Čo robiť s previsom pri chudnutí?
Baby ,prosím vás o radu čo s týmto sprostým previsom? Čím viac chudnem tým je výraznejší 🤯. Normálne ma to demotivuje.

pridam sa. ale na operaciu sa bojim mozem sa opytat z akej vahy chudnes, lebo ja z vysokej
pridam sa. ale na operaciu sa bojim mozem sa opytat z akej vahy chudnes, lebo ja z vysokej
Keď budeš v konečnej fáze chudnutia môžeš si ho dať zoperovať. Ak nie, tak si vždy len povedz, že ten previs si všade minimum ľudí, brucho vidia všetci
bud stahovacie prádlo alebo proste plasticka operacia, tam to proste nemá sa ako upravit ...
Ked budes mat vsetky kila, ktore chces, dole, das si to zoperovat... ta jazva bude jemnucka dole v oblasti bikin... stahovacie pradlo na spanie moze tiez trochu pomoct, ale nie je to zazrak proste.
@anonym_adeaa9 nie z vysokej, z 55 kíl idem na 45. Ešte 5 mám pred sebou. Tiež som rozmýšľala nad operáciou, aj som sa bola informovať, ale stopli ma, pretože sa mi zle hoja jazvy. Aj tie po sekcii mi už operačné prerábali a asi to nechcem riskovať. Tie keloidy sú extrémne nepríjemné, stále to svrbí, trhá sa tkanivo.. žiadna sláva.
@anonym_adeaa9 nie z vysokej, z 55 kíl idem na 45. Ešte 5 mám pred sebou. Tiež som rozmýšľala nad operáciou, aj som sa bola informovať, ale stopli ma, pretože sa mi zle hoja jazvy. Aj tie po sekcii mi už operačné prerábali a asi to nechcem riskovať. Tie keloidy sú extrémne nepríjemné, stále to svrbí, trhá sa tkanivo.. žiadna sláva.
@anonym_autor ty mas takyto previs ale z vyssej vahy nie?
@anonym_autor počkaj kolko si po pôrode ?
lebo maternica sa zavinuje tak 2 roky , ja som šla 12 kg po každom pôrode a teda takéto to nemám po schudnuti , ako lavorik ako v 20 nemám ale previs nemam
lebo maternica sa zavinuje tak 2 roky , ja som šla 12 kg po každom pôrode a teda takéto to nemám po schudnuti , ako lavorik ako v 20 nemám ale previs nemam
@anonym_adeaa9 nie, z tehotenstva.
@sara07 3 roky po poslednom. Toto sa mi spravilo po druhom, to už bude 5 rokov.
@anonym_autor s týmto neurobíš nič, ani s vráskavou kožou, čo ti potom zostane. Štíhle ženy majú málo kože, keď sa natiahne brucho počas tehotenstva, ak nie je geneticky super elasticita kože, už sa to nestiahne do pôvodného stavu
@anonym_autor 45 kil ako ciel je velmi malo.. ja mam 153cm a tych 49,5 kila a velmi menej dole uz nevyzera dobre, nemam 15... ale to je len moj nazor...
@anonym_autor A nejaké gély na spevnenie si neskúšala z masážou? Alebo maderomasáže tie vraj pomáhajú sú aj celo telové aj na tvári ako dvoj bradu spevní aj celulitídu odstráni.
@anonym_autor 45 kil ako ciel je velmi malo.. ja mam 153cm a tych 49,5 kila a velmi menej dole uz nevyzera dobre, nemam 15... ale to je len moj nazor...
@alison11 neskúšala, skúsim sa na to pozrieť, či to niekde v okolí ponúkajú..
@anjelicek26 ja nemám ani tých 153 CM, takže váha k výške v pohode. Ani ja nemám 15, ale ani 30 ešte. Takže je ok keď budem na rovnakej váhe ako pred posledným tehotenstvom.
@anonym_autor ja by som sa išla opýtať trénera vo fitku, verím,... že sú na to cviky
@anonym_autor bohužiaľ toto je už esteticky problem, jedine operácia. Môžeš zapojiť cviky na deep core, no kožu ti to nevyrovná
Toto jedine plastickou operáciou, pokiaľ nechceš vkuse nosiť sťahovacie prádlo. Previsnutú kožu nijakými cvikmi ani krémikmi neodstrániš - osobná skúsenosť. Jazva síce ostane, ale tenká a je schovaná v nohavičkách. Takže ani keď si v plavkách, nič nie je vidieť.
@anjelicek26 ja nemám ani tých 153 CM, takže váha k výške v pohode. Ani ja nemám 15, ale ani 30 ešte. Takže je ok keď budem na rovnakej váhe ako pred posledným tehotenstvom.
@anonym_autor chudneš úpravou stravy alebo cvičením? v každom prípade ak aj spevňuješ, elasticita kože už nie je taká aby sa to stiahlo , tuk ubudol ale koža sa stiahne len málo.....
