icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

hora_lka
14. apr 2014

@lorela skusim pozriet .. mna zase nakupovanie samu nebavi, ja rada s niekym .. nemusim ani nakupovat, v pohode zvladnem aj ulohu nosica do kabinky 😀 ked este pojdem s vahou dole, tak potom si za odmenu nieco aj ja kupim .. povodne som chcela cervenu kozenu bundu, ale uz bude teplo, tak budem musiet nieco ine vymysliet 😀

hora_lka
14. apr 2014

@victory1 ak poznas este totalitne stavby, tak oproti Istropolisu alebo vedla trznice na Trnavskom myte

victory1
14. apr 2014

@hora_lka
@lorela
Vdaka...Trnavske myto zvladnem...a totalitne stavby tiez vcelku ovladam, v BA som na prelome totality a netotality studovala... 😉

victory1
14. apr 2014

@hora_lka
@lorela

Jejda, a mna nakupovanie fakt nebavi...teda z duse ho neznasam...a to mozem nakupovat cokolvek. Ak nieco potrebujem, tak vbehnem, kupim, zmiznem...A motat sa po nakupnom centre je pre mna fakt za trest...u nas, ked dcera potrebuje dake handry, tak ma zaradi do kaviarne k odstavenym chlapom, nakupi si a vyzdvihne ma... 😝 😉
Handry nakupujem len Rohnish znacky, /a este nejakej, co nazov si nepamatam/ kedze kamoska to dovaza do SR a predava..cize odlozi par veci mojej vekosti, ja si to doma vyskusam a neupotrebitelne veci jej zas vratim... 😎

lorela
14. apr 2014

@victory1 Central neminieš, lebo práve v jeho okolí je to jediná hyper moderná stavba (či ako sa im nadáva 😀 ).
Ja nakupovanie celkom môžem, ale MUSÍM mať na neho náladu 😉. Inak nieže nenakúpim, ale ani nevbehnem, lebo už výklad mi nevonia, hehe.

victory1
14. apr 2014

@lorela Ok, neviem sice kedy pojdem do BA, ale budem na to mysliet...rovnako ako na fantasticke ryby v Avione.../sa ich neviem dozrat s grilovanou zeleninou, nikdy , ked sme v BA ich neobijdeme 😝 /...
..na nakupovanie som este v zivote nemala naladu... 😔

lorela
15. apr 2014

@victory1 Rybeny v Avione - myslíš občersvenie Nordsee? Od nich zbožňujem cereálny trojuholníček s údeným lososom 🙂.

victory1
15. apr 2014

@lorela Ano, ano, ano!!! Presne to myslim! Ja sa neviem dozrat zapekanej rybky s brokolicou, alebo sampionmi a s grilovanou zeleninou...mnaaam!...a aj ked som uz dozrata na mrtvolu, tak si dam este krabicku vyprazanych kreviet s tatarkou.... 😝
No, esteze to nie je v Trencine, bolo by po diete... 😠

victory1
15. apr 2014

Kocenky a musim sa vam zverit so svojou fobiou...od 20.4. mam zas uzivat Lutenyl - hormony na upravu cyklu. Moja gynkacka sa rozhodla, ze nie je pre moje telo ok, ked menstruujem 2x do mesiaca, popripade 16 dni v kuse...no..sa jej ani necudujem...☹
Ked som to odmietala, ze z toho priberiem, tak mi ako debilovi vysvetlovala, ze takej malej "nizkokalorickej" tabletky urcite pribrat nemozem..iba, ze telo extremne moze zadrziavat vodu, ale ta sa casom aj tak vyplavi...
No, len aby.... 😠
Nemate ktorasi skusenost s hormonmi a chudnutim? 😢

lorela
16. apr 2014

@victory1 🙂 Minule som si dala grilovaného lososa so špenátom, ale ten ma veru neočaril... Trošku im obschol 😝. Vždy si dávam ten môj sendvič, ale chystám sa vyskúšať aj ďalšie ich dobroty. Už dlhšie pokukujem na košík s krevetami a zeleninou - padne za vlasť, najbližšie, veru! 😉

