Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@victory1
No zjazdovky mi vela nehovoria,naposledy som na lyziach stala nalyziaskom z gympla 😀 a to uz je nejaky ten rocik. Lyzovaniu som nikdy na chut neprisla.
Tak taky presun dovolenky by teda riadne nasral aj mna. Marhulovicu ber ako letnu dezinfekciu 😀 😀 😀 a co, aj horsie veci sa stavaju, Ja tieto domace ovocne "brmbolovice" nemusim.
No vsak aj som na seba patricne hrda, lebo teda tie mimourovnove krizovatky, to my tu na dolniakoch nemame a tak to bol riadny adrenalin, hlavne trafit spravny pruh. Dokonca sa dobrovolne priznavam, ze som prvykrat soferovala na dialnici. Jasne, ze primeranou rychlostou, z nasho starusika "teja" ako ho deti volaju (rozumej princ Theodor, t.j. 15 rona felicia, ale je to moje prve auto, co som kupila pred dvoma rokmi, tak mam k nemu citovy vztah), by som 130 vyzmykala uz len s dierou v podlahe pod plynovym pedalom 😀 Ale inak je super a mam ho fakt rada, do 120 pohodicka, potom uz velmi vzdycha...
@zuzimia Psssst! Ja som cely zivot nemala vztah k ziadnemu sportu... 😝 ...aj telocvik som neznasala! Proste sportove poleno a este som bola aj na to hrda..../akoze za elektrickou nebezim, tak preco by som mala bezat na telocviku, ze?! 😝 /
Ale s novym chlapom prisli nove moznosti... 😀 😀 😀 ..velmi trpezlivy, v bazare mi nakupil vystroj, ze vyskusame a ked to nepojde, kasleme na to /on pretym lyzoval pred 20-mi rokmi a vraj mu to dobre islo/. Tak sme vyskusali a modre zjazdovky uz prefrcim... 😎 No, len vzdy mam z toho na zaciatku stres...takze vyjdeme na kopec, kupi mi kavu, naleje dve finske...a lyzujeme.... 😀 😀 😀 ...a vlastne lyzovala som teraz druhu sezonu, predtym ani na lyziarskom, lebo sme nemali sneh...
Vsak uvidis, mozno ta to raz chyti...a ked aj nie, nic sa nedeje🙂
...brmbolovice su dobreee.... 😀 😀 😀 ..ale toto bolo special, robil to moj otec, vonalo to ako dzem a on sa s tym tak bebere, ze tam dava krasne ovocie, vsetko nahnite vykrajuje, kostky vybera, ma presny pocet na kazdy sud...no par excelance marhulovica!
....tvoj citovy vztah k autu chapem...ja som mala prveho favorita hovnovej farby, ktory ked prsalo nestartoval, ale tiez som k nemu mala citovy vztah, bolo to prve MOJE auto...
😉
...a 120 ti staci, moje baby chodili 90 po dialnici, tak som ich musela upozornit, ze to je vcelku nebezpecna rychlost, s ktorou moc soferi na dialnici nerataju, tak uz chodia aspon 110..
@victory1
Jainak k nektorym sportom mam celkom vrely vztah - take plavanie milujem, jazdu na koni, turistiku (za mladych cias to boli aj extremne hrebenovky), aj korcule mozu byt. Ale z duse neznasam behat.
Ta hovnova farba ma dostala 😀 😀 😀 😀 my mame aspon peknu tamavozelenu, aj ked uz miestami zacinaju kvitnut hrdzave ornamenty 😠
Noooo novy chlap by sa zisiel (najlepsi by bol s nejakym malym rancom na konci sveta, to by som si teda dala povedat), ale akosi v tomto smere som nikdy nemala stastie a tak som uz uplne uzmierena aj s osudom osameleho bezca.
@zuzimia Never say never....novy chlap sa objavi, ani nebudes vediet ako! 😉 ...ranc je fajn, mne pri mojom staci utocisko 140 obyvatelovej dediny, kde sa schovavam cez vikendy...A to som mestske decko, ktore cely zivot opovrhovalo existenciou niekde inde ako v panelaku... 😝 ..to bude asi vekom.. 😀 teda v zime mi je jedno, ale ked je teplucko, tak ranajky vonku na terase, v tichu, za sprievodu par upindanych vtakov, su k nezaplateniu..no...
..ja mam teraz bielu farbu...a este rok leasingu.. 😠 ...
