Čo odporúčate namiesto cukru?
Ahojte, chcela by som sa opýtať - čo používate namiesto klasického bieleho cukru? Áno, najlepšie je moc nesladiť, ale zaujíma ma to a hľadám nejaké lepšiu možnosť, ktorá je aj cenovo priaznivá. Ďakujem kočky! 😉
bez kalorii a prirodna je stevia....
s kaloriemi ale s nizsim glyk.indexom ako ma biely cukor...je napr.kokosovy cukor..ma aj spustu mineralov a vitaminov a tiez med je lepsia volba ako klasika cukor.
A kolaciky sa daju sladit datlami,bananmi.....
sirupy s vysokym obsahom fruktozy by som nedavala--napr agavovy sirup ma vela fruktozy.
Steviu ,med a sem tam pouzivam trstinovy cukor 😉
@matkakovacova stevia,xylitol,niekto ppuziva tie javorove ci ine sirupy..trstinovy cukor,med melasa..len jie kazdemu to vyhovuje chutovo a po financnej stranke su tie ine sladidla drahsie ako obycko biely cukor.
agave, med, trstinovy cukor, javorovy sirup....obcas xylitol al cukor y kokosovych kvetov ale tie su drahsie
je otazne na co sa chces zamerat, ci na to, co je lacnejsie, albo co je zdravsie aj z ohladu na glykemicky index, zdravy je napr kokosovy cukor, aj dobre chuti, lacnejsie mozno stevia, ale jej chut je specificka a nie kazdy ju moze
Aj tu sa rozoberajú náhrady bieleho cukru: https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/naj-zdrave-sladidla/
Ja pouzivam dosť trstinovy cukor.ono je to drahšie ale ak nechces pouzivat obycajny repny cukor musis iinvestovat.zas nie je dobre ani stale pouzivat napr fruktozu.
@matkakovacova biely cukor pouzivame len na varenie. na sladenie trstinovy cukor, javorovy sirup a moze byt stevia.
med a hnedý cukor,ale aj klasiku biely
melasa, med...do kavy a caju vobec nč, je to le zvyk
Baby, všetky ste veľmi zlaté a veľmi pekne vám ďakujem! 🙂
Tu som našla nejaký článok - www.mojavyziva.sk/12-zdravych-sposobov-ako-nahradit-cukor/ a všetko čo píšete je tam ... rozhodla som sa pre ten kokosový cukor na začiatok + javorový sirup a doplním stéviou 🙂
@lucinkaboz máš pravdu, do čaju cukor nedávam ani teraz, ale zasa v káve potrebujem aspoň jednu lyžičku 🙂

med,trstinovy cukor,glukopur,sirup domaci.....podla toho do coho 🙂