Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti

shanis
14. jan 2014

Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
seemani
14. jan 2014

@shanis velmi ucinna dieta.priatel dal za mesiac dole 15 kg.. ale poctivo dodrziaval ale je to velmi tazke...ked sa dostanes do ketozy tak budes slintat za pecivom 🙂 a vlastne vsetkym co nemozes.. po tyzdni ta bude napinat s toho co jes :D inak funkcna len vydrzat

durik
15. jan 2014

Žiadna diéta, hlavne ak je spojená zo stresom a rýchlym úbytkom na váhe nie je účinná. Krátkodobo sa zhodí pár kíl ,ale aby ste si váhu udržali, museli by ste diétu dodržiavať stále, a to už nie je zdravé. Chudnutie sa vždy začína v hlave a musí nastúpiť úplná zmena životného štýlu. Prechádzať na zdravšiu stravu pomaly a postupne nahrádzať jedno nezdravé jedlo zdravým. Ak budete mať z chudnutia stresy, odrazí sa to na psychike a celkovom zdravotnom stave. Netreba zabúdať na dostatok pohybu. Aby ste sa dokázali účinne hýbať potrebujete energiu. Nemôžete svoje telo vyhladovať. Vtedy sa totiž prepne na úsporný režim a začne ukladať zásoby tuku a energiu spaľovať hlavne zo svalov. Jednoduché chudnutie a hlavne zdravé je: prestať konzumovať biely cukor, bielu múku a obmedziť živočíšne tuky. Prijímať dostatok ovocia a zeleniny. Variť prevažne v pare a vyhýbať sa vyprážaniu na tukoch.

shanis
autor
15. jan 2014

@seemani Tak to je super, aj ked 15 kil sa mi zda za mesiac velmi vela 🙂 Ak sa mozem opytat, kolko priatel vazil pred dietou? A ako si potom nasledne udrziaval vahu? My sme s priatelom zacali dnes, tak sa navzajom podporujeme. 😉 Dakujeme za info, povzbudilo nas to. 🙂

shanis
autor
15. jan 2014

@durik Ja toto vsetko ovladam 😉 aj sme donedavna chodievali pravidelne cvicit, stravovali sme sa zdravo, len prislo obdobie starosti v rodine,v prac i, deti.... tak sme cca 1,5 roka nemali cas na cvicenie a ani energiu na pripravu zdravych jedal. Pekne sme si priberali 🙂....uz ale postupne zaradujeme pohyb a chceme sa nastartovat touto dietou a nasledne ostat pri "zdravsom stravovani" a neprejedani sa. Mne pred rokmi napriklad velmi pomohla delena strava...za necele dva roky som schudla 15 kg. Uvidime, ako sa budeme citit pocas diety.

seemani
16. jan 2014

@shanis vážil 105, za 3 mesiace tejto diéty mal 80 kg..

lorela
16. jan 2014

@shanis Nerozumiem, prečo ísť do takých extrémov. CKD a sacharidové vlny ešte beriem, pokiaľ by ste boli naturálny bodybuilderi, 5x do týždňa vo fitku s víziou profesionálneho uplatnenia sa v tejto oblasti... Je to diéta na maximálne odbúranie tuku a ruka v ruke s aeróbnym a anaeróbnym cvičením vyrysovanie svalov.
V opačnom prípade by ste mali zvoliť skôr taký stravovací režim, ktorý je dlho udržateľný, pestrý, chutný, z ktorého by ste v podstate mali radosť a nie smrť pred očami 😵 . Nehovoriac o tom, že pri CKD treba bohatú suplementáciu kvalitných výživových doplnkov, lebo sa to skôr či neskôr odrazí na vašom zdraví.
Vždy platilo a platiť bude, kto chce schudnúť a hlavne váhu si UDRŽAŤ, lebo schudnúť sa dá hocijakou diétou (melónovou, vata v pomarančovom džúse, ryžovou, 90-dňovou atď. atď.), tak musí jesť pravidelne pestrú a vyváženú nízkoenergetickú stravu bohatú na všetky živiny + dostatočný pitný režim + pohyb. To je celý zázrak...

leushkka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petka2284
23. júl 2014

