Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti
Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂
@tamaska ahoj,ja som tiež mala dilemu ohľadne jedálnička a poriešila som to tak,že som vygúglila nutričné hodnoty potravín,kde mi vybehli labuľky a z toho som si povypisovala tie ktoré sú vyhovujúce.Dnes sú už prakticky na všetkých potravinách napísané nutričné hodnoty,takže už pri nákupe si to môžeš kontrolovať.Inak základom môjho jedálnička sú vajíčka,syry,kokosový a tekvicový olej,ghí maslo,mäso-bravčové dusené,kuracie varené,jedla som aj kačku alebo hus,slaninka,oškvarky,suchá klobáska,segedín bez cibule a zahusťovania múkou (zahustím maslom),zo zeleniny sú to ľadový šalát,brokolica,kaleráb,biela reďkovka,paprika tá bledozelená 🙂 ,šalátová uhorka,avokádo,mango,ak mám chuť na sladké tak si dám pohár coly zero.Priznám sa,že nestážim fanaticky pomer bielkovín a tukov ale dávam si bacha na sacharidy aby som neprekročila dennú dávku.Ak pridám k strave niečo nové tak si zmieram ketózu aj dva krát denne aby som vedela či ma tá potravina z nej nevyhodí. Mne napríklad nevadí zalievaná káva ale niekomu áno
@babcia ja zase kyslá kapusta nie-to mi znižuje ketozu,taktiež bacha na brokolicu a kaleráb-obsahujú veľa sacharidov,taktiež pozor na avokádo a mango 😉
Ahojte... Prečítala som si pár vašich príspevkov a tiez by som sa rada k vam pridala, lebo tie kilá po pôrode ... To je des a povedala som si , ze musím niečo spraviť so svojou váhou... Takze som sa rozhodla od zajtra teda pondelka začať s touto diétou...
Vedeli by ste mi např. napísať denný jedálniček, ??? aký mate vy??? A este otázka ... Ako viete koľko ... Alebo akých potravín zjesť, aby bol vyšší obsah tukov ako bielkovín v strave???
Dakujem za každú radu...
@petka2284 Ahoj! Mohla by so mi prosím napísať, jedálnička na týždeň? Približne co môžem a čo nie? Začali sme s mm šport, mám ten zápach z úst celý zivot, čo si písal až teraz mi to došlo prečo. Nevadí, chceme schudnúť. Vyhodila som totálne cukor. Maximálne ráno grécky jogurt s džemom. Robim mäso len tak bez oleja príloha vždy zelenina na oleji buď olivovom alebo repkovom panenskom na omega 3, alebo mäso a šalát studený, čo z zeleniny nemáme kombinovať? Jeme aj ovocie cez deň. Myslíš, že by som sa mohla toho zápachu úplne zbaviť? Nie je totalne vždy. A pijeme kávu s mliekom. Ja mám 178 a 65. Možno už menej držíme diétu už týždeň takže možno aj 63. Mm ide z 105 a 191 cm výška. Beháme 4km denne a potom cvičím brucho. Chceme ja dať dole na tých 60 ale stálych mm neviem asi 10 kg. Ide to ťažko, radi jeme ja rada varím. Ako ja som zvyknutá na diety mm moc nie. No a mam endometriozu slabú. Tam tiež že má byť pomer tých tukov rovnaký ako to dosiahnuť? Moc Ďakujem, môžeš mi to aj do správy ako chceš. Ešte raz moc Ďakujem. Kúpim tie pásiky a ako sa meria cukor v krvi? Tiež mám pri hlade bolesť hlavy. Paradoxne zatiaľ nebolela, ale mávam to. Tak aj na to ako to zahnať. Dik
@sono2 nájdeš na kalorické tabulky.cz
@radovanko3 dik.
@sono2 To čo píšeš, že konzumuješ, tak isto nie si v ketóze, to mi pripomína skôr paleo stravovanie a to sme niekde úplne inde... 🙂 Džem a zeleninu isto nie pri ketogénnej diéte....To si ľudia mýlite..bavíme sa tu o striktnej ketogénnej diéte, to znamená, že sachre na celý deň mi pokryjú dva listy rímskeho šalátu alebo pol šalátovej uhorky 🙂
http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...
Tabuľka, do ktorej si môžete nahádzať celodenný jedálniček a vyhodí Vám to pomer tukov, sacharidov a bielkovín.
