icon

Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti

shanis
14. jan 2014

Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂

sasha871
2. apr 2015

@gila pocuj tie chleby som si minule robila a skoncili v kosi..chutilo mi to ako tvarohova slana plnka vybrata z kolacu..okolo chlebu to neslo ani zo sna 😀 😀 😀 ty si mala chlebovu konzistenciu? 😕

gila
3. apr 2015

@sasha871 je to skor ako taka placka sucha

sasha871
3. apr 2015

@gila ja som to mala mokre ☹

gila
3. apr 2015

@sasha871 možno trebalo dlhšie piecť... Dnes som skusila primiesat aj trocha pomletych lanovych a slnecnicovych semiacok a boli úžasne.. Nie je to pravda chlieb ale aspoň si mam načo natrieť maslo alebo čim zajedat klobasku 😉

sasha871
3. apr 2015

no skusim ich este raz..na kolko to pecies tych 35min?
@gila

gila
4. apr 2015

@sasha871 na tých 150 stupnov aj dlhšie. Kým nie sú okraje chzmrumkave. A farbu majú zlatú miestami až hnedú. Peciem na 2 plechoch. Ten vyššie je skôr a viac chrumkavy😊

monicka14
10. máj 2015
Používateľ monicka14 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od monicka14.

@shanis Ahoj,môžeš pozrieť aj www.goute.sk - sú omnoho lacnejší, výrobky majú tieto ketog. diéty veľmi podobné, príp. ropvnaké-

sasha871
13. máj 2015

baby caute ako???? takze ja som si dala ciel 58kg,ku dnesnemu dnu mam 63 co je aj tak uspech zo 73kg cize 10 kg,pomaly dalej zajdes,tak si idem slimacim tempom ale hlavne ze smerom dolu 😀

michaelakarasy
13. máj 2015

Do TV relacie hladame damu s hmotnostou cca 100 kg, ktora ma seriozny zaujem schudnut pod dohladom timu odbornikov a nevadi jej medializacia. Viac info do spravy.

bibvierka
20. máj 2015

Ja Vám môžem odporučiť 90 dňovú diétu, nebola som hladná, sladkosti mi vôbec nechýbali a po tych 90 dňoch mam dole 20 kíl a nepriberám aj keď som si už pridala niektoré jedlá, samozrejme s mierou a v podstate viacmenej dodržujem delenú stravu.

aki100
5. jún 2015

Ahojte za týžden sa k vám tiež pridávam s CKD, uvidime ako to pojde, chcem držat mesiac a potom sa uvidi či mi niečo bude chýbat, alebo skusim niečo iné, koncom augusta mám dovolenku tak chcem vyzerat pekne lebo som strašne vyžraná :D

sasha871
13. jún 2015

caute,takze 61kg,od 18.januara som zhodila 10kg 😀 este 3 dole a budem fit !!!!

aki100
18. jún 2015

Ahojte tak dnes 4.den CKD... a som konečne v ketoze.-... citim sa teda dost blbo :D som unavená smadná, mám pachut v ustach a natotalku fialový papierik, ale som aj šťastná :D ešte dnes vydržim a zajtra idem na sacharidy pred a po treningu

monicka14
18. jún 2015
Používateľ monicka14 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od monicka14.

Ahoj, ja chudnem 8. deň s prot. diétou gouté a 2,5 kg dole. Jupííííííí🙂)) Ide to fakt rýchlo.
Tak len sa držme a vytrvajme, cieľ je na dosah🙂)))

aki100
21. jún 2015

prosím vás čo jete ked máte carb up den? lebo ja sa ladujem fakt sacharidama a to tiež neni velmi dobré :D ale tak co som čítala v článkoch o CKD tak v pohode to schválili že prvý den carb up sa možu aj nejaké prasačinky kedy možme jest aj nezdravé fakt ale druhý den už len komplexné sacharidy

