icon

Čo prinúti muža schudnúť?

katuskamala1
4. okt 2022

Idem si k vam po vase vlastne SKÚSENOSTI, nie rady, nakolko za tie roky rokuce som urcite vyskusala vsetko, ako mojho muza motivovať schudnut.(varim nie extra prehnane zdravo, ale nie mastno, samej mi to nerobí dobre.. Pravidelne jem, kusok športujem, som stihla, sebazaprenie mam ak priberiem kilo navyse atd..) Chcela by som vediet, co vasich manzelov prinutilo k tomu aby schudli. (motivovanie hocicim, spolucvicenie, vyhrazky.. Nic nepomaha) . Ide o riadnu obezitu, nie len nadvahu. Manzel uz dostal druhu sancu na zivot, ked unikol smrti o vlasok pre covid.. No zas ostalo len pri reciach, a tie skoro 2 desiatky kil co krasne za vyse mesiaca pribral a pribera stale viac a viac. U neho je problem malo pohybu navyse (okrem toho nutneho v práci) a nepravidelna strava. Teda je tak 1-2xdenne a samozrejme potom velke porcie. Casto krat najdem v aute flasku od sladkej vody. Ci robim alebo nerobbim nic, on len pribera a som z toho uz na prasky, mame 2 male deti ak chapete.. Zeny sa chcu pacit, tak achudnu, vacsinou, ale ako tonje s muzmi??? Chcem mu dat vase odpovede precitat... Dakujem

Strana
z4
20erika07
4. okt 2022

@katuskamala1 ano rozumiem, chces aby to proste islo od neho, nie od teba ,od snahy az po realizáciu... naozaj velmi drzim prsty 🍀🙏

alexandra383
4. okt 2022

@katuskamala1 v prvom rade never tomu, ze vies kolko a coho je.. z vlastnej skusenosti v rodine vieme, ze dany clovek vyjedal sladkosti aj na zachode a obaly sa splachovali.. napriklad.. Takze oni si cestu najdu. V nasej rodine nebola obezita, ale extremna obezita. Zdravotne problemy vzdy na isty cas toho cloveka nakopli, ale vzdy do toho znovu spadol. Sladkosti su droga. Tam treba tvrde sebazaprenie. A odborna pomoc

lilope
4. okt 2022

@katuskamala1 zapnite si zajtra reláciu Extrémne premeny a ukáž mu kam až to môže zájsť a či chce takto alebo nebodaj ešte horšie skončiť.

katuskamala1
autor
5. okt 2022

@alexnina777 dakujem za skusenost, drzim palxe i vam

mamutka
5. okt 2022

@katuskamala1 je to síce môj názor, nie skúsenosť, ale nepríde mi zmysluplne hovoriť mu, že si mala napadnika a pod. Je len spokojný, že si dobre vybral, ale stále sa to netýka jeho tela. Ja myslím ze by mu bolo treba povedať "ja takto žiť nebudem. Nebudem s človekom, ktorý sa totálne vysral na to, že mohol umrieť mladý. Ze vie, že sa to riziko tými kilami znova vracia. Človek, ktorý vie, že som doma plakala a rozmýšľala ako deťom poviem, že ocko zomrel, vie ze by sme ostali sami, polosiroty a matka samozivitelka.... Ten co žrádlo a lenivosť uprednostní pred životom, deťmi, jedinou rodinou, ktorú má, to nie je pre mňa muž. To je bezcitne hovädo. Ospravedlňujem sa dobytku. Proste ja chcem žiť s deťmi sama, nech si postupne zvyknú, že ocko so spoločnou budúcnosťou nepočíta" a pod. Pretože jemu už zubata dýchala na chrbát, kym ty si doma plakala. To už je z jeho strany spinavost. Ak má psychicky problém, choďte k odborníkovi. Toto by som mu povedala dnes a o pol hodinu by sme začali nový život. Alebo začne od zajtra sam. Toto nie je o tom, že niekto chce sikanovat vypapkaneho pána, ktorý má slobodnú volu vyzerať ako chce. Tu ide vážne o život, aj život rodiny.

katuskamala1
autor
5. okt 2022

@mamutka si velmi kruta, ale hovoris pravdu.

mamutka
5. okt 2022

@katuskamala1 môj tatko mal tento rok infarkt. Lekári, tak ako aj my, ho poučili, opäť, o škodlivosti fajčenia. Vyzeral ze si to berie k srdcu. Posledné dni sa na izbe stretol s chlapmi, čo dopadli úplne rovnako ako on, no v živote nemali cigaretu v ústach. No môžme sa my snažiť... Jeho záver je, že to je aj tak jedno, či fajčí. Ale keby šlo o môjho muža, o deti a situáciu co opisuješ, vrátane tých rokov snahy o zmenu, tak áno, bola by som už sviňa. Sľúbil ti, že bude pri tebe stať. Rozhodol sa, že tu nemusí pre teba byt, že máš stať len ty pri nom. Pekne..

viera77
5. okt 2022

@alberto1 Takže ti ide len o poučovanie druhých? OK. Pletenie geometrie do témy o chudnutí? A nakoniec, že aj tak to je jedno? ??? U nás sa vždy takto hovorilo, hovorí a bude hovoriť. Výraz pochopí každý, kto chce pochopiť a nemá potrebu používať geometriu v bežnej komunikácii. Takže účel nesplnilo, ale ďakujem za napomenutie a mne venovaný čas😉

alberto1
5. okt 2022

@viera77 no ak sa u vás takto hovorilo, hovorí a bude hovoriť, tak sa otočím o 180 stupňov a nebudem ťa napomínať...

viera77
5. okt 2022

@alberto1 Naozaj? No ale nepovedz...ešte niečo máš na srdci? 😂😂😂

alberto1
5. okt 2022

@viera77 nič, kľudne sa otáčaj o 360 stupňov 🤣

avicii18
5. okt 2022

Neviem čo pomôže chlapovi pri chudnutí, lebo ja oblečiem skoro 30r oblek čo som mal na stužkovej. Ale vo všeobecnosti, človek by sa mal snažiť žiť a prežívať život skôr na úrovni duchovnej ako telesnej. Treba byť hladný po nových myšlienkach, poznaní, objavoch...a nie zožrať pol prasaťa. Bohaté raňajky OK, ale potom už opatrne. A samozrejme pohyb. Žiadne fitko ale pekne na čerstvom vzduchu. Najlepšie celoročne a čo možno najpestrejšie. Mňa napr. nebaví behať a nechýba mi to.

katkami123
6. okt 2022

@katuskamala1
A ako ste dopadli? Čo si mu povedala, aký krok si urobila ďalej ?

katuskamala1
autor
6. okt 2022

@katkami123 uz som to pisala...

katuskamala1
autor
6. okt 2022

@avicii18 dakujem pekne za radu, suhlasim, ja to tak realizujem, ale ja som hladala skusenosti 🙂

Strana
z4