Dá sa schudnúť len cvičením bez zmeny stravy?
Ahojte dá sa schudnúť pokiaľ budem cvičiť no jest stravu cca rovnakú ako doteraz? Áno sladké vylúčim aj biele pečivo atď ale myslím skôr varené. Keďže nemáme peniaze nazvyš aby som sebe pripravovala zvlášť jedlo..
Myslím napríklad perkelt, sviečková a také tie klasiky z domácnosti...
Prosím bez zbytočných uštipacnych poznámok.. pekný deň prajem
Ano, staci sa neprejedat .👌🏻
Cukor a pecivo je super ze vyhodíš😊
Tak si reguluj porciu. Kym budes v deficite chudnut budes urcite
Ja varím normálne pre rodinu klasiku, ale napr. namiesto 4 knedlí si dám 1 knedľu a dojem sa zeleninou, ktorú jem ešte pred hlavným jedlom. Väčšinou je to porcia zelenej fazuľky, brokolice, miska surovej kyslej kapusty.
Cvičenie má menší efekt na zníženie váhy, než strava, ale je dôležité. Ale najlepšie je kombinovať jedno s druhým. Ako cvičíš?
kym nebudes mat nizsi prijem, ako vydaj, neschudnes.
a je uplne jedno, co jes.
z dlhodobeho hladiska odporucam prejst na zdravsi sposob stravovania celej rodiny.
Samozrejme, že schudnes, tiež keď cvičím jedávam seged, rezne atď. nebudem nonstop variť 5 x denne, ale záleží na množstve, proste ak budeš v kalorickom deficite, kľudne môžeš každý deň aj horalku jesť, dôležitý je celkovy príjem jedla
strava je 80% úspechu. ale takto ako písala baba predo mnou by to mohlo fungovať, že dáš si aj perkelt, ale k tomu polka taniera zelenina napríklad
ja jem bežne napríklad sviečkovú, čo je na nej? dáš si menej knedlí a menej omáčky a v pohode jedlo bez varenia extra - jediné čo pridáš je viac zeleniny, k bežnej klasike (pokiaľ nechceš jesť každý týždeň vyprážaný syr alebo rezeň či krkovičku...). ale k tej sviečkovej si ráno nedaj sladké pečivo ale jogurt s ražným chlebom alebo vločkami a vynechaj koláč ku káve poobede alebo horalku k telke ...
a cvičiť je fajn, každá spálená kcal je pre teba plus ..
Ja iba dodám, nie je to môj výmysel. Ale skoro 90% chudnutia tvorí strava, nie cvičenie. Ak sa nechystáš páliť pri cvičení 1000cky kalórií, tak...
Cukor preč je ok. Ale nečakaj 20 kg dole za 2 mesiace. Kaloricky deficit musí byť.
Áno aj ja to tak robím. Aj do budúcna, chcem jesť tak ako doteraz samozrejme sa neprejedat ale jedlo mám rada a chcem si ho vychutnávať.
@missviolet no tam je ten ďalší problém.. poznám kalorické tabuľky no netuším ako tam potom zapíšem čisto len moju porciu a nie cely hrniec 🤣
Zalezi ako ti spaľuje. Ja som po operácii jazyka, môžem len tekutu stravu, sladké mi teraz nechutí. Za 2 týždne 5 kg dole, ale u mňa nechcene.
Áno dá sa to, začala som od nového roka jesť menej, ale všetko, aj pečivo, aj sladké, ale samozrejme obmedzene a išli 3kg. Je aj rozdiel podľa mňa či ideš z váhy 95kg alebo 65kg. Z vyššej vahy to ide rýchlejšie.
Schudnes, ale záleží aj čo zjes na raňajky, olovrant atď...tu kúsok knedle, tam vianočka, ku káve keksík, smotanová omáčka ideál je zmeniť stravu aj pohyb.
Však si zaobstaraj digitálnu váhu a váž. Je tam už veľa nahodeného jedla, dá sa to. Ja som si vážila všetko počas tehotenstva kvôli tehot.cukrovke a zvykla som si rýchlo. Ale ide to aj bez váženia. Ale ludia často podceňujú, koľko toho vlastne zjedia. Kým to nevidia v číslach v KT.
nemusis vylucit ani pecivo a ani sladke, ked to bude v unosnej miere, tak si mozes dopriat vsetko. ide o celkovy denny prijem a vydaj. samozrejme, troska pohybu navyse tiez nezaskodi. stacia na zaciatok kludne aj prechadzky, netreba hned do fitka kazdy den v tyzdni.
@vikisukik Cukor nie je nič dobré. Keď niekto myslí sladké, málokedy je za tým tona ovocia. Furt sú to rafinované cukry, sladené vody a ty jej napíšeš blud, že nemusí. To je prvá vec, ktorú musí. Telo potrebuje sacharidy. Nevidela si extrémne premeny?Tam si tiež každý myslí, že nič zlé neje ani tony sladkého a realita je iná. Ona sa asi nechystá cvičiť na strong mana, takže pochybujem, že bude dávať bomby 1500 kcal vo fitku či kde. Už si uvedomte, že 90% chudnutia je strava.
Ved uz si tu v jednej teme spominala svieckovu a perkelt. Naco vypisujes? Zacni chudnut. A zacni varit zdravsie aj pre rodinu, lebo budu vykrmeni aj oni. Nechapem dokola tieto otazky. Keby si chcela, tak uz zacnes nieco robit a nie zakladat temy.
@stanulienkat prosím? Pýtam sa prvý krát..
Stravu nemusíš meniť vôbec. Zmeň (zmenši) veľkosť porcií.
Moja mamina je typ ženy, ktorá nevynecha nič zo stravy, lebo proste nechce. A schudla 30kg len pohybom. Stále jedla parky, knedle atď 🤣 takže dá sa, ale ja skm tiež názoru, že by bolo vhodné stravovať sa zdravšie aké celá rodina. Nie je to také drahé ako sa zdá.
Ok. Pred par dnami tu jedna zena mala identicky dotaz na taketo jedla.
@stanulienkat jaj tak. No sú to ozaj klasické jedla sk kuchyne tak asi preto 🙂 a keď hladam cez lupu tak mi to zle vyhľadáva a mieša aj s úplne inými témami tak preto som sa opýtala
Zmensi porcie, dopln zeleninou