icon

Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti

shanis
14. jan 2014

Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂

tanikaa79
26. júl 2016

@denka275 Mne zas keto cez leto nevyhovuje, lebo je veľa ovocia, ktoré by som nemohla. Takže teraz mám pauzu a na jaseň zas nabehnem na keto.

shanis
autor
29. júl 2016

@denka275 ahoj, v sobotu bude mesiac, co sa drzim v keto 😉 nie je to take zlozite, len treba si zo zaciatku sledovat prijem sacharidov, bielkovin a tukov....ja som si vsetko vazila a prepocitalava v kalorickych tabulkach a teda bola som prekvapena, ti poviem. Teraz uz vazim len obcas, ale sledujem zlozenie na potravinach a aspon zhruba preratavam. 😉 Zmensila som tym padom aj porcie, ale tu je vyhoda, ze aj napriek tomu nie som hladna. Rajciny si dam obcas, ale nie v nejakom velkom mnozstve.
Za ten mesiac som zhodila 5 kil. 😉

shanis
autor
29. júl 2016

@tanikaa79 ahoj, prosim ta, pocas tej pauzy sa ako drzis s vahou? islo nejake kilo hore? my ideme na dovolenku teraz a asi tiez urobim pauzu, lebo sladucke figy si asi nebudem vediet odopriet. 🙂

elephantforever
29. júl 2016

ooo baby ja som tak velmi namotana na tuto dietu, dufam ze sa mi podari na nu coskoro nabehnut ! este si ale musim o tom nieco precitat, niektore veci mi este niesu velmi jasne ale velmi ma to laka ( prvykrat asi pouzivam v jednej vete slovo dieta a laka ma :D ) . doteraz som skusila kadeco ale ja mam velky problem jest zeleninu a robit aerobne cvicenie, ale milujem maso a mliecne veci, a z cvicenia ma bavi iba zelezo ( cize cinky a tak).. tak to vyzera pre mna na idealnu dietu este ked budem vidiet aj svetlo na konci dietneho tunela v podobe sacharidovych vln ( chapem to spravne ze si mozem dat kakao vsak ? :D) potrebovala by som od vas aj radu baby. V tej bezsacharidovej etape co jete ? ano viem je tu ,,vzorovy jedalnicek´´ ale neverim ze sa vtedy je iba vajicko syr a maso... napriklad ked mate maso s cim ho jete ? mne nerobi problem si dat kusok ryby alebo masa , mozno je to len o zvyku ze clovek si na ten tanier este chce k tomu nieco nalozit ale ked zelinu nemozem ( kusok uhorky za den) alebo prilohy tak s cim si to davate ? prosim vypiste mi vsteko co vas napadne, nechcem iba par veci to som si uz precitala, ze smotanu, slahacku, tucne syrceky. maso na vsteky sposoby v ktorych nieje muka chapem tiez... napada vas este neico ine co sa vam osvedcilo?mozem napriklad ku kurcatu jeden kvašak?kyslu kapustu troska ? neviete ? k masu zvyknem jest kysle, ale neviem teraz 🙂 a druhu vec neviem pochopit ( alebo to vsade pisu inak neviem). chapem to ze cielom je dostat sa do ketozy.. a tych 5 dni mam byt na tejto bezsacharidovej vlne? ze cisto ketoza ma trvat 5 dni ?lebo po tej sacharidovej vlne pisu ze take 2 dni po nej treba cvicit aby sa tie sacharidy ,,minuli´´ a aby sa telo dostalo do ketozy, to znamena ze : zjednodusene, od pondelka do piatka mam bezsacharidovu vlnu cize pondelok utorok spalujem sacharidy z vikendu, v stredu sa dostavam do ketozy ( v idealnom stave) a v sobotu uz nabieham na ovocie a ine sacharidy a pocas vikendu sa ani necvici... alebo to je tak ze v sobotu nedelu mam sacharidy, od pondelka si ocikavam papier/alebo meriam glukomerom kym nedojdem do ketozy, a ked uz nastane ketoza, ficim 5 dni to znamena ze s ami to posunie a cela sacharidova vlna sa presuva na dalsi pondeok utorok ? helfnite mi s tym prosim Vás, ktorá chape co pisem 😀 teraz ked to po sebe citam tak neverim ze ma niekto pochopi ale za skusku nic nedam.. budem Vám vdacna, mam stiahnute clanky a aj tuto celu diskusiu ale toto mi nejak nejde do hlavy .. dakujem moc ! Váš slonnavzdy ( dufam ze po ckd uz nie 😀 )

