icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

biancaneve
15. mar 2014

@hasleerka taliani varia všetko na panenskom, nad iným ohŕňajú nos...

biancaneve
15. mar 2014

@victory1
@lorela dnes robím rattatouille s pečenými zemiakmi na rozmaríne a troche olivového oleja 🙂 už sa teším, stále ešte opatrne po tej črevnej viróze, na mäso ani nemám chuť ale však tá ešte príde...a hor sa do volebných miestností!! 😀

mk22
15. mar 2014

Ahojte🙂musím opraviť, že 40 rokov je pre mňa mladý vek, a vek je len číslo..ide o vnútro ako sa každý cíti..čo sa týka chudnutia, je to už ťažšie..nedá sa to porovnať ako pred 10-20 rokmi..ale stále je možnosť udržiavať sa fit a robiť niečo pre lepší pocit..nemusí byť telo modelky ale vnútorný výborný pocit a energia je na nezaplatenie. A nie každá z nás má čas na ten pravidelný šport..práca-deti-domácnosť..ale keď je chuť je aj čas..3 x do týždňa šport je super..a treba telo naučiť pekne a zdravo papať..nie žiadne drastické zmeny, vyraďovanie potravín..to nie, ale naučiť sa, že raňajky sú základ, pokiaľ máte radi sladké, skôr si dopriať na raňajky-med, orechy..ovocie, musli..podľa chuti..biele pečivo a prílohy vynechať alebo aspoň obmedziť..sladké ako odmena🙂 a pochopiť, že tekutiny sú veľmi dôležité. Teória je ľahká, každá ju ovládame, len treba praktizovať..a užívať si každý deň..s úsmevom na tvári.

lorela
15. mar 2014

@wild_child
Mytus o kvapkani olejom? (Obrazne povedane; par kvapiek totiz spolu dava zhruba 1 cajovu/polievkovu lyzicu.). Lenze tu sme v teme o chudnuti, a strava musi byt nielen zdrava, ale aj nizkokaloricka. Odporucany percentualny podiel prijmu tukov v strave, aj tych zdravych, je predsa iny pri redukcii hmotnosti a iny pre cloveka, ktory nechudne.
Takze oddelene varenie (alebo aspon od istej fazy varenia) od zvysku rodiny je viac ako namieste, je priam nevyhnutne. Pochopitelne, ak zvysok rodiny nechudne s nami 🙂.

Este by som sa rada, a naposledy, vyjadrila k extra panenskym olivovym olejom na studedenu vs. teplu kuchynu.
Ked si kupim kvalitny, a kvalitny podciarkujem, extra panensky olivovy olej, pouzijem ho radsej na studenu kuchynu, aby som zachovala vsetky jeho cenne latky. Neuspokojim sa len s castou, ktora z nich zostane po tepelnej uprave.
Na teplu kuchynu pouzijem menej kvalitny olej (no stale tu nie je rec o rafinovanych alebo lacnych v priesvitncych umelych flasiach). Menej kvalitny len! v porovnani s extra panenskym olivovym olejom, cize pouzijem panesnky olivovy olej, kokosovy olej alebo 100% slnecnicovy olej.

lorela
15. mar 2014

@victory1 Ale aj taky hyperkineticky clovek si musi z casu na cas oddychnut, aspon sa jarna unava o teba ani neobtrie, kedze svoje budes mat odlezane 😉.
(Ale ja ta aj tak upodozrievam, vychadzajuc z Hohe Tatra a tvojho priznania, ze si hyper, ty pod tou perinou urco nebadane kopes nohami, bicyklujes, veslujes, lyzujes! 😀).

victory1
15. mar 2014

@wild_child pripomina...tam sa jedia zdrave tuky,bielkoviny,zelenina,ovocie,orechy a semena..potom zaradis postupne fermentovane mliecne vyrobky,ak ti nezacnu robit preblem..
..ale ty uz mas svoj styl asi vychytany 😉 ..a alergeny odchytane...😉

victory1
15. mar 2014

@biancaneve chudatko...konecne sa napapas...ja som dnes vymyslela tresku so zeleninou..supnem do truby a dofam,ze to nejako poprehltam...

