Čo naozaj jedia štíhle ženy?
Ahojte. Veľa z tých žien, ktoré sú v mojom okolí jedia len na prežitie, teda raz denne napr. maso s minimom prílohy a veľa zeleniny a ovocia, a to preto, aby boli chudé (čo aj sú), zároveň veľa športujú. Takto žijú asi aj všetky celebrity. No ja tak uvažujem, naozaj sa dá byť štíhlou, len keď nebudem jesť? Ako sa stravujete vy? Nechcem schudnúť, som so sebou spokojná, len ma to zaujíma, lebo na jednej strane platí kalorický deficit, no potom sú tu tvrdenia, že keď ješ málo, neschudneš.
@luciaruz preco v afrike, ci v koncentrakoch z kalorickeho deficitu ludia nepriberali?
Ono, zalezi co je u teba štihla. Ak chces byt ako Viki Beckham tak naozaj jedz ako vrabec. Mimochodom minule som videla fotky Courtney Cox v plavkách. Uplne vyrysovana, chuda postava, bez gramu tuku. Uprimne , nemyslim ze je to u hviezd len jedlom a disciplínou… moj nazor je taky ze aj berú kadejaké lieky a chodia aj na liposukciu. Neverim ze starnúca zena ktora uz funguje na uuuplne iných hormónoch, ze jej staci dieta. Proste neverim, aj napriek super genetike, neexist. Urcite je to z veľkej časti aj praca chirurgov a kadejakých “vitamínov”. No a samozrejme tréning v kombinácii s jedením a la vrabec. A mozno aj žalúdky maju postahovane. Ktovie…
Ale stihla postava je velmi velakrat prave o tom odriekani, odopierani a dlhoročnom ba az celoživotnom nastavení v hlave tej zeny. Vid Vondrackova apod. Proste su zeny, ktore maju u seba postavu a vzhlad na prvom mieste a tomu prispôsobujú aj svoj životný styl. A potom su zeny co budu dokolecka snívať a rozprávať o iných ale urobia pre to len malo. Je to drina. Nie je to zadarmo a ak ano tak len do určitého veku a potom uz len drina a chirurg.
@luciaruz presne tak.
@gladys_07 no nefunguje to na kazdeho. Prisnymi,,dlhodobymi dietami si len spomalis metabolizmus. No a potom telo zacne ukladat aj z.toho mála.kalorii,,ktore prijmes.....
@snowflakenel ďalšia hlúposť. Chyba veľa ľudí je tá, že idú pod bazal. Alebo úplne tesne nad bazal. Ty musíš neskôr z niečoho vedieť ubrať pretože telo si zvykne na počet kalórií a chudnutie sa zastaví. Napríklad môj denný príjem je 2300kcal. Z toho ja budem vedieť casom ubrať 200kcal ako nič ale keď si niekto nastaví príjem na 1500 čo z toho uberie ? Ja pekne chudnem s príjmom 2300 neskôr,keď sa chudnutie spomalí uberiem. Chyba ľudí je tá, že nevedia narábať s tými kalóriami.
@snowflakenel ale v tom je vtip, ze diety nemaju byt prisne. Hladovat, pod bazal, samozrejme jednak spomali metabolizmus, jednak posobi na psychiku a clovek potom nevydrzi udrzat sa v miernom kal. deficite a zje viac a uklada...
@matkahelka kukni nieco o tukovych bunkach. Tvoria sa do 2 rokov zivota. Potom sa ich obsah len zvacsuje akebo zmensuje. V afrike nemaju deti z coho priberat od utleho detstva hladuju. To neporovnavaj takto...velmi obsiahla tema je toto.
Štíhle baby jedia skoro všetko, ale s rozumom a taktiež sa hýbu. To nie je tak, že štíhle baby si odopierajú a hladujú. A ani to nie je tak, že tie tučné priberu aj zo vzduchu, to su len hlúpe výhovorky. Kto je s rozumom,nepotrebuje sa ani obmedzovať, ani dietovať. A samozrejme pohyb.
@candii no presne, aj ja som robila tu chybu, ja som nizka, starsia osoba 50+, takye pre mna je denny vyrovnany prijem napr. cca 1700 kcal. a chudnem ked mam cca 1400-1500 kcal. Ale kedye vsade pisali, uberte minus 500, bla bla, tak som isla tesne nad bazal co u mna bolo 1192 kcal, a potom sa mi uz tazko chudlo po case.
@stanulienkat je to tak (okrem urcitych ochoreni). Som stihla a nejem len to, co mi vyslovene nechuti, inak vsetko "zdrave" aj "nezdrave", no s mierou. A vacsinu roka cvicim.
@mandzula Ja si myslím,že ľudia niekedy nevedia čo majú jesť . Ja napríklad nepochopím ako si niekto môže dať mastný syr ktorý má 45 % tuku, ten mastný syr niekto vloží do oleja a vysmaží to, k tomu si dá hranolky ponorené v oleji a da si k tomu tatársku omáčku ktorá je z oleja.🤢 Takéto chobotiny ľudia jedia a potom sa čudujú, že sú tučni. Jedia stuzene tuky, čokoládové šejky, majonézy, vyprážané rezne, tučné veci ....To sú potraviny, ktoré človek nepotrebuje k životu a to nie je o obmedzovaní, to je proste o vylúčení potravinového odpadu z tvojho života. A to ja si tiež dám rada aj sladké, aj slané-ale zo zdravym rozumom.
