Cvičenie po 20:00
Ahojte, kedysi som bola fyzicky aktívnejšia, dnes, pri troch deťoch absolútne nemám čas. Jedine večer, okolo 8mej, keď najmladšiu ulozim spat, tak vtedy mi to najviac vyhovuje. Ide o ľahšie cvičenie s vlastnou váhou zamerané na stred tela, potrebujem trochu spevniť svaly, lebo nevládzem. Ide o to, či je cvičenie takto pred spaním vhodné... Ja idem do postele okolo 22-22:30. Nie je to viac na škodu ako na úžitok? Ďakujem
Keď ti to vyhovuje tak prečo nie? Ves to nie je nejaké kardio či silový tréning
@pralinka25 vieš čo, mam ledva 50 kg, ale celá som ako želé. Mala som počas tehu kludovy režim a úplne som zoslabla. Potrebujem trochu posilniť, aby aj obyčajná prechádzka nekončila u mňa svalovicou, lebo takto som to prvé mesiace mala... Takže vďaka, ale nie je čo obdivovať 😁😉 len chcem vedieť, či to môže byť aj efektívne takto pred spaním po celom dni, či to tie svaly ešte vie naštartovať, alebo už len ešte viac vyčerpať.
Ja cvičim aj o 21:00 kardio a neviem preco by to nemalo byt efektivne?
Bohuzial nemam inokedy cas a ked chcem vyzerat dobre tak musim vystupit z komfortnej zony a na miesto vylihovania na gauci, cvicim
Nie je vhodne cvicenie takto vecer, pretoze nabudis organizmus, vyplavis endorfiny.. Mozes mat problem so spankom.
Ak nemas nasledne problem so spankom, vobec neries a cvic dalej.
ja mám tiež tri deti, manžela stále preč, takže môžem cvičievať až od deviatej, mám hodinovku do desiatej a som v pohode, nemám problém potom zaspať kedže telo je po celom dni unavené. Nie každý môže cvičiť keď chce, ale skôr keď sa mu dá, takže si to odsleduj, a pokiaľ nebudeš mať problém so spánkom, nevidím dôvod prečo nie.
Vdaka baby, tak idem do toho. Spánok nejdem riešiť, tak ci tak viac nespím ako spím 🤷♀️ A skôr nemám čas. Potrebujem a chcem sa venovať deťom. A ja naozaj od 20tej len vylihujem na gauči a mudrujem, že potrebujem pohyb 😁
Ja cvičím tiež večer. Kardio či silový tréning. A problém so spánkom nemám. Práve naopak. Tak ma to unaví, že zaspím ako drevo.
Ja ak cvicim po 18.hod, tak mam nasledne problem zaspat. Stepper alebo rotoped popri telke mi nevadia, ale HIIT ano. Ale vyskusaj a uvidis. Niektori ludia to maju opacne - ze ich to unavi a zaspia. Ak nevyskusas, nebudes vediet, do ktorej skupiny patris 🙂
mne osobne toto inak nerobi dobre, lebo potom som strasne nabudena, mam hrozne vela energie a nasledne samozrejme nedokazem zaspat. takze maximalne o tej 16-17, uz som sa poucila 😀
Ahoj, take cvičenie určite nie je na škodu, práve naopak. Jediný problém s cvičením večer môže byť že môžeš mať problémy zaspať, tak si to odsleduj. Aj to by bolo ale skôr vtedy keby si robila naozaj vyčerpávajúce cvičenie.
ver mi je co obdivovat, nie kazda sa snazi a to ma aj podmienky. tiez som na tom tak ze kvoli vahe cvicit nemusim. ale tri tehotenstva a vsetky tri rizikove a vsetky som si odlezala. takze chapem co tym myslis. bola som slaba ako caj.
podla mna ked to neovplyvnuje tvoj spanok tak v pohode. ja by som napriklad po cviceni bola schopna okamzite zaspat. takze v tomto by probem u mna nebol ale vecer som neschopna. cvicim cez obed ked maly spi ale je to o hubu lebo niekedy spi malo.
pokiaľ to nemá vplyv na tvoj spánok, tak prečo nie, ja mám skúsenosť takú, že som potom taká nabudená, že by som nezaspala do nejakej druhej, takže osobne sa takému neskorému cvičeniu vyhýbam, ale každý organizmus je iný 🙂
Autorka mám malé deti čiže ja vždy cvičím až okolo 20-21tej, neovplyvňuje to môj spánok takže v pohode
záleží na tebe, ja tým, že mám povinnosti od 7mej, často cvičím aj okolo 21tej
Kazdy cvici podla biorytmu. Niekto je ranne vtaca, druhy radsej vecer. Svalom je jedno, kedy vykonavaju namahu, hlavne ze ju maju.
Ja tak cvicim, aj neskor...okolo deviatej zacinam, do pol 10. Cvicim Fitshaker, tam su kratke videa. Spat chodim o polnoci
Ja cvičím aj o 11 či 12 vnoci :D keď nemám čas cez deň
Cvicenie je kedykolvek v poriadku.
Skus a ak ti nebude vadit,mozes. Ja som takto cvicila. Medzi 19 az 20tou ale ako pises s vlastnou vahou a ziadne kardio.. Lepsie je vsak cez den,za mna naj doobeda. xD
odjakziva cvicievam vecer.. aj pred spanim :DD
kym vies zaspat, tak v pohode, ja neskoro cvicit nemozem, lebo ma to nabudi a neviem spat
Jasne, ked to tebe vyhovuje a si s tym ok, tak cvic aj vecer.

neviem pripnem sa. ale mas moj obdiv ze si v takom case schopna takej aktivity pri dietati. klobuk dolu