24031993
15. mar 2014

Ahojte, do pozornosti pre všetky Prešovčanky dávam osobného trénera Erika Plančára, keďže sa nám blíži leto. Ak sa vám nedarí schudnúť alebo vyformovať postavu, je najlepšie poradiť sa s odborníkom. Tento tréner je mladý, šikovný, priateľský a neúčtuje si horibilné sumy. Okrem toho je veľmi flexibilný a prispôsobí svoj čas tomu Vášmu. Určite sa oplatí vyskúšať ! Kontaktujte ho cez e-mail ep.osobnytrener@gmail.com alebo na čísle 0911 222 484, neoľutujete.

victory1
15. mar 2014

@lorela no dobre...ja az tak dnes nelezim..ale vcera som,nic ine som ani nevladala... ☹ ..dnes uz mi je trochen lepsie.. A v suvislosti s apokalypsou tu za oknami ,ma to laka na tie Hohe..no..ked tam nasnezi...hmmm..parada..
...musim vymysliet daku lyzovaciu perspektivu,aby sa mi lepsie marodovalo.. 😉

lorela
15. mar 2014

@victory1 A ja stale cakam a cakam na tu apokalypsu, program mimo domu som nam nepripravila, tu za oknami kuvikame... No akurat sa vietor trochu zdvihol, inak pokoj na zapade 😀.

A veru, pravdu mas, ze sa ty lyzovacky dockas. Predpoved je v tomto smere optimisticka 😎. Zelam ti to, take dostojne rozlucenie so zimou v Hohe na sklonku zimy a tvojej choroby.

victory1
15. mar 2014

@lorela Aka zlata! 😉 ...no dakujem...inak nam fuci a chliape statocne...ty si radsej sprav daku interierovu zabavku,ono to k vam este dofrci...no

lorela
15. mar 2014

@victory1 No to si tomu dala, uz dofrcalo! 🙂 Ciernava a lejacisko.
A uz maaaam interierovu zabavku, pradlo, co som bola vyvesala vonku mozem teraz zas a znova vesat dnu.

victory1
15. mar 2014

@lorela Parada..tu uz svieti slnko..som zvedava na ako dlho.. no ale to mas kombinovanu zabavku...interierovo -exterierovu 😉 ...teda ak behas z balkona do izby s mokrymi handerkami...ja viem,kazdy pohyb sa pocita 😀

lorela
15. mar 2014

@victory1 Len dodam, internetovo-interierovo-exterierovu 😀 dnes akosi. Hip - hip huraaa!

silvia0310
15. mar 2014

pekný večer žienky 😉 ako vám to ide ??? ja sa snažím doma vyhnúť oleju do varenia ,radšej kvalitnejší riad a restujem na sucho ..ked to prikryjem všetko si pustí trošku svojej šťavy ...a do šalátov bud extra oliv...alebo tekvicový...ale to je minimum 😎

ajka20
16. mar 2014

@mk22 veeeelmi pekne si to napísala ,hovoríš mi z duše 🙂

mk22
16. mar 2014

@ajka20 ďakujem 🙂 len som chcela napísať, že vek je naozaj len číslo...dôležitý je pozitívny postoj ku všetkému, pokiaľ žena šomre-stoná-a nič nerobí, je tak negatívne naladená a okolie si rado všimne usmiatu, spokojnú ženu-a je jedno či má 20-30-alebo 40 rokov, žena ktorá sa stará niekedy schová do vrecka mladšiu, ktorá len stone a šomre..niet nad spokojný pocit..To som naučila aj moju mamu, ktorá má už po 60ke, pomenila stravovanie, všade chodí pešo, ukázala pár jednoduchých cvikov ráno a večer..a výsledok je veselá žena, ktorá si po dlhom čase kúpila nové tričko, nohavice..proste dostavila sa energia, dobrý pocit.

