Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@estachova tak v tom neporadím, je nevážim,,, jogurt zjem celý, zeleniny tak aby som bola najedená, lebo niekedy ani nie som hladná, ale aj tak si dám ... ale u mňa veľa spravilo že som vysadila poobedňajšie pečivo a obmedzila sladké ... podľa mňa mi to pôjde rýchlo do takej 90tky ... ale potom to už bude asi ťažšie... potom nastúpi pohyb...
Ahojte, sedím u zubárky a využívam čas. Po Veľkej noci som sa radšej nevážila. Času na seba nemám veľa a ak to malo využívam čudne : učím sa so synom predpovedi, vlastivedu, behám po krúžkoch a robím taxikára. Ale občas si doma zacvičím, či dokonca zabehám. Asi 2x do mesiaca zumba. No ak tak kilá idú hore. Teraz skúšam nejesť po 17 tej. Lebo moje večerné prejedačky sú asi najväčší problém. Uvidíme, či to pomôže.A ďakujem za podporu!
A h o o o o o j v š e t k ý m ! 🙂
@estachova Ahoj 🙂
Presné množstvo jedla na gramy nerada diktujem, pretože príjem kalórií, pri ktorých konkrétny jeden človek chudne je rôzny. Ohľad treba brať na zdravotný stav a rozhodujúcim faktorom je tiež naša "chudnúca minulosť", t.j. či sme sa odhodlali na 1. alebo 10. diétu v živote a hlavne akého charakteru boli. Bolo by len a len na škodu, keby sme jedli príliš málo, ale demotivujúce, keby sme chudli príliš pomaly...
Odporúčam, aby si sama odsledovala, pri akom príjme chudneš, pri akom príjme sa cítiš vo fyzickej a psychickej pohode. Prípadne, aspoň krátko, prekonzultovala so svojim lekárom.
Optimálne chudnutie je 2 - 4 kg za mesiac. Zostavíš si jedálniček, no a keď s ním dosiahneš úbytok na váhe za mesiac 2 kg (pri nižšej telesnej nadváhe, pri vyššej nadváhe až obezite od 3 - 8 kg) ideš správne 😉. Ak nie, treba z kalórií - denného príjmu ubrať alebo pridať.
Všeobecne platí pre racionálnu redukciu hmotnosti: Príjem od 5500 - 6500 kJ, rozdelených do 5 - 6 porcií denne. Čiže zhruba 1000 kJ na jednu porciu. Pochopiteľne, počas prvých dní je potrebné jedlo vážiť na kuchynskej váhe, zapísať a vypočítať si jeho kalorickú hodnotu. Kým nedostaneš váhu do oka, odhad do oka 🙂.
Uvediem príklad raňajok (už vieme, že by mali mať energiu zhruba 1000 - 1200 kJ, lebo budeme chudnúť na 6000kJ za deň): /čísla sú orientačné! pretože záleží napr. od zrelosti ovocia či zeleniny, "mäkkosti" uvarených cestovín, ryže, chleba či šunky konkrétneho výrobcu atď. atď.)
1 krajec celozrnného chleba (cca 40g) = 350 kJ
morčacia šunka (2 plátky, cca 50g) = 230 kJ
tvrdý syr do 30% t.v.s (2 plátky, cca 35g) = 340 kJ
1 paradajka = 95 kJ
1 menšia paprika = 110 kJ
Spolu: 1125 kJ
A áno, na zhodenie čistých 5 kg telesného tuku je jeden mesiac málo. Optimálne 2 😉 (keďže nespadáš do váhovej kategórie nad 100 kg).
@miskamlt Osobne nejesť po 17. hodine neodporúčam. Vtip je len v tom, že zjeme o jedno jedlo menej - čiže o nejaké tie kalórie menej.
Avšak cena môže byť privysoká - spomalí sa metabolizmus a telo sa naučí šetriť prijatou energiou. Do budúcna to znamená, že organizmus naučíme pomaly chudnúť. A aj to za predpokladu, že budeme málo jesť.
Ale napokon, spôsobov na chudnutie je nespočetne veľa. Ide len o to, aby neboli pre nás deštrukčné a zbytočne prísne... A aby bola ťažko vydrená a vysnívaná váha trvalo udržateľná!
