icon

Dá sa schudnúť, keď si večer neodopriem sladké?

alofinka
8. mar 2025

Dá sa schudnúť ak si neviem večer odopriat sladké?

martinmmartin
8. mar 2025

Da, ak prijem nesedi s vydajom

vanilkovazmrzka
8. mar 2025

Da, a skus si to sladke dopriat cez den.

berenika39
8. mar 2025

Čistě teoreticky zhubneš i když budeš jíst jen sladké a budeš v kalorickém deficitu. Ale je to blbost, samozřejmě... Proč jíš sladké večer? Dej si kousek dobré vysokoprocentní čokolády odpoledne. Jaký je důvod, proč večer?

alofinka
autor
8. mar 2025

@berenika39 lebo sa neviem večer ovládať, také mam chute, cez deň nie

berenika39
8. mar 2025

@alofinka Protože přes den málo jíš, chybí ti především bílkoviny. Kup si protein, má sladkou chuť, čokoládový? Udělej si večer, klidně s mlékem - lepší s kefírem, a uvidíš, jestli se ti podaří nahradit sladkosti.

alofinka
autor
8. mar 2025

@berenika39 cez deň jej dosť, počítam kalorické tabuľky len večer to vždy pokaslem, u dcéry sa vždy niečo nájde, ja ho nekupujem

ina2405
8. mar 2025

@alofinka telo sa vysporadúva s jedlom inak, ak ho zješ tesne pred spaním. Svaly oddychujú, už nespaľuješ tak efektívne a cukor sa drží dlhšiu dobu hore, než keby si zjedla sladké na obed. Takže si to naozaj trochu komplikuješ. Stále môžeš chudnúť, celkový výdaj rozhoduje, ale chudneš ťažšie.

berenika39
8. mar 2025

@alofinka Myslím to dobře - výmluvy. Vyměň večerní sladké za cokoliv jiného. Je to jen drobnost, kterou dokážeš změnit. Proč nezkusíš protein? Neříkej, že to nejde, jde. Sladké, co je doma, by nemělo být doma, ani u dcery. 🙂)

slovakboy
8. mar 2025

@alofinka nie. Ja mám podobný problém. Večer musím vždy niečo sladké na ukľudnenie. Tento týždeň sa mi dari bez toho a už išlo kilo dole.

thereisabear
8. mar 2025

Pozri si knihu Glukózová revolúcia.

amelia89
8. mar 2025

ale samozrejme ze ano. ved pises ze mas kaloricke tabulky tak vidis ci sa ti to tam zmesti alebo nie.

cukroska
8. mar 2025

@alofinka podobne to isté.

denkabemommy
8. mar 2025

@alofinka úplne v pohode si dopraj sladké, za nič ho nemeň. Daj si. Akákoľvek alternatíva ti vydrží na chvíľu a potom sa dožerieš cukru ako také 🐷. To nepotrebuješ a nechceš, takže kúsok klasickej čoko, pár cukríkov ani koláč ťa rozhodne neurobia tučnou. Ty nie si vrcholový športovec, čo musí všetko mať na gramy presne, si človek, bežný človek a tak sa k sebe aj správaj, nezjedz celú 300g milku, rozhodne nie, ale ak trošku sladkého potrebuje tvoje telo, tak nech mi ktokoľvek z prispievajúcich vysvetlí prečo by si si nemohla dať…

A prosím ťa nečítaj tú dementnú knihu o glukózovej revolúcii, ktorá tu poslednú dobu strašne koluje. 🙈🤦‍♀️

tana85
9. mar 2025

mam to rovnako a pre mna to je spojenie s relaxom, dobrym pocitom…ked nie sladke, tak pohar vinka a k tomu slane oriesky. ale fakt je mat doma proteinovu tycinku a dat si tu. a inak, 70% horka lindt coko s chilli ma cez 500kcal/100g, banany v cokolade 370. viem, co je zdravsie, ale chut na sladke skor zazeniem tymi bananmi