@sara07 maternica sa urcite neavinuje dva roky, max do 6 tyzdnov.... to, co istava brucho zenam po porode zvykne byt diastaza.
Toto uz asi len operacia..ja mam doraz 50 3 porody prikazdom cez 20 kg hore a brusko mam vypukle ale previcms nie. Mam 158 55 kil a chcem ist na 52-53 aspon. Na vianoce som mala 58,5
@anonym_adeaa9 nie, z tehotenstva.
@sara07 3 roky po poslednom. Toto sa mi spravilo po druhom, to už bude 5 rokov.
@anonym_autor chapem. to asi len operacia pomoze. ak ti to nevadi. mne by nie.
@anonym_autor chudneš úpravou stravy alebo cvičením? v každom prípade ak aj spevňuješ, elasticita kože už nie je taká aby sa to stiahlo , tuk ubudol ale koža sa stiahne len málo.....
@mogaa úprava stravy aj cvičím, ale chodím len na kalisteniku plus kardio (beh) . Nemôžem cvičiť s váhami mám problém s brušným svalstvom, zle sa mi spojilo po pôrode.
Toto býva po sekcii problém...zajdi za fyzio, nech to zhodnotí. Sestra po poslednom chudla dva roky- ale 27 kil, brucho cvičením zlepsilo svoj vzhľad, no diastazu má v takom rozsahu, že bude musieť na operáciu, ak nechce žiť s tým, čo tam má teraz. Niekedy to inak nejde.
Toto býva po sekcii problém...zajdi za fyzio, nech to zhodnotí. Sestra po poslednom chudla dva roky- ale 27 kil, brucho cvičením zlepsilo svoj vzhľad, no diastazu má v takom rozsahu, že bude musieť na operáciu, ak nechce žiť s tým, čo tam má teraz. Niekedy to inak nejde.
@michaela329 prečo len po sekcii? Ja som mala oba pôrody klasické, a po druhom pôrode som mala toto isté čo autorka. Ja som to síce schudla, ale koža sa už nestiahla.
Samozrejme diastáza k tomu, čiže fyzio a cviky. Ja vidím problém u mňa v tom, že som bola veľkosť xs, úzka panva, úzke boky, mala som veľké deti, čiže dieťa mi rástlo len dopredu a koža sa musela enormne namáhať. Pevnejšie ženy alebo s inou stavbou tela to brucho nemusia mať také namáhané, pretože sa im dieťa čiastočne usadí v širšej panve.
@sara07 maternica sa urcite neavinuje dva roky, max do 6 tyzdnov.... to, co istava brucho zenam po porode zvykne byt diastaza.
@babushkaem ja som čitala dva roky
diastazu som nikdy necvičila ani nič, ale brucho sa zrovnalo do dvoch rokov
a v 6 týždnoch som ho rozhodne nemala ok ,
diastaza sa dá upravit len cvičenim nie ? len tak sa sama nezrovna
@michaela329 prečo len po sekcii? Ja som mala oba pôrody klasické, a po druhom pôrode som mala toto isté čo autorka. Ja som to síce schudla, ale koža sa už nestiahla.
Samozrejme diastáza k tomu, čiže fyzio a cviky. Ja vidím problém u mňa v tom, že som bola veľkosť xs, úzka panva, úzke boky, mala som veľké deti, čiže dieťa mi rástlo len dopredu a koža sa musela enormne namáhať. Pevnejšie ženy alebo s inou stavbou tela to brucho nemusia mať také namáhané, pretože sa im dieťa čiastočne usadí v širšej panve.
@0silvia0 lebo jazva dosť bráni tomu, aby sa tie svaly dali do poriadku - je to jednoducho väčší problém ako bežne. Preto to je po sekcii problém. Toto mám od sestry, ktorays fyzio cvikmi hodne urobila, no tá jazva ju ďalej jednoducho nepustí.
@anjelicek26 no mne kedysi endokrinologicka povedala, ze mojich 43 kg je uz "na hrane", mam 152 cm. Dobre som sa citila pri 48-52 kg. Teraz mam 72 a este priberiem, lebo som v 17tt. 🫣. Ale teda ist z 55 na 45 pri vyssej zene ako sme my, je dost sialene podla mna.
@anonym_autor a kolko merias teda?
Naozaj nemusis silou mocou po 2 detoch ist na dievcensku vahu. Kazdopadne, pozri si napriklad Moniku Srenkelovu alebo mozno sa aj niekto iny tomu venuje, ale ona dost dala zenam dokopy brucho, aj dost velke diastazy. S kozou asi nic nespravis, ale svaly treba riesit. A to sa da spravnym cvicenim. Ale dost vela fyzio to este zhorsi, lebo radia zenam dychat do brucha a ine veci, co nie su spravne.