@estachova ja som zo zaciatku bola na stranke www.kaloricketabulky.cz, ale je viac moznosti .. mesiac som poctivo zapisovala, planovala a malo to efekt .. pomaly som z toho upustili a zistujem, ze sa musim k tomu vratit .. hlavne k planovaniu co jest, minimalne den, dva dopredu, lebo potom ked som hladna, nepoznam brata 😀
@dana_l Ta tvoja kolegyna je ako moj nastavajuci zat... 😠 ..je trochu obezny, a ma problemy s chrbticou, poskodenu platnicku...a tiez mu nik nevysvetli, ze by predovsetkym mal schudnut a posilnit chrbtove a brusne svalstvo, ked nechce mat bolesti... 😠
Len pri nom mam uz ten pocit, ze to ma skvelu vyhovorku, ze ho boli chrbat, ked sa mu nechce robit.... 😔
A na rovinu, keby mna tak bolel chrbat, ako to on prezentuje, tak som schopna spravit cokolvek od chudnutia cez cvicenie, rehabilitacie...., len nech mi nieco pomoze, nie? 😠
@victory1 su tu serialy o ludoch ktori su super obezny - 200-300 kg a podobne. ked ti ludia chcu schudnut (bez toho zeby isli pod noz na zmensenie zaludka) tak aj schudli. len to treba chciet. a to presne ti ludia ktori sa pomaly ani pohnut nemozu, nechcu.
pocuvaj, ved povedz dcere, chod s tvojim nastavajucim a robte si programy, nesedte a nejedzte doma. a ak aj mu navaris, tak skus zdravsie a daj mu na mensi tanier nech Tolko sa neprejeda
Pekný deň baby, obchádzam túto diskusiu už niekoľko týždňov a rozhodla som sa, že sa pripojím. Hoci mám nabehaných len 39 rokov 🙂 Pravdou je ten fakt, že čím je telo staršie (fyzicky), tým to ide veeeeeeeeeeľmi ťažko dole. Ale netreba sa vzdávať. A treba sa riadiť heslom : Nech moje neprajné obézne "kamarátky" puknú závisťou.
Všetkým samozrejme držím palce, aby sa ručička na váhe neusále hýbala smerom dole. Hoci nie vždy je to o váhe (aj úbytok v centimetroch je veľmi motivujúci).
Ja sa snažím čo to urobiť so svojim telom, no nie vždy je to to správne. Od februára som začala chodiť do posilky, a stravujem sa podľa výčitiek svedomia. Keď počasie praje chodím do práce bicyklom (cca 5,5 km jedným smerom), je to veľmi uvoľňujúce, najmä v sparnom lete bez použitia MHD 😖
@dana_l Aj tu na nejakom tusim ceskom programe byvaju relacie o extremne obeznych ludoch, ktori to vdaka trenerom a lekarom dokazu...
No, ja sa teraz stravujem zdravo a moj drahy sa tiez pridal. Dcere ta moja strava ciastocne vyhovuje, obcas si ale nieco ine uvari, ak mam navarene to, co nema rada, ale ona je stihlunka. Ale ak su obidvaja u mna, tak on si radsej objedna pizzu, na to si vyleje pomaly pol litra olivoveho oleja /podla neho z olivoveho sa nepribera/. 😖 ...no, ale z takeho extremneho mnozstva???
No a ked su decka u jeho rodicov, tak to pani 4x denne vari a aspon 3x denne pecie, takze tam nikomu schudnut nehrozi...
Ked vymyslime nejaku aktivitu , tak sa vyhovori, ze nemoze, lebo ho boli chrbat. Aj sme ich parkrat vytiahli na vikend lyzovat, ale on lyzoval z celeho vikendu 2 hodiny s tym, ze uz ho boli chrbat a je unaveny.... 😠 ..no, ja v 47 rokoch mam lepsiu kondicku ako on - 30 rocny chlap.... 😖

@hasleerka a ako ti to ide, od kedy sa takto stravuješ? aké máš výsledky?, ja dom bola na 90dňovej a schudla som len 5 kg za 3 mesiace 😖