Chudnutie a častá stolica
ahojte
prosim zacala som sa viac hybat a vela zeleniny ovocia
no vaha neklesa, telo sa meni, tak vidim ze asi chudnem
no co je zaujimave, denne mam naozaj velku potrebu aj 3-4x a ja jem uplne zdravo
to akoze chudnem ten tuk ci z coho tolko odpadu?
nerozumiem tomu :(
dakujem za vysvetlenie.
@nelka93 Nechcem byt neslusna, ale ty si fakt nechapava? Ked mam v tej tabulke, ze ak cvicim 1-3x tyzdenne (mam tyzdne, kedy sa k cviceniu dostanem len 2x, potom tyzdne, kedy je to 4x, tak to spriemerujme), tak je moj denny prijem na udrzbu 1898 kcal, a ja chcem SCHUDNUT a teda UBRAT, a tu ti prikladam zdroj:
To lose weight, you generally need to consume fewer calories than you burn. A common recommendation is to reduce your daily calorie intake by around 500 calories, which could lead to a loss of about 1 pound per week, says Mayo Clinic and MedlinePlus.
Tak mi vyjde presne 1398 kcal?
@zorienka28 nechajme túto diskusiu tak, lebo ty nechápeš, že kalórie uberas práve tým cvičením, čiže ich spalis. Držím pri ďalšom chudnuti a aby z toho nebol jojo efekt, keď začneš jest ako dospelý človek, nie dieťa
@nelka93 Nechcem byt neslusna, ale ty si fakt nechapava? Ked mam v tej tabulke, ze ak cvicim 1-3x tyzdenne (mam tyzdne, kedy sa k cviceniu dostanem len 2x, potom tyzdne, kedy je to 4x, tak to spriemerujme), tak je moj denny prijem na udrzbu 1898 kcal, a ja chcem SCHUDNUT a teda UBRAT, a tu ti prikladam zdroj:
To lose weight, you generally need to consume fewer calories than you burn. A common recommendation is to reduce your daily calorie intake by around 500 calories, which could lead to a loss of about 1 pound per week, says Mayo Clinic and MedlinePlus.
Tak mi vyjde presne 1398 kcal?
@zorienka28 inac k tym clankom, ja pocuvam skor svoje telo. uz som stara na to aby som ratala kalorie. ale ok nehadam sa. pre mna je to hrozne zovseobecnovanie, tie vypocty, nakolko kazdy z nas ma ine telo, ine mnozstvo enzymov, ine zlozenie tela, inyz astup svalov, ine travenie, inu vystelku v creve, inac zastupnenu crevnu mkrofloru, proste kazdy sme jedinecni preto mna tieto clanky celkom rozculuju ale chapem ze to myslis v dobrom, len je to velke zovsebecnovanie.to som tym chcela napisat.
toboz zena naozaj po 40tke, baby to neklamem, uplne inac travi ako predtym :(((((
ale ano, to nie je dovod na to sa upustit.
Jasne ze schudol, lebo spali viac kcal ako keby sa nehybal 🙂 ja som napríklad len obmedzila sladké a vyprážané a chudnem v pohode 🙂
Jasne ze schudol, lebo spali viac kcal ako keby sa nehybal 🙂 ja som napríklad len obmedzila sladké a vyprážané a chudnem v pohode 🙂
@nelka93 jaj mne to nepomaha :( ale asi si mladsia
@zorienka28 nechajme túto diskusiu tak, lebo ty nechápeš, že kalórie uberas práve tým cvičením, čiže ich spalis. Držím pri ďalšom chudnuti a aby z toho nebol jojo efekt, keď začneš jest ako dospelý človek, nie dieťa
@nelka93 Toto tvoje hadanie sa s jasnymi faktami je fakt uzasna mentalna gymnastika, ale ako chces. Ale hlavne ze ja o tom hovno viem.
A ked uz sme pri tom, kludne si dohladaj, kolko kalorii spalis akym cvicenim. Ak by som mala kazdy den spalit 500 kcal, tak by bol moj prijem ad jedna nasobne vyssi, ad dva by som musela robit kardio na intenzivnom stupni alebo silovy trening tak hodinu denne, co je pre mna nerealisticke, a ani to nechcem. Pri tom, ako cvicim, musim na chudnutie denne zjest 1380 (dobre, 1398, nech sme uplne exaktni) kcal v strave, a to aj robim, a chudnem.
Áno, este nemám po 40. Ale poznám ženy po 50.a schudli krasne, len to chcelo trosku zamakať 🙂
@nelka93 Toto tvoje hadanie sa s jasnymi faktami je fakt uzasna mentalna gymnastika, ale ako chces. Ale hlavne ze ja o tom hovno viem.
