Cvičím a postava žiadna sláva

pekarovamonika
9. máj 2018

Ahojte žienky, chcela by som Vás poprosiť o Vaše rady a postrehy, v čom môže byť problém. Cvičím už pol roka pravidelne každý druhý deň cviky na core. Som po dvoch detičkách a moje niekdajšie brucho ako lavor dovnútra je teraz pravý opak. Mala som aj diastázu a preto som sa rozhodla cvičiť cviky na posilnenie core. Výsledky aj vidím, ale problém je v tom, že bruško mám pekne vypracované a stiahnuté len vtedy, keď zatnem - stiahnem svaly. Vtedy ho mám celkom ok. Akonáhle uvolním svaly na bruchu, tak sa mi znova vyduje ako v piatom mesiaci a je také ovisnuté. Myslela som, že po cvikoch sa mi svaly natoľko spevnia,že mi to vyduté bruško stiahnu, ale neviem kde robím chybu. Poradťe mi prosím, čo s tým. ďakujem Vám vopred za vaše postrehy a rady.🙂😉

simiimis
9. máj 2018

Velmi dolezita je strava... Brusko je najchulostivejsia partia mnohych zien ..dolszite je spalit tuky - kardio a prijimat dostatok vody, kludne aj 2,5 l (voda dokaze zazraky)

jatva
10. máj 2018

A este mas diastazu? Je mozne, ze si necvicila spravne cviky alebo ich necvicila spravnym sposobom. Mozes mat stale povoleny transversus abdominis a preto ti brucho nedrzi.

pekarovamonika
autor
10. máj 2018

@jatva Diastázu mám už len málinko, myslím že ten core cvičebný plán, mi v tomto smere dosť pomohol, ale budem rada ak mi napíšeš o aké cviky sa jedná - myslím na ten transversus abdominis.

pekarovamonika
autor
10. máj 2018

@simiimis Pijem málo, to je pravda. Ale akonáhle niečo zjem alebo sa viac napijem, tak brucho mám hned ako balon. Ale už sa budem snažiť piť viac tekutín. Skúsim aj tie cviky kardio, pokiaľ mi čas a detičky dovolia.😉

jatva
10. máj 2018

@pekarovamonika to da neda na dialku radit. Treba si zajst za fyzio, ktory sa specializuje na diastazu alebo za niekym, kto ma v tejto oblasti skysenosti. Treba zhodnotit celkovy stav. Mozes mat aj ine pridruzene problemy (napr padnutu klenbu, zle postavenie panvy, hyperlordozu,...).

siska1313
10. máj 2018

Tiež mám ten problém. Cvičím skoro každý večer, ak sa dá, podľa domácich videi jednej fitnesky. Aj sa snažím zdravšie variť, ale zas tie fitnes recepty sa mi nepáčia. Radsej napr olej obyčajný nahradim kokosovym, biely muku spaldovou a podobne. Cvičím druhy mesiac a veru vysledky nevidim. Keby som aspoň na oblečení cítila. Ale je pravda, že veľmi malo pijem. Môže to byt len tym?

mila23
10. máj 2018

Tak svaly sa daju spevnit,ale mozno je koza moc natiahnuta a elasticita je uz slabsia, tak preto to vyzera,ze je velke brucho. CViky striedas alebo cvicis pol roka stale to iste? Cviky treba obmienat,lebo telo si zvykne. Zalezi aj od genetiky - moja mama aj babka mali velke brucho,cize aj ja ho mam vacsie - mam taku postavu a prevrateny lavor som nikdy nemala ani mat nebudem. Ale na podrobnejsie rady by bolo asi lepsie ist niekam za odbornikom, takto tazko radit.

@siska1313 zalezi od prijmu a vydaju kalorii. to,ze nahradis bielu muku spaldovou je sice zdravsie - ale kaloricky tam rozdiel velmi nie je.

pekarovamonika
autor
10. máj 2018

Cviky síce robím tie isté, lebo na core ich veľmi na obmenu nie je. Musím niejaké kardio asi fakt zapojiť, aby som aj tuk spaľovala. Lebo mám pocit že na bruchu mám tuk a pod ním sú tie relatívne vyrysované svaly. Od mlada som mala brucho ako obrátený lavor, ani gram tuku na bruchu. Teraz pravý opak po dvoch tehotenstvách. Preto mi to veľmi vadí, že mám také veľké brucho.

