icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

lorela
21. júl 2014

@victory1 Úplne 😀.

Marhuľovicu nerátaj, veď je to samé ovocie 😵

zuzimia
21. júl 2014

@victory1
No zjazdovky mi vela nehovoria,naposledy som na lyziach stala nalyziaskom z gympla 😀 a to uz je nejaky ten rocik. Lyzovaniu som nikdy na chut neprisla.

Tak taky presun dovolenky by teda riadne nasral aj mna. Marhulovicu ber ako letnu dezinfekciu 😀 😀 😀 a co, aj horsie veci sa stavaju, Ja tieto domace ovocne "brmbolovice" nemusim.

No vsak aj som na seba patricne hrda, lebo teda tie mimourovnove krizovatky, to my tu na dolniakoch nemame a tak to bol riadny adrenalin, hlavne trafit spravny pruh. Dokonca sa dobrovolne priznavam, ze som prvykrat soferovala na dialnici. Jasne, ze primeranou rychlostou, z nasho starusika "teja" ako ho deti volaju (rozumej princ Theodor, t.j. 15 rona felicia, ale je to moje prve auto, co som kupila pred dvoma rokmi, tak mam k nemu citovy vztah), by som 130 vyzmykala uz len s dierou v podlahe pod plynovym pedalom 😀 Ale inak je super a mam ho fakt rada, do 120 pohodicka, potom uz velmi vzdycha...

zuzimia
21. júl 2014

@lorela
Viiitame ta, velmi si nam chybala!

lorela
21. júl 2014

@zuzimia Ďakujem za milé privítanie 🙂 . Ešte sa len pomaly rozbieham....

victory1
21. júl 2014

@lorela No ved neratam.... 😀 ..to bola taka bez pridaneho cukru... 😝 ..ale moje telo bolo z toho total osprostene, ze co som mu to tento rok nadelila....a este k tomu na ranajky... 😕

victory1
21. júl 2014

@zuzimia Psssst! Ja som cely zivot nemala vztah k ziadnemu sportu... 😝 ...aj telocvik som neznasala! Proste sportove poleno a este som bola aj na to hrda..../akoze za elektrickou nebezim, tak preco by som mala bezat na telocviku, ze?! 😝 /
Ale s novym chlapom prisli nove moznosti... 😀 😀 😀 ..velmi trpezlivy, v bazare mi nakupil vystroj, ze vyskusame a ked to nepojde, kasleme na to /on pretym lyzoval pred 20-mi rokmi a vraj mu to dobre islo/. Tak sme vyskusali a modre zjazdovky uz prefrcim... 😎 No, len vzdy mam z toho na zaciatku stres...takze vyjdeme na kopec, kupi mi kavu, naleje dve finske...a lyzujeme.... 😀 😀 😀 ...a vlastne lyzovala som teraz druhu sezonu, predtym ani na lyziarskom, lebo sme nemali sneh...
Vsak uvidis, mozno ta to raz chyti...a ked aj nie, nic sa nedeje🙂

...brmbolovice su dobreee.... 😀 😀 😀 ..ale toto bolo special, robil to moj otec, vonalo to ako dzem a on sa s tym tak bebere, ze tam dava krasne ovocie, vsetko nahnite vykrajuje, kostky vybera, ma presny pocet na kazdy sud...no par excelance marhulovica!
....tvoj citovy vztah k autu chapem...ja som mala prveho favorita hovnovej farby, ktory ked prsalo nestartoval, ale tiez som k nemu mala citovy vztah, bolo to prve MOJE auto...
😉

...a 120 ti staci, moje baby chodili 90 po dialnici, tak som ich musela upozornit, ze to je vcelku nebezpecna rychlost, s ktorou moc soferi na dialnici nerataju, tak uz chodia aspon 110..

zuzimia
21. júl 2014

@victory1
Jainak k nektorym sportom mam celkom vrely vztah - take plavanie milujem, jazdu na koni, turistiku (za mladych cias to boli aj extremne hrebenovky), aj korcule mozu byt. Ale z duse neznasam behat.

