icon

Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti

shanis
14. jan 2014

Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂

tenerifka
20. aug 2014

@petka2284 suchy sampus, ten nie je vobec sladky, ale nateraz ho vynecham 🙂

petka2284
20. aug 2014

@tenerifka vieš čo všetko nie je sladké a obsahuje cukor? 🙂Brut champagne....velmi suche obsahuje 20-35 g cukru na 1liter 🙂

tenerifka
20. aug 2014

@petka2284 to som nevedela, mozno zalezi aj na druhu. Ja mam tabulku, kde je uvedene Brut-max.12g cukru/liter, Brut nature od 0-3g cukru na liter,extra suche od 12-17g cukru na liter, a suche od 17-32g na liter, to su katalanske sampanske, ale mozu byt aj ine druhy s vyssim podielom cukru.....ja mavam doma Brut, konkretne teraz som mala Anna de Codorniu brut rose, cukor 6-8g/liter
http://www.codorniu.es/uploads/caves/pdfs/Anna-...

petka2284
20. aug 2014

@tenerifka To by malo byt v pohode 🙂

petka2284
25. aug 2014

Ako žienky? Ja musím po týždni knštatovať, že byť v ketóze je mi asi najpríjemnejšie...nemám chuť na sladké, nič ma neláka. POčas racio stravovania ma zlomila babka na štrúdľu. No celé zle. Pri ketogénke ma mohli lámať ako chceli. Už viem, kde je moja cesta... Budúci týždeň nabieham do ketózy. Krásny deň 🙂

tenerifka
25. aug 2014

@petka2284 taky tak. Vaha ide pomaly dole, aj ked teraz je to cca 100g za den, ale je to poznat na objeme, za ten tyzden to na sebe vidim, je to super. Len by ma zaujimalo, kedy si mozem dat nejake ovocie? Alebo radsej nie?

petka2284
25. aug 2014

@tenerifka ked mas ,,carb up´´ dva dni, tak do seba natlac, kolko ovocia chces 🙂

tenerifka
25. aug 2014

@petka2284 neviem, ci nie je lepsie tie dni vobec nerobit, t.j. jest stale len bielkoviny a zeleninu, a obcas(v dni, ked si max.ustrazim skryte sacharidy) si dat trochu ovocia, totizto vobec nie som zvyknuta jest sacharidy typu ryza alebo zemiaky

petka2284
25. aug 2014

@tenerifka to uz nie je CKD. To uz sme inde 🙂

tenerifka
25. aug 2014

@petka2284 OK, ale mozem aj po tie 2 dni vynechat chlieb ci zemiaky a jest len ovocie+bielkoviny?
A co mrkva/tekvica/cervena repa? Kolko kalorii prijat po tieto 2 dni? (pocas tych tukovo-bielkovinovych sa snazim vtesnat do 1200 kcal), vdaka, tvoje rady mi dost pomahaju.....

petka2284
25. aug 2014

@tenerifka Kolko vázis? Lebo by si mala prijat aspon 24kcal na 1 kg svojej aktualnej hmotnosti. Kludne vynechaj chlieb, zemiaky a jedz len bielkoviny a cukry...cukry su najdolezitejsie v tejto faze. Nezabudni na to,ze zohravaju dolezitu ulohu pri nasyteni svalov. Tieto dva dni kasli na kalorie.....Kalorie ries cez tyzden. Dva dni jedz okrem tucnych jedal, co chces. Neboj sa....nepriberies to ! 🙂

tenerifka
25. aug 2014

@petka2284 mam 59 kg, vlastne teraz uz o nieco menej....
Rano mavam glukozu okolo 4, a teraz som si zmerala po jedle a mala som 5, co nechapem, kedze som vobec nemala nijake sacharidy, jedine ze by bolo malo tuku v pomere k bielkovinam, co ale tiez nie je pravdepodobne, strazim si, aby bol vzdy apon olej, ......Mam pockat, kedy to bude 5 dni, co mam nalacno pod 4, a potom urobit tie 2 sacharidove dni? Takze minimalne 1400 kcal....lenze ja skoro vobec necvicim, len bezny pohyb cez den a obcas nejake brusaky a kliky, tak by tych kcal mozno malo byt menej.....