@stanulienkat ja si dam aj ten syr s tatarkou (raz za rok), aj tie hranolky (male v mekaci zjeme traja), no zvysok musi byt zalozeny na inych hodnotach. Je skoda, ze ludia netusia, ze sacharidy su aj v pecive, cestovinach, ovoci, zelenine..., myslia si, ze staci vyhodit sladkosti, netusia, kolko tuku je v orechoch. Toto by malo byt nejako podchytene uz aj v skolach, kde by sa decka o tom mali ucit, kedze obezita sa stava vaznym problemom.
@oranzovyvevericnik Nepoznám človeka ktorý by bol v deficite, makal by a nechudol.
Buď má tie kalórie vyrátané zle alebo nemaká len sa fláka.
A zase kaloricky deficit sa nedodržiava tak ako to robila moja známa, že zožrala burger, sladkosti a povedala, že ,,ja dodržiavam kalorický deficit,,
Ako zase aj tie kalórie musia byť užitočné.
Ja jem tolko, kolko ma pusti moj zaludok. Dakedy viac, dakedy menej. Dakedy zjem aj 4 knedle, dakedy dve.. mne maso nechuti, tak ho nejem. Jedine slaninu ak uz, alebo obcas salam ci parky. A mam rada sladkosti. Snazim sa jest pravidelne a priznam sa, k veceru v poslednej dobe viac ako rano... Mam 155 a ako kedy 42-44 kg uz roky, pocas tehotenstva viac.
@stanulienkat ale ved ked si to nedavas casto. Aj ked ja k syru vyprazanemu mam radsej skor varene zemiaky, lebo to mi uz byva tazko, ale tatarka musi k nemu byt. A nejem to zas kazdy tyzden, len zoparkrat do roka..
Jedia všetko.
@siska53 ale jasne. Hranolky mam rada..jem aj nezdrave veci. A ten syr si raz za rok dam-byva mi aj tak zle po tej mastnote. Tu ide o kombinacie, ako casto to jes, aka je ostatna strava.... Ja si dam aj pizzu, aj slaninu....Aby ste nemali pocit, ze jem len zeleninu a zdravosti. 😀To vobec nie. Ale su ludia, co ziju len na tomto. Ja doma vyprazam raz za 2-3 mesiace. Su ludia, ktori to jedia 2-3 do tyzdna. Zaleju to coko sejkom a este kolacik k tomu. Potom si sadnu na rit a cuduju sa, ze su tucni.
@negymama ano tak. Mas pravdu. Zaklad je neprejedat sa, jest s mierou....vela zeleniny a hybat sa.
Mne ponohlo nejest pecivo, zemiaky, ryzu. Dam si k masu zeleninu. Sladke jem, bez toho nevydrzim.
Mam 170 a teraz po porode 61 kg. Bezne mavam 53-55 .
@candii ano, telo si zvykne na urcity pocet a zastavi sa. To je logicke.
Ja tie kalorie. nejak neviem ratat. Uz som si tisickrat povedala , ze to skusim. Musim si najst dobru aplikaciu
Vo veľa prípadoch je to genetika a štíhly ľudia vo všeobecnosti menej jedia a väčšinou sú aj aktívnejší. Aspoň v mojom okolí to mám odpozorované .Nemajúr tak roztiahnutý žalúdok ako papkáči.A vekom si automaticky dávajú pozor. Neprežierajú sa a obyčajne jedia len keď sú hladný. A nie štýlom zob sem, zob tam (,aop ja )
@zic to má asi svoje zákonitosti. Za 10 dní hladovania sa tak akurat dostaneš do kómy alebo zdravotných problémov. Vyvážená strava, primeraný pohyb, duševná pohoda je to hlavné, nie chudý zadok. Mám kolegyňu , čo je tučná, rada je, ale maka v záhrade. Minule dala viac sklapaciek ako o 10 rokov mladšia a 30 kg ľahšia kolegyňa.ma v rukách silu jak chlap a cíti sa fajn. A to je hlavné.
Ja som chudá celý život.Môžem zjesť čo chcem a kolko chcem
@dagas a koľko máš rokov? Lebo teda niekto myslí celým životom 20 rokov a iný 50, 60... a metabolizmus sa vie rokmi a rôznymi chorobami ( štítna žľaza) veľmi rýchlo zmenit.
Treba si normálne udržiavať váhu a nie chudnúť a priberať. Keď chudneš tak jasné, že potrebuješ kalorickú deficit.
@stanulienkat jedia to lebo im to chutí... Proste nerozmýšľajú, neriešia. Ja som tiež bola taká
@dominikamacakova ved jasne, ze chuti. Aj mne to chuti. Ale clovek ma sedu mozgovu hmotu a doma zrkadlo. Nemozeme jest vsetko, co nam chuti-to su zvacsa nezdrave veci. Aj ja si dam nezdrave, aj cukor, slaninu, cipsy...ale netvori to gro mojej stravy. Tito ludia este jedia aj velke porcie. A ked uz sa nevie clovek ovladnut, tak hadam ho zrkadlo zastavi. Ked sa vyzeriem na 80 kil, tak uz je neskoro plakat. A ked jem za dvoch, tak sa mam hybat ako dvaja. Na to nikto nepotrebuje trenera ani kaloricke tabulky. Len zdravy rozum.

@luciaruz zatiaľ si nám nič nevysvetlila len sa ospevujes aká si studovana. Čo skôr značí úplný opak.