icon

Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012

mucilienka
9. dec 2011

Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...

zgurkaa
10. apr 2012

ja som sa pohla s vahou o 0,5 kg dole po sviatkoch 😵 tak sa vytesujem

matamisi
10. apr 2012

@dena10 ja sa volako neviem nakopnut...neviem ci mam odznova zacat,alebo pokracovat kde som skoncila... 😠

matamisi
10. apr 2012

@zgurkaa jej to si dobra gratulujem...ja sa radsej ani na vahu postavit nejdem 😖

kathrin17
10. apr 2012

babyyyyyy mna asi slahne.....tak som sa krasne drzala a ja som dnes zozrala celu 100gramovu milku....fuj ale sa hanbim....ale som aj pribrala po sviatkoch ☹ musim zacat so sebou cosi robit...uz som sa zase rozozrala a uplne strasne...aj vy mate ten problem?

matamisi
10. apr 2012

@kathrin17 cauko,ja som na tom podobne 😝

kathrin17
10. apr 2012

@matamisi no aspon nie som sama, i ked to nie je nic pozitivne.....ja sa tesim, ked sa konecne oteply, ze sa aj zacnem viac hybat, lebo inka je to priserne...bleeeee

emanka
11. apr 2012

Ahojte,
dnes som zahájila druhý detox, neviem síce, či to bude mať nejaký účinok, ale snáď sa aspoň trošku prečistím po sviatkoch. Mala som 2 údené mäsá a tiež 2 kuracie rezne....a trošku šalátu 😝 Ale inak v pohode, držala som sa. Chcem sa teraz trošku prečistiť a dobré by bolo, ak by som zas schudla toľko čo aj pri prvom detoxe. Ani neviem, kedy som skončila prvý detox, ale tuším pred 5-timi týždňami.
No ale teraz si dám asi iba prvé 2 týždne, uvidím.

lili10
11. apr 2012

@kathrin17 ahoj no aj ja som sa strasne rozozrala cez sviatky..aj som trošku pribrala.. mam vyse tyzdna po detoxe...ale chcem zacat druhy detox..uz som mala poslušne rano mrkvu s jablkom...a dufam ze to nevzdam🙂)

dena10
11. apr 2012

Ja mám pocit, že pri detoxe ide váha dolu iba počas prvých 2 týždňov a potom, ako keby sa to zastavilo ☹

monikapalo
11. apr 2012

@emanka presne na to som myslela aj ja, ze kedy by som mohla zacat s druhym detoxom. Do dovolenky by som chcela este nieco zhodit. 🙂 Ale ja som si sama na vine, lebo sa neviem prinutit byt disciplinovana v jedle, takze sem -tam detox porusim, no a potom sa mozem cudovat, ze vysledky su trocha ine, nez som cakala. 😠 😀

monikapalo
11. apr 2012

@dena10 ano, to je aj moj postreh 😖

monikapalo
11. apr 2012

@emanka a kolko si zhodila po prvom detoxe, ak sa mozem opytat?

emanka
11. apr 2012

@dena10 u mňa to tiež tak bolo, že prvé 2 týždne išla dolu váha....ale zas potom váha síce stála, ale je možné, že objem išiel ešte dolu, neviem.
@monikapalo po prvom detoxe som schudla 4 kg, ale 3 kg prvý týždeň a 1 kg druhý týždeň.
Objemovo :
prsia: -4 cm
pod prsiami: -3 cm
brucho: -7cm
boky: -8cm
stehno: -3cm.

No a neviem, kedy je dobré začať s druhým detoxom, obávam sa, že až po tých 3 mesiacoch, ako doporučuje Mačingová 😒 Ale risknem to, snáď pôjde ešte niečo dole. Ja som sa po detoxe stravovala 5 týždňov podľa semaforu a podľa kr. skupiny, no ale nič som neschudla. Respektíve mi váha behá 2 kg hore-dole, jeden deň tak, druhý tak.

emanka
11. apr 2012

Inak neviem, ako sa zas donútim jesť toľko cvikle 😝 To asi nezvládnem, ten jej šalát určite robiť nebudem, budem si to robiť podľa seba, ale aj tak je to dosť 😠

monikapalo
11. apr 2012

@emanka super vysledok 😉

monikapalo
11. apr 2012

@emanka no mne sa cvikla uplne zhnusila, co ma mrzi, ale uz ju do ust tak skoro nevlozim, takze netusim, co namiesto nej... 😠

emanka
11. apr 2012

@monikapalo aj mne 😠 A pritom som mala cviklu rada, teraz už ani zaváranú nedokážem zjesť. Ale asi sa nejak premôžem a urobím si ju podľa nejakého iného receptu. Ale asi iba max 2x za týždeň, viac nezvládnem. A je dosť možné, že ani tie dva razy nezvládnem, neviem.

monikapalo
11. apr 2012

@emanka ked ja ani neviem, aky iny recept by som mala zvolit... ☹

emanka
11. apr 2012

@monikapalo ja som si pri prvom detoxe vygooglila recepty z cvikle. Nakoniec som si ju robila takto: surovú alebo uvarenú cviklu nastrúhaš na hrubom strúhadle, pridáš trošku na jemno nastrúhaného zeleru, jedno na hrubo nastrúhané jablko a pokvapkáš citrónom. A pridáš nasekané orechy. Ja som to jedávala bez orechov a chutilo mi to. Potom mi raz svokra dala cviklový "šalát" a ten bol vynikajúci. Tuším tam dala len cesnak, nevedela už. Ale je možné, že tam dala aj nastrúhaný chren. To chutilo fakt dobre.
Skús si nejaké vygoogliť, možno si nájdeš niečo podľa svojej chuti a samozrejme niečo rýchle a jednoduché.

