Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
Ahojte🙂musím opraviť, že 40 rokov je pre mňa mladý vek, a vek je len číslo..ide o vnútro ako sa každý cíti..čo sa týka chudnutia, je to už ťažšie..nedá sa to porovnať ako pred 10-20 rokmi..ale stále je možnosť udržiavať sa fit a robiť niečo pre lepší pocit..nemusí byť telo modelky ale vnútorný výborný pocit a energia je na nezaplatenie. A nie každá z nás má čas na ten pravidelný šport..práca-deti-domácnosť..ale keď je chuť je aj čas..3 x do týždňa šport je super..a treba telo naučiť pekne a zdravo papať..nie žiadne drastické zmeny, vyraďovanie potravín..to nie, ale naučiť sa, že raňajky sú základ, pokiaľ máte radi sladké, skôr si dopriať na raňajky-med, orechy..ovocie, musli..podľa chuti..biele pečivo a prílohy vynechať alebo aspoň obmedziť..sladké ako odmena🙂 a pochopiť, že tekutiny sú veľmi dôležité. Teória je ľahká, každá ju ovládame, len treba praktizovať..a užívať si každý deň..s úsmevom na tvári.
@wild_child
Mytus o kvapkani olejom? (Obrazne povedane; par kvapiek totiz spolu dava zhruba 1 cajovu/polievkovu lyzicu.). Lenze tu sme v teme o chudnuti, a strava musi byt nielen zdrava, ale aj nizkokaloricka. Odporucany percentualny podiel prijmu tukov v strave, aj tych zdravych, je predsa iny pri redukcii hmotnosti a iny pre cloveka, ktory nechudne.
Takze oddelene varenie (alebo aspon od istej fazy varenia) od zvysku rodiny je viac ako namieste, je priam nevyhnutne. Pochopitelne, ak zvysok rodiny nechudne s nami 🙂.
Este by som sa rada, a naposledy, vyjadrila k extra panenskym olivovym olejom na studedenu vs. teplu kuchynu.
Ked si kupim kvalitny, a kvalitny podciarkujem, extra panensky olivovy olej, pouzijem ho radsej na studenu kuchynu, aby som zachovala vsetky jeho cenne latky. Neuspokojim sa len s castou, ktora z nich zostane po tepelnej uprave.
Na teplu kuchynu pouzijem menej kvalitny olej (no stale tu nie je rec o rafinovanych alebo lacnych v priesvitncych umelych flasiach). Menej kvalitny len! v porovnani s extra panenskym olivovym olejom, cize pouzijem panesnky olivovy olej, kokosovy olej alebo 100% slnecnicovy olej.
@victory1 Ale aj taky hyperkineticky clovek si musi z casu na cas oddychnut, aspon sa jarna unava o teba ani neobtrie, kedze svoje budes mat odlezane 😉.
(Ale ja ta aj tak upodozrievam, vychadzajuc z Hohe Tatra a tvojho priznania, ze si hyper, ty pod tou perinou urco nebadane kopes nohami, bicyklujes, veslujes, lyzujes! 😀).
@wild_child pripomina...tam sa jedia zdrave tuky,bielkoviny,zelenina,ovocie,orechy a semena..potom zaradis postupne fermentovane mliecne vyrobky,ak ti nezacnu robit preblem..
..ale ty uz mas svoj styl asi vychytany 😉 ..a alergeny odchytane...😉
@biancaneve chudatko...konecne sa napapas...ja som dnes vymyslela tresku so zeleninou..supnem do truby a dofam,ze to nejako poprehltam...
Ahojte, do pozornosti pre všetky Prešovčanky dávam osobného trénera Erika Plančára, keďže sa nám blíži leto. Ak sa vám nedarí schudnúť alebo vyformovať postavu, je najlepšie poradiť sa s odborníkom. Tento tréner je mladý, šikovný, priateľský a neúčtuje si horibilné sumy. Okrem toho je veľmi flexibilný a prispôsobí svoj čas tomu Vášmu. Určite sa oplatí vyskúšať ! Kontaktujte ho cez e-mail ep.osobnytrener@gmail.com alebo na čísle 0911 222 484, neoľutujete.