Vlastnú skúsenosť s vplyvom hormónov na chudnutie síce nemám, ale aspoň počutú/sprostredkovanú.
Hormóny sa môžu na chudnutí podpísať tým, že viažu na seba tuky. Chudnutie je zložitejšie/zdĺhavejšie.
Hormóny viažu na seba vodu (ako si spomenula), opuchnuté viečka, prsty na rukách, nohy - dokonca stehná a pocit napnutých lýtok; preto býva telesná hmotnosť vyššia.
Podporujú chuť do jedla - čo sa, pri pevnej vôly, dá celkom pekne ovládať.

Všetky tieto skutočnosti a miera ich ovplyvnenia organizmu je individuálna, u každého podmienená ešte ďalšími faktormi.
Konkrétne Lutenyl nepoznám, takže bližšie neporadím.

Čo by som poradila, je to, aby si popri užívaniu týchto liekov dbala prísnejšie na to, čo ješ a nerobila výnimky. Čiže na stravu nízkokalorickú, s minimom živočíšnych tukov, vylúčila údeniny, tavené syry, bielu múku a cukor úplne, ovocie striedmo, zvýšila príjem zeleniny. Varila dusením, na pare, grilovaním vo vlastnej šťave. A možno sa aj primeraným spôsobom zamerala na také potraviny, ktoré mierne odvodňujú (napr. uhorky, špargľa, červený melón, tvaroh, jahody, ovsené vločky /-1 porcia denne, t.j. 2 - 3 PL/). Uhorka môže byť odteraz súčasťou každého tvojho zeleninového šalátu 😉 2 - 3x denne a 1 nízkokalorický tvaroh každý deň (na 2 krát) a ovsené vločky na raňajky alebo desiatu.

victory1
16. apr 2014

@lorela Hm, hm...ono ja som to uz tusim v 2011 brala, je to nomegestrol, v podstate progesteron...nema vraj vlpyv na vodu, cukry v tele...o tukoch nepisu nic. No, ja som raz z neho pribrala asi 11 kil za pol roka a potom po pol rocnej prestavke mi ho zas nasadila a vtedy som nepribrala nic, bez toho, aby som nejako vtedy menila jedalnicek...tak som na rozpakoch teraz. Vies, mam kompletne 9 kil dolu a je mi luto, keby to uz dalej neslo, popripade vyskocilo hore ☹
Teraz sa v podstate stravujem nizkosacharidovo, vylucila som gluten,muku, chlieb, skroby, mliecne vyrobky, sacharidy jem len v zelenine a ciastocne v ovoci. Inak maso, hlavne ryby na olivovom, kokosovom oleji, dusene, grilovane, nejake orechy, ovocie a hlavne spustu roznej zeleniny /okrem papriky a uhoriek, z ktorych mi byva vzdy tazko/. Uplne mi to vyhovuje, nie som hladna a a absolutne nemam chute na sladke, co bol u mna fest problem...kludne by som vydrzala takto sa stravovat stale. . Lenze, ak zo stravy vylucim teraz aj tuky, tak nebudem mat energiu...
To, ze hormony sposobuju chut do jedla, mi je jasne..cize mozno sa budem musiet zacat ovladat, nech doma nepozerem celu rodinu...🙂

No, v podstate som len chcela vediet, ci niektora kocka brala Lutenyl, alebo iny hormon, ked drzala dietu..no a ci tie leky mali alebo nemali na to vplyv...