Hello, trochu oživím túto diskuziu, lebo vidím, že už zrejme nie je aktívna. Nevidím, žiadne nové komantáre, výsledky, tipy atď. Ja som v CKD - pre začiatočníkov vcyklickej ketogénnej diéte už druhý týždeň. Výsledky sú. Ak by mal niekto záujem o pokec, som tu. Lebo by som rada nejaké veci prekonzultovala aj s inými maminami 🙂
@lorela áno, preto sa CKD volá diéta a nie racio stravovanie. Ale ak niekto potrebuje a chce rapídnejšie schudnúť a nemá možno takú trpezlivosť a potrebuje k motivácii okamžité výsledky, tak tátpo diéta je idálna. Čo sa suplementov týka nič extra netreba. Ja som si kúpila len vlákninu (3,55Eur, draslík 2,40 a keto prúžky na merianie ketónov v moči 3,85) To je všetko. Takže určite lacnejšie ako nejaké koktaily za stovky .-)

amouramour
23. júl 2014

@lorela a co ti pride zle konkretne na sacharidovaych vlnach?

hmmm71
6. aug 2014

@petka2284 Ahoj, tiez sa chcem pustit do tejto diety. Mozem prosim dostat nejaky rad, co a kedy jest? zhruba som si spravila jedalnicek, len nechcem nic pokazit 😠 . pribrala som 10 kil za pol roka a chcem to dat dole. musim! prosim porad sa so skusenostou. dakujem 🙂

petka2284
6. aug 2014

@hmmm71 Ahoj, no treba sa držať zásady, že treba vylúčiť zo stravy sacharidy. Môžeš zjesť za deň max. 30g. Je to individuálne, kamoš fičí na 50g sach. a z ketózy nevypadol. PRvá rada, choď do lekárne, kúp si ketophan alebo diaphan. Pýtaj prúžky na meranie ketózy v moči. Podľa nich si kontroluješ, či si alebo nie si v ketóze. Cieľ je udžať sa v ketóze !
Ako sa do ketózy dostať: jesť treba tuky, či už rastlinné alebo živočíšne. Potom bielkoviny a spomínané sacharidy len max. uvedenú dávku za deň.
V reále to vyzerá tak, že je ideálne použiť tabuľku na výpočet prijatých tukov, bielkovín (pridávam na konci textu). Sacharidy sú takmer všade, aj kde by si ich nehľadala, takže aj v tvarohu, smotane, zelenine, čiže pozor na to, aby si neprekročila dennú povolenú dávku. Ja sa držím dokonca na 10g/ deň ide to.
Platí zásada tuk: bielkoviny (pomer 2:1). v ketóze ťa udrží hlavne vysoký pomer tuku.
Čo môžeš jesť: kyslú smotanu, tvarohy, hermelíny, bavíme sa o plnotučných! mäso, kuracie, bravčové, hovädzie, ja jem všetko, ryby, atď. Odporúčam oškvarky....výborné na keto 🙂 So slaninkou pomaly....ak tak len pár plátkov, klobásy, zelenina len listová, príp, uhorky, cukety, reďkovky, vajíčka.
ČO nesmieš: cukor, ani med, ani sacharózu, vraj aj umelé sladidlá dokážu vyhodiť z ketózy. Žiadne prílohy, treba pamätať na to, že zemiaky, ryža, múka to všetko telo mení na sacharózu.
PO 5-6 dňoch prichádza ,,carb up´´ teda nasycovacia fáza, kedy prijímaš zase LEN sacharidy a chudé mäso. Tuky obemdzene, proste treba dať papať svalom a hlavne aby metabolizmus nezlenivel. Takže dva dni šlapeš zase kura, ryžu, zemiakovú kašu, zmrzlinu, piškóty, kompóty, džúsy, ovocie, zeleninu atď. Po dvoch dňoch opäť nabiehaš na ,,carb low´´ teda sa snažíš dostať do ketózy. Trvá to zväčša 2 dni, kým sa spotrebujú cukry, ktoré si v predošlých dňoch prijala. Dá sa to urýchliť trébningom, beh, orbitrek, posilka. Či si v ketóze zistíš spomínanými prúžkami na moč. (pozn. čím fialovejší pásik, tým lepšie!!!)
Na záver zopár tipov, ak máš málo tukov, a veľa bielkoviny (nedodržíš pomer 2:1) z ketózy vypadneš a začínaš znova. Tuky môžeš doplniť aj olejom, napr, kokosáčom (1-2 lyžice po jedle, ktoré malo viac bielkovín ako tukov). Piť len vodu.....príp. sem tam ked je velka chut na sladke colu zero. Ale pozor ! Len výnimočne. Lebo aj kyseliny, ktoré obsahujú sladené nápoje dokážu stav ketózy znížiť. Keby boli otázky, som tu .-)) Moj stav po 18 dňoch v ketóze -5 kg.

