Cítim sa zle a tučná
Určite si len poviete, že si len myslím, málo jem ale pritom je to jednoduché - kalorický deficit. Ale možno tento výlev na niečo pomôže.
Keď som bola malá, veľa času som trávila s babkou a vieme, aké sú babky, nepovedia, že už stačilo jedla, alebo že do seba naládovať každý deň balík chipsov je zlý nápad, všetko je dovolené a decko nemá dosť rozumu. Preto som bola od mala pri sebe..
Na strednej bolo veľa dní keď som hodiny hrala volejbal, po škole do posilky, žiadne junk foody ani pečivo a ajtak som mala stále 65kg..
Pred nejakým časom som si počítala kalórie, asi pol roka, fakt poctivo, príjem mi nastavila výživová poradkyňa aj kalkulačky na 1500kcal a nič, schudla som asi 1-2 kg...
Od apríla som začala chodiť do posilky, kardio, silový tréning, 3x do týždňa som tam bola, váha sa nepohla ani za mak len trošku som mala pevnejšie nohy a zadok.. za toľko snahy!
Mám silnejšiu laktózovú intoleranciu, na to si dávam pozor, pred 2 rokmi mi obvodná vylúčia celiakiu aj histaminovú intoleranciu, ale napriek tomu sa necítim dobre, veľmi ma nadúva a stále mám vyrážky. Štítnu som si dala vyšetriť na vlastnú päsť, všetko je v poriadku.
Ale ja mám proste pocit, že všetko sa zdá byť ok ale niekde niečo nie je ok v mojom tele, že tie kilá sa neskutočne držia a mám sedavé zamestnanie tak mi nepríde normálne, že ak chcem schudnúť 5kg mám hneď po robote ísť na 3 hodiny kdesi chodiť alebo behať. Okrem toho nám varím každý druhý deň obedy, a 2x týždnne chodím na hodinu a pol upratovať v rámci brigády.. samozrejme riešim aj našu domácnosť.
A už neviem čo mám robiť a kde sa pohnúť. O týždeň idem k obvodnej na preventívnu, vedeli by ste mi poradiť čo si možno mám skúsiť dať vyšetriť? Alebo kde by mohol byť problém?
Možno mať 165 CM a niečo málo cez 70kg neznie úplne tragicky, ale proste sa necítim dobre vo svojom tele, drevorubačské ruky, šúchajú sa mi stehná, brucho....och
(Áno viem, že sú tu mamičky, ktoré vychovávajú deti samé, majú 2 práce a deti so zdravotným znevýhodnením, a ja tu riešim, že neviem dať dole 10kg a inak mám fajn život, ale snáď ma niekto pochopí a niečo dobré poradí 😁)
Ďakujem za každý komentár
A je super ,že sa ti spevnili stehná a zadok..treba makať aj na chrbte..spevniť najväčšie svalové partie .Čím viac svalu,tým lepšie sa potom chudne lebo sval potrebuje veľké množstvo energie na svoje fungovanie .Tak len vytrvať a nezvdavat sa 😉
pijes dost litrov vody? ja som pila cely zivot liter a menej, teraz som sa nutila do 2 a viac a ja absolutne netusim ako som schudla 10kg. plus som zacala jest viac proteinov - zjes aspon gram na kilo? cize 70 plus? ja som z toho pribrala svaly, zmensil sa podiel tuku a zrychlil metabolizmus (cize mozem jest o trochu viac bez pribratia).
@missviolet áno, v robote dám vždy liter + doma hneď po zobudení pohár/dva aj po práci samozrejme.. takže myslím že na 2 litre sa v pohode dostanem.. čo sa týka proteínov keď som si rátala kalórie tak som ich dopĺňala tvarohom, šunkou, kedysi nízkotučnou mozzarellou.. teraz sa na to nijak extra nezameriavam, ale je možné že niektorý deň sa to podarí a iný zase nie
Podľa mňa veľakrát je problémom práve hlava, že kým proste nejako sa nenastavíš, že to je ten tvoj životný štýl, že ťa to aj napĺňa a baví, tak tie kilá sa držia. Mám kamošku ktorá chodila cvičiť každý druhý deň, ale bola to pre ňu otrava. Nevidela výsledky nejaké bola na nervy. Potom začala chodiť na box a to ju začalo baviť a prestala riešiť že sa jej to nechce a neviem čo a aj na jej tele to bolo vidieť.
tak pokial beries cvicenie a stravu ako trest tak ja sa ani necudujem,, proste pokial to neprijmes sama v sebe ze to bude tvoj novy zivotny styl povedzme a ze tvoje telo si to zasluzi aby bolo v dobre fyzickej a psychickej pohode tak neviem.
