Čo je lepšie pre chudnutie: Kardio alebo činky?
Baby čo cvičíte, čo vám viac pomohlo s váhou? Kardio ma veľmi nebaví a najradšej by som išla skôr na silové, len neviem či sa pri tom dá reálne schudnúť. Všade čítam niečo iné.
Ak mám čas tak na 3 tréningy za týždeň, do čoho by ste išli vy?
@anonym_autor určite silový tréning. Ja cvičím silovo už pol roka a váha sa pohla len o 5 kg, ale postava vyzerá úplne inak. Jasné akože kľudne zapoj aj 45 monut raz za tyzden na pase, ale nepotrebujes to
@anonym_autor so silovym ti tak akurat zhrubnu stehna a zvacsi sa ti zadok.
Kombinovat, zo zdravotneho hladiska su ptospedne oboje. Ale chudne sa hlavne v kuchyni.
@anonym_977e57 vôbec nemusí to tak byť 😉mne postava zostihlela a nabrala svaly necvicim cviky na veľké stehná nedrepujem napríklad ani na velku rit..
najlepšie je neprejedať sa 😀 ako už bolo vyššie spomenuté, chudne sa hlavne v kuchyni
Ja za seba poviem, ze silovy trening. Plus ak chces schudnut, samozrejmostou je v prvom rade zmena v kuchyni.
@anonym_autor silovy trening plus dieta s vysokym obsahom bielkovin a do pol roka budes total zmenena
@anonym_977e57 tak ja som silovym treningom sla z 63 na 56 cm stehno a mam vyrysovane svaly, takze blbost
@anonym_977e57 tak ja som silovym treningom sla z 63 na 56 cm stehno a mam vyrysovane svaly, takze blbost
@katka533 mala si dietu.85% je strava.Ja co vidim baby v posilke co tam drepuju, cinkuju vserko velke zadky,hrube stehna.
Veľké zadky a hrubé stehná zo silového, podľa toho, čo cvičia, pravdepodobne iba tie partie. Chceš schudnúť, tak zmeň jedálny lístok v prvom rade a potom ak nechceš naberať svalovú hmotu, stačí kardio, vtedy uvidíš aj zmenu vzhľadu a váhy. Ak začneš silový, tak bude iba zmena vzhľadu a váha bude podobná, len budeš "hustejšia" 😉
Všetko je to hlavne o tom, čo ješ, ak nezmeníš to, cvičiť môžeš akokoľvek.
@katka533 mala si dietu.85% je strava.Ja co vidim baby v posilke co tam drepuju, cinkuju vserko velke zadky,hrube stehna.
@anonym_977e57 mala som dietu, ano plus 4 krat silovy . Ale ano, bez diety to vyzera hrozne, mozu cvicit kolko chcu. Kombinaciou dieta plus silovy moze mat top postavu
Su to tri suvisiace diely skladacky. 1.cvicenie - bez cvicenia budes iba kostra obalena tukom a kozou 2.kardio spaluje tuky - kardio je aj rychla chodza, vsade chodit peso, turistika 3. kaloricky deficit. cvicenie spevni a udrzi svaly, ktore by chudnutie inak odburavalo. vacsie svaly spaluju viac tukov, ktore su prednostne spalovane kvoli kalorickemu deficitu.
Najlepsie je silovo. Ale je vhodne mat aj kondicku a na to ti silove bepomoze, na to treba cardio. Ja to robim tak, ze 3 x do tyzdna davam silovy, 2 x si idem zabehat. Stvrtok a nedelu mam volno na regeneraciu
Zaujimave.ja som asi presny opak,lebo mne pomohlo len a len kardio.vzdy ked sa pred letom potrebujem dostat do formy a zhodit "zimne"kila,zaberie kardio.silovym som nikdy nic nedosiahla a to som mala aj osobneho trenera.asi najlepsie je pocuvat svoje telo
Su to tri suvisiace diely skladacky. 1.cvicenie - bez cvicenia budes iba kostra obalena tukom a kozou 2.kardio spaluje tuky - kardio je aj rychla chodza, vsade chodit peso, turistika 3. kaloricky deficit. cvicenie spevni a udrzi svaly, ktore by chudnutie inak odburavalo. vacsie svaly spaluju viac tukov, ktore su prednostne spalovane kvoli kalorickemu deficitu.
@anonym_10adaa to pises akoby z kardio neboli svaly.pri turistike ,rychlej chodzi nespevnujes svaly?
Chudne sa hlavne pri kalorickom deficite, takze strava je tak 80%, zvysok je pohyb.
Za mna kombinacia silovy trening a deficit, schudnes a krasne vyformujes. Samozrejme obcasne kardio je iba bonus.

@anonym_autor silové je lepšie, keď naberies svaly, zvýšiš bazálny metabolizmus