Ta hovnova farba ma dostala 😀 😀 😀 😀 my mame aspon peknu tamavozelenu, aj ked uz miestami zacinaju kvitnut hrdzave ornamenty 😠

Noooo novy chlap by sa zisiel (najlepsi by bol s nejakym malym rancom na konci sveta, to by som si teda dala povedat), ale akosi v tomto smere som nikdy nemala stastie a tak som uz uplne uzmierena aj s osudom osameleho bezca.

victory1
22. júl 2014

@zuzimia Never say never....novy chlap sa objavi, ani nebudes vediet ako! 😉 ...ranc je fajn, mne pri mojom staci utocisko 140 obyvatelovej dediny, kde sa schovavam cez vikendy...A to som mestske decko, ktore cely zivot opovrhovalo existenciou niekde inde ako v panelaku... 😝 ..to bude asi vekom.. 😀 teda v zime mi je jedno, ale ked je teplucko, tak ranajky vonku na terase, v tichu, za sprievodu par upindanych vtakov, su k nezaplateniu..no...
..ja mam teraz bielu farbu...a este rok leasingu.. 😠 ...

..ty, ked sa teraz nad tym zamyslam, tak za mladych cias som bola hnilejsia ako teraz..teraz zvladam trochen to smykanie na lyzich a rotoped.... 😀 😀 😀 ..a vlastne sorry, boli sme ture v Tatrach, po magistrale...ale vymohla som si, ze pojdeme len dolu kopcom... 😝

soniaa23
23. júl 2014

Dobrý deň, začala som pracovať ako výživová poradkyňa, a iba v týchto dňoch môjho začiatku vám môžem ponúknuť zdarma test fyzickej kondície, kde sa dozviete ako ste na tom kondične. potrebujem k tomu Váš vek, výšku, váhu, telefónne číslo a mail. Ak vás táto ponuka zaujala neváhajte mi napísať. Tento test je zadarmo a nicim sa nezavazujete k nicomuemoticon vysledky testu oznamim telefonicky do 3 dni od uvedenia udajov emoticon kludne piste do IP

silvia0310
28. júl 2014

dobré ránko všetkým ,prečo tu je mrtvo 😎 všetci usilovne chudnete ?? mne to ide v lete slimačím tempom ...váha okolo 83 skoro 20 kíl dolu ...dúfam že do konca oktobra tam uvidím 7 na začiatku 😀

lorela
28. júl 2014

@victory1
@zuzimia
@silvia0310

Dobré ráno a pekný týždeň, dievčatá! 🙂
Ako sa vám darí, ako prežívate leto?

Silvia, nádherný výsledok, 20 kíl. Ideš krásne 😉

silvia0310
28. júl 2014

@lorela dakujem ,ale teraz to ide slimačím tempom ,no nevzdávam to ,zistila som že ked cvičím tak úplne stojím s váhou...viem svaly sú ťažšie ...ale ked len dodržujem stravu ,základy tak idem rýchlejšie dole aj váha aj cm ,a celkovo teraz v lete mi to ide ťažšie ako v jari a v zime ,ale nevadí ,priberali sme tiž roky ...teda ani schudnúť sa nedá za pár mesiacov ... 😀

silvia0310
28. júl 2014

žienky všetky čo chudnete máte svoje ciele a sny ,spája sa váš sen aj s niečím čo by ste chceli si kúpiť ked schudnete ? 😉 ja viem píšem hlupo...ale ked som sa na to dala ,tak bol január a vždy som túžila po vysokých jazdeckých hnedých kožených čižmách 😎 aby som si ich mohla s prehľadom kúpiť ☹ snáď si ten sen budem môcť niekedy splniť a obídu mi tie čižmy moje lýtka 😎 a ked nie tak budem snívať dalej 😝