eliska13
10. máj 2018

@pekarovamonika koľko si od pôrodu?asi treba pridať aj iný typ cvičenia viac kardio

pekarovamonika
autor
10. máj 2018

Maličká má čoskoro 20 mesiacov. Takže od pôrodu som už dosť, ono na kilá som vcelku v pohode, len to brucho oproti ostatnej postavy je otras. Zvlášť ke´d som naň nebola zvyknutá😲
Asi naozaj to kardio musím zapojiť, no len som rada, že večer aspon to core odcvičím a mám dosť a ke´d ešte kardio. 🙄

lillystranska
11. máj 2018

@pekarovamonika presne to iste mam ja. Napijem sa alebo najem a brucho mam jak v 8 mesiaci tiez cvicim a nic a hrozne ma to serie pod tukomd mam tiez vyrysovane svaly ale ten tuk nie a nie zliezt

pekarovamonika
autor
11. máj 2018

neextistuje niečo, aj napr. nejaký zábal na brucho, čo by ten tuk rozpustil 😀?

mircalla
11. máj 2018

@pekarovamonika Mozno si na seba moc narocna. Aku mas stravu?

mircalla
11. máj 2018

@pekarovamonika Mne brucho zliezlo (ciastocne) ked som vysadila karbohydraty, teda jedla som ich minimum

zenaajmama
11. máj 2018

@pekarovamonika to bohužiaľ nie😀, ale skús tú vodu 😉, pridaj kardio, neviem akú máš stravu... s tym bruskom to je ťažké.Väčšinou beh pomôže 🙂 3xdo týždňa .Ja milujem cvičenie, beh neznášam, ale nic nedá krajsie do poriadku zadok a bruško .Samozrejme treba dbať na to aby si stred tela zapajala aj pri behu.

nicol_ka55
11. máj 2018

@pekarovamonika zabal veru neexistuje. Keby existoval, tak by boli vsetky zeny chude a ziadna by nemala "brusko" 😀 😀

pekarovamonika
autor
11. máj 2018

@mircalla čo prosím patrí medzi karbohydraty?

pekarovamonika
autor
11. máj 2018

@nicol_ka55 🙂🙂 ja len či náhodou

kubkovamama
11. máj 2018

@pekarovamonika ahoj,mám asi podobný problém s bruškom,až na to,že celkovo som po pôrode veľmi chudá..ľudia sa pýtajú či mám anorexiu a muž sa ma raz dokonca spytal,či vraciam,kam to jedlo tlacim😂 Tiež diastaza,veľká,cvičením sa to krásne upravilo,ale to čo "trčí" si myslím aj u teba je koza.Proste stratila pôvodnú elasticitu a s tým už cvičenie,strava,kremiky veľa nespravia.Ja sa snažím cvičením a jedením aspoň 5kg nabrať a vypchat tu pokožku,ale nedarí sa.Aj vrásky na tvári sa mi zvýraznili..Lenže priznajme si,po pôrodoch,roky idu,starosti,nemôžme mať telo ako 18rocne(často sú na tom sice horšie).Muž sa venuje 20r kulturistike,veľmi mi to pomohlo,tak ešte ti poradím veľmi dôležité sú cviky na chrbát a kríže,šikmé pásové svaly,zlepší sa tým aj držanie tela a tým pádom aj bruško.Take nepísané pravidlo-kolko cvicis brucho toľkokrát aj chrbat

pekarovamonika
autor
11. máj 2018

@zenaajmama hej, máš pravdu, ja málo pijem. Ale už sa snažím veľa piť, skúsim aj nejaké to kardio ked mi to čas dovolí, nájdem cviky.🙂 Strava to je klasika, ako pri dennodennom lietaní okolo rodinky a dvoch malých detí. čiže nič moc, nemám kedy čas dbať na to čo jem ja. 😕 Niekedy som aj behávala, ale už nie. Neviem si momentálne predstaviť, že by som sa dala ešte na beh, večer ma tak nohy bolia, že mám dosť.😅

missdiva
11. máj 2018

@pekarovamonika skus vysadit vsetko vyrobene z muky a sladkosti. Nahrad zeleninou a ovocim🍏🥕. Vysledok na seba nenecha dlho cakat. Ak nevydrzis uplne vysadit aspon vyrazne obmedzit.

