icon

Creatin počas chudnutia

16. mar 2025

Ahojte. Chudnem asi 2 mesiace. Cez týždne cvičím silovo 5x. Občasne aj po tréningu kardio ako schody, prechádzka do kopca na páse.
No všimla som si, že som začala chudnúť aj svaly a som slabšia. Tabuľky mám nadstavené dobre, to mi nadstavoval trener s ktorým som aj cvičila.
Mohla by som začať užívať creatin? Chcem schutnut, no chcem aby mi zostal aj nejaký zadok.
Ďakujem za rady

Strana
z2
miusa00
16. mar 2025

Creatin je super, ale nie je na udrzanie svalov, uzivat ho kludne mozes aj pri chudnuti

autor
16. mar 2025

@miusa00 a na čo ma prosim lepsie benefity?

biba_18
16. mar 2025

ako môžeš chudnúť zo svalov ak 5x do týždňa cvičíš silovo? to je niečo nedobre ...

galixx
16. mar 2025

Mas prilis velky deficit ked ti vo vacsom ubudaju svaly. Ak chces chudnut tuk a budovat svaly musis byt len vo velmi miernom deficite

miusa00
16. mar 2025

Vykon, sila, regeneracia, tym padom noze podporit ako vedlajsi produkt budovanue svalov, staci pogooglit…
Ale na samotne svaly treba hlavne dostatok bielkovin a celkovo jedla

autor
16. mar 2025

@galixx mam deficit - 200 kcal, nemyslim ze je velky

autor
16. mar 2025

@miusa00 ďakujem, bielkovin mám 160g na den

joannita
16. mar 2025

Neviem teda, ale ja keď som brala kreatin, tak som pribrala 8kg do svalov (to bol cieľ), dosť som makala vo fitku vtedy. Z kreatinu podľa mňa ťažko schudnes.

koniarova
16. mar 2025

Nenapísala si základné údaje. Výška, váha, vek, nastavené kalórie... Cvičíš podľa mňa veľa. Telo nemá čas sa regenerovať.

autor
16. mar 2025

@koniarova 170, 90 kg, 22 rokov. Mam nadsavenych od trenera 1830 kcal na den. Spánok mám denne 9 hodín.

veltraud
16. mar 2025

Nie je ok 5x tyzdenne silovo cvicit. Potrebujes aj regenerovat. Zacnes stagnovat a nebudes napredovat

autor
16. mar 2025

@veltraud veď regenerujem. Čo nieje ok keď za 7 dní cvičím 5 a mám denne 9 a viac hodím spánku

biba_18
16. mar 2025

denne trénujú vrcholoví športovci s primeranou regeneráciou, starostlivosťou a stravou…

veltraud
16. mar 2025

Nie, pri 5x silovom treningu, pokial nie si sportovec, nezregenerujes za 2 volne dni. Nielen spanok je regeneracia. Ak cvicis 2 mesiace a rovno 5x tyzdenne, som si takmer ista, ze telo neregeneruje. Kludne mu dopraj aj aktivnu regeneraciu - prechadzku, plavanie, turu. Okrem to toho, treba aj oddychovat, kludne doplnit masaz, dychacie cvicenie...pripadne aerobne cvicenie.

autor
16. mar 2025

@veltraud
@biba_18 ja netrénujem 5 dní po sebe 🤦🏽‍♀️ cvičila som aj predtým 2 roky no nie za účelom chudnutia. Kilá mi pribudli po chorobe. Vlastne nič iné
Okrem cvičenia nerobím. Prácu mám z domu.

joannita
16. mar 2025

Autorka, to čo ti píšu je pravda. 5x týždenne cvičiť silový tréning nieje ok. Ak potrebuješ trénovať, mala by si silový tréning striedať s iným druhom pohybu.
Tvoje telo naozaj nestihne REGENEROVAT. So spánkom to nemá ale že nič spoločné.
Nechaj si poradiť od skúsenejších

veltraud
16. mar 2025

Ja viem citat 🙂. Evidentne ti uz telo pisti po regeneracii. Nestiha, nevladze, nechce. Mozes skusit este pridat creatin. Alebo aj trening este. Alebo sa skusit zamysliet nad regeneraciou. Pocuvaj telo....

autor
16. mar 2025

@joannita neviem či sú skusenejšie nejaké mamičky alebo tréner, ktorý mi plán zostavoval

autor
16. mar 2025

@veltraud vládzem dosť, oveľa viac ako predtým…

veltraud
16. mar 2025

Pardon, len si zacala chudnut svaly a si slabsia. Ok, skus kreatin...🤷‍♀️

joannita
16. mar 2025

A myslíš že mamičky nemôžu byť zároveň trénerky alebo profesionálne športovkyne? 😅 Podotýkam naozaj profesionálne, čiže športom sa živia.
Prečo potom píšeš na mamičkovské fórum, keď mamičky sú out?

autor
16. mar 2025

@joannita ja sa ale nepytam na rady na trémingový plán, na to som si plazila certifikovaného tréenera s 30 ročnymi skúsenosťami a x vyhratymi sútažmi, ale pýtala som sa na účinky creatinu

veltraud
17. mar 2025

Potom nerozumiem, preco neriesis s trenerom aj svoje problemy a otazky...

autor
17. mar 2025

@veltraud lebo sme mali spolupracu len ma začiatku

joannita
17. mar 2025

Ok odpoveď som ti dala hore. Z kreatinu priberies na svaloch, určite neshudnes. Pri intenzite cvičenia 5x do týždňa váha pôjde určite skôr hore.

autor
17. mar 2025

@joannita ako moze ist vaha hore v deficite??

joannita
17. mar 2025

Ja nechápem načo sa teda pýtaš, keď všetko čo ti napíšeme, negujes. Kreatín zvyšuje obsah vody vo svaloch a tým pádom priberies. Svaly sú tazsie ako tuk.
Ale kľudne si dávaj kreatín, pre mňa za mňa 🤷

autor
17. mar 2025

@joannita ja nechapem ako ked som v deficite bude fyzicky možné priberať

libusak
19. mar 2025

Ono cvicit 5x tyzdenne sa da, ak sa nejedna o fullbody trening.
Ak si v deficite a cvicis silovo, svaly by sa stracat nemali. Na druhu stranu, 90kg je vela. Neviem ci stracas zo svalov alebo tuku. Trener ti co povedal? Ako dlho si v deficite a kedy prejtede na naberanie? Po akej dobe ti navysuje vahy na treningu?

libusak
19. mar 2025

Vidim, ze trener ti toho vela nevysvetlil a mas velke medzery.
Myslis, ze ked budes mat deficit a pojdes o 0,5kg tyzdenne dole jedneho dna budes mat 20 kil? Ani nahodou.
Tvoje telo si zvykne na nizsi kaloricky prijem. To mas ako s vyplatou. Ked dostanes 1800 vyplatu, minies 2000? Urcite nie. To jedine co urcuje stratu tuku je inzulin.
A niektore mamicky tu su dokonca aj reprezentantky vo fitness a kulturistike. Nie vsetky len kocaruju.
Takze trosku ucty
Sval pri treningu s tazkou vahou sa potrha. Regeneracia trva 2-3 dni a na zahojenie potrebuje protein. Takze tak.
Bud necvicite silovo a preto 5x fullbody alebo mas rozdelene partie tak aby mal sval pokoj na regeneraciu

Trener by ta mal pravidelne (kazdy tyzden) vazit a merat a upravovat trening.
Trener ktorej kategorie to je? I, II, III alebo mastertrener?

Strana
z2