Čo jedávať pri diéte v kalorickom deficite?
Snažím sa schudnúť, mám kalorické tabuľky plus pohyb. Len už neviem čo mám jesť, stále jem dokola to isté. Čo zvyknete jedávať v kalorickom deficite ? Napríklad na raňajky a obed. Ďakujem za inšpirácie
@anonym_autor na ranajky ? Zaleží ake más rada
Sladke daj si ryzovu kasu z ovocím a proteinom alebo si sprav wafle ( vajičko, banan, ovsenne vlocky)
Slane vajícko, šunka, zelenina
Obed ?
Maso (hovädzie, kuracie ), priloha (striedam rýža, kuskus, burgur, bataty, zemiaky,) 150g mäsa, 100g rýže 150g zeleniny
Ja si všetko vážim
Desiatu mam protein, alebo proteinovu tyčinku, alebo tvaroh nizkotučný s jablkom, alebo s chia semienkami
Olovrant
Proteinovy kolacik, alebo to co na desiatu len nie v ten deň rovnaké
Večera (sem tam si viem dat to, čo na obed, len v menšom pomere, alebo 1 kus chlieb zelenina, miesane vajicka)
Proste v kazdom jedle treba mať bielkoviny
U mňa je dosť problem vláknina
Ja jem úplne vsetko, ide o množstva, normálne jem aj rezne, aj seged aj všetko, pokým sa neprejedáš a si v deficite, mozes aj sladkosť
@anonym_autor jedz všetko, ale zapisuj si presne množstva. Budeš sa menej stresovať.
Ak potrebuješ inšpiráciu aby to bolo aj na gramáž, tak odporúčam fit recepty. A nedávno som objavila Máriu Čírovú s dcérou, tuším teeneger v kuchyni a oni tiež majú zdravé jedlá a rýchle.
Na ranajky jeden rozor. Vajicka, sunku. Olomoucke tvaruzky. Cottage…. Inak jem vsetko len si vazim porcie
Na ranajky/desiatu
Ovsene vlocky, jogurt, ovocie, chia, lanove semiacko, tekvicove a slnecbicove semiacko, par orechov/mandli, polku bananu. Nahod si do tabuliek a uprav mnozstva podla toho, kolko sa ti zmesti kalorii.
Ovmienam namiesto jogurtu povarim v mlieku, alebo ak mam len biely jogurt, tak pridam javorovy sirup, alebo trochu arasidoveho masla.
Na obed, ak som v praci, tak zeleninovy salat; zeleninu nijak nevazim, takze co mi pride: vzdy zelene listy (akakolvek zmes), vzdy strukoviny (fazula, sosovica, cicer, ..) vzdy trochu brokolice/kelu/kapusty/karfiolu, cokolvek z hlubovej zeleniny. Doplnit dalsiou zeleninou - co je k dispozicii, prihodim tam nejaky protein (tofu, tempeh, mozno navyse cervenu sosovicu), kusok syra a je to. Treba len dat pozor na syr, a dresing/omacku/olej, neprehnat to s tym.
Jem uplne vsetko, aj segedin, svieckovu, rezen (v rure).. nejem len take nezdrave veci ako sladkosti, cipsy a tak.. dnes som napr. mala na ranajky parizsky salat a rozok.. ked to sedi do prijmu, tak raz za cas ok
Ja mam velmi rada strukoviny a mam odlozenych asi 500 veganskych receptov, tak tie skusam na obed a na večeru mam kuracie/rybu/tofu/vajcia klasika s prilohou a zeleninou
Na ranajky mam vacsinou chlieb so sunkou, syrom, zeleninou, to mi nevadi jesť kazdy den, obcas prazenica, obcas kasa
@anonym_autor jedávam úplne všetko. Ty nemáš nejako diétovať ale naučiť sa koľko čoho jest. Pojaik budeš jest stále to iste a potom prestaneš počítať kcal tak vseto naberieš späť
@anonym_autor normalne, pridaj zeleninu, bielkoviny, nepojedaj hlavne somariny a sladke vody. Pridaj pohyb.
Po 19h manzel uz nejedaval a zhodil par kg bez zmeny jedalnicka.
@anonym_autor dnes na ranajky som mala napr. bananovy chlieb s jahodovym skyrom. Na obed som mala soju na sposob chilli s ryzou, olovrant tvaroh s jablkami s emco muslli bez pridaneho cukru a vecera celozrnna kaiserka, domaci parizsky salat a rajciny. Zajtra na ranajky mam makovku s tvarohom a jahodami, obed zemiaky, rajciny a syrou fasirku. Vecera este neviem.

@anonym_autor stale to iste dookola
Dam si aj salat aj rezen ale v mensom mnozstve a ked si dam porciu ako pre drevorubaca, hold musim si prisposobit cely den aby sa mi aspon priblizne zmestilo
🤷🏻♀️
Zacala som brat jedlo ako nitnost k prezitiu a nezaoberala som sa tym cely bozi den inak by som uz nicim nezila len jedlom a pocitanim kalorii a na to ja nervy nemam
Ale funguje to
Schudla som uz 20kg