ajka20
16. mar 2014

@mk22 super ja som tak moju udržiavala do 79tky potom starobka a odišla mi... :( ach :( to je život a ide dalej i ked velmi chýba tak si sa navzájom užívajte ,lebo maminka je len jedna ...

victory1
17. mar 2014

@ajka20 to ti aj tak zavidim,ze si si s mamou uzila dlhy a krasny cas...moja mama zomrela,pred 23 rokmi,mala len 47..a tiez mi chyba.. ☹ ☹ ☹

lorela
18. mar 2014

Kde ste všetkyyyyy?
Už sme dochudli? 😝 🙂

davita
18. mar 2014

@lorela ....ahoj ja napr docitavam kusocek, 🙂 ked nepisem, neznamena, ze necitam .....

privat report:
stravu mam upravenu ako som uz pisala = JEST pravidelne v malych davkach, mam to upravene tak, aby som nemusela vela pri jedle sediet, zuvat a premyslat o tom, toto mi nesvedci 😝
cvicenie som po 2 dni nechala tak a vymenila za masaz a rehabku, zakrvacal mi tra - drapezovy sval, ten od krku, ku plecu a to si o sebe myslim, ze nepodcenujem rozcvicku pred a roztahovanie po .... nuz, stalo sa ..... stiahla som si Jullien Michaele snad som to meno moc nedomotala a zacnem tym, kde je uz vclenene cvicenie pred aj po hlavnej zatazi ..... zacnem pp v najblizsich dnoch po kontrole ....

stevia - idem si ju zasadit, snad z domaceho zdroja nebude tak umelo chutit 🙂

davita
18. mar 2014

co dalej, mame opat pekne pocasie a moj syncek spava 1 spanok vonku, takze uz nie ze 2 min a spi a parking ku domu, ale chodim s nim pol hodku, potom sa mi mrvi, uz chce mat pokoj 🙂 tak viac nie,davam mu dospat v pokoji 🙂 ale zase do schodov nasich tocitych sa vie az hore dopratat, tak tie si davam Xxdenne, no a tiez uz sme zacali po vonku chodit par minutiek, asi pol hodku, tak za ni pekne v pase zlomena a s rukami po zem robim emergency 😀 .... no a co sa tyka rucicky, tak neviem, vahu mam digitalnu, ale ta uz ukazuje LEN 2 cisla pred desatinnou ciarkou, co je taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaake super! na cm citim moje gate, ze su mi volnejsie, ale zase nic, ze by mi padali 🙂
zroven mam take psycho barlicky, ze este kusok marec, cely april a maj a do letnych satociek uz sa nejako napracem, nie ako hurka 🙂 .... ale 3á uz asi tahat vonnebudem 🙂

tolko report, ze da sa aj ked je zranenie 🙂

lorela
18. mar 2014

@davita Dobre, dobre, ja niiiič, aj čítanie sa ceníííí 😉.
Zranenie ma mrzí, želám skoré uzdravenie a návrat ku cvičeniu, aj keď bude ešte dlho asi veľmi opatrné na zranenú partiu.
Pred záťažou je dobré zahriať svaly, možno krátky beh (ak je možnosť), alebo poklus na mieste. A na záver strečing, aby sa svaly neskracovali 🙂.

