icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

victory1
13. feb 2014

@biancaneve No a da sa toho sezrat aj dva taniere a je to celkom dietne a zeleninka zasyti a polievka zahreje... 😉
Este mam jednu taku...no,my ju doma aj na Stedry vecer varime...das si vyvar, do vyvaru kyslu kapustu, povaris a supnes straaasny kopec susenych dubakov..zas povaris a pidi zaprazku s paprikou../ale ta nie je nutna.../ ..este mam trochen v mrazaku... 😉

biancaneve
13. feb 2014

@victory1 ja mám momentálne obdobie keď nemožem ani za b..a cítiť výpary z kyslej kapusty 😝 naša suseda z nej vyvára min. 3x do týždńa a normálne ma z toho napína, treba vtedy normálne na chodbe v dome otvoriť vetráky, strašný smrad...

hora_lka
13. feb 2014

@bradley15
@zabinka aj ja musim planovat, je to najistejsie, ked mam plan, tak sa ho drzim .. ked nemam, je to k nicomu ... ryby mozem, vidis pojdem aj ja do LIDla a kupim si na vikend .. orechy nie su malo na olovrant? .. ja som si robila minuly vikend morcacie na kyslej kapuste, mnam, bolo to uplne skvele a vcera som mala normalnu kapustu, len som posolila, okminovala a s kuracimi kuskami to bolo skvele .. a moze sa toho dost vela zjest

hora_lka
13. feb 2014

@victory1 chvalabohu ani tatarku nejem, skoro vsetky jedla bielej farby nejem .. kremesom si ma teda nikto nekupi 😀 tu polievku robim aj ja tak, na bylinkovom masle, podusit, ale ani to by sa asi @lorela nepacilo, ci? zase nie vela, len tak na spicku noza 🙂 vacsieho 😀

hora_lka
13. feb 2014

@silvia0310 ani prechadzky sa nedaju praktizovat? niekde som citala ze denne staci aj 20-30 minut rychlej chodze .. ja chodim pesi do roboty, mam to 2 zastavky autobusom a zase spat, nic moc, ale zatial som sa neprinutila k nicomu inemu .. ked bude teplejsie, budem byciklovat 🙂

lorela
13. feb 2014

@biancaneve Skús si dať viac ovsených vločiek s jogurtom a ovocím, možno, výnimočne - s malou lyžičku medu alebo javorového sirupu, keď ťa prepadne chuť na sladké 🙂. Alebo kocočku horkej čokolády, či "dezert" celozrnné dia piškóty nadrobiť na dno misky, zaleješ bielym jogurtom, v ktorom si rozmiešala kakao s nízkokalorickým sladidlom, napr, xylitol, čo je brezový cukor.
Alebo ovocko vnímať ako "sladkosť" - na desiatu/olovrant banán s jogurtom by tiež mohol trošku okabátiť zbiehajúce sa slinky za sladkým 🙂
No dá sa improvizovať ako - tak.

lorela
13. feb 2014

@bradley15 Tak toto mi pripomenulo moju starkú, ktorá celý život nejedáva čerstvý chlieb, ale niekoľkodňový tvrdší, alebo veľmi často hrianky 😀 . Z dôvodu, že má menej kalórií. No tak som sa nad tým onehdá zamyslela.
Ale zázrakom a záhadou pre mňa zostáva, odkiaľ to tá moja starká pred viac ako polstoročím nabrala, lebo naozaj na tom troška pravdy je! 🙂
Nie v tom, že by mal suchý chlieb menej kalórií (tie sa, žiaľ, nevyparia), ale tvrdšia konzistencia spôsobí pomalšie vstrebávanie energie - po zjedení tvrdšej potraviny sa uvoľní menej glukózy, krvného cukru. Menej glukózy = menej uložených kalórií z potraviny (to je zas o tom glykemickom indexe). Čím je potravina mäkšia, tým rýchlejšie sa uvoľňuje krvný cukor a vyplaví inzulín, ktorý vpraví prebytočnú energiu rovno do zásob - tukových (platí to napr. aj pre cestoviny, mäkké sú, my už vieme, nie kalorickejšie ALE energia sa z nich rýchlejšie uloží do tukových zásob. Preto ryžu aj cestoviny treba konzumovať uvarené al dente).
Ale zase, je to takmer zanedbateľný vplyv na chudnutie, či si dáme krajec čerstvého mäkkého chleba alebo 3 - dňového, prípadne hrianku. Na chudnutie vplýva ešte oveľa viac a viac a viac a zásadnejších faktorov.

