Chudnutie do Vianoc
Ahojte zienky krasne rada by som schudla, jasne ze po sty krat,ale teraz niet cesty spat😁✌🌻. Takze kto sa prida od dnes 25.4.2027 do 24.12.2017 💕 cize do tych najkrajsich sviatkov do Vianoc. Moja vaha 85kg a vyska 161cm a ciel 🌞🌞65kg🌞🌞. Pre niekoho strasne vela premna 1*✌. Mame na to 244dni tak uplne kludnym tempom ziadnymi hladovkami sa to urcite da . Tak kto sa prida???🌻🌻🌻
Ahojte, tak u mna posledne tyzdne je to tazsie. Nejak som nestihala si davat pozor a odkedy som sa vratila z nemocnice, tak slo 5kg z 10kg spat. Ale bojim sa, ze takymto tempom pojde spat vsetko a potom sa mozem tak maximalne prihlasit do extremnych premien 😀. Je teraz pre mna tazsie najst si system, pohyb mam kvoli urazu stale vo vela oblastiach obmedzeny, este stale beham po doktoroch a podobne, taze aj casu je menej. Snazila som sa prisposobit si stravu, aby bola zdravsia a zaroven vylucit mliecne (na ktore som vraj mierne alergicka), ale skoncilo to tak, ze som len viac priberala, neviem si to nastavit bez mlieka. Takze mlieko uz riesit nebudem radsej, obezitu povazujem za vaznejsi problem momentalne ako alergiu, ktora mi sposobuje iba akne a velkou vyhodou je, ze manzelovi tiez zacina chutit zdravsia strava, tak sa velmi tesim, bude to pre mna o to jednoduchsie, aj sa snazi byt na mna prisny, aby som sa nevzdala, tak super. A z pohybu mi ostava zatial iba beh. Tesim sa po decembri, vtedy uz budem moct cvicit vsetko, aspon tak vravel lekar.
@cervenaruza123 Ale ak máš z mlieka akne, tak to nie je iba, ale vážny problém, lebo organizmus bojuje so zápalmi, tým že nevie spracovať mlieko, tak si celkovo ničíš organizmus. Premýšľaj prečo si myslíš, že bez mlieka nemôžeš byť, mlieko je veľmi sladké a ťažko sa pri ňom chudne. Ak si ho vysadila a pribrala, potom si zvýšila príjem niečoho iného, čo je rovnako nebezpečné pre chudnutie ako mlieko.
@juliciz No ja velmi nejem maso (byva mi z neho trochu zle) a ked som vynechala vsetko mliecne, chybali mi bielkoviny si myslim, neviem no. Tak ci tak, sam lekar mi povedal, ze syry a podobne mozem, ze ta alergia je velmi mierna. Bez mliecnych veci mavam aj problemy s travenim, takze zase nechcem si organizmus nicit takto. Aj tak mam pocit, ze akne mam aj z niecoho ineho, lebo mi jeho vyskyt akosi nekoreluje s prijimanim mliecnych vyrobkov, ale to uz budem musiet ist na vysetrenie. Akoze nemyslim to tak, ze pijem litre mlieka denne. Ale proste obcas do varenia smotana, nejaky syr alebo tak, toto riesit uz nebudem. Zatial.
neveite mi povedať či sa dá zistiť intolerancia na potraviny u kožnej lekárky alebo u imunológa? V jednom súkr. centre mi núkali túto možnosť za 105,-eur, testy na nete nájdem aj za 70,-eur ale neviem aké sú spolahlivé. Aj tak sa mi to zdá veľa. Mám taký pocit, že mám na niektoré potraviny intoleranciu ale nejako mi to nekorešponduje niekedy s problémami ktoré mám, tak som si chcela byť na 100% istá. Ale toľko čo chcú za to, to sa mi zdá priveľa.
@kvetinka75 Mna kozna poslala na gastro a z gastra ma poslal este na alergologiu, lebo ze on nevie zistit vsetko a sa mu zdalo, ze to co zistil, asi nie je pricinou mojich problemov. Ale dostat sa na alergologiu, to je normalne problem
@cervenaruza123 no veď to že na gastre sa dá iba niečo zistiť a výsledky boli negatívne, preto treba aj alergologiu.
