Chudnutie a večerný hlad
Ahojte idem si k vám po radu. Ja si už neviem pomôcť. Celé dni sa stravujem oveľa lepšie ako pred úpravou stravy. Pijem veľa vody miesto kávy čaj obmedzila som sladké, údené nejem vôbec ....veľa zeleniny ovocia viacej bielkovín ....snažím sa aj viacej hýbať ....no niekde vo mne sa deje chyba ...proste príde noc ....idem dcérke zarobiť mlieko a mňa prepadne TAKY hlad že by som zozrala aj koňa .... A keď si niečo dám tak si to potom cez deň vyčítam .... Kde robím cez deň chybu že v noci som tak strašne hladná ? Ako tomu odolať ? A nedať si nič ..... Alebo je niečo čo si môžem aj v noci dať a tak zahnať hlad ?
Co sa stane ak nezjes nic po tom ako ta prepadne ten hlad? Skusila si ist spat hladna? Byt pravidelne a casto hladny je prospesne pre zdravie. Ja som hladna velakrat aj par hodin pred obedom alebo pred vecerou alebo pred spankom. Ale nevenujem tomu pozornost. Nerobim z toho hladu nepriatela, strasiaka alebo nieco comu sa treba vyhnut.
Ja cez deň zjem tiež také dietnejsie a príde večer a zozrala by som asi aj celú chladničku
Podla mna mas nizky prijem cez den alebo zle vyvazenu stravu. Skus si stiahnut kaloricke tabulky
@galixx no ja som ich aj stiahla len napr na obed grilovaná zelenina s mäsom a to mám všetko vážiť ?
Keď máte večer, v noci hlad, chudnete. Je len na vás, či chudnúť chcete alebo nie.
Áno bohužiaľ vážiť treba vsetko
tu moze byt viacej faktorov,
1.dietnejsie moze byt aj s nizkym energetickym prijmom (teda cez den jes malo a vecer to chce telo dohnat),
2. posledne jedlo nemalo dostatok bielkovin aby ta zasytilo
3. o kolkej jes posledne jedlo a kedy ides spat? je tam rozdiel viac ako 2-3 hodiny?
@lucia851 skúsila by som lepsie vyvazenie jedalnicka co sa tyka kalorii aj makrozivin
@asia83 toto co je za hlupost? clovek by sa nemal v noci zobudit na to ze je hladny, ak nesiel spat viac ako 3 hodiny po tom ako sa najedol
@alanko20 v tomto prípade by som to riešila, trochou nakrájanej zeleniny, u mňa to zabralo. Zaťažovať zbytočne trávenie bielkovinami ak ide človek ešte ďalej spať a telo je v stave regenerácie nie je veľmi dobrý nápad. V tele vtedy prebiehajú iné procesy a preto sa majú jesť bielkoviny skôr pred spaním. Ale rozhodne neplatí, že človek je v noci hladný lebo chudne.
@alanko20 nie je zaco, ja som si ju vzdy pred spanim nachystala, lebo sa nam casto stavalo ze sme boli hore aj 2 hodiny a zatial mi aj vyhladlo 😉
A kedy keď večeru a akú bielkoviny?ja sa niekedy zobudím v noci na WC a musím si dať banán, alebo kúsok niečoho, lebo neviem zaspať🙂
@luccija večera má byť 2-3 hodiny pred spaním, teda ak chodíš spať napr. o 23:00 mala by si večerať 20:00-21:00....pri správne nastavenej strave z toho nepriberieš....večera by mala byť okolo 25-30% z tvojho denného kalorického príjmu, závisí od toho koľkokrát za deň ješ a mať dostatok bielkovín, tie by mali tvoriť aspoň 30% energie jedla...napr. tvoj denný príjem kalórii je 1800 kcal a ješ 4x denne, večera by mala mať cca 450 kcal a z toho aspoň 32g bielkovín 😉
banán nie je najlepšie riešenie, má príliš veľa rýchlych cukrov a celkom dosť kalórii...vymeň ho radšej za zeleninu 😉
@alanko20 presne ako vravíte zobudím sa na hlad dieťaťa a keď idem zarobiť mliečko do kuchyne prepadne hlad aj mňa
Preto mas vecer vlci hlad, lebo si zjedla cez den malo 😊 pridaj na objeme kvalitnych zdravych potravin. Idealne pre chudnutie je samozrejme pocitanie kcal a makrozivin, ale to nie kazdeho bbavi.

Z celkového objemu jedla ktoré by si zjedla za deň si odlož časť, ktorú si necháš na noc. Tak zješ stále rovnaký objem jedla. Ak teda nie je primárne problém v tom, že cez deň toho zješ málo.