shanis
autor
29. júl 2016

@elephantforever ahoj 🙂 tak sme dve, ktore zboznuju "zelezo" 😉

shanis
autor
29. júl 2016

@elephantforever my s muzom sme si to prisposobili treningom tak, ze od pondelka do soboty poobedia sme na keto, v sobotu poobede a vecer sacharidove jedlo, pripadne na co mame chut. V nedelu rano trening s tazkymi vahami, aby si sa zbavila glukozy...no a ja zvyknem uz v nedelu vecer byt opat v ketoze, takze mne netrva dlho, kym sa opat do nej dostanem. Ale zhodli sme sa, ze po dovolenke uz prestaneme cyklovat a skusime ist len na keto. To musis sama zazit, ake stavy mas potom po tych sacharidoch 🙂 ja som si povedala, ze mi to nestoji za to. 😉
K masu si davam zo dva platky masla, vcera som si na cibulke restovala sampinony a kvasaky mame v chladnicke stale. 😉

elephantforever
29. júl 2016

@shanis yes , velmi dobre spravy... hej ja som na to velmi zvedava ako to budem prezivat ja... ked nic ine, tak aspon to je na diete vzdy to zaujimave ze clovek musi na sebe zistit ze co... je super ked ma na vyber, vie o moznostiach ako ist istou cestou ale dieta ma az vtedy podla mna zmysel, ked na sebe nieco vyskusas, budes vidiet ze toto jepre teba dobre a prirodzene si to vezmes za svoje. vtedy sisi ista ze je to ok... ja osm zatial pri tych dietach len isla podla toho co bolo dane, a isla som mnohokrat proti sebe... pre mna je uplne njahorsi scenar : jest cely den sprostu travu a potom ist behat kolecka ... akoze ja po dnoch na zelenine a listoch castokrat neviem ako sa postavim a odidem domov... to ani nie ze by osm nemala energiu, ale mne je tak zle od hladu ze dovi dopo a vediet ze doma ma caka rovnako zeleny tanier s kuratom na vode... ved to je na slucku.. a idz este behat kokso, mne sa chce ist vracat a spat.. a nechcem tym povedat ze zijem pre peceny bocik, ani ze zijem pre jedlo ... ale niektore veci sa mi tak brydia, ze to nieje ani mozne. dalej- celozrnne pecivo... no nech sa snazim ako chcem, zo vstekeho pecivoveho ma sfuci, vyzeram ako v 6 mesiaci, opuchnu mi nohy a v noci chodim vracat zo žáhy ktoru mi to urobi... a ked vidim tie take ploske cierne chleby tenke, natahuje ma . clovek si povie par dni ze si dospela tak to vydrz... ale dokedy ? ved mne sa chce plakat ked si predstavim ze uz nikdy nikdy nikdy si nedam veternik ... 🙂 a nie nejem sladke kazdy den len proste... sa na tychto doterajsich dietach neda ficat ... od toho je uz megamoznejsia debilina zrat daco z prasku... to nikdy nepochopim.raz som ochutnala proteinovy napoj ( a predstavujem si ze vsetky dietne praskove veci dhutia rovnako) a nikdy viac, ked som to pomixovala , rozmyslala som ci som to vobec vybrala z obalu alebo som to hodila aj so sackom lebo ved toto nemoze byt jedle... keto u mna vitazi ale uz som sa naucila na vlastnych chybach a sice ze ist do diety-zivotneho stylu nepripravena a neinformovana robi vacsiu neplechu... ako ked od nejakeho pondelka zacinam dietu a ked pridem dmov, zistim ze mam este klac z vikendu ktory nevyhodim a doma nic z coho by som si vedela urobit nieco dietne... sorka za dlhy monolog, ale dala som si kavu s maslom a som nejaka nabudena a tu v kancli sa so mnou nikto nechce bavit 😀 dakujem za rady, vadilo by ti keby som sa sem tam nieco este popytala ? 🙂