A ked uz sme pri tom, kludne si dohladaj, kolko kalorii spalis akym cvicenim. Ak by som mala kazdy den spalit 500 kcal, tak by bol moj prijem ad jedna nasobne vyssi, ad dva by som musela robit kardio na intenzivnom stupni alebo silovy trening tak hodinu denne, co je pre mna nerealisticke, a ani to nechcem. Pri tom, ako cvicim, musim na chudnutie denne zjest 1380 (dobre, 1398, nech sme uplne exaktni) kcal v strave, a to aj robim, a chudnem.
@zorienka28 ja sa s tebou nehadam 🙂 to by som musela klesnúť veľmi nízko 🙂 píšem, držím ti palce, mne je v podstate jedno koľko ješ a ci hladujes. Smelo pokracuj.
@zorienka28 ja sa s tebou nehadam 🙂 to by som musela klesnúť veľmi nízko 🙂 píšem, držím ti palce, mne je v podstate jedno koľko ješ a ci hladujes. Smelo pokracuj.
@nelka93 No nie, ja hovorim, ze sa hadas s faktami. Jasne ti tu argumentujem, ze 2+2=4, a ty mi budes dokola tvrdit nieco ine. Zakoncim to tym, ze aj ja by som rada chudla napchavanim sa syrmi, ale proste to tak nefunguje, a nespravime s tym nic.
@nelka93 No nie, ja hovorim, ze sa hadas s faktami. Jasne ti tu argumentujem, ze 2+2=4, a ty mi budes dokola tvrdit nieco ine. Zakoncim to tym, ze aj ja by som rada chudla napchavanim sa syrmi, ale proste to tak nefunguje, a nespravime s tym nic.
@zorienka28 nikto ta nenúti sa niečim napchavat. Ja mam len iný pohľad na tvoj názor a bohužiaľ s tým nič nespravíš. Našťastie som diétu nikdy držať nemusela
@zorienka28 nikto ta nenúti sa niečim napchavat. Ja mam len iný pohľad na tvoj názor a bohužiaľ s tým nič nespravíš. Našťastie som diétu nikdy držať nemusela
@nelka93 Cisla nie su nazor 😀
@zorienka28
@nelka93 baby kasli na to, budte na seba hrde ze ste urobili daco pre seba pre vase zdravie , obe mate istym sposobom pravdu a zite si svoje zivoty, nehadajte sa prosim
@nelka93 Cisla nie su nazor 😀
@zorienka28 myslím, že my sa nezhodneme, lebo ty nerozumieš o com hovorím.
Autorka, ty ak chceš, napíš správu. Túto s mentálnym atlétom sa baviť ďalej nebudem ;)
@zorienka28 myslím, že my sa nezhodneme, lebo ty nerozumieš o com hovorím.
Autorka, ty ak chceš, napíš správu. Túto s mentálnym atlétom sa baviť ďalej nebudem ;)
@nelka93 Ale rozumiem. Ty si si myslela, ze 1380 je malo, a ono to fakt vyzera ako malo, a tiez si to musim podrobne ratat s appkou, aby som to neprekrocila. Ja som ti vyargumentovala, ze v skutocnosti to malo nie je a ked si das dokopy fakty a cisla, tak ti pri mojich fyzickych parametroch vyjde toto cislo, a potom mozes pracovat aj s fyzickou aktivitou, typom cvicenia, frekvanciou, atd., a vyjde ti podobne cislo. Aj z vlastnej skusenosti je toto pre mna kaloricky prijem, ktory potrebujem na chudnutie. Ty miesto toho, aby si uznala, ze si nemala pravdu, si na mna zacala aj s tou druhou babou utocit, ze hovno viem a aka som neviemaka sprosta anorekticka pomaly, a potom, ked som ti pripojila dalsie zdroje, si si dalej isla svoje, ze ty to aj tak vies lepsie, a co tam po cislach, ked 2+2 moze byt aj 5, alebo 3. Takze kludne nabuduce staci uznat, ze ked mi niekto ukazuje fakty, tak su asi lepsie, ako nejaky moj subjektivny nazor, ktory moze byt nespravny, a vyhnes sa celemu konfliktu a potrebe utocit.
Tak sa dopredu bojím čo bude po 40-50 😂
Ale tam bolo kopec chorôb, kortikoidné lieky, nefunkčné hormóny a pod.
Ale tam bolo kopec chorôb, kortikoidné lieky, nefunkčné hormóny a pod.
@sisska96 prave preto si myslim ze tie ''kecy'' o kalorickej spotrebe su velke zovseobecnovanie.
Vacsina z nich je nastavena pre zdrave zeny bez chronickych ochoreni od 18 do menopauzy, v inom pripade treba chudnutie/priberanie konzultovat s lekarom.
Vacsina z nich je nastavena pre zdrave zeny bez chronickych ochoreni od 18 do menopauzy, v inom pripade treba chudnutie/priberanie konzultovat s lekarom.
@zorienka28 dakujem to som mala na mysli
ja idem do menopauzy a mam aj chronickeochorenie...
