icon

Chudnutie a dojčenie. Poradíte ako?

miska2603
18. mar 2014

Som 2 mes.po CS, mam 15 kg navyse a citim sa vdaka tomu zle. Ako na tele,tak aj na dusi. Chcela by som s tym nieco urobit, no neviem ako, ked nechcem dojst o mlieko+ hopsave veci neprichadzaju do uvahy, kedze miprsia kojenim narastli na velkost D a bolia aj pri chodzi po schodoch. Vie mi niekto poradit, ako schudnut???

siska53
18. mar 2014

Podla mna to chce cas. Ja som,chudla dojcenim a medzi 6.-9.m deti som,sa dostala na,povodnu vahu.

enigma6
18. mar 2014

Ahoj, veľmi TI neporadím, len Ťa chcem povzbudiť, aby si nebola smutná, nedá sa všetko a hneď, tvoje telo si 9 mesiacov pomaličky zvykalo na zmeny a tak isto to chce chvíľku čas, kým príde všetko do pôvodného stavu. Ja som po SC 5 mesiacov a taktiež mám navyše 15 kg, aj mňa občas z toho prepadne " depka ", ale keď sa pozriem na moju malinkú, hneď ma to prejde, lebo byť matkou, je to najkrajšie a najúžasnejšie poslanie a nie každý má to šťastie a to malinké ťa teraz veľmi potrebuje, potrebuje cítiť, že jeho / jej maminka je šťastná, že je tu, že je zdravý / zdravá a všetko ostatné sú maličkosti, ktoré sa postupne dajú do poriadku... Prajem veľa síl, trpezlivosti a úsmev na perách 🙂

lorela
18. mar 2014

Tvoje "trápenie" do istej miery vyrieši už samotné dojčenie, pretože časť tvojho telesného tuku prechádza aj do mliečka 😉.

A aby do neho neprešli aj toxické látky, ktoré sú nahromadené v telesnom tuku každého z nás (no len v inej miere, v závislosti na životospráve) a z tuku sa uvoľňujú pri rapídnom a rýchlom chudnutí - prechádzajú do mlieka, tak by som ti odporúčala len miernu úpravu stravy a pohyb - rýchlu chôdzu. Avšak nemala by si chudnúť viac ako 4 kilá za mesiac, kvôli spomenutým toxínom.
Napr. biele pečivo zameň za celozrnné a grahamové, žiadne smotanové výrobky, stačia polotučné, pridaj viac zeleniny (surovej, na pare, varenej) a menej tučné mäso (prednostne hydinu, no kupované kuratá môžeš vynechať, zajac, chudé hovädzie), žiadne údeniny a tučné syry (tavené a 45 % a viac t.v.s). Ovocie 2ks denne a zdravé tuky (panenské oleje, kokosový olej, avokádo, orechy a semená natural). Dostatok tekutín, približne 2 - 3 litre nesladených nápojov (najlepšie čistá voda a čaj).
A dlhééééé prechádzky v reskom tempe na čerstvom vzduchu s kočíkom 😉.

zuzka1008
18. mar 2014

Daj tomu cas, ja som kojila 30 mes. Behom 6-8 mes po porode som sa dostala spat na moju vahu pred tehu 😉

karolin2014
18. mar 2014

produkty od ceskej firmy OKG

METABOLIZMUS - TRÁVENIE - PEČEŇ - ŽLČNÍK - NERVY

Emulips môže pomôcť ZNIŽOVANIU VÁHY tým ľuďom, ktorí trpia PORUCHOU METABOLIZMU tukov. Títo ľudia majú problém s chudnutím, aj keď dodržiavajú diétu. Pravidelné užívanie Emulipsu pomôže upraviť metabolizmus tukov v tele. Dôležitá je pravidelnosť v užívaní a dostatočný, správny pitný režim.
Ak trpíte PODVÁHOU, telo si upraví metabolizmus a svoju hmotnosť k "zdravej hodnote". Ak je Vaša váha optimálna, s Emulipsom zaznamenáte predovšetkým upravenie vyprázdňovania (pravidelnú a bezproblémovú stolicu) a zmiznú pocity ťažkosti a nadúvania po jedle.
EMULIPS FUNGUJE NA PRINCÍPE EMULGÁCIE TUKOV
Emulgácia tukov je rovnaký proces, ako keď si mydlom odstraňujeme mastnotu z rúk. Mydlo v tomto prípade napomáha rozpusteniu mastnoty vo vode. Podobne sa správajú sodné soli žlčových kyselín v tele. Tuk prijatý v potrave prechádza ústami a žalúdkom prakticky nezmenený. Pre jeho strávenie je nutná žlč, pomocou ktorej dochádza k emulgácii tukov. Potom môže telo správne využiť nielen tuky, ale aj vitamíny a niektoré kyseliny rozpustné v tukoch.
Cieľové orgány: PEČEŇ – ŽLČNÍK