petka2284
6. aug 2014

@hmmm71 Zabudla som....pravidelnost !! dolezite....treba jest kazde 3 -4 hodiny. Vecer najneskor 2 hodiny pred spanim.

petka2284
6. aug 2014

@seemani s tvrdenim, že bude napinat z toho, co jem a ze budem slintat na pecivo nesuhlasim. Je to moja osobna skusenosti, ale zistujem, ze CKD velmi dobre uci cloveka sa neprezierat a nejest hovadiny. Aj pri vikende, keby som mohla jest vsetko som si rozok proste nedala, lebo som nan nemala chut. Z mojho pohladu jednoznacne vychovna dietka.

seemani
7. aug 2014

@petka2284 nemusíš súhlasiť, ja som písala s vlastnej skúsenosti. a napínať z toho čo ješ bolo myslené obrazne, nie doslova. Že proste nebudeš mať na niektoré druhy jedál v tejto diéte vôbec chuť a budeš sa musieť nútiť ich jesť... Zas neber to tak doslova. A že si za pečivom neslintala, tak to si výnimka, ver mi. Ale väčšina ľudí by slintala 100%

seemani
7. aug 2014

@petka2284 ja som schudla za 2 mesiace 6 kg a keby ti povie ako, budeš mi tvrdiť že je to nemožné

petka2284
7. aug 2014

@seemani Z mierou a z rozumom je všetko možné 🙂) 6 kg za dva mesiace, to je zdravé a pohodové chudnutie🙂 A o tej chuti a nechuti, je známe, že pri CKD je znížená chuť do jedla. Len som reagovala na to, že neni to nechutné, aby nemali ľudia pocit, že sa jedia nechutné veci, ktoré jeme obrátenou lyžicou 🙂)

hmmm71
7. aug 2014

@petka2284 Fuuuha, az takyto presny opis som necakala, dakujem 😉 uz som zacala, lietam v tom druhy den a uz sa neviem dockat vysledkov, je to super, ked sa o to mam s kym podelit 🙂 . chcem vydrzat, chcem zhodit aspon 10 kil! drzte palce...

petka2284
7. aug 2014

@hmmm71 držím palce,hlavne pozor na scharidy....ak by si s nimi nesla dole,tak sa premeni tvoja dietka skor na objemovku 🙂 Inak dnes som konzultovala s jednym borcom, ze keto pasiky na moc su spolahlive tak na 50% vraj lepsie merat cukor glukomerom. Cukor nesmie vyliezt nad 5! A spadnut pod 3!

petka2284
7. aug 2014

@hmmm71 Pridávam sľúbenú tbl na výpočet prijatých bielkovin, tukov, sacharidov a samozrejme Kcal. Tvoj denný príjem by nemal presiahnuť 24-27kcal na kilogram hmotnosti.

http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...[85]=0&upd=Prepo%C4%8D%C3%ADta%C5%A5&k=0

hmmm71
8. aug 2014

@petka2284 Ahoj Petka,sacharidy som samozrejme vylucila,teda urcite nie uplne,kedze ju skoro vsade, ale tak mam max 20g/den. Ziadna objemovka sa konat nesmie 😀 . Dnes si idem kupit oskvarky a kokosovy olej 😉 dakujem za tabulku. Nechcem sa vazit priebezne, rozhodla som sa na vahu postavit az po 1 mesiaci. ale po 18 dnoch -5 kg, to je pekne 🙂. inac cvicim kazdy den ako drak, tak snad budu coskoro viditelne vysledky...

