Cyklická ketogénna diéta - skúsenosti
Ahojte, s priatelom chceme vyskusat, udajne je velmi ucinna. Potesi, ak ma niekto pre mna radu, alebo skusenost...jedalnicek, ubytok na vahe a pod. Dakujem🙂
@radovanko3 pretoze sa snazim dodrziavat 3h medzi jedlami a potom posledne jedlo jem vecer o 21,co sa mi osobne nezda v poriadku a povacsine to je slanina lebo na konci dna pridem nato ze som zjedla vela bilekovin a malo tukov tak to o 21 doplnam tou slaninou!!! 😖 no vcera som si dala aj za lyzicu lanoveho oleja,no tfuj tajbl..ale co uz..vacsinou papam vajicka a a to skoro kazde rano,ale to sa mi tiez nezda ok,bojim sa aby mi nesiel hore aj cholesterol..vajicka by sa mali 1-2x do tyzdna a ja 7 😀 musim najst nejake alternativy..moj jedalnicek povacsine tvori,smotana kysla,slahackova,slanina,sunka90%,vajcia,ryby v oleji ,makrela udena,bravcove kare-robim si minutky so syrom platkovym,hermelin,olivy,rama..a potom mi vyskoci,ze som prijala 100g bielkovin a 120 tukov..takze to potom rychlo dohanam 😅 musim najst nejake zdrave tuky ktore by som doplnala bud to v oleji alebo najradsej v potravinach,ale neviem ci existuju take :D
@sasha871 takže vôbec sa nemusíš báť cholesterolu....Ja som pre operáciou-2.2. a robila som v piatok predoperačné 🙂 -tiež som sa bála,lebo som bola v ketoze 12 deň 😕 😅 .Na obed som mala krvné výsledky hotové a internista Dr.Śabo povedal,že také výsledky nevidel za posledné 3 roky 😀 😀 😀 doslova DOKONALÉ- 😉 tlak,EKG,RTG všetko top,takže sa vôbec nemusíš obávať 😉 .Ja som si dala od soboty večera do včera večera sacharidové bomby a od dnes zase pekne späť do ketozy 🙂 .Ináč po tých 2 dňoch hotová katastrofa-brucho nafuknuté,hnačka-teda nič pre mňa,ale nechcem spomaliť metabolizmus tak som odtrpela,ale zato pochutila som si celkom fajn 😀 😀 😀
@sasha871 Áno si v ketóze, keby si nebola, tak by nebol prúžok vôbec zafarbený. nemusís jesť každé 3hodiny...ja som niekedy nejedla aj celý deň. ketóza sa nevodí aj hladovkou.....ale to nerob zámerne 🙂 ja som niekedy proste nemalachuť na nič, len na čaj alebo vodu. Inak super 🙂)
@radovanko3 Súhlas....ja po roku experimentovania s ketózou všetko v norme. cholesterol ako decko 🙂 Cukor detto 🙂
@radovanko3 ooooooo paraaaaada,takzeto som rada,ze sa nemusim obavat,nerada by som si devastovala telo,lebo potom ma posle do prdele a povie si ze,bud tucna a spatna,zto,ze si mi robila zle!!! 😀 😀 😀 😀 😀
no ja planujem teda po tych 21 dnoch dat tie sacharidove..potrebujem nastartovat tento moj celozivotne lenivy metabolizmus..lebo taky pomaly ho nema nik ako ja..no tak idem sa snazit decka idem to vysperkovat pomalicky 😎 inak citim sa fajn,akurat ze som trochu malatna a lemrava ale da sa to🙂 tato moja teroristka mi nedovoli zaspat na vavrinoch 😀
@sasha871 tie prvé dni sa presne také-malátnosť,únava,bolesti hlavy...ale potom budeš mať energiu za 3 😀 😀 😀 Ináč držím palce,aby ti to vydržalo 21 dní 😉 ja som po 14 začala stáť na váhe,tak som dala sacharidy a dnes už šlapem-prvý deň-totál katastrofa,ale zajtra už budem ako nabitá baterka 😀 😀 😀
@radovanko3 kolko dni ti stala vaha?lebo mne sa zda tiez ,ze mi ide malo dole,dnes som sa postavila rano a bolo tam 70,2..uvidim zajtra..uz som mala pred 2 dnami 69,5 ci kolko,tak som sa potesila,ze vidim tu 6,ale prd z toho lebo zas je tam ta ochechula 7 uz dva dni:(
@radovanko3 a inak drzim palce nech operacia dobre dopadne,dufam,ze nic vazne...
@sasha871 posledné 3-4 dni 😠 ani s ňou necuklo 😠 ,sobota nedela a dnes +kg hore-ale to je v pohode 😉 nestresujem 🙂 14 dní predo mnou a viem,že to pôjde zase dole-ináč opka estetická 😉
@petka2284
@radovanko3 baby mam si dat aj ja sacharidovy den?