@lorela no dobre...ja az tak dnes nelezim..ale vcera som,nic ine som ani nevladala... ☹ ..dnes uz mi je trochen lepsie.. A v suvislosti s apokalypsou tu za oknami ,ma to laka na tie Hohe..no..ked tam nasnezi...hmmm..parada..
...musim vymysliet daku lyzovaciu perspektivu,aby sa mi lepsie marodovalo.. 😉
@victory1 A ja stale cakam a cakam na tu apokalypsu, program mimo domu som nam nepripravila, tu za oknami kuvikame... No akurat sa vietor trochu zdvihol, inak pokoj na zapade 😀.
A veru, pravdu mas, ze sa ty lyzovacky dockas. Predpoved je v tomto smere optimisticka 😎. Zelam ti to, take dostojne rozlucenie so zimou v Hohe na sklonku zimy a tvojej choroby.
pekný večer žienky 😉 ako vám to ide ??? ja sa snažím doma vyhnúť oleju do varenia ,radšej kvalitnejší riad a restujem na sucho ..ked to prikryjem všetko si pustí trošku svojej šťavy ...a do šalátov bud extra oliv...alebo tekvicový...ale to je minimum 😎
@ajka20 ďakujem 🙂 len som chcela napísať, že vek je naozaj len číslo...dôležitý je pozitívny postoj ku všetkému, pokiaľ žena šomre-stoná-a nič nerobí, je tak negatívne naladená a okolie si rado všimne usmiatu, spokojnú ženu-a je jedno či má 20-30-alebo 40 rokov, žena ktorá sa stará niekedy schová do vrecka mladšiu, ktorá len stone a šomre..niet nad spokojný pocit..To som naučila aj moju mamu, ktorá má už po 60ke, pomenila stravovanie, všade chodí pešo, ukázala pár jednoduchých cvikov ráno a večer..a výsledok je veselá žena, ktorá si po dlhom čase kúpila nové tričko, nohavice..proste dostavila sa energia, dobrý pocit.
Kde ste všetkyyyyy?
Už sme dochudli? 😝 🙂
@lorela ....ahoj ja napr docitavam kusocek, 🙂 ked nepisem, neznamena, ze necitam .....
privat report:
stravu mam upravenu ako som uz pisala = JEST pravidelne v malych davkach, mam to upravene tak, aby som nemusela vela pri jedle sediet, zuvat a premyslat o tom, toto mi nesvedci 😝
cvicenie som po 2 dni nechala tak a vymenila za masaz a rehabku, zakrvacal mi tra - drapezovy sval, ten od krku, ku plecu a to si o sebe myslim, ze nepodcenujem rozcvicku pred a roztahovanie po .... nuz, stalo sa ..... stiahla som si Jullien Michaele snad som to meno moc nedomotala a zacnem tym, kde je uz vclenene cvicenie pred aj po hlavnej zatazi ..... zacnem pp v najblizsich dnoch po kontrole ....
stevia - idem si ju zasadit, snad z domaceho zdroja nebude tak umelo chutit 🙂
co dalej, mame opat pekne pocasie a moj syncek spava 1 spanok vonku, takze uz nie ze 2 min a spi a parking ku domu, ale chodim s nim pol hodku, potom sa mi mrvi, uz chce mat pokoj 🙂 tak viac nie,davam mu dospat v pokoji 🙂 ale zase do schodov nasich tocitych sa vie az hore dopratat, tak tie si davam Xxdenne, no a tiez uz sme zacali po vonku chodit par minutiek, asi pol hodku, tak za ni pekne v pase zlomena a s rukami po zem robim emergency 😀 .... no a co sa tyka rucicky, tak neviem, vahu mam digitalnu, ale ta uz ukazuje LEN 2 cisla pred desatinnou ciarkou, co je taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaake super! na cm citim moje gate, ze su mi volnejsie, ale zase nic, ze by mi padali 🙂
zroven mam take psycho barlicky, ze este kusok marec, cely april a maj a do letnych satociek uz sa nejako napracem, nie ako hurka 🙂 .... ale 3á uz asi tahat vonnebudem 🙂
tolko report, ze da sa aj ked je zranenie 🙂
@davita Dobre, dobre, ja niiiič, aj čítanie sa ceníííí 😉.
Zranenie ma mrzí, želám skoré uzdravenie a návrat ku cvičeniu, aj keď bude ešte dlho asi veľmi opatrné na zranenú partiu.