@petka2284 a nebola by si taká milá Peti, sme tu viaceré, čo by sme chceli poznať jedálnička. Tak nám do troch dlhších viet nahádž čo môžeme jesť ráno na obed a večer samozrejme kombinovatelne alebo su veci čo sa nemôžu kombinovať že sa je napr len tá uhorka? Si odborník v tom a my ti dôverujem ja ti môžem poradiť so spotrebičmi alebo tak v tom som odborník ak prerabate 🙂 dakujemeee
@sono2 Jedálniček pre striktnú a ortodoxnú ketogénnu diétu, ktorá navodí stav ketózy do 2-3 dní. Predpokladaný úbytok hmotnosti počas troch týždňov v kombinácii cvičením 10kg. NEVHODNÉ PRE DIABETIKOV !!!!!!
Raňajky: vajíčka so slaninkou
Desiata: tučná kyslá smotana alebo zakysanka min. 14%tuku
Obed: Kuracie stehno s kožou, šalát zeleninový 100g
Olovrant: oškvarky?, avokádo, encián, alebo orechy
Večera: Pečené bravčové mäso, domáca tatarská omáčka bez cukru, alebo kvalitná domáca klobása
To je príklad:
Áno je to náročné, ale pri takejto diéte do troch dní nebude ažtaká chuť na jedlo, čižem budete len tak zobkať.....večer k telke si nakrájajte klobásku, syr a večeru máte v suchu. Ak lúbite oškvarky, ako ja 🙂) Mala som dni, kedy som si ich kúpila 20dkg a zobala som ich celý deň. Treba dbať na to, aby ste dodržali podiel prijatých tukov a bielkovín 2:1 sachre na minimum, ako vidíte na jedálničku, sacharidy sú len v šaláte v zelenine.
Dovolená zelenina: Listové šaláty, uhorka šalátová, zabudnite na varenú zeleninu, mrkvu a pod,. keď už máte chuť, tak 3-4 ružičky troooošku sparenej brokolice. Je to diétka na asi mesiac, takže sa to dá.....mne vyhovuje cyklovanie, To je popísané vyššie.....dá sa však aj držať ketogénna nepretržite aj ten mesiac.
Treba piť čistú vodu....keďže po mastnom jedle je prirodzene potreba viac piť, tak by to nemal byť problém.
Výhody stavu ketózy: dostatok energie, nepotreba spánku, nechuť na sladké a jedlo všeobecne, nie je finančne náročná na suplementy.
Nevýhody: V prvom týždni zápcha, dá sa tomu predísť vlákninou v tbl., nástup do ketózy - bolesti hlavy, nervozita, únava.
Ak máte chuť na sladké, čo nepredpokladám, tak pár dúškov COLY Zero neuškodí, ale nie dva litre! 🙂
Prehrešok - teda sladkosť, alebo sacharidy v inej forme znamená vyhodenie z ketózy, teda telo opäť prejde na spaľovanie sacharidov a ste zase na začiatku.
Princíp ketózy: Telo je jednoduché, preto si vždy volí najjednoduchšiu cestu, na čo spaľovať tuky, keď je jednoduchšie spaľovať a brať energiu s cukrov, teda tuky ukladá a spaľuje až nakoniec, až keď nemá cukry ani bielkoviny. V stave ketózy telo funguje a palivo na fungovanie je pre neho tuk, prijatý aj ten v zásobách....jeden múdry človek mi povedal, že pri ketogénnej diéte sa to s tukmi prehnať nedá, teda ja si nič nevážim, nekontrolujem, jediná moja kontrola je, že musím jesť viac tukov ako bielkovín.
ZABUDNITE na: Sladenie kávy cukrom alebo medom, vyraďte aj umelé sladidlá....ja som vyhodila aj mlieko, ak, tak si kúpte šľahačkovú smotanu, do kávy si my ketogénkari pridávame plátok masla....prijmete tuky aj s kávou, to je super....a nie je to vôbec nechutné, ako by niekto mohol namietať 🙂
ZABUDNITE na: žuvačky.....obsahujú cukor alebo náhradné sladidlá a aj tie vo veľkej miere vedia vyhodiť z ketózy.....snáď som na nič nezabudla....odmenou v prvých dňoch Vám bude prepadnuté bruško a pocit ľahkosti. Vyčistíte sa dokonale a budete si pripadať super.....
ŽENY: V období periódy nestresujte s pribudnutím 1-2 kíl....to sú hormóny....všetko odznie a vrátite sa do pôvodnej váhy po odmenštruovaní.