petka2284
26. aug 2014

@tenerifka myslim, ze s tvojou vahou by si ani nemusela ist do ketozy. Ak, tak skor robit vyslovene paleo stravovanie, ak Ti vyhovuje stav ketozy. Ten si navodis aj paleo stravovanim. Ked mas rano 5 cukor, tak to je slinivkova intolerancia, treba pridat tuky. S tvojou vahou by som kcal moc neriesila. Veľa zdaru 🙂

petka2284
26. aug 2014

Vraciam sa do ketogenky skor ako som planovala. Ine stravovanie mi momentalne nevyhovuje. Posledny tyzden klasicke racio stravovanie o zelenine, ovoci, kura, ryba, sem tam zemiak uz nechcem. Zatial nie......nafuknute brucho, unava po jedle, chut na sladke, zly pitny rezim. Cele zle. Ketogenna cyklicka mi jednoznacne slapala lepsie a citila som sa plna energie.....takze dnes prechod do ketozy a uvidime. Dnesok bude kazdopadne kriticky :-/ Ale zajtra vstanem ako rybicka. Dnesny obed, kuracie stehno s kozou, olovrant 6 plakov slaninky, kava s maslom, vecera domaca klobasa a kokosovy olej ako dezert. Rano 4km rychlej chodze. CMUK <3

petka2284
26. aug 2014

@hmmm71 AKo sa darí ? 🙂)

tenerifka
26. aug 2014

@petka2284
Rano mam 4.
5 som mala po obede po jedle. Ale mas pravdu, asi treba pridat viacej tukov, pokusim sa.
Odkedy som zacala toto stravovanie, aj ked nie som v ketoze na 100%, vaha ide pomaly dole, jeden den 100g, dalsi den 200g, dalsi den nic......potom zasa 100g, a ubudol nejaky cm. Velmi mi to vyhovuje, ale chyba mi ovocie. Pokusim sa zaradit na desiatu nejake male ovocie s nizsim podielom sacharidov a dat viacej pohybu. Chcem dat dole este tak 3-4 kg, na tej vahe 60-61kg som stala velmi dlhy cas a nijako sa to nehybalo, teraz sa to konecne pohlo

tenerifka
26. aug 2014

@petka2284 Davas si k tym jedlam aj nejaku zeleninu?

petka2284
26. aug 2014

@tenerifka ked sa chcem dostato do ketozy, tak nie...az ked som v nej. Potom uz ano. ale len tri platky kalerabu a pod. ziadne misky plne salatu.

petka2284
26. aug 2014

poradca, kamarád, úžasný človek......ten vie úplne že všetko 🙂)

https://www.youtube.com/watch?v=4AYn4M-u6_0
bozskypalo
26. aug 2014

@petka2284 ahoj,precitala som ta,dufam,ze sa ti dari zhadzovat,co myslis keby som zacala,ze si kupim EXPRESDIET(t.j.dieta na navodenie ketozy),a potom pojdem podla teba??sa mi to pozdava takto chudnut.

petka2284
26. aug 2014

@bozskypalo Ahoj, nemam s tym ziadne skusenosti....co sa tyka koktilikov, moc tomu neverim. SOm rada, ked viem, co zjem 🙂)

hmmm71
27. aug 2014

@petka2284 Ahoj Peti, som na tom celkom dobre. Brusko sa mi zmensilo, pokracujem uspesne dalej, uspesne odolavam vsetkemu, co nemozem, uz ani alkohol som pekne dlho nepila, kavu som vypustila uplne, pijem iba cistu vodu, cez vikendy dzusy. Uz si viem lepsie kombinovat jedlo, samozrejme jem iba to, co mozem 🙂 cvicim kazdy den minimalne 30 min, hlavne s cinkami, drepy a celkovo posilnovanie. o take 2 tyzdne sa mozno odvazim postavit na vahu 😉 a ty ako?