gila
29. júl 2016

@elephantforever
ahoj, co sa tyka priloh ka masku, mozem dat zopar tipov, aj ked teraz v ketoze nie sme, ale v septembri (po dovolenkach, chatach a prazdninach) nabiehame s manzelom znova, lkoli viacerym vyhodam, hlavne preto ze clovek skoro vobec nepocituje hlad 😀
no co sa tyka priloh, my sme toho veru mali dost, clovek musi vediet, co ma malo sacharidov a potom uz nakombinovat...
takze napriklad cuketa: mensie nakrajat pozdzne na 1/4tinky okorenit a dat upiect, alebo vacsie na 1-2 cm kolieska, tiez ochutit nejakym oblubenym korenim, poukladat na plech a upiect. pripadne nejaky cuketovy kolac..
zeler: z tej bulvy sa daju nakrajat hranolky, ochutit solou, korenim bylinkami, v miske zmiesat aj s olejom a upiect na plechu na papiery. alebo stonkovy nakrajat asi na 1 cm kusky a uvarit v osolenej vode ako cestovinu (chutnejsi je ked sa este potom posype grilovacim korenim a opece na panvicke, ale da sa pouzit ako cestovina, cize sergvirovat s nejakou omackou)
hranolky sa tiez podobne daju spravit aj z kalerabu
brokolica, karfiol sa daju spravit napriklad ako pyre, uvarit, rozmixovat, ochutit
karfiol sa da uvarit rozobrany na ruzicky, a pouzit ako halusky, my sme to robievali s bryndzou a slaninou
zelene fazulky, na oleji s cenakom solou, podusit do makka
obycajna omeleta sa da pouzit ked je masko s omackou, a mame masko v placke
este porozmyslam a napisem
rozne kolace, trebars cibulovy robim, plackyz kyslej kapusty, pizzu z cuketoveho cesta

gila
29. júl 2016

Ešte ma napadli sampinony. Či už so smotanovou omackou alebo len orestovane. Tiež dobrá príloha k masku.
Ďalej zvyknem robiť salat - vajicka cibulka kysla uhorka s domácou majonezou alebo tucnym jogurtom či smotanou.
Alebo kupujem mix salatov zelených listových. Ochutit podľa seba. Či už len poliať olejom alebo dajakym dobrým dresingom vlastným. Pripadne majonezou smotanou jogurtom.
Alebo nakrajat nadrobno cinsku kapustu zopar listov. Tiež ochutit.
Spestriť sa to da aj avokadom taký salatik, či semienkami alebo orieskami.
Prilohy sme mali vždy v tomto duchu. Skôr som mala problém na aký styl si spraviť mäso alebo rybu. Aby sa to stále dako menilo.

elephantforever
29. júl 2016

@gila hm a ty mas teda tu cyklicku ? lebo pises dost zeleniny a ja som citala ze okrem uhorky sa da este trochu papriky a list cinskej kapusty a to je tak vsteko... co sa tyka mna neznasam uhorku :D zo zeleniny mam rada zelenu šparglu, zelene lusky a sem tam paradajku to je tak vsteko... ako prekonat sa viem, ale naozaj iba prekonat, s chutou to zjest nedokazem aj keby som si na to kydla neviemčo. a este hriby, no ale plnene slaninou a syrom, ked tak 😀 tebe to v pohode funguje to keto aj ked mas tu zeleninu v jedalnicku? teda ked ju dodrziavas, tak tato zelenina je ok, a nedostanes sa nad tych 30g sacharidov ? dakujem velmi pekne, urcite sa inspirujem 🙂

