icon

Chudnutie a častá stolica

6. jún 2025

ahojte
prosim zacala som sa viac hybat a vela zeleniny ovocia
no vaha neklesa, telo sa meni, tak vidim ze asi chudnem
no co je zaujimave, denne mam naozaj velku potrebu aj 3-4x a ja jem uplne zdravo
to akoze chudnem ten tuk ci z coho tolko odpadu?
nerozumiem tomu :(
dakujem za vysvetlenie.

Strana
z5
mk1111111111
6. jún 2025

Jes viac vlakniny

autor
6. jún 2025
@mk1111111111

Jes viac vlakniny

@mk1111111111 ano , velmi vela. a plus jogurty vela vody caju...

zuzinka888
6. jún 2025

Robi to vlaknina, ta spolu s vodou zvacsuju objem stolice. To, co sa predtym zmestilo do" jedneho bobku" dnes zmeni na poriadny "naklad".

dolka899
6. jún 2025

Pridaj do stravy bielkoviny, tym si ochranis aj svaly pred ubytkom svalovej hmoty pocas chudnutia a nebudes tolko chodit na wc. Denne potrebujes min 1,2 g bielkovin na 1 kg tvojej hmotnosti. Zdrava strava nie je len zelenina a jogurty, ale to isto vies, ak nie, radsej sa porad s odbornikom alebo si nainstaluj kaloricke tabulky. Ak jes prilis malo, telo je v strese, nechudnes. Aspon 1200 - 1400 kcal telo potrebuje, zalezi od viacerych faktorov, samozrejme. Ked vidim hladovky typu jedno vajce, paradajka, jogurt, jablcko a platok file za den, tak mi je luto, ze si niekto takto skodi. Nech sa v chudnuti dari.

autor
6. jún 2025
@dolka899

Pridaj do stravy bielkoviny, tym si ochranis aj svaly pred ubytkom svalovej hmoty pocas chudnutia a nebudes tolko chodit na wc. Denne potrebujes min 1,2 g bielkovin na 1 kg tvojej hmotnosti. Zdrava strava nie je len zelenina a jogurty, ale to isto vies, ak nie, radsej sa porad s odbornikom alebo si nainstaluj kaloricke tabulky. Ak jes prilis malo, telo je v strese, nechudnes. Aspon 1200 - 1400 kcal telo potrebuje, zalezi od viacerych faktorov, samozrejme. Ked vidim hladovky typu jedno vajce, paradajka, jogurt, jablcko a platok file za den, tak mi je luto, ze si niekto takto skodi. Nech sa v chudnuti dari.

@dolka899 jaj ano a vela bielkovin, cottage syry vajcia

autor
6. jún 2025
@dolka899

@dolka899 ja mam pocit ze prave kvoli svalom vobec nechudnem na vahe, ale obklecenie mam volnejsie

autor
6. jún 2025
@dolka899

@dolka899 a ani nehladujem, na to som stara krava, a nepotrebujem mam zlcnikove blato ....takze u mna je to prevazne vela zeleniny a bielkoviny aj ked obcas cokolada, to si neodpustim a dakujem ti 🙂

biba_18
6. jún 2025

a veď o to ide - máš byť funkčná, nie chudá ...

autor
6. jún 2025
@biba_18

a veď o to ide - máš byť funkčná, nie chudá ...

@biba_18 chuda som nikdy nebola. vzdy som bola svalnatejsia. netusim nikdy som nechodila do posilky a ruky mam jak rambo :((((

ola101
6. jún 2025

Pokial mas vyvazenu stravu a pekne ju obmienas, dodrzujes pitny rezim a tuk sa meni na svalstvo tak je to podla mna super. A pokial si nebola nikdy chuda, tak to mas zrejme v genetike dane.

zorienka28
6. jún 2025

Tvoje telo sa nemeni, inak by klesala vaha. Svalovu hmotu aj s intenzivnym kazdodennym treningom uvidis najskor za 3 mesiace.

Co sa deje je to, ze jes vela vlakniny, ale nechudnes, lebo 1. si nezredukovala ostatne veci, z ktorych priberas, a 2. jes vela ovocia, a ovocie je kaloricky intenzivne, predovsetkym veci ako banany, mango, avokado, atd.

Pomohlo by, keby si sem dala svoj celkovy denny jedalnicek.

xeonela
6. jún 2025

Ano, je to uplne normalne a v poriadku, kedze prijimas viac vlakniny, na ake tvoje telo bolo predtym zvyknute 🙂 Ver mi, ze radsej viac ako menej. Pokial je stolica v poriadku, tak je to len dobre. 😀

tanyan
6. jún 2025
@zorienka28

Tvoje telo sa nemeni, inak by klesala vaha. Svalovu hmotu aj s intenzivnym kazdodennym treningom uvidis najskor za 3 mesiace.