worker_falcon
21. jún 2015

Priatelia, niekolko detailov ku ketogennej diete. Je tu napisanych niekolko polopravd, resp. nie blbovzdornych vyjadreni.
Po prve. Vyrok o tom, ze netreba sledovat prijem, ked ste v ketoze... Ono je to pravda, ale iba z jednej strany. V sucasnej dobe je hlavny dovod priberania to, ze ludia jedia malo. Zeny obzvlast. A ked tu niekto napise, ze ma v ketoze prijem 1200 kcal denne, je to tak polovica toho, co potrebuje. A telo sa bude velmi trapit...
Ak si chcete rucne pocitat prijem a vydaj, nestaci pokryt bazalny metabolizmus zavisly od vahy. Treba vykryt vsetky vydaje, resp. zhruba vsetky. A zapocitat o. i. vydaj energie pri traveni potravy, co je asi 10 %. V ketoze treba jest a jest. A kalorie sledovat hlavne kvoli tomu, abh tych kalorii nebolo PRIMALO.
Tych v zaciatkoch musim sklamat. Prve dni, ked sa z tela vylucuju sacharidy, vylucuje sa aj na ne naviazana voda. Spolu cca 3 kg. A tie sa vratia nazad po vrateni sa na normalnu stravu.
Takisto sa clovek pri takej diete pekne precisti. Dalsich par kg dole, ktore sa bleskovo vratia.
Nezabudajte, ze optimalna rychlost chudnutia je cca 1kg za tyzden. Ti, co chudnu za mesiac 15 kg, mozu cakat extremne rychle vratenie tych kg naspat. By bolo zaujimave, keby tu teraz taki napisali, ako sa to dalej vyvijalo...
Ak chudnete prirychlo, overte si, ci nahodou nemate polovicny kaloricky prijem.
K prijmu bielkovin. Najnovsie sa odporuca denny prijem 1 - 1,5g na kg AKTIVNEJ vahy. Teda vahy ocistenej o tuk. Osobne mi ako pomocka funguju kaloricketabulky.cz, uz to tu niekto spominal. Len si treba vsetko dobre ponastavovat, hlavne tie vydaje.
Na mlieko a mliecne vyrobku (okrem syrov) mozete zabudnut. Mlieko ma vela cukrov. Jogurty detto. Akurat biely Zvolensky smotanovy ma sacharidy v pohode. Do velkeho si davam 20 g kokosu a 7 g kakaa.
super je cierna cokolada, napr. Lindt 90%. Lacnejsia verzia je figaro sladka vasen 86%. Celkom chutny zdroj tukov pre spestrenie.
Na ovocie moz

worker_falcon
22. jún 2015

@penelope999 k samotnému fungovaniu ketózy a tvojmu prvému príspevku v tomto vlákne - ono ide o samotné tvorenie ketónov. Oni totiž vznikajú ako palivo pri nedostatku iného paliva. Ale dôležitý je zdroj - z tukov. Ako sa tie ketóny využívajú - či sa spláchnu do záchodu alebo sa spotrebujú, je z hľadiska chudnutia irelevantné. Druhá vec je, ako sa človek cíti a aké má mentálne schopnosti, to závisí od využitia ketónov. Súvislosť s chudnutím je jedine tá, že nebudem dodržiavať diétu, ktorá mi nesedí, a pri ktorej sa cítim strašne. Našťastie absťák je tak prvé dva-tri dni, a intenzita je individuálna.