lorela
13. feb 2014

@hora_lka
@victory1
Baby, babky, babule 😀 už sa nám tu, čoraz častejšie, vkráda výnimkovanie!
Tu čítam trošku tatarky, tam zase troška zápražky, keksíky a troška masielka... No nie! 😀 Lebo nám o chvíľu z toho vyjde výnimka nielen v každý deň, ale v každom jedle! Babule! 😀

biancaneve
13. feb 2014

@lorela kocočku čokolády si dám, 70% a viac, prišla som na chuť horkých čokolád a môžem povedať, že mliečne som už nejedla dosť dlho a na ne ani nepozerám v obchode. Skutočná chuť čokolády je fakt len v tých 70% a viac a nie je tam cítiť ani tuk, ale asi je tam troška 🙂 dodávam, že samozrejme len doobeda.

lorela
13. feb 2014

@silvia0310 Keď ti môžem kafrať do toho orbitreku, tak poradím, že; Asi ti nejde o kondičku ani o svaly na nohách, však? Tak potom na ňom cvič tak, aby si nemala nastavený vysoký odpor - čiže bez záťaže a rýchlosťou takou, aby si sa nezadýchala a dokázala normálne rozprávať (je to tzv. talk test). Totiž, keď sa pri nejakej aktivite zadýchaš/lapeš po dychu, organizmus nemá dostatok kyslíka na spaľovanie tuku, a prednostne sa spaľuje cukor, čo mi, chudnúci, teraz nechceme 😉.
Takže bez záťaže a miernym tempom bez zadýchania. Príp. keby si sa takto veeeľmi nudila, skús intervaly. Nízke tempo striedať s maximálnym. Celá sranda v trvaní 45 min., ideálne 60. Postupne. A nejaký strečing po by bodol.

lorela
13. feb 2014

@biancaneve Je tam tuku tiež požehnane, kakaové maslo napríklad, takže ja neviem, kocku horkej čokolád 2 - 3x do mesiaca? 🙂

hora_lka
13. feb 2014

@lorela nie nie nie ...ja teraz nic take nevarim a ked aj varim, tak nie pre seba ... zatial som ziadnu vynimku neurobila ... a s tatarkou vobec nie 🙂

lorela
13. feb 2014

@hora_lka Tak potom fajn 😉

victory1
13. feb 2014

@biancaneve Tak to sa ti ani necudujem, ze nemozes kapustu ani citit, ked mas susedu posadnutu kapustou... 😖 ..a v nej aj deti kupe?! 😠 😝

victory1
13. feb 2014

@hora_lka jej, tak to mas averziu na bielu farbu... 😕 😀 ....esteze ma dnes nevidis..mam biely sveter... 😝 😉

victory1
13. feb 2014

@lorela ...esteze si dala tie "tvrde" veci na pravu mieru..inak sa z nas stanu pravidelne navstevnicky stomatologov... 😝 😀

victory1
13. feb 2014

@biancaneve Co je to cokolada??? 😔 😉 😀 ...pre mna ma skutocnu chut len mliecna a biela..takze doma moze byt cely byt oblozeny horkou a velapercentnou cokoladou, toto teda nedam do huby... 😖 ...no a mliecnu som naposledy mala v decembri... 😔