Ťažko sa bojuje keď si taký typ, čo ľahko priberá. Som na tom podobne. Sme dve sestry, jedna chudá po otcovi a ja moletka po mame. Celý život vidím aký veľký rozdiel je medzi nami už od detstva. Zatiaľ čo moja staršia sestra mohla zjesť aj koňa a nepribrala, ja som si na stravu a váhu musela dávať pozor od puberty. Už ako deti sme boli odlišné, ja bacuľka a ona chudá. Ja som cvičila, ona nikdy a napriek tomu bola vždy štíhla a mala pevné nohy. Proste gény. Aj náš otec vždy vravel, že je to dané aké sme. On to videl sám na sebe. Zjedol kvantá jedla a nikdy nepribral. Mne sa s mojou váhou celkom darilo bojovať tak do 30-ky, to som sa držala do 60 kg. Ale musela som si dávať pozor na stravu a pravidelne cvičiť, čo ma našťastie vždy bavilo. Čím som bola staršia, bolo to ťažšie, hlavne po 40-ke. Ja som potom mala aj skorú menopauzu, to som za rok pribrala 10 kg a pritom som v strave nič nezmenila. Tak rapídne sa mi zmenil metabolizmus. Pol roka som chudla 5 kg a potom mi ešte vyoperovali štítnu žľazu a tých 5 kg sa mi vrátilo za mesiac. Priznám sa, po tomto som už rezignovala a prestala sa snažiť. Podarilo sa mi schudnúť pred asi štyrmi rokmi 10 kg a to vďaka zaznávanému Herbalife. Nešlo ani o tie ich výrobky, ale o to, že sme tam mávali prednášky o stravovaní, každý týždeň jedna téma a naučila som sa správne stravovať. Pri tom nás každý týždeň vážili, merali a zapisovalo sa to, takže si videla ako pekne to ide dole a bol to fajn psychologický efekt, ktorý ma motivoval. Ja som ale zo stravy musela úplne vylúčiť pečivo, zemiaky, cestoviny, bielu ryžu a samozrejme cukor. Popritom som aj cvičila, ale strava bola základ. Držala som si to vyše polroka a pribrala som až keď som sa rozvádzala a zo stresu som sa vrátila k bežnému stravovaniu. Trochu som sa rozpísala, ale týmto som ti chcela povedať, že nie každá žena má dané byť štíhla. Tá, ktorá k tomu nemá predpoklady, musí byť na seba veľmi prísna, aby schudla a hlavne udržala si. Ešte jedna vec. Ja som pri chudnutí jedla 5x denne a jedine vtedy som schudla. Keď ješ málo, telo si stráži každú kalóriu a nepustí z tukových zásob.
na mna zarucene funguje a stojim si za tym jest casto a male porcie pravidelne kazde 2-3 hodiny k tomu pridat pohyb podla toho aky ta bavi
Neporadim ti ako schudnut ale na to nafuknute brucho mne pomaha pestrec a to ma nafukuje asi aj voda🤢.
@nwnw brala som, žiadne extra zázraky.. ale ja som to brala že to možno pomôže s pleťou
@matabb73 no mne sa tiež podarilo schudnúť na 60kg ale to som bola na mega ultra prísnej diéte ktorá mi mala pomôcť s pleťou... Ale to som jedla len zeleninu, ryžu, strukoviny a vločky.. a k tomu by som sa znova nechcela vrátiť, to bola pohroma
Ak mas problem aj s pletou, daj sa vysetrit na helicobactera u mna to bol jediny priznak. Vzdy viem podla pleti zistit, ze sa mi vratil.
Fakt? Ja som vecer vzdy kopcom polievkovu lyzicu. 8tyzdnov. No super mi bolo a to vlakniny mam mega vela 😉
@tehulka2011 ja som dôkaz

@stvura
@leskovael ja si pod veganskou stravou predstavujem zeleninu so zeleninou, strukoviny, ovocie 🙂 nie veganske polotovary