Pred záťažou je dobré zahriať svaly, možno krátky beh (ak je možnosť), alebo poklus na mieste. A na záver strečing, aby sa svaly neskracovali 🙂.
Aaach, pripomenula si mi "kočíkovacie obdobie" .... Dcérka veľmi rada spala v kočíku a veľmi dlho, tak som tento čas využívala na dlhé prechádzky. Najmä keď sme boli mimo mesta na dlhší čas. Denne sme takto spolu trávili 2 - 3 hodiny po horách a lesoch. A vďaka nášmu "terénnemu kočíku" sme zvládali aj lesné chodníčky, krížom - krážom cestičky, a za celé obdobie len s dvoma defektmi 😀.
@lorela tiež ma to napadlo, že nejako to tu utíchlo, horalka sa dlho neozvala ☹ ja sa budem vážiť v nedeľu, vážim sa 1x do mesiaca, lebo keď nevidím výraznejší výsledok ma to demotivuje...a povedzme si pravdu..po 40-ke schudnúť výrazne za týždeň to je asi len sen, že? 🙂 Mám ale celkom dobrý pocit, o dierku bližšie zapnem opasok...necvičím, chodím s malo byciklovať v tom zmysle, že rýchlo za ňou kráčam, resp. pobežkávam 🙂 toť môj jediný pohyb po práci ale teraz keď je tak pekne tak sa vždy na to teším, chodíme každý deň po škôlke na cca 1 hod,-1,5 hod...ohľadom slatinského v Bille - včera ho už mali, prehodili ho inde na iný regál..bo som si minule musela kúpiť ten nemecký, lisovaný - ražný, ( vieš tie tenké kúsky narezané balený ) mne chutí ..inak aký máš naňho názor??
@lorela ano ved ja som velmiu na to opatrna, ze rozcvicit sapol hudku mi trva strecing po ach uz mi neni lasko 25 🙂 ... no a kocik aky? to ma zaujima 🙂 ako spravnu matku .... my sme boli lyzovat a tam som si uzila take 3-4 hod kocikovanie, alew tam len my dvaja a vevericky .... inak ma skor radsej zaparkovany kocik moja laska a on je veduci vyletov 🙂
tak prikladam foto zimnej varianty asi najkritizovanejsieho vozika 🙂 ale mne sa s nim da aj behat 🙂
jo a dakujem zapriania
@biancaneve
@davita
Chcela som odpovedať ako sa sluší a patrí 🙂 , ale musím utekať.
"Vyprovokujem" debatku, a potom sa odmlčím... No strašné 😉.
Tak zajtra, milé dámy!
dnes som neodolala kúsku čokolády 😒 čakám svoje dni ...a zožrala by som aj slona ,tak som si dala kocočku ,sladké som nejedla 2 mesiace ....nechýbalo mi až dnes 😠 ale nevadí aj to patrí ku životu ...už chcem byť doma a postaviť sa na váhu a pomerať sa koncom mesiaca či som niečo dala dolu som zvedavá ...ale zimná bunda čo som kúpila v januári po vianociach na mne visííí,asi budem musieť doma pretriediť veci ... 😀
@lorela Svaly sa skracuju kvoli nedostatocnemu strecingu? ci mozu byt aj ine priciny? Neporadis co sa da robit so skratenymi svalmi na stehnach zozadu (od zadku dolu) ?
Ja ich mam isto skratene, povedala mi to aj ortopedicka pri celkovej prehliadke, ale vtedy som riesila iny problem, tak k rieseniu skratenych svalov nedoslo.
Vcera som si kupila vecerny bielkovinovy chlieb - velmi mi chuti.
@lorela HELP Lorelka , cvičím proste každý deň ,velmi ma to baví ,viac ako prechádzky no otázka znie 😀 pri akej záťaži konečne začnem spalovať tie moje špeky ? napr dnes 37 min kardio a posilovanie s Jill pri frekvencii nad 130 /mám pulzmeter/ do 150 to cvičenie mi strašne vyhovuje ALE čo ty na to ? ako by sa to dalo vypočítať?? veeš? či ?dikesko papapa

@hasleerka taliani varia všetko na panenskom, nad iným ohŕňajú nos...