icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

silvia0310
1. mar 2014

dáko mrtvo tu je 😎 kde ste všetci ???? víkendujete 🙂 tak krásny zvyšok víkendu všetkým 😎

hasleerka
1. mar 2014

joj ja nič nepíšem, bo by som nadávala ... dnes totál zlyhanie ... a to som bola plná odhodlania nežrať sladké bo také perfiš veci mali v sekáči len ked nie na mňa ... no zajtra sa musím zase zaprieť

silvia0310
1. mar 2014

@hasleerka nevadí zajtra dáš pozor a o týžden klesneš na váhe o celé kilečko ,nevzdávaj sa 😎

hasleerka
1. mar 2014

@silvia0310 díky za povzbudenie ... jasné že nevzdávam .... do konca roka musí ísť dole 20 kg...

takyna
autor
2. mar 2014

@hasleerka ak mozem poradit, chut na sladke, je ovplyvnovane, aj stresom, alebo nutkanim nieco si zobnut, navykom, aspon u mna to tak je..
skus sa nenutit do chudnutia, ale skor naopak tesit sa nato, ono to nefunguje dokial si fakt clovek nenaprogramuje mozog 🙂
Zacni systemom 5krat denne jest
rano R: pecivo , zelenina, mozarela, alebo sunka, alebo syr v 30% susine
D: jogurt biely a ovocie...
O: kura a ryza menej ryze, zase zelenina
O: tuniak a pol rozku
V: zase biele maso, alebo rybka alebo cotagge, proste bielkoviny ale BEZ PRILOHY, ale ZELENINA k tomu

ak sa nastavis na tento system, prestane ti chybat CUKOR, a ked zacnu ist kg dole, tak ta to aj chyti v hlave 🙂
drzim palce 🙂

hasleerka
2. mar 2014

@takyna no to ja poznám, keď som nervozna by som pre čokoládu aj "vra.dila" ... ale to je málokedy ... skôr je to u mňa návyk niečo zobkať ... ale do chudnutia sa konečne nenútim ... robím to s radosťou ... aj keď to ide pomaly ...
a jesť na príkaz to ja nedokážem .. jem to čo mám doma...

takyna
autor
2. mar 2014

@hasleerka mozes jest co mas doma, aj ja tak jem, ale urcite robis aj nakupy, a tie vies ovplyvnit, ze namiesto obyc.rozku si kupis grahamovy...atd...
prinutit sa jest kazde 2-3hodky , to ani nie je nutenie ale zvyk, organiznus si vznikne prestanes zajedat,
ja aby som nezajedala tak si uz ziadne lakadla ani nekupujem radsej 🙂

silvia0310
2. mar 2014

@takyna teraz mi čítaš myšlienky ,ťažké bolo sa prinútiť jesť častejšie ked som nebola hladná,ale tým že ješ ide to ľahšie ....a s tou čoko, kúpila som si tie horké 87% a nechutí mi ,teda ani ma nelákajú ....ale ked jem pravidelne nemám potrebu do niečoho sa naháňať ,stále mám niečo v sebe a pocit hladu je preč,no kilá idu dolu 😎

hasleerka
2. mar 2014

@takyna no jasné už si nekupujem toľko sladkostí ako kedysi ... ale určite sa ich nemienim vzdať na dobro ... a čo sa týka pečiva ... ja si pečiem doma žemličky ale z hladkej múky ... a nemienim na tom nič meniť ... jedine to že si nedám dve ale iba jednu ... zatial mi tento môj spôsob vyhovuje ... pomaličky chudnem ... občas zlyhám , ponadávam si ale idem dalej....

takyna
autor
2. mar 2014

@hasleerka ved tak to je tvoja vec, ak nemas velku nadvahu tak to ani neries 🙂

hasleerka
2. mar 2014

@takyna ale mám a riadnu ... ale proste mne to takto pomaličky vyhovuje ... hlavne že vidím úbytok ...

dana_l
2. mar 2014

baby, pozrite sem na napady co jest, ako varit. je to niekto kto zdravym stravovanim (mozno aj sportom, to som uz vsetko necitala) schudol. su tam recepty a napady co urobit v kuchyni
https://www.modrykonik.sk/blog/igrexova/album/m...

lorela
3. mar 2014

Pekné ráno, pekný deň, pekný týždeň! 🙂

Gratulujem k menším či väčším úspechom, nad neúspechom treba mávnuť rukou s pokrikom: Nevadí, aj tak idem ďalej!

biancaneve
3. mar 2014

@lorela ahoooj! 🙂 oddýchla si si??

lorela
3. mar 2014

@biancaneve Ahooooj! 🙂

Ani nie, potrebovala by som ešte 2 dni na oddych 😀.
Boli sme uprostred krásnej prírody, bol by hriech, keby sme nevyužili každú minútu, ktorú sme mohli stráviť na čerstvom horskom vzduchu.

biancaneve
3. mar 2014

@lorela ani mi nehovor, už teraz rozmýšľam kam sa vyberiem na Veľkú noc...potrebujem zmenu prostredia.

lorela
3. mar 2014

@biancaneve Aj mne veru táto, aj keď krátkodobá, zmena prospela 😉. Cez Veľkú noc zase vyrážame niekoľko sto kilometrov do terénu, ale to je ešte ďaaaleko.

