icon

Chudnutie pol roka po pôrode

petrakrull
12. feb 2021

Pekný deň mamičky 🙂
Aké máte skusenosti s chudnutím po pôrode? Mám pol roka po pôrode od príchodu z nemocnice sa mi zatiaľ podarilo schudnuť 7kg. Za aký čas sa vam podarilo schudnuť na vašu pôvodnú vahu? Do pôvodnej to mam este 17kg :/ ...
Ďakujem za vaše rady 🙂

dominika168
•
12. feb 2021

@petrakrull ja mám od porodu 2 mesiace a stále mám 13kg navyše... poďme do toho spolu sa motivovať 🙂

monique89
•
12. feb 2021

do roka od 2. porodu cca 15 kg, po tretom do roka 10 kg, este chcem tych 5...

sono2
•
12. feb 2021

@petrakrull ja som škrtla absolútne sladké
Tiež som nechala v pôrodnici 7 a ďalej šli samé dalsich 5 a 8 ostalo v podstate 5,6 lebo menej mat ako 62kg by už bola drina
Takže to sladké to šlo samé a neskoro jesť s mužom o pol ôsmej siedmej takže naposledy o takej piatej. Momentálne som opäť v kolotoči chcem 3 kila dole takže fakt menej jesť žiadne sladké odstupy 4 hodiny od jedla. Ja sa skôr najem viac o takej druhej potom ešte niečo malé veľakrát už nič.

ajka0207
•
12. feb 2021

@petrakrull to si teda dosť pribrala, nemyslím že to nejak veľmi súvisí s tehotenstvom. Treba si nastaviť stravu a pohyb, 17 kíl je tak na pol roka pri rozumnom tempe chudnutia.

petrakrull
autor
•
12. feb 2021

@dominika168 to by bolo fajn, mam cieľ a pokým to nebudeme mať ako chceme tak musime s tym nieco robit 🙂

petrakrull
autor
•
12. feb 2021

@ajka0207 trošku som to mala komplikovane..pred dvomi rokmi sme prišli o babo nasledne som musela uživať hormony..to som pribrala 10kg na 65kg...potom som otehotnela po vyse pol roku a opat som musela uzivat lieky na udrzanie teh,.atd az ako som sla rodit som mala 91kg aktualne mam 74kg .,, len este kojim tak diety drzat nemozem.. Trosku aj cvicim a denne rychle prechadzky s kocikom .. Sladke raz do tyzdna ...

ajka0207
•
12. feb 2021

@petrakrull tak to máš veru komplikované, v podstate rozhádzané hormony. A zdravú stravu určite držať môžeš aj keď kojis. Ja kojim už štyri roky v kuse :D. Ale myslím že u teba to veru pôjde celé ťažko. Možno by som zvážila aj nejaké hormonálne vyšetrenie. Predsa len pribrať z liekov je iné ako pribrať z "prejedania sa"

sivana09
•
12. feb 2021

Ja som bola na povodnej vahe 2-3 mesiace po porode... 17kg som pribrala pocas celeho tehotenstva.. a 4-5 mesiacov po porode som schudla dalsie 3kg a dostala sa na vahu 47-48 co mam aj rok a stvrt po pôrode stale...

sono2
•
12. feb 2021

@petrakrull dojčím tiež len už väčšie dieťa a malo by ti ísť chudnutie ešte lepšie ja radím žiadne sladké a pravidelne medzi tým nič jablko alebo tak zeleninu a večer tiež nič. Mlieko sa tvorí na požiadanie nič sa ti nestane

mariejenka
•
13. feb 2021

Je to individuálne, ale viac žien si po pôrode nesie este nejake kilá navyše.
Ja po oboch porodoch som ss vrátila k pôvodnej vahe do 3. mesiacov. Teraz mam doma 4.mesacne babo,cvicim si ked sa da, jem normalne aj sladkosti (ku kave,inak by mi preskocilo😄), prechádzky vonku.
Pri prvom bolo času vaic,tak tam som cvicila cviky s vlastnou váhou,kardio.