worker_falcon
22. jún 2015

a ešte jedna vec k samotnej podstate CYKLICKEJ ketogénnej diéty. Bola vymyslená a má zmysel špeciálne pre kulturistov a športovcov, ktorí cvičia s ťažkými váhami pre vybudovanie svalovej hmoty, resp. jej udržanie za súčastného využitia funkcie ketózy. Totiž v ketóze sú svaly prázdne glykogénu, a nemajú silu na ťažké silové cvičenia. Fáza Carbs UP slúži na preplnenie (superkompenzáciu) svalov palivom - glykogénom pre pondelkové a utorkové ťažké objemové cvičenie.
Dievčatá, predpokladám, že máloktorá/žiadna z vás necvičí po fáze Carbs Up s ťažkými činkami. Preto je minimálne na pováženie cyklovanie. Nejedná sa o cvičenie s vysokou intenzitou či aeróbne cvičenia, tam nie je dôležitý glykogén, ale telo vie využiť ketóny.
Ide hlavne o tých niekoľko dní absťákov - času, kedy sa dostanete naspäť do ketózy. Čo sa týka chutnutia - spaľovania tukov, vraj sa spaľujú aj prvý deň carbs up, ale čo tie ďalšie - druhý deň carbs up a pár dní, kým sa vrátite naspäť do ketózy. Ono je fajn, spraviť taký reset, napr. aj každé 2 týždne, ako tu niekto robí/robil. Ja by som preferoval asi raz za mesiac spraviť "obžierací víkend". Z vlastnej skúsenosti vidím, že telo si dokáže akosi zvyknúť na súvislý stav ketózy a prestane reagovať. Mimochodom, schudol som 14 kg za asi 16 týždňov súvislej ketózy (asi raz som to prerušil). Potom stop s chudnutím (asi 2 mesiace). Teraz nabieham na CKD, aby som mal silu na ťažké cvičenia. Snáď sa to rozbehne. Ešte je z čoho chudnúť 🙂

nekonecna
22. jún 2015

@worker_falcon potrebujem radu, som v ketoze podla pruzkov na moč, uz cca1,5 mesiaca , ale vaha neklesa, stravujem sa paleo, necvicim aktivne,pracu mam v pohybe ,nechcem to vzdat, lebo mi to takto vyhovuje,dva roky dozadu som mala cambridge dietuskoncila som na 80kg a odvtedy som sa snazila racio a presla na paleo stravu, a teraz mam 90kg , len tie kila keby isli dole, dakujem za kazdu odpoved a radu

worker_falcon
23. jún 2015

@nekonecna jedna možnosť je, že ješ buď strašne veľa, alebo strašne málo 🙂 Aký máš kalorický príjem? Odtiaľ môžeme začať. Postupne sa snáď dopracujeme k podstate problému.

Mimochodom, mám rovnaký problém ako ty, ako som písal vyššie. Po schudnutí 14kg už ani deko dole. Pritom sa stravujem identicky ako predtým (kcal som upravil podľa hmotnosti).

gabsam
23. jún 2015

@nekonecna @worker_falcon podľa prúžkov neznamená, že si ketóze, @baska614 sem dala článok , ktorý mám od lekárov na 100 % potvrdený. tu je znovu text:
Ketóny sa prejavia v moči LEN v prípade, že je ich v krvi viac ako telo dokáže v danom okamihu spotrebovať ako palivo.
Možno ste veľa cvičili pár hodín predtým, takže vaše svaly využili všetky ketóny ako palivo a nemá žiadny prebytok. Možno ste vypili veľké množstvo tekutín a váš moč je len zriedený. Možno, že pásky nie sú čerstvé, alebo ste neuzavreli viečko dostatočne pevne a nejaká vlhkosť z atmosféry sa dostal dovnútra.
Niekto NIKDY nezaznamená požadované výsledky na prúžku a napriek tomu spaľuje tuk a chudne v pohode. Ak chudnete, vaše oblečenie je stále voľnejšie, cítite sa dobre a nie stále hladná - potom ste úspešne ketóze. Nestante sa otrokom testovacích prúžkov; sú to len pomocníci, nič viac.

Budem chudnúť rýchlejšie, ak prúžky po celú dobu ukazujú tmavo fialovú farbu?
Nie. Ak sa celú dobu testovania pohybujete vo škálach najtemnejšie fialovej, je to zvyčajne príznakom dehydratácie - moč je príliš koncentrovaný. Musíte piť viac vody a obličky dostatočne preplachovať.
Pečeň produkuje ketóny z tuku, ktorý máte v tele, z tuku, ktorý jete, a z alkoholu. Ketónové pásky nedokážu rozlíšiť, o aký zdroj ketónov sa jedná. Takže ak sa budete testovať každý deň po večeri, a večere väčšinou obsahujú veľa tuku, potom vám test môže vykazovať veľké množstvo ketónov po celú dobu. To však neznamená, že by ste zároveň akýkoľvek tuk pálili.
Prúžky ukazujú len to, čo sa deje v moči. Ketóza sa deje v krvi a telesných tkanivách. Ak ukazuje čo i len malé množstvo, potom ste v ketóze a spaľovanie tukov prebieha.