..ty, ked sa teraz nad tym zamyslam, tak za mladych cias som bola hnilejsia ako teraz..teraz zvladam trochen to smykanie na lyzich a rotoped.... 😀 😀 😀 ..a vlastne sorry, boli sme ture v Tatrach, po magistrale...ale vymohla som si, ze pojdeme len dolu kopcom... 😝
Dobrý deň, začala som pracovať ako výživová poradkyňa, a iba v týchto dňoch môjho začiatku vám môžem ponúknuť zdarma test fyzickej kondície, kde sa dozviete ako ste na tom kondične. potrebujem k tomu Váš vek, výšku, váhu, telefónne číslo a mail. Ak vás táto ponuka zaujala neváhajte mi napísať. Tento test je zadarmo a nicim sa nezavazujete k nicomuemoticon vysledky testu oznamim telefonicky do 3 dni od uvedenia udajov emoticon kludne piste do IP
dobré ránko všetkým ,prečo tu je mrtvo 😎 všetci usilovne chudnete ?? mne to ide v lete slimačím tempom ...váha okolo 83 skoro 20 kíl dolu ...dúfam že do konca oktobra tam uvidím 7 na začiatku 😀
Dobré ráno a pekný týždeň, dievčatá! 🙂
Ako sa vám darí, ako prežívate leto?
Silvia, nádherný výsledok, 20 kíl. Ideš krásne 😉
@lorela dakujem ,ale teraz to ide slimačím tempom ,no nevzdávam to ,zistila som že ked cvičím tak úplne stojím s váhou...viem svaly sú ťažšie ...ale ked len dodržujem stravu ,základy tak idem rýchlejšie dole aj váha aj cm ,a celkovo teraz v lete mi to ide ťažšie ako v jari a v zime ,ale nevadí ,priberali sme tiž roky ...teda ani schudnúť sa nedá za pár mesiacov ... 😀
žienky všetky čo chudnete máte svoje ciele a sny ,spája sa váš sen aj s niečím čo by ste chceli si kúpiť ked schudnete ? 😉 ja viem píšem hlupo...ale ked som sa na to dala ,tak bol január a vždy som túžila po vysokých jazdeckých hnedých kožených čižmách 😎 aby som si ich mohla s prehľadom kúpiť ☹ snáď si ten sen budem môcť niekedy splniť a obídu mi tie čižmy moje lýtka 😎 a ked nie tak budem snívať dalej 😝
@lorela @silvia0310 @victory1
Zdravim vas vsetky. Silvia - mas moj obdiv!
Ja teraz stojim uz dva tyzdne, ale nezblaznim sa, presne tak - nevykrmili sme sa za mesiac, ani za mesiac neschudneme. Ale idem dalej. Momentalne som prvy den v praci po dvoch tyzdnoch dovolenky, no je to teda riadny sok. Mala si minuly stvrtok prepichla patu na nejakej trave ci com, tam chodime na prevazy a nechce si zastat ani na spicku, snad ju uz najblizsie dni nejako prinutim, lebo je to des! takto ju nanasat. Predsa len ma 23 kil a ked sa etse ovesi ako vrece krumpli....
A boli sme minuly tazden v Krupine kupovat luk pre starsiu, no to som teda zvedava dokedy ju to bude bavit! Tak uz naozaj len ten kon chyba!
A zacinaju ma v poslednej dome prepadavat napady, ze by som sa odstahovala na nejaku samotu....sibe mi? alebo nie? No neviem.
@lorela
Nejake dobre tipy este v zalohe nemas? Potrebujem trochu osviezit...
@takyna Poteším Vas baby...prvé som rodila v 22 rokoch, pribrala som zo 60 na 90 kíl.. Asi do roka bola váha dole, dokonca ked som nastúpila po materskej do prace tak som mala 56 kíl...druhe dieťa v 37..pribrala som zo 76 na 108 kíl..😉...teraz stojím uz štvrtý mesiac (mala sa totiž narodila v apríli) na váhe 90 kíl a dole nejde ani gram...nic na seba z pôvodného šatníka neobleciem, nosím partnerove trička a košele a kraťasy...zatiaľ kojim tak nechcem nejak dietovat ale uz teraz mam strach ako a či vôbec dám tie kilá dole..☹
@silvia0310 Spomalenie chudnutia býva pomerne častým javom 😉. Pomyselný varovný prst by to bol jedine v tom prípade, keby si za celý mesiac neschudla ani deko.
Inak, väčšina hovorí, že v lete sa chudne ľahšie; kopec zeleniny, ovocia, veľa vody, v horúčavách človeku ani tak nechutí... Ja som tiež presne ten "opačný" typ - najlepšie sa mi chudlo v zime a nie v lete.
