icon

Čo vám pomáha proti chuti na sladké?

18. feb 2024

Co vam pomáha od chuti na sladke...?

lavender94
18. feb 2024

Pravidelná komplexná strava a suplementacia chrómu. A nerobím z jednej lyžicu nutelly, ktorú si občas doprajem tragédiu. Keď mám chuť na sladký snack, siaham pro sufar free náhrade. Nech si hovorí kto chce čo chce o tom, keď sa umelými sladidlami nebudeme prejedať, tak nám jeden proteinovy puding denne neurobí vôbec nič.

mimi3008
18. feb 2024

Uvadza sa, ze zeleny caj znizuje chut na sladke

nikpa
18. feb 2024

@mimi3008 zelený čaj u mňa vôbec nie.
Autorka, mne citeľne zaberá chróm, ak ho beriem, na sladké ani nepomyslim.

zaba21
18. feb 2024

@lavender94
Ja tie proteínové pudingy nezjem, chuť umelého sladidlá mi vadí takmer vo všetkom.
Ale na mňa funguje len jedno, nesmiem mám nič doma v zásobe a čo najmenej chodiť do obchodu nakupovať.
Ale naozaj môžem potvrdiť, že vyvážená strava pomáha čo sa týka chuti na sladké. Dostatok bielkovín, vlákniny a dostatok tekutín. Určite netreba sladké vypustiť vôbec, ale dopriať si takú zdravšiu verziu v rámci vyváženého jedálnička. Jedávam napríklad kaše, palacinky, jogurty, ovocie, orechy. Na osladenie používam med a datľový sirup...s mierou. Za posledný cca mesiac sa mi podarilo eliminovať hlavne čokolády, čo som teda jedávala viac než je únosné. Tak snáď som trochu pomohla

walentina7
Odpoveď bola odstránená
ivangeline
18. feb 2024

Miska salatu.

nikpa
18. feb 2024

@walentina7 v každej lekárni, obyčajny vyzivovy doplnok. Mala som naposledy voľáky s obsahom L-karnitínu. Ale aj len obyčajný chróm stačí. Vypýtaj si v lekárni.

lavender94
18. feb 2024

@zaba21 tak mne to nevadí, respektíve zvykla som si na chuť umelého sladidla a už to necítim. Najviac mi doteraz asi vadí stevia a najmenej sukraloza, ta je asi najviac podobná cukru chuťovo. Keď si urobím kašu, dám si do nej proteín a je to hned o inom aj čo sa sytiacej schopnosti týka. Ja sladím čakankovým. Ostatne sirupy su len predražený cukor s par vitamínami navyše, nemajú podľa mňa žiadne extra benefity. Keď uz chcem sladké, tak si ho normálne dám. Tie zdravé náhrady sladkostí, kde ide med, alebo ten datľovy sirup a celozrnna múka, vyjdú kaloricky aj na viac ako obyčajný dezert a povedzme si úprimne, nechuti to vždy dobre

zaba21
18. feb 2024

@lavender94
Tak každý to má iné, samozrejme. Stevia vadí aj mne a ešte sladké drievko v čajoch.
Ja keď pečiem, tak používam celozrnné múky používam len čiastočne, cukor klasický/hnedý ale trochu znížim množstvo.
Ten datľový sirup používam len na dochutenie ovsenej kaše, nie veľké množstvo.

fido69
18. feb 2024

Chuť na sladké sa dá zabiť len sladkým. Ja si k obedu dám vždy puding, ananás, banán, mango alebo iné sladké ovocie alebo banánový chlieb. Len žiadne umeliny prosím. Tie fungujú aj tak len dočasne pokiaľ si mozog neuvedomí, že namiesto cukru dostal niečo iné. A znova začne myslieť na sladké, pretože mozog cukor potrebuje. Tak mu trošku doprajte a on sa ukľudní. Ale všetkého s mierou.

cukroska
18. feb 2024

Mne osobne nepomáha nič. Nebudem si tu klamať. Cely život som maniačka na sladké a neoklamem to ničím. Asi je to už len o pevnej vôli,disciplíne... Tiež som vyskúšala všetko. Od chrómu po počítanie kalórií a vyčitovala
som,čo telu chýba a čím nahradiť cukor,ako ho vylúčiť.
Vydržala som bez,ale vždy len chvíľu a vždy ma to večer a v noci lákalo a nevedela som tomu odolať. Nakoľko je cukor ako droga.

janci27
19. feb 2024

zarad do denneho jedalnicka viac bielkovin, mne to pomohlo sa zbavit sladkeho vyjedania medzi jedlami. Ked budes mat chut si dat nieco sladke, maj po ruke vysokopercentnu horku coko, tej vela nezjes, a vies zahnat chut na sladkosti. Aspon vyskusaj 😉

lubkovaandrejka
19. feb 2024

@janci27 mne tiez pomaha, rovnako ako tebe, nahradit sladke bielkovinami alebo si dat horku coko 🙂