@juliciz ďakujem, aj za zmysluplné rady ostatným, niektoré ma prekvapili.
Ako sa Vam dari s chudnutim? Ja mam zatial 3 kg dola (za 3 týždne) ....
@najstastnejsia ja mám zatiaľ 1 kg dole za týždeň
@kvetinka75 To je super, take zdrave chudnutie 1kg za tyzden... Musime sa drzat, nech to "lezie dole"... 🙂
Mne sa tiez podarilo kilko dole 😉 drzme si palce aj dalej 🤗
Ako sa vam dari, kocky? Mne sa vaha zastavila a dnes som s hrozou zistila, ze este o 30dag viac 😔 ako bolo posledne meranie.. jedine pozitivum zatial je, ze brucho je viditelne mensie..ale nevzdam to ani za nic
@stanka4891 ja mám zatiaľ 1 kg dole za viac ako týždeň, tiež sa mi váha zastavila , miery stále tie isté, ale mám v páse menej ako pred chudnutím, takže som zatiaľ spokojná. Len som nejaká unavená po víkend, tak som zatiaľ nemala žiadny pohyb. Ale večer chcem ísť na aerobik + nejaké cviky doma - doska a pod. Ráno som mala kapučíno + mäsový vývar s cestovinou. Bola mi zima, tak už asi prejdem na polievky ráno. Už hladná nie som, tak počkám až na obed. to mám mäso so zeleninou a neskôr si dám granadír. Večer už iba nejaké pomaranče, mandarinky a pomelo. Snáď to vydržím, lebo nejakú mám náladu pod psa, žiadna motivácia, nejako sa neviem nakopnúť.
@stanka4891 Ja som zaciatkom minuleho tyzdna zhodila za par dni skoro kilo, ale odvtedy som sa zatial nevazila. S manzelom si hladame system vo vareni a jedeni, celkom pestro sa nam dari stravovat sa, len si na to zvyknut a nesklznut spat do starych zvykov (co je teda problem hlavne na navstevach a oslavach a hlavne u mna v praci). Tento tyzden idem aj na rehabilitacie, tak sa poradim, aky pohyb mi odporucaju, zeby aj vaha sla trochu dole. Som zvedava.
@kvetinka75
Moj problem bol vecerne jedenie...rani som chcela chytro vsetko porobit a poobede na mna potom prisiel hlad samozrejme.. teraz som to obratila, jem rano a naobed, poobede nejake smoothie a ovocie, zeleninu, po piatej nic uz.. toto sa mi celkom dari. Trening som zdvojnasobila, lebo sa mi to uz zdalo malo a vladala som este...no tak myslim na vas.. ale kedcitam, ze ste sa tiez zastavili vahovo, asi to tak ma byt.. len nepolavme, vianoce su tu za chvilu 😉
@stanka4891 ja sa držím čo sa týka nočného jedenia, u mňa je problém sladké a hlavne koláče kysnuté, skoro každý deň si musím dať aspoň 1 . Teda ak nemám ,,zdravé,, dni vtedy sa držím ale potom to zase príde. Mám vtedy pocit akoby mi chýbal cukor. Neviem či to je psychikou alebo čím, lebo keď jej ovocie, tak tam je cukru dosť.
A keď tak o tom píšem práve som si z mrazáka vytiahla kysnutý kakaový koláč ale takú mám chuť na slivkový alebo marhulový s posýpkou. Bez toho asi nedokážem dlho fungovať.
@kvetinka75 Skús toto: https://www.juliacizova.sk/budeme-raz-chudnut-v...
Tam sa priam vyžaduje niečo dobré, trebárs aj koláčové, ale ráno. Ja, keď som podľa toho šla vždy som sa strašne tešila na ráno, ako sa napráskam chlebíka s maslom a džemom s kávou. A to som si dopriala riadne, vôbec to nevadilo, večer som už nebola taká zažiadaná na blbosti a fakt som zdravo štíhlela. Teraz to skúšam znova, teda včera som to večer vydržala a ráno o 30 dkg menej. Som zvedavá ako zvládnem dnešný večer. Dnes idem cvičiť, ale až o 19:00, potom bývam dosť hladná, no uvidím. Držím palce, aby si sa zase naštartovala, nevzdávaj to!