gila
29. júl 2016

@elephantforever
ja ked som v ketoze tak idem 2-3-4 mesiace aj viac ako potrebujem a ako mi vyhovuje.. necyklim lebo sa mi nechce potom naspat do toho kolotoca, kym si telo od sacharidov zas odvykne... radsej si robim dezerty ketozne, ked mam chut na sladke(a tych uz mam vyskusanych tiez neurekom), aby ma to nelakalo na ozajstne sacharidy, aj ked mi to mozno obcas aj znizi ketozu, ked to prezeniem, ale nevyhodi, takze nemusim od znova nabiehat... clovek si musi vyskusat, co ho uz z ketozy vyhadzuje a co ho este udrzi...
ja aj ked nie som v keto sa snazim tie sacharidy drzat co najnizsie, ale nikedy to nejde, proste obcas clovek neodola sladkemu ci pecivu, hlavne ked mal obdobie ze ho dlho nejedol, aj ked mne osobne pecivo nechyba ani v keto ani mimo nej..
ked nabieham na ketozu prve dni az tyzdne to so zeleninou neprehanam moc (to ficim na vajciach, omeletach, domacej slanine, ci klobaske, udenej makrele, sem tam k tomu nejaky kapustny list, ci spominana uhorka, obcas nejake semienka a orechy), ale potom si celkom doprajem v podobe priloh, samozrejme s vysokou davkou tukov 😀.. ja som aj kdesi citala ze zelenina sa nerata vobec, teda tie sacharidy z nej, ale ja si aj tak vyberam len tu s nizkym obsahom 😀 a v pohode ma to udrzi v ketoze.. clovek musi sam vyskusat...
vidis na sparglu som zabudla 😀 aj tu si zvykneme robit...
prajem vela zdaru teda... ked ma este nieco napadne posuniem pre inspiraciu.. pripadne sa opytaj co ta este zaujima, mna uz vsetko nenapada... a vela veci uz beriem samozrejme :D

shanis
autor
29. júl 2016

@gila no super, daj prosim este nejaku inspiraciu na keto zakusok 😉 ja si zatial vystacim s mrazenymi malinami so slahackou alebo kyslou smotanou a brez.cukrom, ale tak niekedy by som aj ine ochutnala. 🙂 Ja ked mam pravdu povedat, tak sa mi ani nechce s tymi prilohami prplat, tak ked mam chut, si nakrajam kusok uhorky, alebo polovicu paradajy, alebo udusim brokolicu. Ale inspirovala si ma,urcite nieco vyskusam z toho, co si napisala. A inak ani ja uz nebudem cyklit, lebo tie stavy po sacharidoch ....no koniec sveta. 🙂 Prosim ta, ked prejdes z keto na normalnu stravu, ako sa to odrazi u teba na vahe? ja teraz urcite vypadnem na 2 tyzdne z ketozy, ale neplanujem sa nejako prejedat sacharidmi....ze kolko kg mam rata naspat, kedze zase natiahnem vodu....2-3, ci aj viac? 🙂

gila
29. júl 2016

@shanis
ked som skoncila s prvou ketozou, vedela som ze sa do nej este vratim, ale skoncila som preto ze som nastupila po materskej do prace, nestihala si uz jedla pripravovat a tak, stravovala som sa v jedalni... okrem toho som prestala aj kojit a zaroven nestihala cvicit, proste cele zle to bolo a za par mesiacov som mala vsetko naspat...
teraz auz aj ked nie som asi 2-3 mesiace v keto, vratilo sa mi mozno 1-2 kilecka, ale snazim sa drzat na vahe... aj cvicim, aj stravu si kontrolujem... teda cest vynimkam 😀 no horsie ako ta vaha je aj tak pre mna to vyfuknute brucho, proste balon... ked som v keto s tym bruchom problem nemam... nevravim ze mam tehlicky, to nie... kila navyse mam este stale... ale proste ten pocit tej nafuknutosti a odraz v zrkadle hovori za vsetko... ketoza je uplne fajn... a taky dvoj tyzdnovi restart je niekedy naozaj fajn... mne sa stalo ze v nemocnici som chtiac nechtiac vypadla (infuzky, strava) a kedze som uz vypadla, tak som si vychutnala aj niektore sacharidy a potom sa mi akosi lhsie po navrate do keto opat chudlo... ale podla mna je to individualne 😀
pouzivas brezovy cukor? a nevyhadzuje ta? my ho tiez mame... u nas je topka, urcite lepsi ako stevia ta mi absolutne nechuti, dokonca vadi, taku pachut ma podla mna..
pohladam dake dezertiky a hodim to sem 😀
som rada ze niekoho inspirujem :D