No nic, ja to vyskusam s tymi tabletkami a uvidim... 😖

romanettka
16. apr 2014

Ahojte baby aj ja sa aktívne venujem chudnutiu emoticon zdravému životnému štýlu a boju s kilogramami emoticon
TAk som sa rozhodla, že sa podelím s vami s tým, čo mne pomáha super nakopnutie metabolizmu detox organizmu a zbavenie sa prvých kilečiek Clean 9- 9 dňový program kde hneď zhodíte svoje kilogrami, Garcinia- Ovocie Garcinia cambogia obsahuje kyselinu hydroxycitrónovú (HCA) – zložku, ktorá znižuje premenu cukrov na tuky v tele. Kyselina hydroxycitrónová taktiež prirodzene potláča chuť do jedla pomocou zablokovania enzýmu, ktorý premieňa kalórie na tuk. a moj najobľúbenejší čajík Herbal Tea- tento nízkokalorický osviežujúci čaj je skvelý aj pre náš program na úpravu hmotnosti. Ak by ste chceli bližšie info spokojne sa pýtajte emoticon

miskamlt
16. apr 2014

Ahojte, môžem sa pridať? Mám 40 rokov, v lete budem mať 41. Hrozne potrebujem niekoho, kto pochopí môj telesný, psychický a hormonálny stav. Od augusta min. roka som pribrala 7 kilo. Pričom od decembra 4. Čo sa týka môjho gyn. zdravia, celé zle, opakovane polypy, kyretáže, raz konizácia krčka, následne absolútne nepravidelný a dlhotrvajúci cyklus. Tie, ktoré to máte, tak tušíte, ako zle to na ženu pôsobí. Lutenyl som mala predpísaný, ale nebrala som ho. Odmietam lieky. Ak je to prechod, tak aj tak to veľmi neovplyvním. Moja strava sa veľmi nezmenila, no aj tak sa zaguľaťujem.Boj s mojimi kilami, je už začarovaný kruh, zdravotné problémy čím ďalej nepríjemnejšie. Pevná vôľa sa asi vyčerpala v mladosti. No a tri deti, večerné varenie, príprava stravy, sedavé zamestnanie....Musím zmeniť stravovanie a životný štýl. Inak ak budem ďalej za rok priberať 7 kilo, tak počkajte tak za necelé 4 roky mám 100!!!! 😖

victory1
17. apr 2014

Tak babuchy krasne sviatky vsetkym, uzite si tych par dni volna, sup-sup na slniecko a nezvrtajte sa furt pri hrncoch... 😉
A kazdej z vas zelam aspon kilo doluuuuu! 😎

biancaneve
17. apr 2014

@victory1 Ďakujem, aj tebe !!! aj keď tento mesiac nemám zo seba dobrý pocit, uvidíme v nedeľu, staviam sa vtedy na váhu po mesiaci...Dnes som bola v avione cestou z autoservisu, kde ma výmena bŕzd stála 260 eur ☹ a ďalšie peniaze som nechala v mojej obľúbenej Zare ale nie pre mňa ale moju dcéru, tam nikdy neodolám odísť bez tašky, vrrrr, majú tam tak krásne kúsky...A na potraviny mi už bolo ľúto dať peňáz, tak sa nebudeme aspoň prežierať...Máme na pláne ísť na bicykel, môj tato mi opravil x rokov odparkovanú "Esku" v garáži. Pamätáte si ten podpultový bicykel? 😀 Už sa teším, vyrážam aj s malou...
Veselé sviatky dievčatá, o vode nebudem písať, u nás sa to netraduje...

silvia0310
18. apr 2014

žienky všetkým prajem krásnu Veľkú noc 😉 užite si to v plnej miere ,ochutnajte zo všetkého ale len po troške ,a po sviatkoch nabehnite na svoju zdravú stravu 🙂 a každej prajem aby sa po sviatkoch postavila na váhu a mala o kilečko menej ,to by znamenalo že ste svoj organizmus dobre naštartovali 😀 ...

biancaneve
18. apr 2014

@silvia0310 ahoj,tebe sa ako darí? Úspešne opäť kilečká klesajú ??

