Chudnutie po 35tke

sapa20
11. mar 2023

Ahojte
Ako to máte po 35ke? Ja sa stravujem v celku dobre. To znamená, vyhýbam sa smaženému,mäsu (raz za týždeň jem) a sladkému, jem veľa zeleniny. Vlastne jem ako vždy. Posledné jedlo o 18tej. Kila idú hore. Pohybu mám dosť keďže mám fyzicky náročnú prácu.
Myslíte, že mám vynechať pečivo úplne alebo treba začať cvičiť?😊

marca12
11. mar 2023

@sapa20 Telo uz spaluje menej a musis vynalozit viac usilia,ak si chces udrzat postavu. V jedle by som sa viacej neobmedzovala. Skor zarad viacej pohybu,rychla chodza,cvicenie

monillia
11. mar 2023

@sapa20 Ty si myslíš, že ješ zdravo ,ale ješ primerané aby si dodržala rovnicu nižší príjem ako výdaj? Na to ti dajú odpoveď iba kalorické tabuľky, skússi si nahodit cvičné, možno ta to prekvapí. Mám po 40 ,necvicim, kg idú dolu

sapa20
autor
11. mar 2023

@monillia myslím si, že príjem mam isto menší ako výdaj. 😊 Pekárčina je ťažký chlebík
Uvediem príklad v jedálničku
Raňajky malý okruh celozrnný chlebík s maslom a šunkou, desiata ovocie obed cestovinový šalát a večera podobná ako raňajky. Väčšinou ani neveceriam 🙈

sapa20
autor
11. mar 2023

@marca12 asi pôjdem do toho cvičenia.
Najviac mi vidno kg na bruchu a zadku.

pralinka25
11. mar 2023

zdrave neznamena s nizkou kalorickou hodnotou. niektore jedla su sice zdrave ale dost kaloricke. a masa by si prave mala jest viac. alebo ho teda aspon nahradit za ine bielkoviny/proteiny
tak ja som problemy s vahou nemala ale po 40 a tretom porode to ide brutalne tazko dolu. chcem schudnut posratych 5 kil ale je to drina takze u niekoho vek asi robi naozaj svoje. u mna isto.

sapa20
autor
11. mar 2023

@pralinka25 mäso nejem hlavne kvôli tomu, ze mi potom ťažko trávi a mam problémy so zápchou z neho . Nikdy som nemala problém s váhou.

pralinka25
11. mar 2023

@sapa20 no tak skus iny typ bielkovin alebo teda nieco proteinove zaradit.
ved ani ja. aj teraz som v podstate v poho podla tabuliek, ale nie podla svojich predstav. a dostat sa na svoju predstavu je neskutocne tazke. ja teraz cvicim denne hodinu a pol. prekopala som jedalnicek (nie len kvoli vahe) a aj tak schudnem max kilo za mesiac. kedysi po prvych dvoch porodoch stacilo len zredukovat sladke. ani nie uplne vylucit.
ale mozu byt aj ine faktory. hormony mas ok?

sapa20
autor
11. mar 2023

@pralinka25 presne ako píšeš Všetko išlo samo.
Tabuľkovo som v norme ale keď raz vidíš v zrkadle, ze ti už nesadnu rifle a vyzeras v nich ako hurka tak to podľa mňa nie je v pohode.
Každý hovorí,, chcela by som mať tvoju postavu ", no aj ja svoju starú 🙈
Hormóny pred pol rokom boli OK.

aeruginosa
11. mar 2023

Ja tiez odporucam stiahnut si KT a vsetko si dosledne zapisovat a mozno budes veeelmi prekvapena.

sapa20
autor
11. mar 2023

@aeruginosa ďakujem

pralinka25
11. mar 2023

@sapa20 ved toto presne aj u mna. a este ked mi povedia ze na ten vek a po troch detoch - ja viem ze to myslia ako kompliment ale mna to vobec nepotesi. takto postavene. ja nehovorim vleziem sa stale do S-ka ale nie je to to co byvalo. ale mozno e to aj tym ze z nizsej vahy to ide tazsie. ale inak ked svicis tak vaha asi nepojde dole len sa ti zmeni postava k lepsiemu. svaly su tazsie ako tuk

monillia
11. mar 2023

@sapa20 podľa toho čo si napísala ješ veľmi málo, máš málo bielkovin, skús tie tabuľky. Bielkoviny nie sú len mäso

soldi
11. mar 2023

@sapa20 mam 37 a chudnem iba stravou. Pracu mam sedavu.
Z toho co si napisala vidim hned dva problemy:
1. Velmi maly prijem
2. Same sacharidy

Skus si jeden den, staci orientacne, nahodit do KT a okamzite uvidis kde je problem. Kludne to sem zazdielaj, poradime Ti.

