icon

Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti

shanis
14. jan 2014

Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂

nekonecna
23. jún 2015

@worker_falcon sladke cca dva krat do tyzdna a ine sladke nejem nic, mnozstva su klasicky tanier, je fakt ze ked sa najem nemam chut vyzierat a vlasne nemavam ani vlci hlad ani chute, uz ma aj napadlo ze moj organimus si zvykol na zivot bez uhlohydratov a pod. tak si melie pekne po svojom, ale tak citala som ze prechod na tukovy metabolizmus trva kazdemu inak, verim ze raz sa to rozbehne, mozno keby som sa takto nestravovala tak mam tolko co pred dvoma rokmi,nakolko zena v prechode ma nabeh priberat

milan_32
17. aug 2015

@shanis Keto diet je beh na dlhú trať, ak chceš nejaké informácie alebo inšpiráciu na jedálniček, nech sa páči http://tabletky-na-chudnutie.sk/ketodiet/

fowi
25. aug 2015

Ahojte, tak už som aj ja spadla do tohto šialenstva, môj cieľ je zhodiť aspoň 15 kg (z cca. 95 pri výške 180 cm). Držím už druhý týždeň, neviem poriadne čo jesť, snažím sa to rátať a jesť pravidelne ale cítim hlad pomerne krátko po jedení. Zatiaľ na sebe nič nevidím ani sa necítim lepšie, včera som sa hecla cvičením (30 day shred 1 od Jilien Michaels). Zatiaľ mi sacharidy veľmi nechýbajú, šokovaná som bola, že sú takmer všade a vo veľkých množstvách. Môj jedálniček je napr. dnes ráno káva so smotanou a biely jogurt, desiata nektarinka, obed šalát s pečeným kuriatkom, olovrant syrové nitea večera tzatziky....podľa mojich skromných výpočtov by sa to malo zmestiť do toho limitu do 30g sacharidov/deň....hmm? A inak, celkom fajn kombináciu som objavila-do bieleho jogurty trochu škorice, síce to nie je sladké ale chutí to vcelku fajn 🙂
Ak máte ešte nejaké rady čo a ako mám zmeniť/zlepšiť/obmedziť, prosím dajte mi echo 🙂
A ešte otázka...cítite sa nejak inak keď ste v ketóze? Zatiaľ som pásiky totiž neskúšala a neviem či to mám na sebe nejak cítiť alebo nie (ja mám iba pocit, že chodím stále na wcko :D )
Vďaka!

ericenka07
28. aug 2015

@fowi ahoj, tak ja mám za sebou 30 day shred a pocas toho mesiaca som sa snazila jest nizkosacharidovu stravu (okolo 100 g denne)...pred tromi dnami po ukonceni 30ds som sa rozhodla, este priskrtim sacharidy, da sa to stiahnut na tych 20g...citim sa fajn, aj cvicit sa da, ale nerobim kardio...prechod do ketozy mi trval len 1 den, papierik bol pekny fialovy...treba sa otestovat papierikom a potom tento stav udrzovat... nech sa ti dari 🙂

fowi
28. aug 2015

@ericenka07 ahoj, ja som pred dvoma rokmi cvicila kazdy den 30 day shred dva mesiace a jedla k tomu iba salaty (bolo to v lete takze to nebol taky problem) a nemalo to ziaden ucinok, vôbec nic na mne nebolo vidno iba som sa citila strasne nabita energiou a kondicka mi stupla asi na 200 percent :D takze tak, teraz skusam toto a uvidíme ci nieco z toho bude, po dvoch tyzdnoch mam pocit, ze mozno z pasu centimetrik odpadol, uvidíme co bude po mesiaci, dala som si goal vydrzat mesiac a potom podla vysledkov bude pokracovat a dostat sa na zelanu vahu alebo skusit nieco ine 🙂

ericenka07
1. sep 2015

@fowi ako sa dari? ja som pri 30ds a nizkosacharidovej strave dala dole zopar cm najma z brucha a bokov a zhruba 3kg...teraz som 6. den na ketostrave a zatial 1,5kg dole...ale uz som 4 dni necvicila, dnes budem... 🙂

