Čo chrumkať večer počas chudnutia bez výčitiek?
Baby chudnem. Konečne po rokoch, potrebujem zhodiť viac kg, cize nielen tak kozmeticky...zmenila som stravu,vylúčila alkohol, vsetko sladké, pijem len čistú vodu, denné cvičím. Avšak predošlé roky som bola veľmi zvyknutá si niečo len tak chrumkat večer ku telke - chipsy, tyčinky, chrumky, oriešky a podobne Slane srandy. Viem ze stým treba skoncovať, chrumky ani nič z toho som nemala už mesiac, ale čo s tým "prezuvacim večerným zvykom"? Co môžem večer trosku pochrumat aby som nemala výčitky? Nie pol kila samozrejme, ale mam schrumat mrkvu alebo sójové kúsky? Co je také, ze neškodné premna?
@fido69 je to pravda, ja sa roky zdravo stravujem, mam vela pohybu v praci, okrem toho robim beh aj ine sporty plus 4 deti 😁
Tym chcem povedat, ze ak si chcem udrzat vahu a nechcem chudnut, udrzujem to prave orechami a semiackami. Su zdrave a plne tuku 🙂
@petrahl takže si iba zopakovala to čo som povedala ja
Nechrumkať nič, nanajvýš popíjať čaj alebo nesladenú citronádu.
Ale sám to tak tiež nerobím a potom môj bachor tak aj vyzerá...
Nič, je to zlozvyk. Treba sa zaťať a radšej sa napit vždy čistej vody….
Plus mne veeeeelmi pomohlo že som si šla umyt zuby,
Áno čítaš dobre. Keď si umyjes zuby ori pomyslení na jedlo, tak v hlave sa ti to nejak zablokuje že máš umyté zuby a už ti to jedlo nebude stat za to, lebo máš čerstvo umyté zuby 😁🫶 u mna ti fungovalo, to mi poradil tréner
@ku_uk tak u mňa toto nefunguje, žiadny blok
@ibatanecnica tak si pažravá, mne osobne nechuti ani caj po umyti zubov 😁🤷♀️
@ku_uk nie som, jednoducho mám chuť si dať cukrík, tak si ho dám, Pažravosť je u mňa ke´d zožeriem celú čokoládu😂
@ibatanecnica tak to sme viscete pažravé😁 poznám. Ale mne to teda pomáhalo, nešlo to po dni ani dvoch, bolo to na dlhu trať odnaučiť sa tento zlozvyk… po nejakom čase sa mi uz nežiadalo večer nič pojedat pri telke a aj keď si muž niečo dá, tak nedráždi má to
@ku_uk ja TV nepozerám, ľahnem, zapnem si podcast a zaspím. Takže buď to stihnem zjesť ešte pred tým alebo už ptoom nič nechrúmem. 😂
@ibatanecnica aj to mi radil trener. Kašli na to chod tadsej spat! 😁
Mozes jest hocico co sa ti zmesti do kalorickeho prijmu. Ja si vzdy na vecer, ked deti zaspia, necham volne kalorie na horalku 😀
Tiez som casto musela vecer nieco chrumat.ale vazne skus vydrzat a uvidis ze ta to casom prejde.teraz ma to uz ani nenapadne.vecera je posledne jedlo a hotovo.je to fakt len blby zlozvyk
@alexandra383 Ako tu napísala jedna mudra žena - Tvoj nazor je mi u prdele zlatko. 😉
@kristina74 Ak maš pohyb môžes jesť čo len chceš. Robím to teraz rovnako. Ale napriklad teraz som si bol zacvičiť, dal som si obed aj puding a pohár (dva) vínka. A pekný deň predo mnou. 😉
Ako sa dá zbaviť závislosti na fajčení? - ihneď prestať fajčiť.
Ako sa dá zbaviť závislosti na alkohole? - ihneď prestať piť.
Ako sa dá zbaviť nadváhy/obezity? - Ihneď prestať večer chrumkať sprostosti. 😉
Nikde tam medzifáza neexistuje. Este raz - je to celé v hlave. Treba mať silnú vôľu.