shanis
autor
29. júl 2016

@gila tak dufam, ze u mna to budu tiez max, tie 2 kila hore, ale uz teraz sa tesim, ako opat nabehnem po dovci na keto. 🙂 Ja teda potrebujem dat dolu este 15 kil, ale uz ich aspon nevnimam ako tragediu, ale ako vyzvu, a viem, ze to dam 😉 Ano, my doma len brezovy cukor (nevyhadzuje ma z ketozy), ale u nas celkovo moc cukor nejde, tak si ho minam akurat ja do kavy a na maliny 🙂 Skusala som este Eritrit, ale brezovy mi vychadza ako najlepsi zo vsetkych. STevia u mna nula bodov. 🙂
Ja tiez malu este kojim a nebadam, ze by to nejak skodilu mlieku, skor naopak, zda sa mi, ze ho mam este viac. Do toho mam dost tazke treningy vo fitku, takze ja mozem vvratit vsetky tvrdenia o tom, ze sa nema pocas kojenia dietovat a cvicit, ze zena pride o mlieko. 😀
Co sa tych atych sacharidov, no amen tma...naposledy som si v sobotu dala ryzovy nakyp s broskynou, taku mensiu porciu...teda ale citila som sa asi ako nadrogovana potom....oblievali ma poty, bezvladne som lezala na gauci a nevedela sa pohnut 🙂 Nieco otrasneeee 🙂

gila
29. júl 2016

priadam zopar prepojeni na recepty, ktore robievam, alebo ktore ma motivuju, resp. si ich nejak upravim aby zapadli do keto stravovania

http://nanicmama.sme.sk/nepecene-zakusky/domace...

http://mojakuchyna.blogspot.com/2013/10/cokolad...

v tomto pouzivam tucny tvaroh a brezovy cukor a trocha roztopeneho masla - tym nahradim ten med 😀
http://www.nejrecept.cz/recept/fitness-rafaelo-...

cheescake... tak tie som robievala skoro kazdy vikend... samozrejme vzdy iny, podla ovocia, alebo zmenila spodnu vrstvu, strednu, ako kedy a podla toho co bolo doma
a do tej spodnej vrstvy som nikdy mandlovu muku nedala, iba ak pomlete mandle, pripadne ine orechy, lieskovce... fakt som na tomto recepte dost experimentoovala a vzdy bol chutny a hlavne nabazil moju chut po sladkom a mala som pokoj 😀 a samozrejme s tym brezovym cukrom chuti aj navsteve :D a hlavne sa nikto nedivi, a nedava hlupe otazky a preco ty si nedass a co tomas za blbu dietu, zeres len klobasky a slaninu a blaa blaa... tak vidi ze si davam vsetko a je... aj ked striedmo a upravene...
http://cukrfree.cz/cisky-dort/

a toto som robila cisto len z mletych orechov, samozrejme pouzila cele vajcia, vynechala drozdie a boli chutne, cukro brezovy a podla seba
http://slimcake.sk/cookies-bez-muky/

a toto je tiez pecka, ale samozrejme s horkou cokoladou, pripadne podla potreby dosladene brezovym cukrom... zvaknem aj na to davat nejaku tu smotanu, mascarpone, ci ovocie, pouzivam to aj ako korpus pod cheescake :_D
http://bleskove.cz/styl/2030-tak-to-je-bomba-ja...