POMÁHA PRI SPRÁVNOM TRÁVENÍ:
Trávenie je vstupná brána do organizmu. Začínajú tam všetky metabolické a ďalšie procesy, čo má rozhodujúcí význam, pre to ostatné čo sa deje v ľudskom tele. Nie sme len tým čo jeme, ale sme hlavné tým, čo dokážeme správne absorbovať. Väčšina zdravotných problémov začína práve pri zlom trávení. Emulips forte významným spôsobom pomáha organizmu, aby mu správne trávilo. Uľahčuje trávenie a vstrebávanie látok z potravy. Pomáha uľavovať po ťažkých a tučných jedlách. Posilňuje dva najdôležitejšie tráviace orgány pečeň a žlčník. Pečeň má v organizme viac ako 600 funkcií a preto sa zaraďuje medzi najdôležitejší ľudský orgán. Dokáže zregenerovať svoje tkanivo vtedy, ak jej vytvoríme vhodné podmienky. Emulips forte pozitívne pôsobí na celú tráviacu sústavu až do čriev.

svetlusska
18. mar 2014

daj tomu cas...ja som dva mesiace po porode veru vyzerala akoby som bola este tehotna..vsetko sa to nejako upravilo tak cca po pol roku...ale na svoju povodnu vahu som sa dostala asi az po roku.

scheba
19. mar 2014

Neviem zienky kde vsetky chodite na to, ze pohyb likviduje tvorbu mlieka! To by si musela trenovat s intenzitou vrcholoveho sportovca. Poznam kopu bab, co popri kojeni cvicili, dokonca chodili behat (to je asi dost skackave) a nic sa s mliekom nestalo. Musis zacat pomaly a postupne, idealne tak, aby si si neuhnala svalovicu = vtedy mlieko vraj detickam nechuti...to mam od laktacnej poradkyne.
Problem u teba su plne prsia, ale to sa casom upravi 🙂 Skus zatial zacat s dlhsimi prechadzkami (aspon hodinku a viac) s kocikom a postupne zrychluj tempo. Ja som chosila s malou takto von a nakoniec som davala 11 - 12km za 2 hodinky. Vtedy to islo dole samo 🙂 ja som bola spokojna, mala tiez - vyspala sa na vzduchu a teda do pol roka som mala povodnu vahu a aj satnik som nosila ako pred tehu. Podotykam, ze som pribrala nieco cez 25kg a po navrate z porodnice tam tych 15 bolo urcite navyse.
Pocasie je pekne tak sup sup na prechadzu 🙂

sskriatok
20. mar 2014

Ahoj 🙂 tiež som sa toho bála, ale nakoniec na mliečko nemalo cvičenie žiaden vplyv. Začala som opatrne 2 mesiace po sekcii kalanetikou (od 20 opakovaní a pridávala som pomaličky). Jedlo som upravila skôr (žiadne obmedzovanie), len som si vyberala zdravé alternatívy (keď sladké nekúpim, nezjem ho :D a to isté platí o bielom pečive) a s 1 pravidlom - aby minimálne polovica z každého jedla bola zelenina (varená, surová, dusená...to je jedno 🙂 ). Osvedčilo sa to úžasne, schudla som, cvičením sa spevnila, po pol roku od pôrodu som začala behávať (a stále žiaden problém s kojením) a pridala Jillian Michaels (a stále žiaden problém...). Nakonieco som skončila s váhou o 10 kg nižšou než pred otehotnením 🙂 A potom som si povedala, že je načase začať jesť viac, lebo chudšia už byť nechcem (super pocit) ;)

janine6623
26. mar 2014

ja som tiez dva aj pol mesiaca po sekcii. tiez mam nadvahu, rovnako by som najradsej drzala dietu a cvicila ako kon, ale sa tiez bojim o mlieko a mam aj dvojrocnu dcerku takze moc casu ani nezostava. je mi,tiez velakrat az do placu ako,vyzeram, citim sa zle a hlavne na dusi ked sa nad tym zamyslim aj ked moje deti mi stali zato. mne nema kto postrazit ani deticky, byvame v meste kde nemam rodinu a manzel ma vela prace, chodi neskoro domov, nemam kedy cvicit a vecer ked uz mozem som ko.zacala som tento aspon tak menit stravu ze nejem nic sladke, ziadne pecivo a nic nezdrave vyoprazane, udene, mastne...K cviceniu som sa este nedostala ale dufam, ze nejak najdem predsalen vecer cas na ten orbitrek a chcem cvicit, mam knihu s cvikmi Ako byt fit po porode. Planov mam viac, uvidim ako bude aj malicky reagovat a ako,budem s mliekom, ked bude vsetko ok,tak zacnem cvicit intenzivnejsie.Zial u mna prechadzky a kojenie ako tu podaktore maminky pisu nezabera, ja tym nechudnem.

patkaza
28. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

počas dojčenia by ste sa nemali snažiť príliš schudnuť nie je to dobré najmä pre bábätko http://akoapreco.com/je-chudnutie-pri-dojceni-bezpecne/

zuzuliennka1
5. júl 2018

prechadzkami nechudnem ani ja, snazim sa obmedzit sladke, ale popri dojceni to nie vzdy ide, na veceru sa snazim len zeleninu, som teraz 7mes. po porode a zacala som doma cvicit Jillian... maly je uz na prikrmoch, mlieka som od zaciatku nemala az tolko, stale dokrmujem, a radsej so sebou nieco zacnem uz robit, lebo nechcem leto presediet doma, chceme ist k moru... je to na kazdej, ako sa citi, ja sa citim uz fakt zle, takze idem na “dietny” rezim a pol hodka cvicenia kazdy den, okrem vikendu.... ziadne sladkosti, radsej si nakupim melon a na vecere zelenina a musi to ist