icon

Čo pomáha na vyprázdnenie?

bambulocka
2. nov 2013

Už 4 dni som nebola ☹ dakedy aj 2 týždne nejdem a neviem čo mám robiť ☹ ☹

Strana
z2
sashabb
2. nov 2013

@bambulocka kup si v lekárni nejaké probiotiká 😉

dena1973
2. nov 2013

Každý deň ráno skús si dať lyžicu olivového oleja a zapiť to vodou, alebo každé ráno pohár vlažnej vody. Ďalej pomáhajú aj sušené slivky, slivkový kompót. Neviem ako sa stravuješ, ale je potrebné jesť viac vlákniny (možno sem-tam zjesť aj niečo masnejšie 😉 ).

aeisha
2. nov 2013

Presne ako píšu baby vyššie...skladba stravy musi obsahovat veľa vlakniny, akou su najmä ovsene vločky,veľa ovocia,zeleniny....psen.klicky,otruby,lanove semienka( napr do jogurtu) a je to. Držím palce

zigzag
2. nov 2013

ahoj, lanove semienka pohryzt, urcite pomoze.... za kavovu lyzicku, rano, vecer, kedy chces, na zaciatok mozes aj dve zjest a zapit poriadne, niektoe radia vyvarat, taky maglajz, ale mne to pride zbytocne, za lyzicku zjest kazdy den, a ide to 🙂 @bambulocka

kazunomiya
2. nov 2013

Ahoj, ak sa ti to stava casto, treba sa zamysliet, cim by to mohlo byt, pripadne konzultovat s lekarom (hlavne, ak nepomozu rady, co ti tu napiseme).

Pomoct by mohli spominane lanove semienka, dostatok tekutin (!), dostatok vlakniny v strave, probiotika... ked velmi treba, pomaha mi kava pripadne caj (ale pozor, cierny caj posobi na niektorych ludi presne opacne, plus nie je to sposob, ktory by mal clovek pouzivat bezne). A kedysi som sa dostala k jednej knizke kde boli popisane aj take cvicenia, fyzicky to bolo dost narocne ale fungovalo. Len sa to trochu tazko popisuje, ale keby si mala zaujem, napis mi spravu, pokusim sa ich opisat (pripadne pohladaj na internete ci nenajdes).
Slivky ja osobne nepouzivam, ale odporucaju sa tiez ako velmi ucinny sposob.
Ja som teraz tehotna a mam s tymto tiez problem, v tomto obdobi sa mi osvedcuju lanove semienka plus probiotika. Mimochodom, lanove semienka su navyse velmi zdrave 🙂 Ale keby si ich chcela skusat, treba si dat zalezat na tom, aby si ich zapila velkym mnozstvom tekutiny (inak mozu posobit presne naopak nez chces - to sa tyka vsetkej vlakniny). Vlaknina sa da kupit aj vo forme psyllium (specialne na to urceny produkt zo zvlastneho druhu skorocelu), dalej otruby, celozrnne potraviny, atd.

eviki
2. nov 2013

Ahoj, ani ja nie som od prirody stavana na pravidelne vyprazdnovanie sa🙂, strukoviny sa nedaju jest kazdy den..., vpripade, ze si zdrava, len mas lenive creva, tak odporucam pel (u mna 100% reakcia), a tiez mam vybornu skusenost s Activia. Oboje na lacno. Ja to striedam 10 dni pel, dalsich 10 dni Activia. Chodim na zachod denne. Je to lacne, chutne, a hlavne to nie su lieky.

saska.t
2. nov 2013

upravit svoju stravu, vela vody nie sladenej kazde rano do vody rozpustit indicku vlakninu (psylium) dostanes v lekarni , pri pravidelnom brani sa ti to pekne ustali a pojdes pravidelne ;)

bbtina
2. nov 2013

Voda z kyslej kapusty

minnie55
2. nov 2013

lanove semienka, susene slivky, voda z kyslej kapusty. V lekarni si mozes kupit susenu vlakninu, tiez je super.