fowi
1. sep 2015

@ericenka07 ahoj, ja som cvičila len v pondelok a potom trošku v utorok, od stredy nie lebo som nechcela namáhať svalstvo príliš, skôr nejaké domáce práce a to aj stačilo. Váhovo neviem, nevážila som sa zatiaľ ale z pásu išlo čo to dolu, nohavice čo som ledva ledva zapla sú mi akurát, rátam, že do konca týždňa resp. budúci týždeň nahodím opasok pri takomto tempe. Tento týždeň nestíham cvičiť, som u švagrovcov s 5 deťmi takže myslím, že pohybu mám dostatok :D uvidím ako bude koncom týždňa, potom napíšem 🙂 a ty ako? Zatiaľ zvládaš low carb? :D

ericenka07
1. sep 2015

@fowi ano, som v pohode 😎

greatgret
3. sep 2015

Petka2284 dakujem za vsetky rady. Dakujeeeeem. Prave zacinam a otazky co som mala si tu najdem u teba vsetky odpovede. Vcera som sa vyhodila z keto a viem uz preco aj zachranu. Dakujem za linky. Som len na 3 strane a som happy. Vdaka

greatgret
4. sep 2015

Tak po prvý krát a po dvoch dňoch som v tom (ketoza) bez vás by som to nedala. Diky. Pls viete mi poradiť niečo co ma veľa tukov okrem slaniny. To už viem 😂
Lebo ked si myslím že ma to vyhadzuje podľa pásika sa nadopujem buď olejom alebo olejom a som spať. Včera som kúpila glukomer a pravda co píšete. Pásik ružový a gluko hodnota 4. Čiže ok.
Tak sa tesim. Som teraz na strane 13 bez prezretia videí. Postupne. Ale zistila som že ma vyhadzuje káva a ďalšie zistenie že ta káva s olejom nie až taká zlá 😜 robila som si foto. Merať sa budem dnes. A asi po týždni. Tesim sa že som vás náhodou našla. Veľká pomoc

fowi
4. sep 2015

Čaute baby, dnes idem robiť novú dierku na opasku, asi 3-4 centimetre sú z pásu fuč po 3 týždňoch 🙂 tempo mi vyhovuje, chcem chudnúť primeraným tempom, zatiaľ som spokojná. Len sa už neviem dočkať víkendu, za wafle by som od včera aj vraždila :D

gila
4. sep 2015

caute baby, tak pomaly skreckjem tukove zasoby do chladnicky a pridavam sa k vam 😀 uz sa neviem dockat 😎

greatgret
4. sep 2015

Baby chaloši. Pls co robit- vôbec nie som hladná. Som úplne nasýtená. Dnes som jedla len raňajky-slanina a 2 pl syr
Hm
Dik za radu. Keto podľa glukometrom som 4

worker_falcon
4. sep 2015

@fowi
Tak tu máš to "echo", čo si chcela 😖
ak sa tvoj jedálníček podobá tomu, čo si uviedla na začiatku, tak je to celé ZLE. A nikto sa podľa nej neorientujte. Si vôbec v ketóze mimochodom? Lebo to, čo si napísala, je iba hladovanie. Káva so smotanou a jogurt (predpokladám okolo 140g) - to sú čo za raňajky??? Jedno ovocie je desiata? Jedna 100g nektarínka je 36 kcal, na desiatu potrebuješ asi tak 150 - 200 kcal. Biely jogurt - v ňom máš priveľa sacharidov, jedine Zvolenský smotanový má málo. V šaláte na obed máš veeeľa cukrov (ja viem, nezdá sa). Ibažeby to bol čistý hlávkový šalát. Celkovo priveľa bielkovín a veľmi málo tukov. A celkovo celkovo hladuješ - mala by si prijať minimálne raz toľko kcal, ako prijímaš. A cvičením spaľuješ ešte viac životne nutnej energie. Takže áno, môžeš chudnúť - lebo hladuješ. Ale to sa ti všetko vráti naspäť.

Nezabúdaj - primálo tukov - niet z čoho vyrábať ketóny. Primálo kcal - telo si ukladá zásoby, vyhodí ťa z ketózy. Priveľa bielkovín - je zaťažovaná pečeň a obličky, keďže ich musia spracovať. A dôležitá vec - prebytočné bielkoviny sa premieňajú na cukry - tzv. glykogenéza.

Odporúčam najprv si čo-to naštudovať, keď chcete skutočne schudnúť, a nie iba držať ďalšiu diétu, po ktorej nasleduje jojo... Úspešný stav ketózy by mal byť taký, aby bolo telo spokojné, malo všetkého primerane - ani veľa, ale hlavne nie málo. Základ je samozrejme okolo tých 30 - 40 g sacharidov. ALE TO NIE JE VŠETKO. Kalorická potreba tela musí byť naplnená. Teda musí byť primerane bielkovín - cca 1 - 1,5g na kg aktívnej telesnej váhy (váha očistená od tuku), a zvyšok tuky. To znamená jesť tuky, tuky a tuky, k tomu trocha bielkovín, a málinko cukrov.