mam toho este viac, ale musela by som mat viac casu pohladat... ale slubujem ze este daco pridam, len momentalne nemam cas... samozrejme budem rada ked aj vy pridate dake svoje receptiky

gila
29. júl 2016

@shanis
tak s tym kojenim to bolo u nas tiez take, ze ked som nabehla na keto, maly pil este viac ako predtym, dovolujem si tvrdit, ze prestal mi aj jest, resp, jedol menej tuhej stravy a viac sa pytal na cicik :D
juuuj, ja by som tiez chcela nabehnut do fitka, nikdy som nebola... akurat ma vcera manzel nabadal, ze tu hned pri nas cvicia, aerobik a kruhac, ze by som mohla chodit a ja kukam na neho, tak toto ma vobec nelaka, ja chcem radsej zeleza dvihat 😀 tak si robil srandu, ze to nie je len tak, ze to musim vediet, chcem sa preto opytat, mala si aj nejakeho osobneho trenera, ci ako si sa dostala k tym zelezam... mna to strasne laka...
aj manzelovi vravim, ze skakat mozem aj doma pred telkou a nie za to este platit

shanis
autor
29. júl 2016

@gila dakujeme za receptiky, urcite si tu kazda najde ten svoj TOP keto kolacik. 😉
Ja som prvy krat bola vo fitku asi ked som mala 19 rokov. Odvtedy na striedacku, chvilu chodim, chvilu mam pokoj, ....ale pred tehotenstvom som 6 rokov kysla, stres v robote, rozvod, tahanice po sudoch o deti....tak som pribrala 10 kil + tehotenstvo, dalsie kila 🙂 tak od zaciatku roka chodim s muzom pravidelne 3x do tyzdna, on je moj trener. 😉 Je to super, ze mame rovnaky konicek a teraz sme sa spolu dali aj na tuto dietu.
Ja na tvojom mieste by som isla skusit to fitko, skus si na par hodin zaplatit trenera a uvidis sama, ci sa ti zapaci cvicit v "zeleziarstve" 😀
tak alebo pripadne net je plny cvikov na doma s vlastnou vahou, pripadne flasami naplnenymi vodou ako cinkami, len to je zase tak, ze sa treba prinutit (poznam podla seba).
Ten kruhovy trening mne nevyhovoval, ale niekomu sadne. Mne sa to zdalo, ze som s tymi strojmi odmavala a potom skakat hned areobik, neviem....ked cvicim, potrebujem sa sustredit na precvicovany sval...nie tak rychlo rychlo 🙂

gila
29. júl 2016

@shanis
No u nás je problém v tom že dvaja sa v jednom čase do fitka nedostaneme, niekto musí byt s detmi 😖 ináč by mi mohol robiť tiež trenera aspoň by som to mala grátis.
Ja si aj doma najdem cca 30-40 minút 3-5 krat tyzdenne na cvičenie len nejak mam pocit že už tie kilove jednorucky či 3kg ketlebell sú pre mňa malo. A hlavne potrebujem sa zamerať na nohy stehna rit. A to doma neviem či dam. Skôr dajake aeróbne by som doma dávala a silove v posilke.
No budem musiet pritlacit s ďalším nastúpil do ketozy.
Ináč je dobre keď s manzelom mas rovnaké záujmy. Aj môj sa dal nakoniec ukecat na ketozu a teraz mu aj chyba a keď ma vidí jest dajaký sacharid sa mi smeje že to je jed.
Tak hádam si dajaký dezertik oblubis a keď najdes niečo chutnejsie napis pre inspiraciu. Tesim sa na ďalšiu ketozu 😋