pekarovamonika
autor
11. máj 2018

@kubkovamama Ja chudá nie som, som taká akurát na 160 cm mám 54 kg. Niekedy som mávala 48 kg - pred detičkami. čiže ja pribrať už viac nechcem. Len to brucho ma máta. Jasné, že aj vek hrá ulohu, nemôžem mať postavu ako 20 ročná. Ale zasa nechcem to nechať tak a hanbiť sa vyzliecť. Cviky som cvičila na core - čiže myslím že vhodné na môj problém - aj mi pomohli veľmi. No ale som myslela, že tými cvikmi si tak spevním brušné a chrbtové svaly, že sa mi brucho stiahne. Cítim že chrbát a kríže mám vytrénované aj ma prestali bolieť, ale to brucho mám super len ked stiahnem brušné svaly - vtedy mi aj tehličky vidno. No ale za bežnej prevádzky - mám to brucho ovisnuté a také akoby nafúknuté. Ešte zrána je to ok, ale ako cez den jem a pijem, tak večer som už ako v 6 mesiaci.

nicol_ka55
11. máj 2018

@pekarovamonika chapem 😀 😀 Ako nehovorim, tiez by som take nieco brala. Len co, ked take nic este nevymysleli? Aj tie tabletky na chudnutie su vsetky na nic!

kubkovamama
11. máj 2018

@pekarovamonika ešte kukni netovu poradňu Vlado Zlatos..aj kniha je. Majú trošku drastickejsie stravovacie metódy,paleo apod.mozno pomôže na začiatok upraviť vnútorné prostredie v črevách. Ja som to vydržala chvíľu,ale krásne mi vyčistilo pleť od akne

eludka
11. máj 2018

zrovna dr.Bukovsky o tom niekde pisal, ze treba upravit crevny mikrobiom - nejest pecivo a sladke a potom pojdu kila dole, uzivat probiotika

ibrunova
11. máj 2018

Brucho sa formuje hlavne v kuchyni a pri behu..

littleslovak
11. máj 2018

Pisala si ze malo pijes,to by malbyt tvoj krok cislo 1, v zime a chladnejsom pocasi 2.5 litra na tvoju hmotnost. V teple viac cca 3.5-4.5 litra. Plus ku kazdemu cviceniu este aspon pol litra.
K cviceniu, cvikov existuje vela, len sa nie vsetky daju robit doma. Podla mna nie je dobre ze cvicis len core (naozaj za teba dufam, ze to nie teda len brucho ale aj prislusne casti chrbta inak si sposobis este viac problemov a nie estetickych). Googli, pouzi youtue, mne sa osvedcila stranka bodybuilding.com kde je databaza asi vsetkych cvikov a vies ich hladat podla konkretnych svalovych partii.
Co sa tyka estetickych procedur, ak mas pocit ze uz ti chyba len malicko k tomu ako by tvoje brucho malo vyzerat mozes skusut kavitaciu alebo kryolipolyzu. Ale to nie je to samozrejme uplne riesenie, len doformovanie. Ak sa nebudes spravne stravovat tak sa ti tuk na bruchu znovu ulozi.

akynka
11. máj 2018

No ale posilnene svaly su v tom super ze ich dokazes mat stiahnute prakticky nonstop ;) aje to vlastne aj zaklady postoj pri vystreti..stiahnut brucho, vypnut hrud.. ja uz od zakladnej skoly chodim so zatiahnutym bruchom a nejak to beriem ako prirodzenu vec (skolioza..musela som cvici5 a davat pozor na drzanie)..a nie nechat to vypulene von..je to pre mna prilis neprijemne mat uvolnene svaly a boli ma z toho krcna chrbtica...tak si zvykaj na lepsie drzanie tela a brusko bude vyzerat krajsie..cvicenim postupne odstranis tuk a budu tehlickyyy 😉

pekarovamonika
autor
11. máj 2018

@littleslovak Presne z tejto stránky cvičím cviky na core - samozrejme nie je tam len brucho, ale aj driek kríže chrbát. Sú super, veľmi mi pomohli.

fefe123
11. máj 2018

pomohol by aspoň na čas fitnes tréner vo fitku.... treba mu zadať, čo chceš dosiahnuť a on Ti zadá cvičenia, aj Ťa ich naučí správne cvičiť, lebo aj to je podstatné, dohliada, či správne používaš svaly pri konkrétnom cviku... ak to len niekde kopíruješ a nerobíš to správne, tak ako sa vraví "skutek utek" a cieľ nedosiahneš..... keď sa naučíš, môžeš aj doma cvičiť..... ja som tak chodila, kontroloval každý cvik a ak som niečo pri cvikoch robila nesprávne a zaťažovala inú partiu ako mala, tak ma opravil a potom to už šlo... poradí Ti aj ohľadom stravy, to k tomu patrí