Co sa deje je to, ze jes vela vlakniny, ale nechudnes, lebo 1. si nezredukovala ostatne veci, z ktorych priberas, a 2. jes vela ovocia, a ovocie je kaloricky intenzivne, predovsetkym veci ako banany, mango, avokado, atd.

@zorienka28 Zmena tela nie je len úbytok kg. Formovanie, tvarovanie a úbytok cm na obvodoch je predsa tiež zmena tela... A štrukturálna zmena má výraznejší vplyv na zdravie a kondíciu ako číslo na váhe.

ssimusska
6. jún 2025

@autroka namiesto váženia sa meraj a pokiaľ máš nadstavený dobre deficit tak to pôjde aj samé 😄

liv1
6. jún 2025

Zaujalo ma to zlcnikove blato, pls vysvetlis? Kvoli hladovaniu?

zorienka28
6. jún 2025
@tanyan

@zorienka28 Zmena tela nie je len úbytok kg. Formovanie, tvarovanie a úbytok cm na obvodoch je predsa tiež zmena tela... A štrukturálna zmena má výraznejší vplyv na zdravie a kondíciu ako číslo na váhe.

@tanyan No len ubytok centimetrov vzdy bude reflektovany vo vahe, to je proste fyzika. Menej tuku - menej kil. Aj keby teoreticky tuk okamzite nahradzala svalovou hmotou, bude vidiet vysledky ovela neskor, ako pri chudnuti. To je nieco, co robia profesionalni atleti, a velmi podrobne si sleduju kalorie, protein a tuky popri intenzivnom a cielenom treningu, takze pochybujem, ze by sa to autorke stalo nahodou.

Ovela pravdepodobnejsi je ovela jednoduchsi scenar - pridala zeleninu (preto tolko vlakniny) ale neubrala ine problemove potraviny, a dalsi kaloricky prijem ma zo zvysenej konzumacie ovocia, takze nechudne, a zmena tela je skor v hlave, ako realita.

tanyan
6. jún 2025
@zorienka28

@tanyan No len ubytok centimetrov vzdy bude reflektovany vo vahe, to je proste fyzika. Menej tuku - menej kil. Aj keby teoreticky tuk okamzite nahradzala svalovou hmotou, bude vidiet vysledky ovela neskor, ako pri chudnuti. To je nieco, co robia profesionalni atleti, a velmi podrobne si sleduju kalorie, protein a tuky popri intenzivnom a cielenom treningu, takze pochybujem, ze by sa to autorke stalo nahodou.

Ovela pravdepodobnejsi je ovela jednoduchsi scenar - pridala zeleninu (preto tolko vlakniny) ale neubrala ine problemove potraviny, a dalsi kaloricky prijem ma zo zvysenej konzumacie ovocia, takze nechudne, a zmena tela je skor v hlave, ako realita.

@zorienka28 Ak píše, že je jej oblečenie voľnejšie, tak to nebude len v hlave. 😉
Hoci v úvodných fázach je to do veľkej miery regulácia nadmerného zavodnenia organizmu.

zorienka28
6. jún 2025
@tanyan

@zorienka28 Ak píše, že je jej oblečenie voľnejšie, tak to nebude len v hlave. 😉
Hoci v úvodných fázach je to do veľkej miery regulácia nadmerného zavodnenia organizmu.

@tanyan Aha, hlava dokaze vela, a keby naozaj nejak vyrazne schudla a zaroven by mala nezmenenu vahu, tak by to bola fyziologicka anomalia. Ano, pri chudnuti prva odchadza voda, a prave minimalne to by mala vidiet na vahe. Fakt mi vychadza, ze v skutocnosti nechudne.

zuzanka.zuzu
6. jún 2025
@zorienka28

@zorienka28 nemôžeš porovnávať profi atlétov s niekým kto podľa svojich slov nebol nikdy ani chudý 😀 jasne že sa jej telo mohlo zmeniť aj bez úbytku kíl ... aj ja tak chudnem. 2-3 mesiace váha drží (šaty sú voľnejšie) a potom zleti 5kg dole 🤷 a znova sa to opakuje. mne sa ešte aj hýbe +-2/3 kilá podľa menzesu 🙈 čiže kľudne môže mať 68 kg a o dva týždne 61 kg 😁 a nie je to voda keďže ja už mám túto fázu chudnutia za sebou pred rokom, ja už idem dole z reálnych tukov

zorienka28
6. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@zorienka28 nemôžeš porovnávať profi atlétov s niekým kto podľa svojich slov nebol nikdy ani chudý 😀 jasne že sa jej telo mohlo zmeniť aj bez úbytku kíl ... aj ja tak chudnem. 2-3 mesiace váha drží (šaty sú voľnejšie) a potom zleti 5kg dole 🤷 a znova sa to opakuje. mne sa ešte aj hýbe +-2/3 kilá podľa menzesu 🙈 čiže kľudne môže mať 68 kg a o dva týždne 61 kg 😁 a nie je to voda keďže ja už mám túto fázu chudnutia za sebou pred rokom, ja už idem dole z reálnych tukov