petka2284
8. aug 2014

@hmmm71 pozor na cvičenie....žiadne ničenie sa na bicykli alebo orbitreku, či behanie. Nezabudni, že neprijímaš sachre. Glukogén v svaloch nie je takmer žiadny, mohla by si prísť o svaly a chudnutie bude neúčinné, lebo pôjdeš dole zo svalov, čo nechceme, chceme, aby zmizol tuk. Takže ak cvičiť, tak skús len drepy, výpady, činky. Skôr silové cvičenie, pre zachovanie svalstva. Kardio zaraď vždy po nacukrovaní, teda po tých dvoch dňoch, kedy budeš baštiť sachre, to bude v svaloch glykogénu až až a skôr sa dostaneš do ketózy, keďže ich tým behaním spáliš. Inak vážiť sa je blbosť, skôr merať, ja cítim hlavne brucho, žalúdok odišiel ako prvý. Váženie je diskutabilné, lebo napr. po sacharidovom víkende naberieš aj 2-3kilá, keďže sacharidy viažu vodu, takže bez obavy, spadne to v prvom týždni 🙂
Veľa zdaru 🙂

hmmm71
8. aug 2014

@petka2284 Takze od stredy do nedele iba cinky a drepy a brusaky a pondelok utorok budem behat teda. Velmi dobra rada, som rada, ze som ti napisala 🙂 ako je to s morskymi plodmi? krabie tycinky a tak? mozem to jest? Ja chcem zhodit najprv z brucha, lebo okolo neho sa mi najviac nabalilo za posledne mesiace 🙂 velmi som si oblubila omeletu na kokosovom oleji a avokado, dokazala by som sa v tom kupat 😀 zato maso mi uz lezie von aj z usi 😒 asi prejdem na ryby a ked ma aj tie prestanu bavit, tak zas na nieco ine...

petka2284
11. aug 2014

Ryby su, ok, sice niektori kritizuju Omega 3 a 6, ktore by mali byt v rovnovahe. Lebo prichadza k oxidacii a to vraj nie je dobre pre nas organizmus, ale ja to neriesim: viac je tych, ktori to neriesia a ficia na udenych makrelach a tuniakoch 🙂) (Oxidácia = aceton v krvi....zapach z ust). Čo sa týka krabích tyčiniek....nič moc Ti nedaju, okrem pocitu nasytenia. Skor papaj rybu ako taku, hlavne tucnu...kapor, makrela, sladkovodne ryby. Treba sa snazit nahradit zivocisny tuk tym rastlinnym, teda...orechy, avokado je super, kesu, makadamove....hrst denne atd.....da sa to. Ak Ti maso lezie usami nevadi....skus vyvar....mne chuti silny masovy s troskou zeleniny. Bravam si ho do roboty vo flasi, jak vodu 🙂) pol litrika dam a som v pohode. Ja som potiahla minuly tyzden keto aj na sobotu, kvoli grilovacke 🙂)Tak dnes este cukrujem. Rizoto na obed, rajcinova polievka..vecera uz iba salat a rano behat ...

hmmm71
12. aug 2014

Orechy jem, miesam si ich s kokosovym olejom,dnes si idem kupit mandle a makadamove orechy, len s tymi je trosku problem, lebo ich nemozem nejako nikde najst 🙂 avokado milujem! na to maso si trosku zvykam, snazim sa robit ho vzdy na ine sposoby, ale urcite skusim aj ten vyvar. Dakujem za cenne rady 😉

tinkylinky
13. aug 2014

@petka2284 ahoj chcem sa opytat kolko zeleniny priblizne jes za den. Lebo niekde som citala, ze max 200g. Ja dnes zacinam 🙂

petka2284
13. aug 2014

@tinkylinky Ahoj....treba si to preratat v tbl. Ja si davam rano pol salatovej uhorky k ranajkam alebo na desiatu ku smotane. Potom na obed jednu rajcinu a vecer si dam aj plny tanier zeleneho ,,polníčku´´ alebo rímskeho šalátu. TABU je pre mňa koreňová zelenina, kapusta, brokolica len - sem tam - 3-4 ružičky, dovolená je čínska kapusta....asi 3-4 listy denne.

petka2284
13. aug 2014

@hmmm71 Ahoj, ako sa darí? Si v tom 10-ty deň.....šlape to? 🙂