Keď som ja schudla pár desiatok kilogramov, mojou motiváciou nebolo zdravie, lepší pohyb, ľahkosť bytia... 😀 Proste nič tak vznešeného... Mojou motiváciou bo jeden biely nohavicový rifľový kostým 😉.
@lorela super tak nie som sama čo túžim po niečom 😎 no lýtky idú pomaly dolu...ono ,aby som bola konkrétky tak skôr ide rovnomerne ,veľkosť na začiatku 50 dnes 44....snád to dotiahnem na 40-42,velkostne a suprove hnede čižmy 😎
@silvia5677 Nezúfaj 😉, určite dáš niečo dole už len samotným dojčením a potom pohybom, ktorého pri dvoch dietkach nebude málo...
Pri dojčení sa aj tak neodporúča rýchle chudnutie, max. 4 kilá do mesiaca. No môžeš si už teraz upraviť trochu stravu, v prospech zdravších, a tým pádom aj diétnejších potravín. Napríklad úplne môžeš vylúčiť tučné syry, to sú všetky 45% a viac, aj všetky tavené syry, údeniny (salámy, párky), nejedávaj žiadne vyprážané jedlá, namiesto sladkostí si dopraj o niečo viac ovocia a na raňajky, obed a večeru nevynechávaj zeleninu.
@silvia0310 Ak si typ postavy hruška, tak áno, lýtka idú pomalšie. Ale idú, a to je hlavné! 😉
@zuzimia Pred menštruáciou, príp. prehrešky v strave môžu byť na príčine... Dlhšie nie je dôvod. No a najdôležitejšie je, aby sa každý mesiac pohla ručička smerom dole.
Jedálniček treba mať vymakaný 😉 a treba, aby bol vyvážený a dostačujúci (cca 5500 - 6500 kJ príjem), aby sa práve v čase nechudnutia dalo niečo robiť...
Keď jedáva niekto málo, z ničoho sa len ťažko uberá a šokovaný organizmus už ťažko šoknúť viac 😀
Ahojte tak hlasim sa po 5 mesiacoch a hambiiim sa tu vobec pisat dala som dole az dva kg. Hruuuza des nezodpovednost. Ja si raz neviem tu stravu kombinovat a pohyb 0 bodou kde jaka vyhovorka len aby som nic necvicila som hroznaaa, len sedim a kysnem 😠. Mozno som aj schudla ale nabrala spat urcite lebo sa nevazim pravidelne ☹. Vsetkym vam drzim palce aby sa vam darilo aj dalej moooozno sa to raz podari aj mne hehe
@zuzimia hlavu hore mne váha za posledné 3 mesiace len 4-5 kil dolu čo pred tým som dala za mesiac ,ale nevadí ono raz rýchlo raz pomaly ,ale hlavne nie smerom hore 😀 poobede len bielkoviny a zelenina ,a veľľľa vody ,hovorím aspoň o 3 litroch denne ,aspoň u mňa to tak funguje ...
ahojte dievcata, nemam este "40" ale blizsie ako dalej🙂) chcem sa k vam pridat, ja uz 3 mesiace nejem pecivo a chlieb a moje kila sa pohybuju asi tak,ze kilo dole kilo hore, dve kila dole o par dni naspat hore, uz som zufala, co este robit, aby sa rucicika pohla dole, neviet mi niektora poradit, pohyb u mna je pohyb za mojim malym lebo on asi ma v sebe duracelky plus este cosi navyse🙂tolko energie by som chcela aj ja🙂 dakujem za kazdu dobru radu.
@stresmenka Treba si v prvom rade zostaviť dobrý nízkoenergetický stravovací plán, dodržiavať ho aspoň na 90 % a obrniť sa trpezlivosťou. Pridať pohyb (hoci len rýchla chôdza alebo do schodov) a pôjde to! 🙂
Keď chceš, napíš, čo jedávaš a skúsim ti poradiť.
@mo77 Ja, vychádzajúc zo svojich skúseností, neodporúčam vynechávať chlieb a pečivo, prílohy. Zbytočne sa telo dostáva do stavu, kedy sa môže spomaliť metabolizmus a chudnutie sa sťaží.
Inak, vynechávanie sacharidov (múky) hlavne odvodňuje, takže to ani nie je chudnutie v pravom slova zmysle...

@victory1 Úplne 😀.
Marhuľovicu nerátaj, veď je to samé ovocie 😵