Cvičenie pre 45-ročnú s boľavým kolenom
Mám 45r. Celý život som cvičila nic na vrcholnej úrovni ale cca od 16 som chodila 2x týždenne na aerobik takmer do 25r. Pomedzi to napr brušné tance, latino tance, potom rozne cvičenia v telocvični napríklad indoor cycling, pilates, pover jóga, chodila som do komplimentu atd. Vzdy som sa hýbala až prišiel covid. Tak som pekne vykysla a pribrala a k tomu vek. Na skákanie už veľmi nemam kolena a tak uvažujem ako začať. Doma si niekedy zacvičim jogu ale cvičenie samej doma mi nejde. Jednak nechcem v panelaku skákať niekomu nad hlavou a ani nedodržim režim ako keď mám zaplatený neaky kurz alebo chodím na neake cvičenie. Moja otázka znie čo cvičiť ak som v takom veku so zlým kolenom. Behať ma nebaví, kolektívne športy neviem. Mám skúsiť kondičného trénera? Alebo vybrať niečo v telocvični? A čo kruhový tréning, trx, cross training…. Chcem sa dostať do formy a vytvarovať a spevniť svaly. Čo poradite?
@simsalabim dakujem. Uvidim co vide a budem musiet asi este radikalnejsie zmwnit zivotny styl.

@kvetinka75 drzim palce 🍀