Čo naozaj jedia štíhle ženy?
Ahojte. Veľa z tých žien, ktoré sú v mojom okolí jedia len na prežitie, teda raz denne napr. maso s minimom prílohy a veľa zeleniny a ovocia, a to preto, aby boli chudé (čo aj sú), zároveň veľa športujú. Takto žijú asi aj všetky celebrity. No ja tak uvažujem, naozaj sa dá byť štíhlou, len keď nebudem jesť? Ako sa stravujete vy? Nechcem schudnúť, som so sebou spokojná, len ma to zaujíma, lebo na jednej strane platí kalorický deficit, no potom sú tu tvrdenia, že keď ješ málo, neschudneš.
Stihla budes vtedy, ked zjes len tolko kalorii kolko spotrebujes, ked chces schudnut tak menej ako spotrebujes. NIc ine nefunguje, je to jednoducha fyzika a chemia
Ide aj o typ postavy a trávenia. Niekto môže zjesť aj vola a nepriberie nič. Ďalší je ale musí makať no a ostatní nejedia.
ja jem veľa, dávam pozor čo jem, nejem zbytočne veľa mastného, ani veľa pečiva, ale kriticky viem zhodnotiť že jem veľa. Som štíhla, veľa športujem, naozaj veľa, každý den sa minimálne hodinu venujem nejakej aktivite kde pálim kalorie....(beh, bicykel, turistika......) jem 3x denne, aj sladké, aj ovocie, aj maso, ryža, zemiaky....
No pozor. Kaloricky deficit nefunguje na kazdeho. Keby ste studovali na vysokej skole výživu, vedeli by ste to. A velice tu rozdavate rady. Úchvatné. Kaloricky deficit môže mať aj uplne opačný efekt, priberanie. Telo je v strese z nedostatku a zacne ukladat aj to málo. Čiže velky pozor na kalorické deficity.
Mne stačí začať sa trošku hýbať (2-3x týždenne cvičiť) a hneď sa cítim aj vyzerám lepšie. Raňajky ovsené vločky s acidkom a malinami,obed klasika, stravujem sa v MŠ, kde pracujem, večer šalát s tuniakom atd… medzitým počas dňa nejaké ovocie
Dovolím si o sebe tvrdiť, že mám dobrú postavu a som štíhla, ale teda nejem len zeleninu a ovocie.
Jem pečivo - kvaskove, celozrnné, bielkovinove
Jem aj cestoviny, rôzne syry, ryby, mäsa, steaky, vajíčka, milujem zeleninové šaláty, milujem ovocie, zemiaky, ryžu... Ja neviem, podľa mňa je zdravé keď sa človek stravuje zdravo a hlavne vyvážene. Treba aj tie tuky, aj sacharidy.
Na druhej strane ale športujem. Chodím do fitka, cvičím doma v homegyme, chodím veľa plávať, korčule, so synom na bicykel, rýchla chôdza, už len keď doma tancujeme pol hodinu je kardio ako vyšité 🤣
Vela je aj v genetike. Ja som svoju zdedila po otcovi. Vo veku 44 rokov, po troch porodoch a pri vyske 155 cm mam 44 kg. Je pravda, ze nejem extra vela, ale nikdy si nedavam pozor na to co jem, kedy jem, kolko jem. Ale vazim sa pravidelne. Ak mi stupne vaha nad 46, uberiem zo stravy, vedome, cielene (ale stale nehladujem). A za par dni som opat pod 45 kg. Ja nemusim robit nic a mam postavu skoro ako modelka (az na tu vysku). Mam sedave zamestnanie, raz do tyzdna jazdim na koni. Plus prechadzky so psom, ale rozhodne to nie je tolko aby sa to dalo povazovat za sportovanie.
Presne tak, je to jednoducha matematika. Musis mat proste vyssi vydaj ako prijem, to je cele. 🙂 V tomto spociva cela krasa. Nikde nie je napisane, ze musis jest raz denne a len zeleninu. To je skor na skodu ako na osoh.
Posledných 25 rokov (teraz mám 40) mám 50 kg, som po troch pôrodoch, výšku mám 164cm. Som schopná si dať o 23.00hod. celú veľkú čokoládu. Jem pečivo, mäso, zeleninu, pijem sladké kakao. Necvičím, nebehám (iba za deťmi po schodoch v dome a po veľkom pozemku). Máme to v génoch, nikto v rodine nie je obézny, všetci sú štíhli. Takže to je veľmi individuálne. Naozaj podľa mňa najvýstižnejší je ten vtip, že sú ľudia, ktorí môžu zjesť aj celú kravu a nepriberú, a potom sú ľudia, ktorí sa pozrú na čokoládu a hneď priberú....
Jem vsetko, hybem sa. Neprezieram sa. Jem v hoc aku hodinu, aj neskore vecere. Neobmedzujem sa. Som chuda (nie vyrchtla), vysportovana a zdrava. Vahu si drzim tu istu 10 rokov.