victory1
13. feb 2014

Pa babule, idem sa zas praci venovat...pokecala som si sama so sebou... 😝 😉 😉

bradley15
14. feb 2014

@lorela ti nasi stari rodicia mali asi lepsie intuicie ako my 🙂 lorela, ty vies vzdy vsetko tak pekne jednoducho vysvetlit, ze mi z toho pada sanka 🙂 mne tie hriankove-tvrdsie zalezitosti tiez viac chutia, tak isto je to s cestovinami a ryzou, takze v tom budem pokracovat 🙂

hora_lka
14. feb 2014

@bradley15 ja si pamatam, ze ked som chodila na zakladnu skolu, mala som spoluziacku, ktora aj s bratom bola taka silnejsia a chodili na odtucnovacie kury a pamatam si, ze potom ked jedla rozky, tak nie cerstve, ale take 1-2dnove ..

hora_lka
14. feb 2014

krasne valentinske rano vsetkym Vam zelam 🙂

hora_lka
14. feb 2014

@victory1 nemusis sa bat 😀

lorela
14. feb 2014

@victory1 No vieš, ale zase... Nie je tvrdé ako tvrdé... A aj tvrdé je dobré... 😔 🤐 😀

Noooo, šak je Valentín, tak čo! 😀

lorela
14. feb 2014

@victory1 V tomto mám asi trošičku výhodu, mne aj káva a čaj odjakživa chutili nesladené, teda s ich prirodzenou horkastou chuťou. Rovnako aj víno, hriech ho je riediť vodou a piť streky. Dľa mňa 😉.

zabinka
14. feb 2014

Krasne ranko aj ja prajem a krasneho Valentina 😉
Dnes rano som sa postavila na vahu a prijemne som bola prekvapena, ze -2 kg od 1.2. Doteraz sa to velmi nehybalo, tak sa tesim. No ale caka ma narocny vikend, tak uvidime ako to dopadne. Asi si pred tortou budem premietat najnovsie cislo na vahe, aby som odolala. 😀 😀 Ja inak sladkostiam vela nedam celkovo, ale kolace teda milujem. 😵

zabinka
14. feb 2014

@lorela s tou kavou, cajom a vinkom s tebou plne suhlasim 😉 Dobre, kvalitne vinko je skoda nicit vodou. Ja sice alkohol len velmi zriedka, ale ked uz, tak neriedeny.

lorela
14. feb 2014

@bradley15 Ďakujem. Moje povolanie si sčasti vyžaduje školenia - veľa konzultácií a vysvetľovania, tak asi to už mám v krvi 🙂.
Nooo, keď ti to ešte aj chutí, tak nie je o čom. Mne, napríklad, tvrdší, 2 - 3 dňový chlieb dvakrát teda dolu gágorom nejde. Ale zjem, keď treba.

lorela
14. feb 2014

Inak, tiež všetkým prajem krásne dobré ráno a ešte krajšieho Valentína! 🙂

biancaneve
14. feb 2014

@lorela dobré 🙂 Valentína neoslavujem, som na tento zamerikanizovaný sviatok alergická. S tou kávou a čajom sa pridávam, tiež nesladím, nie je nad dobrú najhorkejšiu kávičku 🙂 🙂 keď som žila v Taliansku tam som si to vychutnala, aj keď Taliani sladia jak blázni...Dnes som zostala doma, urobila som si tvarohovú nátierku so sušenými paradajkami, je žkovi voči, to je lahôdka!!! tvaroh + pór + sušené paradajky-rozmixovať a hotovo...na obed si urobím šampińony zapečené - plnené cukinou a baklažánom, trocha syra...vydlabať šamińony a naplniť zmesou ( cukina, pór, baklažán,syr)...môže byť?? 🙂

hora_lka
14. feb 2014

trochu som sa zacitala do paleo stravovania, nie vsetko sa mi paci, ale toto vyzera fajn, co poviete? @lorela http://varimepaleo.sk/karfiolove-tortilly-plack...