zuzimia
28. júl 2014

@lorela @silvia0310 @victory1
Zdravim vas vsetky. Silvia - mas moj obdiv!
Ja teraz stojim uz dva tyzdne, ale nezblaznim sa, presne tak - nevykrmili sme sa za mesiac, ani za mesiac neschudneme. Ale idem dalej. Momentalne som prvy den v praci po dvoch tyzdnoch dovolenky, no je to teda riadny sok. Mala si minuly stvrtok prepichla patu na nejakej trave ci com, tam chodime na prevazy a nechce si zastat ani na spicku, snad ju uz najblizsie dni nejako prinutim, lebo je to des! takto ju nanasat. Predsa len ma 23 kil a ked sa etse ovesi ako vrece krumpli....
A boli sme minuly tazden v Krupine kupovat luk pre starsiu, no to som teda zvedava dokedy ju to bude bavit! Tak uz naozaj len ten kon chyba!
A zacinaju ma v poslednej dome prepadavat napady, ze by som sa odstahovala na nejaku samotu....sibe mi? alebo nie? No neviem.
@lorela
Nejake dobre tipy este v zalohe nemas? Potrebujem trochu osviezit...

silvia5677
28. júl 2014

@takyna Poteším Vas baby...prvé som rodila v 22 rokoch, pribrala som zo 60 na 90 kíl.. Asi do roka bola váha dole, dokonca ked som nastúpila po materskej do prace tak som mala 56 kíl...druhe dieťa v 37..pribrala som zo 76 na 108 kíl..😉...teraz stojím uz štvrtý mesiac (mala sa totiž narodila v apríli) na váhe 90 kíl a dole nejde ani gram...nic na seba z pôvodného šatníka neobleciem, nosím partnerove trička a košele a kraťasy...zatiaľ kojim tak nechcem nejak dietovat ale uz teraz mam strach ako a či vôbec dám tie kilá dole..☹

lorela
28. júl 2014

@silvia0310 Spomalenie chudnutia býva pomerne častým javom 😉. Pomyselný varovný prst by to bol jedine v tom prípade, keby si za celý mesiac neschudla ani deko.
Inak, väčšina hovorí, že v lete sa chudne ľahšie; kopec zeleniny, ovocia, veľa vody, v horúčavách človeku ani tak nechutí... Ja som tiež presne ten "opačný" typ - najlepšie sa mi chudlo v zime a nie v lete.

Keď som ja schudla pár desiatok kilogramov, mojou motiváciou nebolo zdravie, lepší pohyb, ľahkosť bytia... 😀 Proste nič tak vznešeného... Mojou motiváciou bo jeden biely nohavicový rifľový kostým 😉.

lorela
28. júl 2014

@zuzimia A aké tipy by to mali byť? 😉

silvia0310
28. júl 2014

@lorela super tak nie som sama čo túžim po niečom 😎 no lýtky idú pomaly dolu...ono ,aby som bola konkrétky tak skôr ide rovnomerne ,veľkosť na začiatku 50 dnes 44....snád to dotiahnem na 40-42,velkostne a suprove hnede čižmy 😎

lorela
28. júl 2014

@silvia5677 Nezúfaj 😉, určite dáš niečo dole už len samotným dojčením a potom pohybom, ktorého pri dvoch dietkach nebude málo...
Pri dojčení sa aj tak neodporúča rýchle chudnutie, max. 4 kilá do mesiaca. No môžeš si už teraz upraviť trochu stravu, v prospech zdravších, a tým pádom aj diétnejších potravín. Napríklad úplne môžeš vylúčiť tučné syry, to sú všetky 45% a viac, aj všetky tavené syry, údeniny (salámy, párky), nejedávaj žiadne vyprážané jedlá, namiesto sladkostí si dopraj o niečo viac ovocia a na raňajky, obed a večeru nevynechávaj zeleninu.