*Krásne ketogénkovanie 🙂)))
@petka2284 takže všetko mäso sa môže? aj napr paprikáš? alebo guláš maďar alebo proste hlavne jedlá bez prílohy? alebo malo čerstvej zeleniny k tomu? a čo jelitka salama šunka ryby? včera som mala na večeru makrelu a tri vajka. a ako je to s tým pomerom olejov 3 a 6? a ovocie sa vôbec nesmie? a keď nemám rada bravčové a tak? len hovädzie a kuracie? a sladké nemusím pijeme vodu a kávu so smotanou to fakt tú slaninu telo nepriberie? to je neskutočné.
a aj syr sa môže džobať? čo vypražany syr?
vyprážaný syr to je aj múka ! NIE....paprikáš áno...ale nezahustený múkou. všetko mäso, len treba vždy po mäse, ktoré je netučné ako napr. hovädzina treba doplniť tuky, tie musia byť vždy v prevahe.
ahojte pozerala som stranku http://www.kaloricketabulky.cz/ no krasne vam tam vyrata na dane mnozstvo-mnozstvo zivin a mozte si to ulozit,takze super,len sa s tym pohrat a viete si zostavit vyvazenu stravu pre tuto dietu..
takto mi vysiel jeden den pomer zivin:
Bílkoviny109 g
Sacharidy17 g
Tuky159 g
Vláknina4 g
jedalnicek bol zlozeny z:
šunka vepřová dušená nejvyšší jakosti 6x plátek (10 g)
60 kcal
Káva Nescafé classic 1x 4 g
5 kcal
okurka salátová 1x 50g
8 kcal
vejce sázené volské oko, buličí oko 2x kus (50 g)
215 kcal
Dopolední svačina
374 kcal
Pilos zakysaná smetana 18 % tuku 1x 200g
374 kcal
Oběd
583 kcal
olej olivový extra panenský 2x porce (5 ml)
82 kcal
okurka salátová 1x 50g
8 kcal
zelené olivy 10x kus (3 g)
42 kcal
toast tavený sýr plátkový 40x 1g
98 kcal
vepřový steak 2x 100g
324 kcal
Italský listový salát locika setá 200x 1g
20 kcal
ředkvičky 1x 50g
9 kcal
Odpolední svačina
442 kcal
Brie 60 % tuku 1x 100 g
356 kcal
Káva Nescafé classic 1x 4 g
5 kcal
máslo 1x ořech másla (11 g)
81 kcal
Večeře
294 kcal
Makrela v rostlinném oleji 110x 1g
294 kcal
@petka2284 mozem sa opytat, ake proteinove napoje pijes??? citala som niekolko tyzdnov dozadu, ze si to raz spomenula... ked nestihas jest... Tak ja len, ze ci mas nejaku overenu znacku...
@zuzana33311 Taký, čo má max. 5g sacharidov na 250ml nápoja....treba pridať ľanový olej....alebo iný...teda doplniť tuky
@sasha871 ide ti to?
@radovanko3 myslim,ze ano..ale furt nemam tie pruzky 🙄 😀 musim zajtra kupit,ked pojdemena prechadzku..ale uz mi islo kilo dole od pondelka,tak hadam to robim spravne..len mi este nie je jasne,ci ten pomer B a T 1:2 Ci ma byt presny,ze dajme tomu ak prijmem 120bielkovin ,musim 240 tukov?ci nemusi to byt take prisne
@sasha871 ja sa snažím,ale ked pozerám do tabuliek,málokedy sa mi to podarí,ale držím tuky určite vyššie ako bielkoviny 😉
@sasha871 nemusí to byť tak presné, každopádne vždy viac tukov...🙂 Keď to jeden deň aj preženiete z bielkovinami nič sa nestane, z ketózy Vás to nevyhodí, ale váha bude stáť.....BTW: Váha je druhoradá....cm sú pri tejto diéte dôležitejšie...ja som týždeň nedala ani kg a v cm som išla o 3cm na páse....to už každá z Vás ucíti, že bruško je menšie a že sa cítite lepšie 🙂
hlásim,že po 14 dňoch ketozy som od dnes mimo-potrebujem trošku naštartovať metabolizmus-tak to bolo 😀 😀 😀 a od zajtra zase pekne cesta späť 😉 😉 😉
@petka2284 nie je to málo raz za 14 dní na jeden deň???
caute takze ja som dnes kupila pruzky a vyslo mi toto,nie je to az take tmave ale snad som v ketoze..ak by som nebola tak mam sivo sfarbene? no a v pondelok som vazila 71,8 a dnes 70,5..hm no asi rozmyslam ze nebudem jest tolko vela kazde 3hodiny.a tuky budem doplnat kokos.olejom alebo niecim zdravym..ale nic ma nenapada 😖

Bodli by nejake tyzdnove jedalnicky..lebo bez nich sa tiez neviem pohnut..rada by som sa pridala