m_ij_ka
2. nov 2013

ja sa tiež len pripojím k tomu čo píšu baby treba si kúpiť vlákninu, slivky (slivkový kompot), pohár teplej vody

lenok
2. nov 2013

@bambulocka co ti poviem, mudra nebudem, lebo s tebou zdielam tento isty problem.. som tehu, strava pestra, jem slivky, psyllium, aktiviu, acidko, kapustu, vlocky, lanove semienka, strukoviny... na co si len spomenies... a ako ty.. proste sa trapim... kto nezazil, nevie...

katkasofi
2. nov 2013

Okrem stravy- úprava ako radia baby, urgentne pomôže easylax-vstrekne sa do riťky a do 10 sec sa vyprazdniš... Ja som našla tento produkt kvôli malej a účinkuje aj na dospelého....

chuchurka
2. nov 2013

Mne pomohol lepší jedalniček , vločky alebo musli s mliekom. ak si to dám ráno tak idem na záchod jak raketa 😀
momentálne ranajkujem podla tohoto návodu na ranajky http://maleprasa.blogspot.sk/2013/10/ranajky.html aj som trochu schudla

timotea244
2. nov 2013

Na vyprázdnenie pomáha čerstvo vytlačená šťava z pomaranča alebo potom pravidelný príjem ovsené vločky,müsli celkovo vláknina...

0silvia0
2. nov 2013

bambuločka: rada by som ti poradila zaradiť do svojho jedálnička červenú repu. Skutočne úžasne pôsobí na vyprázdňovanie, ale pozor, treba ju jesť denne, alebo aspoň každý druhý deň. Samozrejme treba počítať s tým, že moč a stolica je sfarbená do červena. Dajú sa z nej urobiť úžasné šaláty. Robím šalát z varenej repy, nastrúham, pridám olivový olej, konzervu hrášok+kukurica+mrkva, nasekám sterilizované uhorky, posolím, pokorením, je úúúžasný. Repa sa dá piecť s cesnakom a balzamikom, proste je veľa možností... Určite vyskúšajte a uvidíte, že funguje!

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
ynett
3. nov 2013

Treba jesť veľa vlákniny tak ako píšu baby ale hlavne nezabudnúť piť aj veľa vody. ak sa konzumuje veľa vlákniny avšak je nedostatok vody tak vláknina pôsobí opačne ako má. 🙂

stastenka42
3. nov 2013

Ja odkedy som tehu mam s tym velky problem..vyskusala som uz vsetky rady,ale jedine co mi pomohlo bola cervena repa..

lucmarc
3. nov 2013

@bambulocka skús okrem toho čo tu už bolo napísané aj psyllium, majú ho v lekárni..

adeala
3. nov 2013

no, nechcela som to sem písať, lebo mi to je také trápne, ale tak, možno niekomu pomôže.. mne taktiež nikdy nič nepomáhalo, až som prišla na - Monte 😅 dať si Monte nalačno a lepšie než preháňadlo 😅

wewe22
3. nov 2013

@bambulocka mam vela receptov skus vsetky ked nezaberu kup si v lekarni klystir ☹
1.rano na lacno biela sladka activia lyzica otrub a zapit pomarancovim dzusom
2. rano na lacno lyzica lanovych semienok zapit teplou alebo odstatou vodou
3. do kazdeho jedla primiesat obilne klicky kupis v zdravej vyzive videla som ich aj v kauflande
4. susene slivky zapit teplou vodou
5. zavaraniny najepsie slivky hrusky alebo broskyne pomaha aj kombinacia so slahackou
samozrejme vela vela vody pohyb aj probiotika
hodne robi aj pravidelna strava vydy ked som bola v nemocke zabralo 😀

fetinko
3. nov 2013

domaci klystir a mesacna kura na ocistu criev,velmi odporucam..

monciky
3. nov 2013

ja mam vzdy doma kupene glycerinove cipky, ale nepouzivam ich casto, len ked napr. viem zeby ma to chytilo v nespravnej dobe, tak predtym ako rano odidem z domu si po prebudeni dam cipok, medzitym si spravim vlasy, namalujem sa, niekedy si este stihnem aj ranajky spravit a potom uz utekam...., snazim sa jest kazdy den activiu, dost ovocia a podobne a zarucene mne zabera ostrokysla polievka alebo jedla z paradajk tepelne upravovanych, aj hrozno na mna dobre posobi....