silvia0310
19. apr 2014

@biancaneve ja mám na začiatku krásnu 8 🙂 ale presne sa to točí medzi 88 až 87 ....no mám svoje dni tak som zvedavá čo ukáže o týžden ked bude po...no každe kilečko je dobré 😎

ajka20
20. apr 2014

@miskamlt Nehádž flintu do žita!! hlavu hore ja mám 43 a viem čo prežívaš,skús si nájsť čas NA SEBA ! plávaj ,skrátka pohyb,pohyb,k tomu zdravú stravu, nejaké vitamínky ale hlavne ,hlavne je láska -porozumenie blízkej osoby je to balzam pre dušu a telo . Ak ti bude ťažko píš, nie som psycholog ,ale ak môžem aspon takto pomôcť,tak velmi rada. 😉

estachova
20. apr 2014

@lorela ahoj čítam vaše príspevky a rada by som sa pridala, bola som na 90dňovej diete, ale za 3 mesiace som schudla len 5kg, ostatné baby viac, ale nevadí ale toto sa mi páči viac, ale mám dajaké otázky, napr. R- o.k., pochopila som, D- ovocie+ vločky, alebo kúsok syra - ale koľko?, O- o.k., Ol. acidko- koľko - celé, malé, veľké?, ja by som potrebovala vedieť množstva, alebo váhu jedla, ktoré môžem zjesť, aby som nejedávala veľa, alebo málo 😒 , chcem začať v utorok , alebo aj hneď, sú sviatky, ale snažím sa neprežierať. ďakujem , za info, dúfam, že sa mi podarí schudnúť do júna aspoň 5 kg,alebo mám veľké oci? 😕

victory1
22. apr 2014

Nazdar babuchy! Naa a ako sme sviatkovali, ha? 😀 Tak ja sa priznavam, trochu snehu v Jasnej bolo, ale lyzovala som len v sobotu doobeda..sneh bol hnusny, na zjazdovke miestami uplna voda, cast zjazdovky vydrata a kamene povyhadzovane...No, mala som proste viac strachu ako radosti z lyzovania... 😠
Takze prepinam do letneho modu a lyze a lyziarky som uz zakonzervovala na dalsiu sezonu.
A som na seba hrda, jedla som pekne striedmo, kolacom, alkoholu som sa uplne vyhybala, napriek zacudovanym pohladom a nechapavym reciam kolektivu. 😝 A asi prvykrat po takejto pididovolenke nemam ani deko hore..no, ani dolu, ale som na vysost spokojna... 😀

biancaneve
22. apr 2014

@victory1 tak ja ti dám hlásenie 🙂 ja som bola v apríli nedisciplinovaná a aj ja sa to odrazilo na váhe, kilo sa mi vrátilo... 😒 tušila som to, lebo som ako som mala pred MS tak som jedla slivky v čokoláde a rume..ináč veľlká lahôdka, keby si chcela skúsiť 😀 ..ale sviatky pekne striedmo ešte aj so športom, mám svalovicu po byciklovaní a drepoch. Takže opäť pokračujem a zase s odhodlaním dať niečo dole. Keby tie hormonálne výkyvy a s tým spojené chute neboli tak dramatické, vrrrr.

victory1
22. apr 2014

@biancaneve Tak zas nemozes byt az taka dokonala..male ulety sa toleruju..aspon ja ich tolerujem... 😝 Slivky v cokolade? A v rume? Tak to som este nemala.... 😀 ..radsej ma nelakaj, nech nejdem zblinat po obchodoch... 😕 ..inak...kilo hore, to je prd..s tym sa ani netrap..no....

Vies co je najdolezitelsie? Ze si sa k tomu vratila a uz sa spravas slusne.... 😉 A blahozelam aj k sportu..parada!