No tak to je jasne, ze pre teba nebude platit to, co by mozno fungovalo pre mna v 30-tke alebo v 40-tke. To by som fakt asi riesila skor s tvojim obvodnym, teda tie stolice, ci je to v norme.
No tak to je jasne, ze pre teba nebude platit to, co by mozno fungovalo pre mna v 30-tke alebo v 40-tke. To by som fakt asi riesila skor s tvojim obvodnym, teda tie stolice, ci je to v norme.
@zorienka28 nikto z teba anorekticku nerobi 😅 mne clanky hadzat nemusis, xy rokov cvicim v posilke a venujem sa jedlu. Ty si nechaj svojich "zdravych" 1398kcal a miesto toho, aby si mala ciel byt dlhodobo fit sa zen za cislom 58 na vahe. Cau
@zorienka28 nikto z teba anorekticku nerobi 😅 mne clanky hadzat nemusis, xy rokov cvicim v posilke a venujem sa jedlu. Ty si nechaj svojich "zdravych" 1398kcal a miesto toho, aby si mala ciel byt dlhodobo fit sa zen za cislom 58 na vahe. Cau
@evcagabi presne toto "mne clanky hadzat nemusis" vedie k tomu, ze sa ludia riadia pocitmi a nazormi, a presne ako ty urazaju tych, ktori tvrdia nieco ine. Lebo keby si sa zamyslela, napadlo by ti, ze clanky su mozno napisane ludmi, ktori problematiku studuju do hlbky, kalkulacky su zostavene tak, aby reflektovali realitu, a ked si spravne vyfiltrujes relevantne informacie, mozno sa naucis nieco nove. Prepac ale nie, ani tvojich xy rokov cvicenia neznamena, ze to vies lepsie, ako vedecke studie - predstav si, ze sa jedlu venujem aj ja, a mozem povedat, ze som dlhodobo fit - odkedy som za par rokov schudla 20 kil, mam viac energie, lepsie spim, viac vladzem a viem, ako sa stravovat.
Ak si hodim do rovnice idealny pomer tuku a svalov podla mojich parametrov, vyjde mi vaha 58 kil, a aby som ju dosiahla, musim dat dole 4 kila. Takze s tvojim dovolenim budem nadalej robit to, co funguje a nepchat sa kvantami syra a cokolady, ako si mi tu "poradila", inak skoncim zase na 20 kilach nadvahy, z ktorej si sa mi tu vysmiala.
Pre mna si strata casu. A ked ti raz " prepne" z tych tvojich 1400kcal a ani nebudes vediet ako a budes mat nazad tych 20kg, spomen si na tuto diskusiu.
Pre mna si strata casu. A ked ti raz " prepne" z tych tvojich 1400kcal a ani nebudes vediet ako a budes mat nazad tych 20kg, spomen si na tuto diskusiu.
@evcagabi No, ak teoreticky zostanem na tych 1400, tak tych 20 kil nazad nikdy mat nebudem, cim popriem dalsi rozsireny hoax na MK - z kalorickeho deficitu sa nikdy nepribera, inak by boli dve tretiny Afriky obezne.
@zorienka28 priemerna zena potrebuje okolo 50-60gr proteinu? To nie je ani 1.5nasobok bielkovin na vahu. Este raz sa ta pytam, ty kde zijes? Preco tu mudrujes ked o tom vies velke nic? Kto uz ma len prijem bielkovin z jednej potraviny aby prijal len v syre 3000kcal? Ty si si dovolila 20gr syra 😅 ja som mala vcera cez 100gr a zmestila sa do svojho prijmu, ktrory nie je ako pre decko 1380kcal ty odbornicka 😅😅😅
@evcagabi 1380 je tak moj bazal cca, a to som nizka, len 152 cm mam a 70 kg, mne vyratalo dakych 1500-1600 na chudnutie, no isto mam viac, ked si davam ako teraz jahodovu tortu na styl tiramisu s piskotami 🤣.
@evcagabi A inak, to sa riesi tzv. udrzbovym prijmom - ked budem mat 58, prejdem na trochu vyssi prijem, aby som uz nechudla. Ty inak musis byt so svojou postavou velmi nestastna, ked musis nonstop utocit, aj ked s tebou clovek hovori slusne a argumentuje vecne.
@evcagabi 1380 je tak moj bazal cca, a to som nizka, len 152 cm mam a 70 kg, mne vyratalo dakych 1500-1600 na chudnutie, no isto mam viac, ked si davam ako teraz jahodovu tortu na styl tiramisu s piskotami 🤣.
@nevenka Ano, to dava zmysel - ja ked som mala 70 kg, aj ja som mala vyssi prijem na chudnutie. Cim nizsia vaha, tym nizsi kaloricky objem na vsetko, na udrzbu aj na to, aby si chudla.

Aj to je malo. Daj si do kalkulačky údaje a stiahni kalorické tabuľky, aby si aspoň nejaký čas mala predstavu koľko prijmes
Kalkulačky ti vedia vypočítať aj koľko gramov nutrientov máš prijať.