Ako často cvičiť na chudnutie?

11. okt 2022

Dobrý deň, prosím Vás, tie ktorým sa podarilo schudnúť ako často a ako dlho v rámci tréningu ste cvičili? Ako často v ramci týždňa ste sa zamerali na kardio tréningy a silové tréningy?
Som už vyše pol roka po pôrode a aj keď mi po tehotenstve zostali len nejaké 2 kg, už pred tehotenstvom som mala kg navyše a rozhodne by som ich potrebovala schudnúť (do konca roka aspon 8kg). Cvičenie ma baví, ale môj problém je že pri ničom nevydržím dlho. Mam na mysli rôzne online platformy treningov, nakoľko cvičím iba doma. Avšak cvičím už nejaký ten čas stale, iba programy na cvičenie neustále mením (pri jednom som bola.max mesiac), avsak nejaké male zmeny vidno su kedze si aj okolie všimlo, že som čosi zhodila, ale ja mam rada vo veciach poriadok a v tomto mam bordel, rada by som uz pri nieco aj dlhsie zotrvala. Tak ma zaujíma ako ste cvičili vy keď ste chudli alebo ako cvicite ked stale chudnete ? Co vam zaberá? Pripadne akú online platformu by ste mi odporučili?

lenuska9999
11. okt 2022

Nikto ti nemôže s určitosťou povedať, koľko minút denne máš cvičiť, aby si schudla, pretože nevieme ako sa stravuješ. Samozrejme dá sa určiť, že za 15 minút behu zhodis toľko a toľko kalórií, ale keď si potom dopraješ nejaké veľmi kalorické jedlo, tak to veľký význam nemá. Možno by nebolo zle popozerať sa po nejakom osobnom trénerovi, ktorý by ti spravil aj jedálniček, alebo minimálne vysvetlil základy nejakého stravovania. Neviem ci máš na to čas chodiť do fitka s trénerom.. ak nie tak aspoň doma.. mne pri prvom tehu veľmi nemal kto strážiť syna, tak som cvičila hlavne doma. Kombináciu kardia a silových tréningov. Cvičila som aj s odporovymi gumami, to ma bavilo. A inak veľa veľa pohybu. Chodili sme von za každého počasia, na prechádzky s kočíkom do lesa, na kopce atď... teraz som ešte len 2 mesiace po druhom cisárskom, čiže ešte som sa neodhodlala cvičiť a namáhať to brucho, ale čoskoro sa do toho opäť pustím.. ja musím zhodit takých 20kg 😀 (trosku som sa opustila v tehu no 😀)

janka_266
11. okt 2022

Chudne sa správnym jedením, môžete sa aj pretrhnúť, keď potom zjete celu čokoládu. Či hodina behu, či hodina chôdze, kalórie sú spálené približne rovnako. Odporúčam videa alebo insta Michal haffo, on to velmindobre vysvetľuje.

zuzkaa1991
12. okt 2022

Napíšte správu ja som schudla za 7m 10kg kamoska rok po porode 23kg za taku dobu kedze sme isli spolu do toho ;)

elenajezova
12. okt 2022

Ja som od februára do júna cvičila v podstate skoro každý deň v posilňovni a schudla som postupne 12 kilov. Teraz si tu ovu váhu držím a teraz niekedy ešte chcem pokračovať a ešte dat dole 4 kilá.