shanis
autor
15. aug 2016

@gila tak som konecne tu. 😉 oddychnuta po dovolenke, prejedena sacharidov a o pol kila lahsia. 🙂 comu nejak nechapem 🙂 Dnes sa mi konecne podarilo nabehnut opat do ketozy, tak si to vychutnavam, aj ked ma trochu boli hlava, ale nevadi. 🙂
Ako pokracujs s cvicenim? podnikla si nieco? 😉
Inak aj moj brat si z nas robil na dovolenke srandu, dosiel ku nam na izbu, ze nesie ketopivo 😀, tak odvtedy sme kazdy sacharid premenovali na ketopizzu, ketokeksy, ketochlieb, ketohrozno, ketofigy, ketozmrzku.....mozno aj preto sme nic nenabrali, kedze sme si takto vsugerovavali, ze je to keto strava. 😀😀😀

jaccop
30. nov 2016

@petka2284 MOja otazka..preco taka kritika na nezdravost? Myslí, že trebadoplnit velke mnozstvo zelenej zeleniny ..a clovek sa tu vychovava.
POprosim ta o info, 1-2 sacharidove dni su nutnostou? Dakujem

zeppelinde
30. nov 2016

Tie 2 dni niesu nutnosťou.Je to iba cielene pre bodybuilderov, ktorí potrebujú doplniť glykogén do svalu,aby podali ďalšie dva dni výkon v silovom tréningu na zachovanie čo najviac čistého svalstva.Tu teda platí,čim dlhšia ketóza,tým rýchlejší efekt.

ketonka
19. dec 2016

Ahojte, je tu niekto kto sa ku mne prida od 1.1. vyskusat ketozu? Mozeme na FB zalozit sukromnu skupinu na zdielanie skusenosti a rad 🙂

jaccop
19. dec 2016

@ketonka Ahojky, pridam sa od 2.1. 🙂

shanis
autor
19. dec 2016

@ketonka
@jaccop Aj ja idem od 2.1. 😉

gila
19. dec 2016

Aj ja idem po novom roku. Ale az 9.1. Kedze 7.1. Mame este oslavu. Rada sa pridam 😉 a tesim sa

shanis
autor
19. dec 2016

@gila jeeej, super, myslela som na teba 😉

ketonka
19. dec 2016

Ahojte, ja idem 14.1. na ples ale kašlem na to, aj tak idem do toho od 2.1., lebo dôvod prečo to odsuvat bude vždy 🙂 tak sa na vás všetkých teším 😉

gila
19. dec 2016

@shanis
jeeeej, aspon niekto..
ako sa inac dari este sa drzis v ketoze? ci pauzujes ako ja?
ja momentalne v ketoze nie som, ale snazim sa jest ako tak nizko-sacharidovo 😀 len terza tie sviatky.. ufff. bude tazko, ale vaha aspon nestupa, skor pomalicky stale klesa 😀 aj ked ratam s vianocnym vykyvom...
mimochodom uz som aj posilovnu skusila, djake zeleza podvihat, snazim sa aspon 2 krat do tyzdna, ale nie vzdy to vyjde... aj tento tyzden mi ochorel maly a som odpisana, uz sa nedostanem ☹
ale tesim sa na novy rok, to bude vyzva ist znova do ketozy 😀DD musim naskreckovat klobasky, slaninky, skvarky 😀

ketonka
20. dec 2016

Ahojte, pokúsim sa založiť na fb nejakú súkromnú skupinu. Alebo sa to dá aj tu? Som tu nováčik 🙂

shanis
autor
21. dec 2016

@gila ja teraz pauzujem, chcem si trochu uzit aj kolacikov cez vianoce 😀 ale tak vsetko s mierou, nechcem mat o 5 kil viac po sviatkoch 🙂
super, ze si zacala aj s fitko, drzim palce. Ja to mam uz zabehnute tak, ze jednoducho idem utorok, stvrtok, nedela...to su take nase dni s musom, ked si ideme zacvicit, malu strazia nasi a chalani ti su radi, ze vypadneme z domu 😀
jaj, ani nehovor, aj ja sa uz tesim na ketozku, do leta musi ist 15 kil dolu 😉