Dá sa schudnúť bez jedenia sladkostí?
Dobrý podvečer môžem sa spýtať kamoška nejedavala sladké je možné že môže človek schudnúť. Má niekto skúsenosti za akú dobu a koľko ale samozrejme dopriala si to jablko deňe ďakujem.
Keď nezjes horalku ale miesto nej si dáš balík chipsov tak aký to má význam?
Chudne sa príjem < výdaj
@deana100 z mojho pohladu sa lepsie chudne ak clovek ma vysporiadane emocie, pocity tzv. emocne jedenie. Ale kazdy metabolizmus je iny. Niekto moze jest kolko ma chut sladkeho a niekto priberie aj zo "vzduchu". Niekto ked sa trapi zajeda a pribera a niekto zas ked sa trapi chudne. A ak vyluci biely cukor moze aj schudnut resp. sa aj lepsie citit, ale ovocie by som nevyradzovala z jedalnicka aj ked clovek chudne ovocie ma pre nas velky prinos v podobe vitaminov mineralov.
Ja nejem sladke, nepijem alkohol, a aj tak taham vagon za sebou. Niekto sa musi holt snazit viac, niekto menej, niekto ma problemy so stitnou zlazou a priberie aj z mandarinky navyse.
Ak si predtým jedla denne sladké plus normálnu stravu a zrazu ostane len normálna strava, tak áno môžeš schudnúť pretože vyradení sladkosti si znížila príjem. Ale aj napr horalku nahradí chipsami alebo iným jedlom v tej kalorické hodnote tak neschudnem lebo príjem ostane rovnaký len si zmenila druh jedla
Ak je človek zvyknutý na sladkosti, tak jasné, že pomôže keď sa nebudú jesť a na váhe sa to prejaví, len to bude trvať niekoľko mesiacov kým to bude vidieť.
@deana100 urcite aspon raz za 5 dni si treba urobit "sladkostový den", uplne vylucit zo stravy cokolady a iné, tiez neni dobré

Bez sladkého schudneš ale nieje to dieta ak sa chápeme