nič, chod sa vyspať
Mne jedine pomohlo nekukat telku, ja mam strasne silny reflex na to zranie pri telke, odkedy sa mi decko narodilo, lebo inde nemozem pred nim😂 takze mi pomaha nekukat telku
Ja by som isla stylom cheat day, cize 1x do tyzdna mensia porcia toho co mas rada. Ak mas plnohodnotnú veceru v normálnom case, tak hladna nemozes byt, cize ďalšie bielkoviny, sacharidy, tuky nie sú potrebne pre telo. Takto to mozno bude casom este menej casto. Lebo ak si dokazala prestat jest sladkosti, tak dokazes aj toto. Ja si myslim, ze ziaden extrem nie je dobry, preto si treba dat raz za cas aj nieco co je pre teba fajnove, ale udrzat množstvo. Telo nema potom take šoky.. a ked to nekupis, tak nemas doma 🙂
Čiže ten cicer si pripravím tak, ze zlejem konzervu a len ho ochutím a zapečiem? Ako dlho a na akej teplote? Paci sa mi tento nápad s cicerom, aj s tým miešaný šalátom.. Toto vyskúšam, ďakujem vám zatiaľ 😊😊😊
Ano, zlej kozervu, najlepsie este vysusit na papierovej utierke. Dat na plech s papierom na pecenie, trosku ochutit solou alebo korenim (bez tuku!) a piect na 180-200 cca 30-40min (podla rury).
Kedze otazka bola, co chrumkat, tak toto je fajn alternativa. Ja by som sa neuspokojila s odpovedou, ze nic. To nebolo predsa predmetom otazky, ako tu mnohi vypisovali ✌🏻toto hlavne aj dost zasyti
@alexandra383 ďakujem pekne 😊
Myslím, ze odpovede typu "nechrumkat/nejest/nezrat nič", ci dokonca "nekukat telku večer vôbec" písali tie, ktoré chudnúť nikdy nemuseli, nevedia co to je, co to obnasa, nechápu ze ten milión zmien nedokáže človek vykonať hneď naraz v sekunde. Uz som urobila dosť zmien vo svojom živote, nejem nič sladké, len ovocie doobedu. Cvičím denne, chodím viac peso, nútim sa piť viac a viac cistej vody... To je dosť zmien na začiatok, a máloktorý človek má ozaj taku skalopevnu vôľu, ze si ešte rozkaze aj večer vôbec nič nejesť. Je pokrok ze som sa vobec sem toto prišla opýtať a fakt hľadám zdravú alternatívu večerného chrumkania... Mňa ich komentáre neurazía, len je to smutné, ze neexistuje empatia, pochopenie....
Ja som ti pisala tiez ze najlepsie nejest nic,vydrzat a nakoniec ta to uplne prejde.Ale vobec nie preto ze by som nemala pochopenie ,prave naopak.roky som sa snazila chudnut.Pisala som to preto ze naozaj ked sa clovek zaprie a vydrzi to tak to naozaj prejde.Ja som zas taka,ako tu uz bolo spominane,ze ked sok bola zvyknuta na dobrotky a cipsy a podobne,tak.nejaka zelenina ma neuspokojila 😀ako.aj napriklad ospevovane batatove alebo nebodaj celerove hranolky pecene v rure 😃ja ked mam chut na hranolky tak to musia.byt hranolky.ked chcem pecenu zeleninu tak to je ine.Ale chapem ta,nemyslela som to v zlom,zelenina je urcite dobra alternativa,len som ti chcela poradit ze ak to zvladnes vydrzat tak.sa toho zbavis.mam to sama odskusane,neber to v zlom
Pozri buď chceš počuť pravdu a schudnúť alebo ťa tu budeme empaticky ofukovať a chlácholiť, že chrumkaj si cícer a všetko bude fajn. No nebude!
Hovorím ti to ako niekto, kto zhodil 15kg a teraz si drží váhu. A myslím si, že sú tu ženy čo dokázali zhodiť omnoho viac.
Začala si cvičiť (super to je základný predpoklad), snažíš sa piť čistú vodu (super a skús zelený čaj a úplne vyraď sladené nápoje). Ja si po obede vždy doprajem malý koláčik alebo si uvarim puding. Mozog potrebuje cukor a tým ho ukľudníš.
A potom koniec. Prvé tri dni prichádzali cukrové obsťáky, tak som si dal jabĺčko, pomaranč, alebo mandarínku... ale potom to všetko opadlo. Mozog pochopil... a aj žalúdok pochopil, že je tu zmena a musia prispôsobiť. A presne to urobili.
Cícer je zdravá náhrada mäsa. Menej energie, žiadny cholesterol. Varím z neho chutné zeleninové karí alebo si dám na obed humus s pita chlebom, alebo cícerovú nátierku na raňajky... Ale je to semeno plné škrobu, to nie je na večerné chrumkanie. Cícer ťa zasýti, pretože je to skutočné jedlo. Večer chrúmkaj jabĺčka. Sú plné vitaminov a obsahujú aj cukor, takže ťa ukludnia. Nič viac ti neporadím.
To isté ti radi @mmoni89 . Myslím, že si tým rovnako prešla a pochopila, že len s pevnou vôľou sa dajú dosahovať výsledky. Večer mi môžu deti chrúmať chipsy za ušami a už ani brvou nepohnem...

Ja len v krátkosti:
Otázka: "Čo môžem chrumkať večer počas chudnutia?"
Odpoveď: "Nič."