renab
11. apr 2012

Ahojte, ja som sa tiež dala na tento detox, začala som len dnes. Ale chcela som sa vás opýtať, to naozaj musím večer zjesť tri cvikly veľkosti grepu + všetko to ostatné, čo je v recepte? Veď také porcie som nikdy do seba nedostala, aj keď si dovoľujem tvrdiť, že som "nenažraná".
Po pol dni zisťujem, že problém u mňa bude aj s toľkým množstvom vody a ešte s orechmi. Tie raňajky som naozaj "tlačila" nasilu a neviem si predstaviť, že ich mám jesť týždeň.
A ešte druhá otázka: raňajky si robíte ráno? ja som už totiž okolo pol šiestej v práci a robiť ich ráno som lenivá. Môžem ich urobiť večer? (ale to bude zas do rána taká brečka)

emanka
11. apr 2012

@renab ahoj,
nemusíš zjesť až 3 cvikly, ja som si prvýkrát urobila ten šalát z troch cvikiel, ale jedla som to skoro celý týždeň, ale to aj preto, lebo mi to vôbec nechutilo.
Na vodu si zvykneš, musíš sa donútiť, je to potrebné, aby sa ti škodliviny vyplavili von z tela. Aj keď to budeš mať trošku ťažké, keďže chodíš do roboty a budeš stále behať na wc, aspoň prvý týždeň určite. Ja si dávam namiesto orechov pomleté mandle, mleté orechy je ťažko zohnať. A ja musím mať mleté kvôli zubom - už chodím zubárovi, tak snáď ani to už nebude za chvíľu problém.
Ja si robím raňajky ráno, ale som na materskej, tak mám čas. Ale viackrát sa stalo, že som si urobila veľa, tak som si odložila zvyšok do chladničky a ráno celkom v pohode. Len mi vadilo, že je to dosť studené, tak som si to vytiahla z chladničky skôr a zjedla za pol hodinu.
Čo sú tu baby, čo chodia do roboty, tak si aj obedy varia večer a v pohode.
Držím palce 🙂

renab
11. apr 2012

@emanka ďakujem, obed som si uvarila večer a dnes len zohriala, len robiť tie raňajky večer mi pripadalo také divné. ale skúsim. a orechy, mandle, hrozienka, sušené ovocie naozaj nemusím. dnes som si ich tam dala, hoci menšie množstvo, ako je napísané - tak dúfam, že to zvládnem.
najväčší problém vidím asi s tou vodou - prevarená a vychladnutá mi naozaj nejde dolu krkom. od rána doteraz som vypila asi 6 dcl a to je u mňa heroický výkon - keďže sú dni, keď nevypijem ani pohár.

emanka
11. apr 2012

@renab voda by mala byť prevarená a teplá/vlažná, aj keď viem, že sa to nie vždy dá. Ja som si po čase už zvykla na tú chuť, ale keď som pustila vodu z vodovodu a len "zacítila", ak sa to dá, tú sviežosť, tak ma išlo poraziť. Od dnes si zas preváram vodu a celkom v pohode.
Hold, musíš sa donútiť, inak to fakt nebude mať význam. Alebo si ju dochuť medom a citrónom, možno ti pôjde ľahšie dole krkom 😉

renab
11. apr 2012

Moje postrehy po prvom dni: myslela som si, že to bude jednoduchšie, keďže ovocie (okrem sušeného) a zeleninu jem všetku a bežne. pri raňajkách mi vadili orechy, ale zvládla som to a nejako to zvládnem ešte ďalších 6 dní. Obed super. Tešila som sa na večeru a som zo seba sklamaná. Napriek tomu, že som naozaj "šrotovník" a zjem všetko, čo nezje mňa, cviklový šalát bude zrejme pre mňa "silné" sústo. Teda niečo som zjedla, ale celú tú dávku, ktorá je v recepte, budem jesť pravdepodobne celý týždeň.
Voda mi celkom chutí s citrónom, hoci keď jej vypijem toľko, asi nebudem vôbec hladná. Lebo dnes som sa priblížila k dvom litrom a žiadny hlad nepociťujem.

zgurkaa
12. apr 2012

@renab ja s vodou nemam problem, tepla s citronom, da sa, skoro ako caj. Skor by som sa chcela naucit vypit aspon 0,5 l vody hned rano na lacny zaludok a to mi moc nejde 😒 Cviklu varenu so struhanym syrom lubim.

zgurkaa
12. apr 2012

@dena10 mne izlo dole zas len posledne dva tyzdne. A ty este kojis?

renab
12. apr 2012

@zgurkaa a dávaš si do tej cvikly aj ten hrášok s mrkvou? ja totižto cviklu samú mám rada, ale táto kombinácia....

dena10
12. apr 2012

@zgurkaa Už nie, ako som začala prikrmovať, malá odmietala ťahať....

zgurkaa
12. apr 2012

@renab nie nedavam mne to tak tiez nechutilo 😉

zgurkaa
12. apr 2012

@dena10 aha, len kvoli tomu detoxu ma to zaujimalo, ci sa to da aj popri kojeni 🙂