Tuky sú napr. v syroch - mozzarella (nie light 😀), eidam 45%, leerdamer je super. Olivový olej je nutnosť. Občas klobása, párky, slanina, superhorká čokoláda (85 - 90%). Občas praženica - ale tam je veľa bielkovín, takže v jeden deň by nemalo byť ďalšie proteínové jedlo - napr. na obed praženica a na večeru tuniak, či kura. Rezeň v strúhanke má veľa cukrov, obal treba dať dole, inak si z ketózy von.

Viac som o tom písal na predošlej strane tejto diskusie.

worker_falcon
4. sep 2015

@greatgret ty sa pýtaš, že čo robiť? JESŤ (prepáč, že kričím). Prečítaj si ostatné príspevky na túto tému. Bez naštartovania metabolizmu nebudeš chudnúť, to je iba hladovka. A jasné, že nemáš cukor v krvi, keď hladuješ.

fowi
4. sep 2015

@worker_falcon ahoj, ďakujem za echo, to čo píšeš je v podstate super, ja keď mám málotukové jedlo, šupnem si lyžičku oliváča alebo kokosáča a som v pohode. To bol iba príklad tohodňovej stravy, normálne tlačím praženice, syry, klobásky aj slaninku takže mám z toho fajn pocit, necítim sa že by mi niečo chýbalo. Proste som sa začala tlačiť mäsom a syrmi a tučnými vecami, cvičenie len na začiatku týždňa. Ďakujem za echo, v podstate si mi potvrdila čo drzím 🙂 tie lyžičky oleja som tam zabudla napísať, je to celkom fajn aj ako prísada do kadečoho ( do kávy som sa ešte neodhodla skúsiť 🙂 ). Hlad nepociťujem a celkovo sa cítim super a nabitá energiou.

greatgret
4. sep 2015

@worker_falcon
Ja nehladujem práve. Píšem že som sýta. Mam jesť aj tak? Práveže som plnaaaaaa

greatgret
4. sep 2015

@worker_falcon
Dakujem za kazdu radu. Boli tu aj tipy ze ked nie si hladna nejedz. Preto sa pytam. Jest viem. Len tie tuky. Kedze ich ma byt vyssie zastupenie ako bielkovin. Zvyknut si a zaradit to tam. Dikyyyyy

worker_falcon
4. sep 2015

@greatgret ano, jedz, aj ked necitis pocit hladu. telo v spomalenom metabolizme tento pocit vytesnilo. A napr. pri fyzickej aktivite, kedy by mal prist pocit hladu rychlo, tento nepride ani za dlhu dobu. Lebo clovek si na to ludpvo povedane nespomenie.
Ine by to bolo, keby si jedla dostatocne. Tak jasne, nejedz, ked nie si hladna. Ale ked o tretej napises, ze si naposledy ranajkovala, je to absolutne jasne. Ibazeby si na ranajky zjedla 4 nozicky klobasy 😀

greatgret
4. sep 2015

@worker_falcon
☺️ Dakovala. Po komente ešte pred som sa radšej najedia. Pomaly začínam chápať. Som naozaj nováčik. Dakovala

greatgret
7. sep 2015

Ludkovia ako znizujete cukor v krvi?

gila
21. sep 2015

zdravim ludkovia, je tu este vobec niekto v ketoze... ja od dnes zacinam....
ranajky - ja zacinam 1PL lanoveho oleja, v stave ketozy si zvyknem davat aj 1-2 KL psylia s vodou, aby som sa vyhla "zapche", potom nasleduje kava s kokosakom a skoricou,dnes to bola omeleta z 2 vajec, s klobaskou a paprikou, ochutena bylinkovou solou a podavana s listami cinskej kapusty (3-4ks),
obedik - salat- mix tucnych syrov (eidam, hermelin,) s olivami a kuskami cinskej kapusty zaliaty olejovou zalievkou - urcite mi zostane aj na veceru, pripadne tam dokrajam kusky klobasky, alebo pridam konzervu tuniaka 😀
po obede kavicka so skoricou a samozrejme kokosakom...
olovrant/desiata - to som zvykla riesit hrstou orechov(vlasske, para, lieskovce, mandle (arasidy a kesu pomenej, maju viac sacharidov)), priapadne semiacok (sezam, slnecnica, lan, tekvica), pripadne v terene si kupim parenicu
pomedzi jedla samozrejme este ten stamperlicek oleja ak som doma 😀
tolko moj jedalnicek na dnes.... ak by mal niekto nejake dobre typy co este jest, pridat ubrat, rada si necham poradit 😀
tak som zvedava za kolko dni sa dostanem do ketozy, zvysne sachre cvicenim spalit nemozem, kedze som chorlava ☹