petka2284
27. aug 2014

@hmmm71 Ja som pisala vyssie, ze mi ine stravovanie ako keto mometalne nevyhovuje. Nevazila som sa dlho. Teraz mam pred dovcou, tak uvidime po nej. Inak super, u mna sa toho moc nemeni, proste keto je super a zistila som, ze stav ketozy mi vyhovuje z hladiska energie najviac. Pridala som vyssie link na youtube ich je viac, kto je mojim motivatorom a kamaratom. Najdes tam vela odpovedi 🙂

petka2284
5. sep 2014

No kde ste žienky? Ako sa darí? Dnes som robila rozhovor s Lackom Jankovičom, človekom, ktorý presadzuje ortodoxnu ketogennu dietu, teda AJ ju. Je to borec na vyzivu.....Viac v nasom rozhovore 🙂)

http://store.zahorackeradio.sk/nahravky/rozh_ja...

petka2284
8. sep 2014

@hmmm71
@bozskypalo
@tenerifka

Pridávam oficiálny link na mojho motivátora,ktorý je v keto 2 rok🙂)

https://www.youtube.com/watch?v=ykcUgQLTgWU

Aby to nebolo iba o linkoch, aktuálne som -8 kg.....cez víkend boli aj karamelové venčeky....ale nič to...váha ide dole. Cítim sa super....Cyklujem oveľa menej často ako som chcela, takže som v ketóze napríklad aj 10 dní a potom si spravím 2 dni so sachrami. Dajte vedieť, ako sa Vám darí. Btw, objavila som lepší olej ako kokosáč - ľanový 🙂) Je super, ak Vám chýba inšpirácia pri vymýšľaní jedál, kúpte si proteín s čo najvyšším podielom a pridajte 4 lyžice oleja. Chutí, a nahradíte jedno jedlo denne. Pa
Baby, ako ste na tom?

tenerifka
8. sep 2014

@petka2284 Dnes som sa vratila z dovolenky a neviem ci najdem odvahu zajtra sa odvazit, cela dovolenka bola vacsinou o jedle v kruhu priatelov a rodiny a aj ked som sa drzala zubami-nechtami, predsalen je tazke ustrazit ingrediencie v restauracii, jedli sme 7 dni po roznych restauraciach a taky losos so zeleninou je fajn, ale ked ti to preleju lahodnou omackou, o ktorej netusis co v nej je, tak aj tak neodolas.....takisto vecera vacsinou zacinala po 21,30 h.,co je pre mna velmi neskoro, vyhybala som sa sacharidom, obcas som mala nejaky maly kusok ovocia, ale co som uplne zhresila bolo vino...sice biele suche s velkym mnozstvom vody, ale aj tak...citim na sebe tak 1,5kg naviac

petka2284
9. sep 2014

@tenerifka ja som ficala na dovolenke na bryndzovych haluskach a vaha isla dole...Neviem, ako ty, ale aj ked nabehnem na normal stravu a prehresky, tak to zo mna vyjde bleskurychle 🙂 Neboj sa vahy, to je v pohode..dovolenky su o prehreskoch....🙂

hmmm71
10. sep 2014

@petka2284 Ja sa zatial nevazim vobec, odvazim sa, az ked budem mat pocit, ze som takmer v cieli 🙂 zakazdym sa mi cez tyzden strati brusko, v sobotu rano ho mam vzdy pekne ploche a potom cez vikend, cez tie sacharidove dni mam pocit, ze sa to vzdy vsetko vrati a ze zacinam uplne odznova 😒 asi to spravim tiez tak, ze budem v keto 10 dni a potom 1-2 dni sacharidy.Zatial nie som taka spokojna, ako by som chcela byt. Cvicim 5-6krat do tyzdna. No mozno potrebujem viac casu. Myslim, ze moje telo uz nechce spolupracovat tak, ako kedysi, kedze som uz drzala za zivot strasne vela diet.

petka2284
11. sep 2014

@hmmm71 V tom pripade mozno treba navstivit vyzivoveho poradcu, pre blokady v tele. Ja som mala tri. Ktore bolo treba odstranit, intoleranty v tele dokazu aj za taketo problemy.....
Pocuvala si rouhovor? Laco tam o tom rozprava.

tenerifka
25. sep 2014

@hmmm71 ja som si urobila sacharidovy den a na druhy den som mala migrenu jak svina....