Aaach, pripomenula si mi "kočíkovacie obdobie" .... Dcérka veľmi rada spala v kočíku a veľmi dlho, tak som tento čas využívala na dlhé prechádzky. Najmä keď sme boli mimo mesta na dlhší čas. Denne sme takto spolu trávili 2 - 3 hodiny po horách a lesoch. A vďaka nášmu "terénnemu kočíku" sme zvládali aj lesné chodníčky, krížom - krážom cestičky, a za celé obdobie len s dvoma defektmi 😀.

biancaneve
18. mar 2014

@lorela tiež ma to napadlo, že nejako to tu utíchlo, horalka sa dlho neozvala ☹ ja sa budem vážiť v nedeľu, vážim sa 1x do mesiaca, lebo keď nevidím výraznejší výsledok ma to demotivuje...a povedzme si pravdu..po 40-ke schudnúť výrazne za týždeň to je asi len sen, že? 🙂 Mám ale celkom dobrý pocit, o dierku bližšie zapnem opasok...necvičím, chodím s malo byciklovať v tom zmysle, že rýchlo za ňou kráčam, resp. pobežkávam 🙂 toť môj jediný pohyb po práci ale teraz keď je tak pekne tak sa vždy na to teším, chodíme každý deň po škôlke na cca 1 hod,-1,5 hod...ohľadom slatinského v Bille - včera ho už mali, prehodili ho inde na iný regál..bo som si minule musela kúpiť ten nemecký, lisovaný - ražný, ( vieš tie tenké kúsky narezané balený ) mne chutí ..inak aký máš naňho názor??

davita
18. mar 2014

@lorela ano ved ja som velmiu na to opatrna, ze rozcvicit sapol hudku mi trva strecing po ach uz mi neni lasko 25 🙂 ... no a kocik aky? to ma zaujima 🙂 ako spravnu matku .... my sme boli lyzovat a tam som si uzila take 3-4 hod kocikovanie, alew tam len my dvaja a vevericky .... inak ma skor radsej zaparkovany kocik moja laska a on je veduci vyletov 🙂
tak prikladam foto zimnej varianty asi najkritizovanejsieho vozika 🙂 ale mne sa s nim da aj behat 🙂

jo a dakujem zapriania

lorela
18. mar 2014

@biancaneve
@davita
Chcela som odpovedať ako sa sluší a patrí 🙂 , ale musím utekať.
"Vyprovokujem" debatku, a potom sa odmlčím... No strašné 😉.

Tak zajtra, milé dámy!

davita
18. mar 2014

@lorela nic z toho nerob, aj ja mam tuto diagnozu 🙂 ale svet ide dalej a docitame 🙂.......... a lietaj pomalicky a nizsko, keby nieco 🙂

silvia0310
18. mar 2014

dnes som neodolala kúsku čokolády 😒 čakám svoje dni ...a zožrala by som aj slona ,tak som si dala kocočku ,sladké som nejedla 2 mesiace ....nechýbalo mi až dnes 😠 ale nevadí aj to patrí ku životu ...už chcem byť doma a postaviť sa na váhu a pomerať sa koncom mesiaca či som niečo dala dolu som zvedavá ...ale zimná bunda čo som kúpila v januári po vianociach na mne visííí,asi budem musieť doma pretriediť veci ... 😀

skallka
19. mar 2014

@lorela Svaly sa skracuju kvoli nedostatocnemu strecingu? ci mozu byt aj ine priciny? Neporadis co sa da robit so skratenymi svalmi na stehnach zozadu (od zadku dolu) ?
Ja ich mam isto skratene, povedala mi to aj ortopedicka pri celkovej prehliadke, ale vtedy som riesila iny problem, tak k rieseniu skratenych svalov nedoslo.

Vcera som si kupila vecerny bielkovinovy chlieb - velmi mi chuti.

ajka20
19. mar 2014

@lorela HELP Lorelka , cvičím proste každý deň ,velmi ma to baví ,viac ako prechádzky no otázka znie 😀 pri akej záťaži konečne začnem spalovať tie moje špeky ? napr dnes 37 min kardio a posilovanie s Jill pri frekvencii nad 130 /mám pulzmeter/ do 150 to cvičenie mi strašne vyhovuje ALE čo ty na to ? ako by sa to dalo vypočítať?? veeš? či ?dikesko papapa