Ja od nedele zerem tie hormony...zatial nepozorujem po 2 dnoch zmeny... 😀 ..ale vies , co som sa rozhodla? Ze ja s tymi hormonmi nepriberiem a hotovo!!! 😝 😀

biancaneve
22. apr 2014

@victory1 však to je správne rozhodnutie, ako vieme, všetko je v hlave !! A nechcem zakaždým riešiť len váhu ako moja kamarátka, už ma tie jej sms bohužiaľ otravujú musím povedať ,lebo o ničom inom ako o váhe proste nehovorí. Keď sa rieši furt len váha a kilá, telo sa podla mňa nejako zablokuje a je stopnuté, niekde som to aj čítala, že pokiaľ sa to moc nerieši tak to ide prirodzenejšie....

hasleerka
22. apr 2014

no dievčence ja som veru cez víkend váhu neriešila ... možno aj priberiem ... ale nevadí, dnes sa podojedalo čo bolo a od zajtra idem zase sekať dobrotu 😀 😀 😀

victory1
23. apr 2014

@biancaneve Presne tak! Vsetko je v hlave a vahu netreba znasilnovat 😀 No, aj ja mam tiez taku kamosku, ktora riesi kila do mrtva..a prave s nou sme boli na tom velkonocnom pobyte. Ked sme spolu na veceri, tak sice si dala vyprazanu rybu, ale bez prilohy a kolaciku odolala...Ked sme boli na veceri bez nej, tak kolaciku neodolala a vsetkym vykladala , ze si len raz odhryzla... 😖 ..no ved uplne od veci, tak bud sa zatnem alebo sa na to vykaslem. A mne je uplne jedno, ked chce, nech si da, ked nie, tak nie...
Potom ma prehovarala, nech si dam cervene vino, ze vsak to mozes, to je zdrave...a normalka sa zdula, ked som odmietla...ze ved tahame spolu s tym chudnutim, ze co trham partu... 😠
Ona nieze by sa prisposobila mne, ze teda chudneme a nezereme sprostosti, ale bola nastvana, ze ona sa krmi a ja sa nekrmim tiez... 😠

dana_l
23. apr 2014

@biancaneve @victory1 ja mam kolegynu ktora ma okolo 180 kg (do jej nohavic by som sa aj 4x zmestila). pracujeme vo viacposchodovej budove, ja chodim po schodoch, ona vytahom na tretie poschodie. ked sme sa tam hore "stretli" tak mi vravi ze ju klb boli. povedala som jej ze by mala nieco schudnut a urcite jej bude lepsie. ona na to ze to nie je od vahy ale z inych pricin. no ved kazdy sa na to pozerame inak. ona si nepripusti ze ta vaha je 50% faktor inych zdravotnych problemov. pretoze moze byt aj nieco ine k tomu. ale tazko presviedcat. aj jej muz je ako ona, este vacsi a najstarsia dcera je tiez s poriadnou nadvahou a to ma len 9 rokov ☹ 😠
a to ju vidim pocas dna jest len kupovane veci - muffiny, cokolady, sladkosti, pit kolu a ine napoje. no zdrava strava jedna radost

dana_l
23. apr 2014

@miskamlt treba si nejako najst cas na seba I popri detoch. I ked sama to mam doma ze nic nestiham a urobit nieco pre mna je nemyslitelne. ale musime zacat nejako. aj male kroky su kroky.

estachova
23. apr 2014

baby, chcem začať teraz tu s vami, už som písala, ale nikto mi neporadil, chcela by som dajaký vzorový jedálniček a hlavne množstvo,aôebo váhu jedla koľko čoho môžem zjesť, napr. dnes R- graham rožok+šunka, syr30%, uhorka, ladový šalát, D- hruška, O- cotage syr+ dusená zelenina asi 150g+ pol. kaiserky, 1,5l vody, zatiaľ všetko.

hasleerka
23. apr 2014

@estachova ja nemám jedálniček, ... ja len dodržiavam sacharidy doobeda, bielkoviny poobede ... obmedzila som sladké a snažím sa menšie porcie ..