icon

Dá sa schudnúť bez jedenia sladkostí?

deana100
15. nov 2022

Dobrý podvečer môžem sa spýtať kamoška nejedavala sladké je možné že môže človek schudnúť. Má niekto skúsenosti za akú dobu a koľko ale samozrejme dopriala si to jablko deňe ďakujem.

radkasswe
15. nov 2022

Bez sladkého schudneš ale nieje to dieta ak sa chápeme

viestta
15. nov 2022

@deana100 sladké sú prázdne korie, keď ich vylúči znizis kaloricky príjem. Ale ak aj bez sladkého v inej strave prijmes viac kalórií ako vydas, tak chudnutie nepríde. Podmienkou chudnutia je vydať viac ako prijať.

janai1
15. nov 2022

Keď nezjes horalku ale miesto nej si dáš balík chipsov tak aký to má význam?
Chudne sa príjem < výdaj

endzi83
15. nov 2022

@deana100 z mojho pohladu sa lepsie chudne ak clovek ma vysporiadane emocie, pocity tzv. emocne jedenie. Ale kazdy metabolizmus je iny. Niekto moze jest kolko ma chut sladkeho a niekto priberie aj zo "vzduchu". Niekto ked sa trapi zajeda a pribera a niekto zas ked sa trapi chudne. A ak vyluci biely cukor moze aj schudnut resp. sa aj lepsie citit, ale ovocie by som nevyradzovala z jedalnicka aj ked clovek chudne ovocie ma pre nas velky prinos v podobe vitaminov mineralov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikpa
15. nov 2022

@deana100 ja som len z vynechania sladkosti neschudla ale tak každý človek má iný organizmus, minimálne to prospeje ak nič iné. A jablko nie je sladkosť, to nech si dá 🙂

malacibulka
16. nov 2022

Ja nejem sladke, nepijem alkohol, a aj tak taham vagon za sebou. Niekto sa musi holt snazit viac, niekto menej, niekto ma problemy so stitnou zlazou a priberie aj z mandarinky navyse.

sense
16. nov 2022

Ak si predtým jedla denne sladké plus normálnu stravu a zrazu ostane len normálna strava, tak áno môžeš schudnúť pretože vyradení sladkosti si znížila príjem. Ale aj napr horalku nahradí chipsami alebo iným jedlom v tej kalorické hodnote tak neschudnem lebo príjem ostane rovnaký len si zmenila druh jedla

ejmylia
16. nov 2022

Ak je človek zvyknutý na sladkosti, tak jasné, že pomôže keď sa nebudú jesť a na váhe sa to prejaví, len to bude trvať niekoľko mesiacov kým to bude vidieť.

kassandra25
16. nov 2022

@deana100 urcite aspon raz za 5 dni si treba urobit "sladkostový den", uplne vylucit zo stravy cokolady a iné, tiez neni dobré