu môže byť ten zádrhel

autor
25. nov 2021

@kotvickaa 4x do tyždňa cca 45 minút

kotvickaa
25. nov 2021

ťažko povedať, ja pri nastavovaní príjmu klientovi posudzujem viac vecí...ak si doma na materskej môže byť kalorický deficit malý...ale ak pracuješ, mohlo by to byť akurát

autor
25. nov 2021

@kotvickaa pracujem. Praveže nadstavenie je myslím v poho.

kotvickaa
25. nov 2021

a čo hlava, spánok a stres?.... možno ešte nápoje, nepiješ vo fitku nejaké nápoje pred/počas/po cvičení ktoré nemáš zarátané v kcal?

autor
25. nov 2021

@kotvickaa nie teraz uz som za6cala online treningy doma. Ale v podstate je to to iste ako s trénerom ale maš pravdu, neverim si. Stale mam v hlave aj tak neschudnem. Treba prepnuť program v hlave ale myslela som, ze keď mi nejake kg ubudnu, že to bude lepšie ale kedže kg nejdu dole aj sebavedomie kleslo. Ale telo citim spevnené

kotvickaa
25. nov 2021

práve teraz si našla odpoveď prečo Ti to nejde...musíš zmeniť myslenie...nájdi si niečo čo ťa bude motivovať, citát, niečo nové pekné na seba o pár čísiel menšie alebo hocičo čo ťa bude nakopávať vždy keď sa ti nebude chcieť alebo keď to budeš chcieť vzdať

autor
25. nov 2021

@kotvickaa No to bude asi to najťažšie z celého chudnutia 🙂

kristinagregorcok
2. dec 2021

@adela94 cukor ani chlieb nemôžu za priberanie ☺️

timea4845
3. dec 2021

Potrebuješ podporiť tvorbu svalovej hmoty bez toho sa dostaví jojo efekt existuje veľa diét a produktov na chudnutie žiaľ ani jeden z nich nepodporuje tvorbu svalovej hmoty dostatočne jeden taky program poznám nepotrebuješ pri ňom kulturistike tréningy a dokonca ani nejaké brutálne tréningy stačí ti bežný pohym a chodenie po schodoch občas si zabehať ak máš na to čas a krásne tento program funguje ak by si chcela vedieť viac napíš mi