@juliciz ja sladké jem iba ráno alebo doobeda, skôr do tej 9-tej hod. Pootm sa už ako tak ovládnem. Ale neviem si predstaviť jesť 3 hod. pred spánkom, to už začínam byť hladná a tak nezaspím, ja musím max. 1,5 hod. pred spaním aby som sa pootm v noci nezobudila na vlčí hlad a nešla vyjedať čo v rýchlosti nájdem. Ale už som sa rozhodla že si idem kúpiť zatiaľ mesačnú permanentku na kruhový tréning + posilovačky a iné cvičenia a to ma zväčša už nakopne, keď investujem peniaze. Je mi ľúto pootm to nevyužiť. Tak ešte 2 -3týždne, lebo teraz mám toho poobede dosť a pootm ide sa na to. Aspoň 4x do týždňa budem chodiť cvičiť
@kvetinka75 Tak sa najedz, ale daj si kúsok mäska s luskami, lebo niečo také, či ani to nefunguje?
Tak zeny, my sme dnes s manzelom triedili moje oblecenie. Mam kopec veci, z ktorych vela vobec nenosim. Niektore cakaju, kym schudnem, niektore nemam rada, ale mi je ich luto dat prec. Mnohe z nich som si uvedomila, ze uz nie su ani velmi moderne, mnohe zase k mojmu veku uz az tak nepasuju. Takze to sme vyradili. Bolo to ale zvlastne, beriem sa ako vecne tucny clovek, ktoremu niet pomoci, pritom som si skusala veci, co som nosila vlastne nedavno a boli mi male. Az som sa cudovala, ze naozaj som taka chuda bola, fakt? Odkedy som pribrala prve kila, citim sa jednoducho strasne tucna a ze vyzeram otrasne a ze tie kila nikdy nedam dole, lebo to mame v rodine, ako mi mnohi hovorili. Manzel si to ani nepamata, ze som bola taka chuda, vravi mi, ze urcite neschudnem uz tak, tiez ma uz berie ako vecne tucnu. Niektore veci, co mi zase boli uz male, mi prekvapivo sadli a mozem ich nosit dalej, takze vidno, ze nejake tie kila sli dolu. Ale uvedomila som si, aka je psychika silna, ako sa clovek sam vnima ako tucny a podla toho sa sprava, ako rychlo zabudne, ze bol stihly, ze sa da aj tak zit, ze tak vedel zit, ze to nie je iba genetika, ze sa nieco muselo zmenit v jeho mysleni, v jeho vnimani sameho seba, v jeho zivotnom style. Ako ho tak beru ini a uz dopredu nad nim zalamuju rukami, ze to je genetika, to nedas, to mate v rodine, zmier sa s tym. Skrinu mam vytriedenu, mozem nosit veci, co mi ako tak svedcia aj s takouto hmotnostou, nemusim byt za priseru len preto, ze mam kila navyse. A mam o to vacsiu motivaciu chudnut, aby som obliekla to, co som obliekla pred dvoma rokmi, pred troma, mozno este davnejsie, aby som si mohla kupit pekne a moderne veci aj v mensej velkosti. Aby som myslela ako pred par rokmi a nie ako teraz, ako vecne tucna, ktorej niet pomoci a zbytocne sa snazi. Nikdy to nie je zbytocne. Aj ked niekedy to trva dlhsie a je to tazsie ako sme si predstavovali.
@cervenaruza123 Drzím palce! Ked sa do toho postis, das to! Vsetko je v hlave... Mne tiez kopec ludi hovorilo, ze nikdy chuda nebudem a podarilo sa mi zhodit 22 kg... Drzala som to cca 3 roky a teraz opat bojujem s kg po tehu... Ide to postupne, zatial par kg dole, ale verim, ze tu 20- ku dosiahnem... A nie pre reci inych... ale pre seba... Pre ten pocit, ze sa sama sebe pacim... Nech to znie ako chce, ale clovek sa ma mat rad...
@najstastnejsia Presne tak. Clovek sa ma mat rad vzdy, ale to este neznamena, ze nemoze chciet byt zdravsi a chudsi a mat sa rad aj tak 😀.
