icon

Čo odporúčate namiesto cukru?

matkakovacova
27. aug 2015
Používateľ matkakovacova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od matkakovacova.

Ahojte, chcela by som sa opýtať - čo používate namiesto klasického bieleho cukru? Áno, najlepšie je moc nesladiť, ale zaujíma ma to a hľadám nejaké lepšiu možnosť, ktorá je aj cenovo priaznivá. Ďakujem kočky! 😉

gapre
27. aug 2015

med,trstinovy cukor,glukopur,sirup domaci.....podla toho do coho 🙂

kaja73
27. aug 2015

bez kalorii a prirodna je stevia....
s kaloriemi ale s nizsim glyk.indexom ako ma biely cukor...je napr.kokosovy cukor..ma aj spustu mineralov a vitaminov a tiez med je lepsia volba ako klasika cukor.
A kolaciky sa daju sladit datlami,bananmi.....
sirupy s vysokym obsahom fruktozy by som nedavala--napr agavovy sirup ma vela fruktozy.

l3yla
27. aug 2015

Steviu ,med a sem tam pouzivam trstinovy cukor 😉

siska53
27. aug 2015

@matkakovacova stevia,xylitol,niekto ppuziva tie javorove ci ine sirupy..trstinovy cukor,med melasa..len jie kazdemu to vyhovuje chutovo a po financnej stranke su tie ine sladidla drahsie ako obycko biely cukor.

sense
27. aug 2015

agave, med, trstinovy cukor, javorovy sirup....obcas xylitol al cukor y kokosovych kvetov ale tie su drahsie

deyna
27. aug 2015

je otazne na co sa chces zamerat, ci na to, co je lacnejsie, albo co je zdravsie aj z ohladu na glykemicky index, zdravy je napr kokosovy cukor, aj dobre chuti, lacnejsie mozno stevia, ale jej chut je specificka a nie kazdy ju moze

miskap2111
27. aug 2015

Aj tu sa rozoberajú náhrady bieleho cukru: https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/naj-zdrave-sladidla/

malinovka333
27. aug 2015

Ja pouzivam dosť trstinovy cukor.ono je to drahšie ale ak nechces pouzivat obycajny repny cukor musis iinvestovat.zas nie je dobre ani stale pouzivat napr fruktozu.

stanislavao
27. aug 2015

@matkakovacova biely cukor pouzivame len na varenie. na sladenie trstinovy cukor, javorovy sirup a moze byt stevia.

zuzka1008
27. aug 2015

med a hnedý cukor,ale aj klasiku biely

lucinkaboz
27. aug 2015

melasa, med...do kavy a caju vobec nč, je to le zvyk

matkakovacova
autor
28. aug 2015
Používateľ matkakovacova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od matkakovacova.

Baby, všetky ste veľmi zlaté a veľmi pekne vám ďakujem! 🙂
Tu som našla nejaký článok - www.mojavyziva.sk/12-zdravych-sposobov-ako-nahradit-cukor/ a všetko čo píšete je tam ... rozhodla som sa pre ten kokosový cukor na začiatok + javorový sirup a doplním stéviou 🙂

@lucinkaboz máš pravdu, do čaju cukor nedávam ani teraz, ale zasa v káve potrebujem aspoň jednu lyžičku 🙂