@zuzanka.zuzu Neporovnavam ju s profi atletmi, hovorim pre ilustraciu, ako funguje ludske telo. Ked tebe zleti vaha pocas par mesiacov o 5 kg, tak chudnes. Autorka vravi, ze vaha sa nemeni.

dolka899
6. jún 2025

Som rada, že nehladuješ 🙂 Skús sem pridať jedálniček aj s gramážou, čo ješ bežný deň a bude ľahšie poradiť, prečo ti váha nejde dole. U mňa váha ide dole nárazovo počas týždňa-dvoch, potom sa drží rovnaká, kým znovu trošku klesne. Alebo si to skús nahodiť do appky KT, je to easy, nakoľko tam je možno skenovania bar kódov potravín. Ja mám podľa KT málo vlákniny, lebo nie pri všetkých zložkách je tam nahodená.

zuzanka.zuzu
6. jún 2025
@zorienka28

@zuzanka.zuzu Neporovnavam ju s profi atletmi, hovorim pre ilustraciu, ako funguje ludske telo. Ked tebe zleti vaha pocas par mesiacov o 5 kg, tak chudnes. Autorka vravi, ze vaha sa nemeni.

@zorienka28 áno, ale 2-3 mesiace sa mi vôbec nehýbe. len vidno na šatách že sú voľnejšie. čiže žiadna anomália, ľudské telo je fakt zázrak a každý to má inak 🤷

zorienka28
6. jún 2025
@zuzanka.zuzu

@zorienka28 áno, ale 2-3 mesiace sa mi vôbec nehýbe. len vidno na šatách že sú voľnejšie. čiže žiadna anomália, ľudské telo je fakt zázrak a každý to má inak 🤷

@zuzanka.zuzu No ved ano, saty su ti volnejsie, lebo si predtym schudla, potom 2-3 mesiace dajme tomu nie si v kalorickom deficite, potom zase si. Vnimana volnost oblecenia (pritom latka tiez pracuje a roztahuje sa nosenim) nie je ukazovatel chudnutia, preto profesionali pracuju s indikatormi ako vaha, pomer tuku a svalovej hmoty, a obvody v cm.

iwka_77
6. jún 2025

A chceš schudnúť? Koľko chceš chudnúť? Či prečo si sa rozhodla pre takúto zmenu? Proste len zdravší životný štýl?

zuzanka.zuzu
6. jún 2025

látka pracuje 😀 asi sme skončili 😁

zorienka28
6. jún 2025
@zuzanka.zuzu

látka pracuje 😀 asi sme skončili 😁

@zuzanka.zuzu Samozrejme, ze pracuje. Lacny polyester sa roztiahne a strati tvar uz po par opratiach, dzinsy sa prisposobuju postave, elasticky material sa bude spravat inak, ako pevny. Jednoducho chudnutie sa nemeria oblecenim ale cislami, pretoze tam zohravaju ulohu faktory ako placebo efekt a ano, skutocnost, ze latka meni kompoziciu.

Inymi slovami, saty su ti volnejsie, lebo si schudla 5 kil. Ak su ti saty volnejsie a neschudla si nic, tak ti saty realne nie su volnejsie, lebo by to bolo reflektovane vo vahe.

autor
6. jún 2025
@iwka_77

A chceš schudnúť? Koľko chceš chudnúť? Či prečo si sa rozhodla pre takúto zmenu? Proste len zdravší životný štýl?

@iwka_77 schudnut chcem.

autor
6. jún 2025
@iwka_77

@iwka_77 25kg nateraz.

autor
6. jún 2025
@zorienka28

@zorienka28 banan jem kvoli zaludku, mam to odporucane od lekarky. rano banan johurt, obed mam normalne ale 1/2 porcia desiata a olovrant ovocie ci chlebik maly a vecera mam vacsinou bielkovina a zelenina

autor
6. jún 2025
@zorienka28

@zorienka28 svalovu hmotu mam dost, ja som aktivne sportovala len zial samozrejme potom som (nebudem vysvetlovat) pribrala a aj poporode, a ten tuk proste je . no ja som proste vzdy bola aktivna ale aj viac jedla. no teraz chcem naozaj uz schudnut, aj kvoliz draviu aj kvoli sebe aj kvoli psychike. zial liecin sa aj z depresii. je to na dlho.
ale som si povedala ze proste musim.

Strana
z5