@sasha871 nie sacharidy je ešte skoro,vydrž aspoň 14 dní-po 14 dňoch sa telo prepína def. na tukový metabolizmus a reštartni sacharidami-bude spaľovať tuk-pretože je metabolizmus nastavený na spaľovanie tukov ale v tele to funguje tak,že v prvom rade sa spaľujú sacharidy a potom tuk-takže metabolizmus dobre poblázniš a bude spaľovať ako divé aj tuky aj sacharidy 😉 😉 😉 .Neviem,či som to dobre napísala,ale myslím,že podstatu určite pochopíš 😀
chapem 😉 ,kolko tych sacharidovych dni..1 alebo 2
@radovanko3 Oooo, ty uz nepapas 100-krat denne z dezertnych tanierikov ☹ uz si kamoska s tukmi, no toto 😀
@katia77 no nie,ty ma teda špehuješ po celom MK??? 😀 😀 😀 .Teda ja ti nedávam spávať 😉 .Vieš moje zlatunké tvoje paleo a ketoza sú 2 odlišné veci...presne ako slanina a klobása ktorou sa cpeš a zdravé tuky 😉 😉 😉 Kým ty si objavila Ameriku s paleo-ja sa ketozou liečim nejaké tie 2 roky 🙂 🙂 🙂
Obrovskou výhodou liečebného protokolu využívajúceho obmedzenie cukrov je skutočnosť, že nie je toxický k zvyšku tela. Ak hladina glukózy poklesne pod kritické hodnoty, zdravé bunky sa dokážu prepnúť na spaľovanie ketolátok ako zdrojov energie (ketolátky sú vytvorené v procese zvanom ketóza) a prežiť bez ujmy, zatiaľ čo rakovinové bunky nedokážu využívať ketóny ako zdroj energie, bez prísunu glukózy sa vyhladujú, prestávajú sa deliť a nedokážu vaskularizovať - vytvárať cievne spojenia potrebné pre zásobenia krvou (7).
Nízko sacharidová diéta sa odporúča ako nevyhnutná súčasť liečby onkologických ochorení, infekčných ochorení, pozitívne vplyvy boli zaznamenané pri neurodegeneratívnych ochoreniach- epilepsii, Alzheimerovej chorobe, pri zápalových ochoreniach a cukrovke.
Takže nie celkom tie tvoje tuky,ale viac menej cukor 😀 😀 😀
Teší ma tvoja náklanosť k mojej osobe 😀 😀 😀
@radovanko3 Isto, ze ta spehujem hi-hi! Len si citam temy, ktore ma zaujimaju. No ak pises pravdu, je dost rozporuplne, ze vino pijes a vodu kazes, si precitaj co odporucas v inych temach dievcatam, aby robili - sacharidy, dezertne tanieriky, jedlo X-krat denne... ci tuto cestu im budes navrhovat, az ked bude neskoro?! Bye 😉
@katia77 presne ako ty-skupina paleo-kde sa vysmievaš z tanierikov,ovsených vločiek a babám zo skupiny cesta k mojej premene sa tlačíš do r.ti 😀 ,ale nie vážne-ja viem,že si vyžaduješ pozornosť-tak si ju maj,lenže pre veľa ľudí už zaujimavou nie si a to ťa žožiera...
Verejne ťa žiadam-nekontaktuj ma,neodpovedaj na moje príspevky 😉
Samozrejme-zdravá strava je pre MŃA o niečom inom ako je paleo-a neviem ako ti mám napísať,že pre mňa tento štýl nie-zbytočne ma prenasleduješ ako stíhačka 😉
Opakovane ti napíšem,že KETOZA a PALEO je úplne niečo iné-skús si to naštudovať 😉 😉 😉
@radovanko3 Ha-Ha s tvojou diagnozou, ti viem iste komentare odpustit a ano kazdy si iste fakty vysvetluje po svojom, LOL, tebe nepomoze uz nic 😀
@katia77 ty mne chceš niečo odpúšťať ?????? Chúdatko moje,ved sa už konečne nájdi vo svojom živote,mne nepomôže nič 😀 😀 😀 myslím,že by si bola daleko šťastnejšia a ľudskejšie,keby si mohla pomojkať svoje dieťa a nie sa oblizovať so psom 😀 😀 😀 😀 Naopak-tebe by pomohlo materstvo-tak sa napchávaj sádlom,slaninou,klobásou a snad ti to tvoje paleo pomôže-veľa šťastia kráska 😉 😉 😉
@radovanko3 Tolko hnevu a nenavisti, hm, ale chapem, ventilovat sa treba... nuz budem dalej citat tvoje mudrosti aj v tejto teme 🙂
@katia77 si úplne mimo,potrebuješ lekára-lepšie povedané team lekárov ☹ Nechápem prečo si ma vyhľadávaš v rôzných diskusiách a zakaždým na mňa útočíš 😕 a ešte napíšeš,že ja som plná hnevu??? 😨 V jednej diskusii sa smeješ z choroby a píšeš,že som nestihla vlak,v druhej ti vadí môj spôsob liečby... 🙄 😨 .Akože vážne,tak ako si písala,že si trpela psychickými problémami-myslím,že ani tým paloe štýlom nie si v poriadku,ale za chorobu sa netreba hanbiť 😔 😔 😔 ....Kľudne čítaj čo chceš,len už prestaň napádať a nezmyselne útočiť a hlavne-ak ti to nebude za ťažko,nereaguj na moje komentáre,tak ako ja nereagujem na tvoje....
Poprosím vas o info.... Pri ketonovej diéte aký by mal byt energeticky príjem za den??? Myslím KJ???
Dakujem
@ivet51 nemusíš počítať,pretože ideš na tukoch a energetický príjem by ťa nepustil 😉 ,kedže papáš všetko vysokotučné
@radovanko3 prosím ťa nereaguj na nu - na nu je nasratý polka MK vsak tara dve na tri....provokuje ťa nenechaj sa...ja ta rada čítam.... držím palce....
@radovanko3 ďakujem za radu. . Snažím sa fičať na tukoch...

@sasha871 áno,si v ketoze 😉 len je trošku slabšia,stačí ak pridáš lyžičku kokosáku,alebo olivovového oleja,alebo plátok masla do kávy-teda zvýš tuk a bude tmavá 😉 váha ti ide pekne dole-vyše kila,tak prečo chceš znížiť jedenie? Spomalíš si metabolizmus-teraz je to ok a snaž sa udržať v ketoze 🙂