Na chudnutie potrebujes dostatocny prijem bielkovin a vlakniny a taktiez vody. To si napr vobec nezmienila co pises.

sapa20
autor
11. mar 2023

@soldi vodu pijem málo. Len liter za deň. Aj to nebublinkovu mineralku alebo čistú vodu.
Kt som si stiahla a od dnes zapisujem.

monillia
11. mar 2023

@sapa20 držím palce

sense
11. mar 2023

Aj zo zdravej stravy sa priberá pokiaľ je jej nadbytok.
Dôležitý je aj pitný režim, a spánok. A z toho co si napísala máš málo bielkovín, majú najväčší sytiaci efekt, malo vlákniny a prevažne sacharidy.
Stiahnu si kalorické tabuľky a zapisuje si aspoň týždeň dva presné každé sústo aj to co dzobnes medzi tým a uvidíš

soldi
11. mar 2023

@sapa20 aj v piti vody moze byt problem.
Ja som po stiahnuti KT zistila ze moj prijem je maly, a preto nechudnem.
Casto som jedla iba jedno jedlo za den a do toho nejake sladkosti.
Ovela lepsie mi ide chudnutie ked jem aspon dva krat denne velke jedlo - napr na ranajky 3 vajicka plus syr plus hromada zeleniny.
Na veceru si davam jogurt s vlockami a pomedzi to orechy a obcas trochu sladkeho

lujza123
11. mar 2023

@sapa20 ja som začala priberať po 35 ke, pritom dosť športujem, mesačne okolo 150 km odbehnutych a k tomu ešte bicykel, plávanie a manuálna práca, žiadne sedavé zamestnanie...

A predsa sa mi objavila pneumatika okolo brucha.

Pomohol mi až prerušovaný pôst (čiže jem iba od 10-18) a dat si do poriadku pečeň.

Pečeň je zodpovedná za metabolizmus a ukladanie tuku. Ak ti rastie brucho rýchlejšie ako iné partie môže za to prave pečeň.

Prestala som uplne piť (nebola som žiadny alkoholik, no cez víkend som si vedela dat víno, v lete sem tam pivo, na dovolenke aj každý den) ale jednoducho moje telo nevie spracovávať alkohol.

Stravujem sa prevažne vegansky, dávam si pozor na polotovary. Pečivo nejem kazdy deň, keď tak poctivý celozrnný kvaskovy chlieb z pekárne, žiadne supermarketove dopekane pečivo. Osobne si myslím ze pečivo s maslom a šunkou 2 x denne vôbec nieje zdravá strava.
Šunka a podobne údeniny, mäsové výrobky niesu zdrave ani nahodou, je to pochúťka na obložené chlebíčky raz za čas, nie na každodennú konzumáciu. Kvantum soli, E cka, farbivá... Dobre, raz za čas ale nie denne. Maslo samé o sebe tiež žiadna výhra, proste tuk.
Skus si dat na chlieb skôr nejakú zdravú nátierku.. Z vajíčok, tvarohu, hummus (cicerovu), z tofu, mrkvovu, baklažánovu, vege tatarak....

Fakt skus tie kalorické tabuľky, aspoň na pár dní pre kontrolu ci ješ dostatočne a správne zloženie.

Ak ješ mäso len raz za týždeň zarad do stravy rastlinné bielkoviny, tofu, strukoviny, semiačka, orechy...

sapa20
autor
11. mar 2023

@soldi tu je zaskrtnute to co najviac konzumujem k šalátu, raňajkam, obed.
Neviem či je OK aj mazarella.
Inak keď rozmýšľam.... MUž raz musel držať bezzvyskovu diétu (kvôli vyšetreniu) tak som ho v tom podporila a schudla som za týždeň 2kg.

lujza123
11. mar 2023

@sapa20 ale tiež som si prešla tým co ty... Priberala som a pritom som nechápala kde je chyba..
K tomu jedna časť rodiny sú všetci také malé pivá (nízki a gulatí) takže aj genetika hra svoju rolu, proste ak by som si nedávala naozaj pozor viem aky mam typ postavy a ako by som vyzerala...

Ale da sa s tým bojovať, mat peknú postavu s aj sa chutné najesť.

luccija
11. mar 2023

@sapa20 iba si myslíš, že stravujes dobre🙂vyprážané raz za týždeň, chlebík maslo, cestoviny ...skús večeru chlieb vymeniť za tuniakovy šalát, omeletu so zeleninou, maslo za niečo iné, aj to ovocie má veľa cukru ono sú to maličkosti, ale spolu to dá veľký kalorickú príjem Na raňajky by som jedla viac ..

sapa20
autor
11. mar 2023

@luccija vyprážané jem tak raz za 2 mesiace.😉

vratik86
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_23
11. mar 2023

@vratik86 a vieš odporučiť niečo konkrétne? Ja sa tiež stravujem zdravo len toho brucha sa nie a nie zbavit

ketrint
11. mar 2023

@vratik86 tiež ma zaujima ten produkt 😉

vratik86
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vratik86
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
norbi2501
24. nov 2023

@sapa20 mozes sa aj poradit s nejakym osobnym trenerom , ja mam 33 a pomohol mi schudnut 10kil nastavenim jedalnicka na mieru a poradil, prekonzutoval , stale ma kontroloval ci to dodrziavam a ake mam vysledky, co cloveka zenie vpred, sppecializuje sa na chudnutie, kedze sam schudol skoro 40 kil pred casom, aspon denna chodza je tiez velmi dolezita pre lahsie zhadzovanie, ma tiez po 30ke cize chape s cim vsetci zapasime :D, Staci mu napisat bud na fb: Rudolf Soltesfitness, pripadne ho kontaktovat cez email formular na jeho stranke a s vami spravi nazavaznu zadarmo konzultaciu skrz telefonat , vysvetli: https://rudolfsoltes.com/pages/contact,
stranka je anglicka kedze zije v Anglicku, ale je to slovak nebojte sa, pomohol uz vela ludom ( nastavit ich mindset a jedalnicek na vek a typ metabolzimu a podobne),

norbi2501
24. nov 2023

@lujza123 pecivo kazdy den je najvacsia pliaga, prave to mi zabranovalo schudnut, len krajec chlebika ma 150 kalorii a ziadnu vyzivnu hodnotu, teda cloveka nezasyti.