Chudnutie a kĺby

jankajamka
12. mar 2024

Ahojte chcela by som začať s chudnutim viem ze zaklad je strava ale chcem pridať cvičenie lenže mam problém s kolenami a nedávno sa mi podarilo vyvrtnut clenok je to už mesiac no ešte ho cítim poraďte mi aký typ cvičenia je najlepší pripadne aký stroj si zadovážiť aby mi kĺby netrpeli rozmýšľam si kúpiť nejaký len neviem ktorý je najlepší a najefektívnejší na chudnutie vopred ďakujem za každú radu

betsabeew
12. mar 2024

pri plávaní kĺby trpia najmenej : )

jankajamka
autor
12. mar 2024

@betsabeew neviem plávať 😅

betsabeew
12. mar 2024

tak potom asi nejaká osobná trénerka by ti vedela lepšie prispôsobiť cvičenie , radšej niekoho kto sa tomu rozumie aby sa ti to nezhoršilo ,

simca06022011
12. mar 2024

najskor si daj do poriadku kolena a clenok, napr. su videa na cviky na kolena. JA som si tak dala do poriadku bolave koleno ale tak, ze som ledva chodila predtym, nie to este cvicit. A potom mozes zacat, napr. prechadzky ak si nikdy necvicila. Stroje neodporucam, nebude ta to bavit, zbytocna investicia (mam eliptical, drahy, viem o com hovorim). Cvicit vies podla videi, zacala by som s tym neposkakujucimi cvikmi, posilnovacimi v kombinacii s prechadzkami. Pripadne si najde trenera vo fitku. Jeden stroj ti to doma aj tak nenahradi. A samozrejme, najviac na chudnuti pomoze strava.
A plavat sa tiez mozes naucit ;)

luciab28
12. mar 2024

@jankajamka stacionárny bicykel odporúčam... Schudla som s nim 12kilo

veselo_neveselo
12. mar 2024

@jankajamka Nauc sa plavat, fakt. Aquagym je tiez ok. Ak voda nie, tak bicykel - vonku, stacionarny. Ak nie bicykel, tak veslovanie - aj na suchu. V zasade ale plati - cokolvek, akykolvek sport, pokial ta to bude bavit a budes to robit. A je uplne jedno, co. Ak chces tancovat - tancuj. Ak ta bavia cinky, ci aerobik, ci zumba - chod a rob to. Nie je jedno lepsie od druheho, dolezite je, ze budes nieco robit.

Ale na chudnutie potrebujes jest menej, lebo co za dve minuty zjes, mozes aj pol hodiny veslovat, a aj tak to nespalis. Ked si to uvedomis, tak si viac rozmyslis co si este prihodis do ust.

lakebabe
12. mar 2024

@jankajamka bicykel a fyzioterapeut na cvičenie

nikdenikto
13. mar 2024

Asi rehabilitácia a bicykel. Cvičenie vo vode je fajn na kĺby aj čo sa rehabilitácie týka. Nemyslím plávanie,ale proste že ideš do vody a robíš tam určité cviky.