davita
3. mar 2014

Baby, mam otazku, kto ma nacitane spomalenie a zrychlenie metabolizmu??? aky je vplyv mäsa na rychlost spalovania? na rychlost metabolizmu??? dakujem za fundovane odpovede 😉

ajka20
3. mar 2014

@lorela čaviček stratená ,čítam,že oddýchnutá tak super !! dievčatko tak ja mám "IBA" 3 kg dole od 1/2014 ale cm su pekne fuč okolie si všimlo tešííím sa jak malé decko DIKESKO TEBE pa pa pa

bradley15
4. mar 2014

Dobre ranko, ja som tento "prazdninovy tyzden" s vahou stagnovala, ale tesi ma fakt, ze som aspon nepribrala. v sobotu doobeda som cvicila len tak pri telke a v nedelu som sa nemohla postavit. este dnes chodim ako na choduloch, doma sa mi smeju 🙂 zadok ma bolel tak, ze som sa nevedela otocit v posteli 😉 a to som doma 3x do tyzdna bicyklovala 40-45 min 🙂 dnes to skusim znova... uvidim, ako to dopadne...

zabinka
4. mar 2014

Dobre ranko všetkým 😉
@lorela vitaj späť. Dúfam, že oddýchnutá, plná energie a chuti do života.. Taký výpadok z domu, aj keď na krátko, padne veru fantasticky. 🙂
@bradley15 len treba vydržať s cvičením, svalovka rýchlejšie pominie. 😉
@ajka20 fantázia, len tak ďalej, držíš sa perfektne 😉

hora_lka
4. mar 2014

dobre ranko vsetkym 🙂 hned rano v robote dvoje kolace, tak som radsej do kuchyne ani nesla 🙂 pockam kym to tam vsetci nepojedia, je tu dost ludi 🙂 pekny den

lorela
4. mar 2014

Aj ja vám všetkým prajem pekné ráno 🙂

Ešte si užívam "práci česť a robote pokoj", ale o pár dní, a hlavne koncom mesiaca mi začína niekoľkotýždňové až niekoľkomesačné perné obdobie 😵. Nuž čo, ale mám to obrovské šťastie - prácu, ktorá ma baví.

lorela
4. mar 2014

@ajka20 🙂 Teším sa s tebou, úžasné, a hlavne to pozitívne naladenie, ktoré z teba srší.

lorela
4. mar 2014

@davita Konzumovanie mäsa nemá žiaden vplyv na rýchlosť metabolizmu cukrov alebo tukov, teda žiaden vplyv v tomto smere na chudnutie.
Metabolizmus môžeš zrýchliť pravidelným cvičením, pravidelným prísunom jedla (každé 2 - 3 hodiny); dôležité sú raňajky, ktoré metabolizmus naštartujú a dodržiavaním intervalov medzi jedlom ho udržuješ v neustálom spaľovaní energie počas dňa. Posledné ľahké jedlo je vhodné zjesť 2 - 3 hodiny pred spaním. Metabolizmus zrýchliš aj pravidelným pitím počas dňa.
Mierny, veľmi mierny vplyv na zrýchlenie metabolizmu má pobyt v studenom prostredí, spánok v chladnejšej miestnosti, menej teplé oblečenie v chladnom počasí, konzumácia nejakej studenej potraviny, studenej vody (= organizmus vydá/spotrebuje viac energie na to, aby sa zahrial). A konzumácia štipľavých potravín, chilli papričky 🙂 (= organizmus spotrebuje ďalšiu energiu na to, aby sa "schladil". Ale spotrebuje jej menej, ako na "ohriatie", takže je výhodnejšie chlípať studenú vodu ako žviakať chalapeňo 😀).

hasleerka
4. mar 2014

kočky aký cukor používate ... ja síce sladím medom, ale tak napr. mám rada tvaroch a tam dávam normál.cukor a chcem prejsť na nejaký zdravší ... a aj kvôli mužovi by som chcela

lorela
4. mar 2014

@hasleerka Zdravší je hnedý cukor, alebo sirupy na osladenie ako napr. javorový, datľový a pod.
Všetky majú energiu podobnú ako biely cukor, takže kto sa snaží o redukciu hmotnosti, konzumovať opatrne alebo vôbec.

davita
4. mar 2014

@lorela loreta loreta, take krasne komplexne odpovede! teba ja ne konovi skoda!!! DAKUJEM ..... ja som to ale niekde citala, potom to hodim do placu s tym masiskom .... lebo na tom sa dufam zhodneme, ze su potraviny lahko natravitelne = preletia nami ako blekt a metabolicky su minimalnou zatazou a su take, co im to trva pol dna a zatazuju ten metabolicky proces ´hriby maso sardinky a ich kamosky udenace .... najdem to niekde, alebo sa spytam ... kazdopadne dekujem, dakujem dakujem 🙂 chilli ani teple, ani studene 🙂

davita
4. mar 2014

@hasleerka stevia je to sladidlo z rastlinky, je v roznych formach = prasok kocky gulocky a kaloricky zanedbatelna, vhodna ako dia verzia ... pozor sladi viac ako biely cukor ... zaujimava je na sladenia melasa pre svoj vysoky obsah Fe zeleza

lorela
4. mar 2014

@davita Aj ja, aj ja ďakujem, ďakujem, ďakujem 🙂.

Ojoj, toho sa popíše... A niekedy je veľmi ťažké selektovať informácie a orientovať sa v ich spleti.