worker_falcon
23. jún 2015

@gabsam ďakujeme za zopakovanie. Neviem, ako ostatní, ale ja nikde netvrdím, že sa orientujem podľa pásikov. to ma prešlo už hodne dávno. Pri veľmi podrobne odsledovanom príjme sacharidov a číslach 30 - 40 g som v ketóze. A tukov tiež nemám málo, v každom zo 6 jedál zjem o. i. aj 15ml olivového oleja.
ako je na tom kolegyňa @nekonecna, zistíme pri poskytnutí viac informácii.

gabsam
23. jún 2015

@worker_falcon mne sa tiež úbytok na váhe po čase zastavil, skúšala som všeličo. Podarilo sa mi znovu naštartovať tak, že som každé jedlo raňajky, desiatu, obed ,olovrant, večeru prísne sledovala pomer bielkovín a tukov, sacharidy som rozdelila dennú dávku na 5 x . Dosť času mi to zabralo, takto som si urobila jedálniček na celý týždeň a potom opakovala a podľa úbytku hmotnosti upravovala množstvo surovín.

nekonecna
23. jún 2015

@worker_falcon nesledujem to stale.len chcem schudnut a doplnam si info lebo na nete je toho vela a mam v tom niekedy gulas.pitny rezim mam super.jedlo ttiez .s vekom a zdravim to uz nejde tak lahko ako kedysi.myslite ze ma zmysel si kupit ketomer na meranie z krvi?

gabsam
23. jún 2015

@nekonecna ketomer som nekúpila , ani ho nepotrebuješ keď budeš vedieť presne čo zješ určite budeš k ketóze ....písala si , že sa stravuješ podľa palea, ja sledujem pomer bielkoviny, tuky 1:2 a sacharidy max 30g a ketóze som znovu po dvoch dňoch cyklovania

worker_falcon
23. jún 2015

@nekonecna vzhľadom na zistený poznatok, že množstvo ľudí celkovo je málo, resp. v posledných 4 hodinách dňa zjedia 3/4 denného kalorického príjmu, tak odporúčam začať sledovať, koľko toho vlastne potrebuješ a koľko zješ. Ak si fakt v ketóze (čo samotné paleo nezabezpečí), tak môžeš zjesť viac (ale nie násobne viac), ale nie menej. A samozrejme, bielkovín treba maximálne tých 1 - 1,5g na kg aktívnej hmotnosti (váha bez tuku). Výška - či 1 alebo 1,5 - závisí od intenzity fyzickej aktivity. Potom tých pár g sacharidov a zvyšok tuky.

nekonecna
23. jún 2015

@worker_falcon ovocie jem minimalne, vacsinou bobulove, maso nie kazdy den, zmliecneho:smotana, mascarpone, bryndza, tvaroh, tvrde syry-nie kazdy den, kokosovu smotanu a kokos, vajicka domace, a vela zeleniny cerstvej, pecenej, tuky: kokosovy, domace ghee, domaca mast a slanina-striedmo, orechy vlasske obcas, chia,skorica,ak nieco sladke tak sladim brezovym cukrom alebo kokosovym cukrom , kavu pijem cistu alebo s kokosakom, do prace si nosim jedlo pripravene doma

worker_falcon
23. jún 2015

@nekonecna nepíšeš nič o množstvách. Bez množstiev z toho nik nevie povedať, či ješ veľa, alebo málo. Subjektívne pocity sú v dnešnej dobe veľmi klamlivé, totiž asi každý si myslí, že je dosť až veľa, pritom opak je pravdou.
Subjektívne si myslím, že v ketóze nie si... V jedálníčku máš priveľa sladkého.