Keď ješ extrémne malo, tak samozrejme najskôr schudnes ( na váhe) ale za akú cenu? Úbytok vody, neskôr úbytok svalovej hmoty a tiež úbytok energie. Nehovoriac o neustálom hlade a mrzutej nálade. Každý si musí nastaviť stravu podľa postavy ( kostry), výšky, typu práce, životného štýlu atď. A všetko s mierou. Stravu netreba riešiť celý čas. Nastaviť si trvale rutiny a hlavne, jedlo si treba aj užiť. A držať tzv. redukčnu diétu je pohroma pre metabolizmus, hormonálny systém a imunitu. Keď niekedy sklzneme ( sviatky, dovolenka...), opäť sa vrátiť do normálu, prípadne viac pohybu a váha sa časom ustáli. Iste, také jednoduché to nie je pri veľkom strese, tehotenstve, menopauze, vážnej chorobe, atď, ale predpokladám, že sa nebavíme o týchto skôr výnimočnejších situáciách.
Som štíhla a jem všetko.
Aj fastfood si dám úplne v pohode aj 4 burgre.Zjem celú veľkú čokoládu milku.
Ale cvičila som.A síce chudá som a aj vidno, že niečo robím ale nedokonalosti vďaka strave mám.
A nejde len o váhu lebo keď cvičíš tak váha rastie.
Keď som bola mladšia, bola som chudá a mohla som zjesť aj celú chladničku o polnoci a nič. Mala som sotva 50kg a držalo ma to cca do 35. Potom sa mi narodil druhý syn a ostala som na váhe cca 56-58 kg. Od minulého roku ma sprevádza moja nová kamarátka predmenopauza a čo mesiac, to kilo naviac 🤷🏻♀️ a to už dávno nevyjedám chladničku o polnoci a nezjem čokoládu na posedenie.....
@candii to povedz ľuďom čo sú v deficite makaju a nechudnu.
@luciaruz Tiež ma udivuje, že v tomto storočí je ešte niekto schopný toto prezentovať.
@luciaruz @oranzovyvevericnik takze ked 10 dni nebude niekto jest, tak priberie?
tak ja jem napr. vsetko a vela, ale zlozenie mojej stravy je asi 10 % vlaknina, 20 % sacharidy, 35% bielkoviny, 35% tuky. mne spaluje na nizkosacharidovej strave, ale kazdy to ma asi inak.
je to hlavne o rýchlom spalovaní.Ja som chudá odjakživa.A pritom pre to nič extra nerobím.Dokonca jem dosť nezdravo a ak priberiem, tak max pár kg do normálu čo ani nevidno.A plus genetika.Aj moja mamča je takáto.A pritom nemá problém jesť aj o pol nci lupienky 😀Oco ten je dosť pribratý dobre že nemám postavu po ňom do ich fajty.Ale volakedy bol ako trlica aj on len vekom pribral.Ale mamča nie
Komické, ako sa tu idu ludia hadat so studovanym clovekom. Toto je vizitka Slovákov 😂
@oranzovyvevericnik hovorím o zásobách. To že nechudnu tam môže byť viacero faktorov.
@luciaruz ved tak nám to vysvetli. Lebo nie si jediná studovana, tak ja som zvedavá co učia na tvojej škole 🙂 a to hovorím úplne vážne, pouc nás.. Slovákov.
Tým, že “chudí nic nejedia”, sa len utešujú ľudia, ktorí by chudí chceli byt, no bez úspechu. Neklamme si. Áno, existujú výnimky ktoré nemajú problém sa samé týrať, no po uliciach behá množstvo chudých báb a všetky čo mám v okoli, jedia normálne. Aj koláčik ku káve, aj zmrzka, aj varené vino s lokšou v zime na trhoch. Jasne, že nie denne. Ale je to o ich výdaji/pohybe, celkovej strave, a samozrejme aj spaľovaní, ktoré predpokladam automaticky funguje lepšie ako u pasívneho človeka.
ja mam 50+, az do prechodu cca 4 roky dozadu som jedla vela a casto ako hobit 😍
od malicka som bola vychrtlina s velkym apetitom aj so sestrou. Mami sa ludia na ulici pytali , ci nam dava jest, 10 rocna som mala 20 kg... a to sme jedli za dvoch a vylizovali misky. Po vysokej skole s vyskou 153 cm som mala 43 kg a to mam siroke plecia aj vysoky trup. Do 33 rokov /svadba a dieta/ som sa "vypasila" na 48 kg. cele tehotenstva, a kojenia aj neskor az do prechodu som jedla bez kontroly kolko mi chutilo. ...a ze mi teda chutilo. Haluskz, maso, zelenina, udeniny, skroby do haleluja. Bryndzaky som si nalozila na 3x az mi tazko od zaludka prislo. a vaha...super.
tym chcem povedat, niekomu tak spaluje, ze nehladuje a je stihly.
No teraz to o sebe nemozem povedat. cyklickz chudnem a priberam cca okolo 57-58 kil , co je pri mojej krpatej vyske aj dost. uz mal len nejakych 152 cm.

Keď ješ málo tak schudneš ale musíš jest ozaj minimum, čo je práve veľmi ohrozujúce. Vo všeobecnosti platí deficit / maintain/surplus.