worker_falcon
21. sep 2015

@gila hlásim sa ku keto-pozitívnym 🙂

pre zmenu napr. môžeš: mozzarella, slanina. Zo "sladkého" zo 2 kocky super-horkej čokolády (napr. LINDT 90% alebo Figaro Sladká Vášeň 86%). No a samozrejme párky, osvedčili sa napr. Zipser. Tam sú samé tuky, bielkovín málo, cukry žiadne.
olivový olej - ten nosím so sebou permanentne - 250ml fľaška sa zmestí do každej kabelky. Pre prípad núdze. A olejom treba "doplniť" asi každé jedlo (okrem klobásy, slaniny, párkov), lebo majú samé osebe málo tukov - napr. spomínaný tuniak má minimum dôležitých tukov.

Do ketózy sa dostaneš po cca 3 dňoch. Ak nevieš, čo ťa čaká, tak veľa zdaru 🙂

gila
21. sep 2015

@worker_falcon
supeeeer, aspon ze tu nie som sama, lebo niekedy mam pocit, ze tato tema uz vyhasla a potom zas sa niekto 2-3krat ozve a zas nic...
v ketoze som bola na prelome marec-april ( okolo velekej noci, to bolo klobas, suniek, udeneho, vajec vsade, takze nebol problem dodrziavat 😀), skoro 6 tyzdnov v kuse, ziadne cyklenie 😀 takze viem co ma caka a dokonca som uz tento mesiac mala 1 uspesny pokus, ale akonahle som mala ruzovy pasik, na druhy den som musela von z ketozy koli rodinnej udalosti... tak dnes zacinam naostro opat...
mozzarellu som veru nejedavala, takze mozem skusit, dobra obmena a tiez zvazujem ze zaradim aj cottage cheese.. tiez som ani smotanu a jogurty nejedavala, celkovo z mliecnych som davala len tucne syry.... teraz by som to chcela trocha obohatit, nie len udeniny, ryby, maso so zeleninou a zapijat olejom 😀 takze kazdy podnet, pripadne recept bude pre mna prinosom...
vdaka

worker_falcon
21. sep 2015

@gila jasné, na cottage som zabudol, ale tam je fakt veľa sacharidov, cca 10g na balenie, čo je asi tretina celodennej dávky.
no a zabudol som na jogurt - jediný s minimom sacharidov je Zvolenský smotanový. Ja jedávam ten veľký, 320g, dám do neho 20g kokosu, 7g kakaa, prípadne škoricu podľa chuti. Výdatné jedlo, celkom dobré.

gila
21. sep 2015

@worker_falcon
a ako dlho si uz v ketoze, aj cyklis?

worker_falcon
21. sep 2015

necyklujem, asi od polky januára. s dvoma asi týždňovými prestávkami.

gila
21. sep 2015

@worker_falcon ja som to raz skusila, teda dat si carb-up, asi po 4 tyzdnoch v ketoze a ten navrat bol hrozny potom, 1000 krat horsi ako ked som sa dostala do ketozy 1.krat... to radsej sa drzat v ketoze stale 😀
vidim, ze mas teda skusenosti, ak mi bude nieco nejasne, budem rada ak mi poradis 😀 teda ak ta to neobtazuje moc 😎

worker_falcon
21. sep 2015

@gila prečítaj si moje príspevky na predošlých stranách. je tam veľa rád, atď.

návraty sú zlé. A CKD je určená pre kulturistov, ktorí potrebujú cvičiť s ťažkými váhami. Predpokladám, že to žiadna z tuprítomných žien nerobí. Preto je cyklovanie zbytočné. To som písal niekde v starších príspevkoch.

gila
21. sep 2015

@worker_falcon
Vďaka. Už som to zbežne pozrela. No ja mam od kulturizmu veľmi ďaleko. V prvom rade potrebujem zhodiť tuk. A ketoza je pre mba zatiaľ jediná zbraň ktorá v mojom prípade zabera. To co som schudla už som naspäť nepribrala. Tak idem zhadzovať ďalších 5-7 kg ruku. Uvidím ako sa bude darit.