verbova
3. nov 2013

skús si kúpiť v lekárni hylak forte, berie sa večer aj ráno je super, ale zase treba poskúšať čo ti zaberie najlepšie ...

jasminga
3. nov 2013

mne pomaha rano na lacno biela activia.. alebo vela teplej vody.. a v dmke sa da kupit taka stava zo susenych sliviek a jablk.. po dvoch tyzdnoch som sla na velku ked som to vypila.. pre mna zazrak! 🙂

ottka
3. nov 2013

Ja mám potvrdené od lekára lenivé hrubé črevo, takže mám tiež problém s vyprázdňovaním. Mne osobne namočené slivky nepomáhali, ani teplá voda ráno nalačno. Večer som si namočila lyžicu ľanových semienok do vody, ráno bol okolo semienok akoby sliz a to som vypila. Fungovalo to celkom dobre, 5 -6x do týždňa som išla na WC. Teraz si tie semienka nenamáčam, ale si ich ráno pomeliem, hneď zjem a zapijem pohárom vody. A funguje to super. Idem na WC 1x za deň, niekedy aj 2x za deň. A môžeš si to dať ráno aj večer, postupom času si to upravíš podľa seba. Ja si teraz dávam len raz za deň.
Mne na to doktor dával len lieky a pridať viac vlákniny do stravy, ale to je pre mňa málo. Až tieto semienka mi pomohli. A ešte jedna vec. Alergologička mi poradila jeden deň si dať hladovku, len veľa vody a čaju piť. Druhý, tretí deň si dať len ľahkú stravu a pomaly pridávať zo všetkého. Potom som sa ozaj cítila skvele, odľahčene.
Musím si každý deň dať tie semienka a veľa piť, ale už je to aspoň dobré.

Myslím, že neplatí jedna rada pre všetkých, ale vyskúšaj, verím že ti to pomôže.

pipinka4
3. nov 2013

takze lanove semiacka,lanovy olej,slivky aj kompot,a najlepsie zapit mliekom,kava,jogurty,probiotika pripadne nejake laxativa a kludne mozes aj glycerinove cipky.tie sa mozu pouzivat casto pouzivala som ich po porode a kamoska aj pocas tehotenstva.mne to vzdy pomohlo ;) .alebo mi rano aj pomaha hoc aky jogurt a zapit kavou ( moze byt aj caro kava je s vlakninou co napomahala crevam a je vez kofeinu cize mozes aj viackrat za den a je vyborna )

aelinka
24. nov 2013

Ja som zápchou trpela od 11 rokov a mám 35. Dva roky dozadu som na radu kamarátky začala užívať prírodné produkty . Okrem toho som bola neustále nafúknutá a mala som kŕče v bruchu. Po niekoľkých dňoch som začala chodiť na WC aj 2 - 3 x denne. Úžasný pocit. Ale pri takomto probléme je dôležité dosť piť, dodávať telu vlákniny - celozrnné pečivo, múka, ovsené vločky.... Najväčšia hlúposť je, používať umelé preháňadlá " ak chcete mať zápchu, dajte si preháňadlo". Pri dlhodobejšom používaní vzniká závislosť a črevo je veľmi lenivé - čaká na dávku preháňadla. A základ je vynechať sladké a mastné jedlá. Ja užívam produkty stále - Emulips forte a OK Alfu. Naštartujú funkcie tráviacich orgánov, pečene, sleziny...čiže posilňujú aj našu imunitu. Ak chcete vedieť viac, kontaktujte ma na:ZdravieaPriroda@centrum.sk alebo
http://www.okg-fit.cz/zdravieapriroda

cinnamon111
24. nov 2013

veľa vlákniny, dá sa kúpiť aj v lekárni taký prášok , zarobí sa z vodou a piješ. Mne veľmi pomáha aj ananasový džús z Lidla, je to 100% šťava plná vlákniny a z toho pôjdeeeeeeš. ten Lidlacký sa mi zdá byť najlepší

monca1111
24. nov 2013

krátkodobo figuran čaj z lekárne a dlhodobo aloe vera 🙂 a je to 🙂

Strana
z2