@cervenaruza123 Pekne si to napísala, psychika urobí veľa, čím viac som sa snažila schudnúť efekt to malo opačný, nikdy som nedržala hladovky, ale pohybu pri malej som mala až - až, a váha stále bola na rovnakom bode, dokonca som pribrala, potom som to začala prikladať stresu a tak. Pred tehotenstvom som mala 65 kg, a ďalších 7 rokov váha 85 kg 🙄 Po rozvode to trošku kleslo ale potom to bolo hneď späť, medzitým som spoznala môjho terajšieho partnera, zapáčila som sa mu aj s tými kilami navyše , takže to bolo pre mňa niečo , že wau 😀 Pritom chodíme veľa na turistiku, veľa spoločne športujeme, ale váha neklesala, až teraz posledné štyri mesiace, prestala som jesť úplne sladké, začala chodiť pešo 7 a viac km denne, a z váhy 85 kg aktuálna váha 72 kg 🙂 Reči typu , že je to dedičné tomu neverím inak by som 20 rokov nemala váhu 65kg 😅 a ďalšie reči, že to nejde a nepôjde dolu som filtrovala, človek keď sa dobre namotivuje hneď ide všetko lepšie 👍 A všetci moji "neprajníci" sa ma teraz pýtajú či nie som vážne chorá , keď som takto rapídne schudla 😂 chápeš ľudom nevyhovieš..
dievčatá pomoc, už zase ide váha hore dnes 74,3 😈 a prežieram sa večer dnes už mám v sebe i čokoládu....
@juliciz no áno, tak 1,5 hod. pred spaním a bude dobre, ak budem hore dlhšie, tak si zase budem musieť niečo dať, u mňa sa proste nedá dosiahnuť jesť 2-3 hod. pred spaním. Ale už mám 63 kg, takže 7 kg dole, ale dosť sa teraz hýbem a málo som doma, nenudím sa, takže z nudy nevyjedám chladničku 😉
Dám si aj sladké, aj kapucino minule - sáčkové s gluk. frukt. sirupom a kg aj tak idú dole. Ale jem iba hlavné chody, nič medzi tým - raňanky - okolo 7-8 hod., obed,10-12 hod. olovrant 14-16, večera 18-20 hod. príp. okolo 21-22 nejakú drobnosť, ak som hore - ovocie, jogurt,
Tak a sú tu Vianoce.. Ako sa Vám dievčatá darilo? Ja som si schudla na tých 54 až potom, keď som sa chudnutiu prestala venovať. Verím, že cez sviatky nepriberiem viac ako kilo a do nového roka ešte niečo schudnem.
@stanka4891 Ahoj. Nejak to tu stichlo. Mne tento rok veeelmi prekazil plany moj uraz. Prave, ked sa zacala ist vaha dole... No ale za uspech povazujem uz to, ze som konecne nepribrala, na rozdiel od predoslych 6 rokov a to napriek tomu, ze po uraze som mala niekolko mesiacov leziaci a setriaci rezim. V decembri uplynulo pol roka od urazu a teda uz konecne mozem sa aj normalne hybat, tak dufam, ze tento rok mi uz dopraje viac sanci na pohyb a zdravsiu stravu.
@cervenaruza123 no ty si to z nas mala brutalne teda!!! Mne sa podarilo ako tebe nepribrala som 🙂 da sa povedat ze uz rok sa pohybujem medzi 70.0 a 72.5
Rok stabilizovana 🙂 a myslim ze nie je dovod aby 2018 nebol medzi 68-70 😂 a mienim byt spokojna proste ;) zdravie je len jedno!
tak ja som schudla zo 70 na 60 kg. Som spokojná. Do jari chcem dať dole ešte tak 5-6 kg a to stačí. Teraz trochu športujem -cvičím ale to skôr kvôli spevneniu a zdraviu - cviky na chrbát.

@kvetinka75 Rozumiem 🙂 To som len povedala náš odskúšaný návod ako schudnúť a potom už len dodržiavať stravu, moc nejest nezdravé a pravidelne cvičiť. Myslím si, že donekonečna chudnúť sa nedá. Môžes si dať raz za čas aj nezdravé ale keď to vieš vykompenzovať pohybom tak je to OK. A samozrejme ešte velku úlohu zohráva ako to máš nastavené v hlave. Či tomu naozaj veríš, čo chceš😉