Čo robiť, keď pri chudnutí stála váha?
Prosim baby poradte mi potrebujemd at dole poslednych 6kg a neskutocne ma to stve ze stojim na vahe. Necvicim zati sa zdravo stravujem nejem muku ani pecivo lebo nemozem. Snazim sa hest nielkoviny zeleninu nikedy mito nevijde kedze som na md a deti daju zabrat. Prosim ak niektorej stiji vaha napiste co vam ju rozbehlo . Prosim piste len tie ktorym vaha stala
@diaszoky nesmieš poľaviť, stagnačné obdobie je úplne normálne. Ono sa to zasa rozbehne, len pokračuj. Chudnutie neprebieha stále konštantne, zo začiatku sa chudne najrýchlejšie, potom sú takéto obdobia a chudnutie sa pritom ustáli. Hlavne si ustráž proteíny.
@ruzovakrava ako dlho to bude trvat mne uz mesiac mam. Nervy z toho clovek sa snazi a ..
@diaszoky a necvičíš vôbec? Resp. akú máš pohybovú aktivitu? Strava je základ ale telo si vyvíja obranné mechanizmy a adaptuje sa na to že teraz dostáva menej. Možno si sa len zavodnila, možno je to kaloricky predsa je vyššie ako by malo aj keď sa ti to nezdá. A možno si len pribrala váhu v svaloch, predsa len ak sa aspoň nejako hýbeš a strava je v poriadku, tak idú dole tuky a hore svaly, skús sa radšej merať ako vážiť, váha je zradná. A ak si sa doteraz nijako nehýbala a kaloricky si na tom dobre tak pridaj aspoň prechádzky alebo bicykel s deťmi, určite sa to zasa pohne. Ja len, že neupínaj sa na váhu. Keď sa telo začne rysovať tak váha môže ísť aj hore ale centimetre nepustia.
Ja som síce cvičila ale keď sa váha zastavila tak som pridala 30min rýchlejšiu prechádzku s kočíkom a išlo to.
Chodila som s kočíkom bežne, ale teda nejaký veľký efekt to nemalo. Až keď som fakt pridala do tempa, ako keby som sa ponáhľala na bus 🙈 po tých 30min som prišla fakt spotená domov
No cvicenie. A najviac behanie, HIIT tréning.
@ruzovakrava beham dima okolo malej a denne hodinova prechadzka viac sa hybat nemma cas😤
@diaszoky ja ti rozumiem, časovo je to náročné, ale určite by bolo vhodné pridať aspoň polhodiny denne nejaké cviky s vlastnou váhou, aj na úkor prechádzky ak treba. Určite by boli vidieť výsledky, chce to zmenu, organizmus si na záťaž zvykol. Dieťa môže cvičiť s tebou, malú použi ako závažie pri drepoch (moje to milujú 😃), pri planku ťa môže podliezať, opakovať po tebe. Zabaví a unaví sa aj ona.
Telo je už zvyknuté na tento pohyb, čiže treba mu pridať niečo nove. Ak tu zmenu naozaj chceš, tak ta polhodina navyše ti za to stojí. Ak nie, tak rob to co doteraz, ale pôjde to pomalsie
@amelia89 prosím ťa, ktoré cvičenia konkretne si cvicila, sú na youtube? dakujem
@miskajerry ahoj, vies co nie,mam zaplatene balance tv a cvicim HIIT s tym Nathanom. Velmi sa mi paci ako to ma poskladane. Ale myslim ze akymolvek HIIT z youtube urobi svoju robotu 🙂
Okrem toho, čo tu písali vyššie, zameraj sa aj na centimetre, nielen na vahu, tá ťa mpze aj "klamat" a nie je to az taky spolahlivy faktor pri chudnuti 😊
@diaszoky pretože svaly sú tahsie ako tuk. A môžeš na váhe priberať kvôli tomu ze sa ti začínajú tvoriť.
Ja som rok chudla 30kg, vzdy mi cca po 10kg stagnovala vaha. Co mne pomohlo, bolo o nieco znizit prijem. Logicky mi vychadza, ze ak by som jedla to iste mnozstvo kalorii ako 100kilova a 70kilova, v prvom pripade chudnem, v druhom mozem stagnovat, dokonca pribrat.

Ja chudnem od januara, je uplne normalne ze obcas vaha ostane stat, ak stale dodrziavas kaloricky deficit a bielkoviny tak ona sa zase rozbehne. Teraz mi stale na gram rovnako 3.5 tyzdna 🫠 a potom zrazu hop a dalsie kg dole… treba vydrzat ale dodrziavat vsetko inak vysledok neuvidis.