zuzimia
28. júl 2014

@lorela
No napr. ako tej vahe vysvetlim, ze dva tyzdne staci zotrvat na jednej cifre 😀 a nacim sa znova pohnut zelanym smerom 😠 !

lorela
28. júl 2014

@silvia0310 Ak si typ postavy hruška, tak áno, lýtka idú pomalšie. Ale idú, a to je hlavné! 😉

lorela
28. júl 2014

@zuzimia Pred menštruáciou, príp. prehrešky v strave môžu byť na príčine... Dlhšie nie je dôvod. No a najdôležitejšie je, aby sa každý mesiac pohla ručička smerom dole.
Jedálniček treba mať vymakaný 😉 a treba, aby bol vyvážený a dostačujúci (cca 5500 - 6500 kJ príjem), aby sa práve v čase nechudnutia dalo niečo robiť...
Keď jedáva niekto málo, z ničoho sa len ťažko uberá a šokovaný organizmus už ťažko šoknúť viac 😀

stresmenka
28. júl 2014

Ahojte tak hlasim sa po 5 mesiacoch a hambiiim sa tu vobec pisat dala som dole az dva kg. Hruuuza des nezodpovednost. Ja si raz neviem tu stravu kombinovat a pohyb 0 bodou kde jaka vyhovorka len aby som nic necvicila som hroznaaa, len sedim a kysnem 😠. Mozno som aj schudla ale nabrala spat urcite lebo sa nevazim pravidelne ☹. Vsetkym vam drzim palce aby sa vam darilo aj dalej moooozno sa to raz podari aj mne hehe

zuzimia
28. júl 2014

@lorela
Dofrasa, dost zacinam pochybovat, ci mam tu stravu dostatocne vymakanu....fakt neviem. Zdalo sa mi to byt OK, ale dostala som sa do fazy, ze spochybnujem vsetko.

silvia0310
28. júl 2014

@zuzimia hlavu hore mne váha za posledné 3 mesiace len 4-5 kil dolu čo pred tým som dala za mesiac ,ale nevadí ono raz rýchlo raz pomaly ,ale hlavne nie smerom hore 😀 poobede len bielkoviny a zelenina ,a veľľľa vody ,hovorím aspoň o 3 litroch denne ,aspoň u mňa to tak funguje ...

mo77
28. júl 2014

ahojte dievcata, nemam este "40" ale blizsie ako dalej🙂) chcem sa k vam pridat, ja uz 3 mesiace nejem pecivo a chlieb a moje kila sa pohybuju asi tak,ze kilo dole kilo hore, dve kila dole o par dni naspat hore, uz som zufala, co este robit, aby sa rucicika pohla dole, neviet mi niektora poradit, pohyb u mna je pohyb za mojim malym lebo on asi ma v sebe duracelky plus este cosi navyse🙂tolko energie by som chcela aj ja🙂 dakujem za kazdu dobru radu.

lorela
28. júl 2014

@stresmenka Treba si v prvom rade zostaviť dobrý nízkoenergetický stravovací plán, dodržiavať ho aspoň na 90 % a obrniť sa trpezlivosťou. Pridať pohyb (hoci len rýchla chôdza alebo do schodov) a pôjde to! 🙂

Keď chceš, napíš, čo jedávaš a skúsim ti poradiť.

lorela
28. júl 2014

@zuzimia A čo tak za deň jedávaš?

lorela
28. júl 2014

@mo77 Ja, vychádzajúc zo svojich skúseností, neodporúčam vynechávať chlieb a pečivo, prílohy. Zbytočne sa telo dostáva do stavu, kedy sa môže spomaliť metabolizmus a chudnutie sa sťaží.
Inak, vynechávanie sacharidov (múky) hlavne odvodňuje, takže to ani nie je chudnutie v pravom slova zmysle...

mo77
28. júl 2014

@lorela mozes mi poradit v com robim chybu? urcite viem, ze chyba je v tom ze nevypijem tolko vody ako by som mala