Dá sa udržať štíhla postava aj vo vyššom veku?
Co si myslite? Vekom sa tie kila lepia, ked sa pozrieme na nase mamy, babky, kolegyne. Mnohe su vo vyssom veku oplacane, aj sa snazia schudnut, nejde im to. Ale su aj take, ktore su chude a nic pre to nerobia. Moja svokra ma 70 a je stihla, ale nic pre to nerobi, je prirodzene stihla. Je to genetika, hormony? Ci aj aj?
Alebo niektore nase herecky. Za mladi krasavice s dokonalymi crtami a postavou a starsie su uz neforemne.
Nie je to samozrejme najdolezitejsia vec na svete, ale ak by zeny chceli, moze mat kazda dobru foremnu postavu, alebo niektorym to fakt nejde?
To je ako sa vraskami niekomu sa zacinaju prve robit v 25 a niekomu az v 40tke
@lapersefona presne tak, dobrý príklad. Ja už mam vrásky od 24 rokov, niekto ide na botox až v 40tke lebo až vtedy mu začnú vrásky. Na druhej strane si myslím že s postavou to môže byť trochu jednoduchšie ak človeku nevadí pravidelne cvičiť a je zdravý.
@lapersefona cize asi skor genetika a vekom aj hormonalna rovnovaha
Je to o genetike a hormónoch. Kedysi mi stačilo vynechať pečivo a sladké a raz - dva bolo 5 kg preč. Teraz pár rokov po 40-ke by mi pomohlo jedine nič nejesť. Cvičím, skúšala som kalorické tabuľky, fasting, bielkovinovú diétu a nič, váha sa vôbec nehýbe. A to chcem dať dole len 5-10 kg. Teraz mám veľkosť 40.
Podľa mňa môže mať každý v každom veku dobrú postavu. Len problém je ten, že jednému to ide ľahšie, inému oveľa ťažšie. Lebo genetika, lebo hormóny.
Netrepte tu o genetike. Každá môže vyzerať sexy aj v 60-tke. Len treba začať v 30-tke, nežrať kraviny, nevyhovárať sa a cvičiť.
@zuzanockamt 😆😆😆
@mamamasama ???
@zuzanockamt starala si sa o svoju postavu od 30-tky? Budovala svalovú hmotu? Od 30-tky kazdy rok stratis 1% svalov. To nie je o hormonoch, ani o generike, ale o tvojom celozivotnom spôsobe života.
@mamamasama Vôbec nič netušíš o mojom životnom štýle, stravovaní, spôsobe života. Koľko máš rokov, prosím ťa?
@zuzanockamt odpovedala si mi. Mam pravdu
@mamamasama Určite 😂😂😂 Hlavne, že ty si mi odpovedala 😂😂😂
@zuzanockamt Ale ešte nie je neskoro. Silový tréning, kalorické tabuľky, makrá a pôjde to. Škoda, že si nezačala skôr. Nemusela by si sa trápiť teraz a vyhovárať sa na genetiku. Genetika určuje somatotyp. Zvyšok je na tebe.
@mamamasama Ako som napísala, nič o mne nevieš, ako som fungovala a fungujem. Takže ďakujem za "rady". Sú zbytočné.
Ale už vidím, ako sa tu tučnučké budú búchať po ramene a hovoriť si, že to je štítna žľaza. Poznáme. 🤭
@mamamasama bud rada, že nie si chorá. hovorila by si inak. niektoré ochorenia alebo ich liečba majú priamy vplyv na priberanie.
@mamamasama len ono to s vekom tak trocha súvisí.. hormonálna nerovnováha vie narobiť riadny bordel..
Samozrejme, lepšie bude vyzerať s "uletenymi" hormónmi a stracajucou sa svalovou hmotou po 50tke fitneska, ako žena, čo sa nikdy nehybala...
@zmrzlinka8 mala som dojem, že téma je len o zdravých ženách..
@beronsche cvičíš silovo od 30-tky? Vieš o tom, že svalstvo a tuky najviac ovplyvňujú hormóny? Ak nie, tak je toho plný internet.
Budem sa opakovať. Genetika ovplyvňuje somatotyp. Zvyšok je na vás.
Mozu mat. Len niekoho to stoji celozivotne odopieranie, kontrolovanie sa, cvicenie a niekoho nie.
@surama presne tak 👌🏻
@mamamasama tiež som si myslela toto do cca 45-ky. 😅 Ale prišiel na psa mráz veru. Ja, celý život štíhla, vyšportovaná, nikdy v živote som nemala problém schudnúť 2 kg na povel ( a samozrejme nie z nadváhy, ale proste pre pocit). No a teraz v prechode chápem slovné spojenie, že "pribrať aj zo vzduchu". Bohužiaľ, v období prechodu už nestačí to, čo stačilo dovtedy a človeku to samozrejme dôjde vtedy, keď zistí, že tie 2kg po zime nejdú dole ani za pána. Že moje brucho, na ktorom nebola štipka tuku, tak teraz už veru je. A pritom hmotnosť mám ok, len chcem opäť schudnúť tie 2 kg po zime. A už to nejde vôbec tak jednoducho. Je dôležité v každom období života sa proste prispôsobiť zmene, lebo inak človek skončí tak, ako nechce. A genetika tú rolu určite hrá, niekto to má proste ľahké a niekto nie. Ale to samozrejme neznamená, že to má byť výhovorka.
@akvi Je fajn, že si športovala. Ale akú si mala svalovú hmotu? Šport je super. Kardio je skvelé na srdce, ale napíš mi úprimne, aký máš pomer svalov k tuku. Svaly, svaly a svaly sú dôležité. To udržiava telo fit. Vtedy hormóny fungujú tak, ako majú. Takže aj po 40-tke to pôjde lepšie, ak máš svalovú hmotu.
@mamamasama už máš po 40ke alebo po 50ke? A čo taká 60ka? Potom sa ozvi ako ti to ide so svalovou hmotou, hormónmi a so stravou.
@mamamasama veď ja píšem všeobecne... 🤪
Ale keď sa už pytas, nie, necvicim od 30-tky silovo. Začala som nedávno, po 45. Som stále štihla, ale vadí mi, že mlandrava. Plus, rátam s tým, že sa to bude zhoršovať, tak naskakujem na posledný vlak...😉
A k tomu, co som písala - nuž aj zeny, čo tvrdia, že cvičia (samozrejme neviem, ako a ani ako často), sa sťažujú, že majú v perimenopauze problém s naberanim do brucha. Ono to súvisí s hladinami estrogénov, ale to asi vieš..
velmi arogantne sa javia tvoje príspevky.. . Zrejme máš perfektnú postavu, ale trochu pokory by nezaškodilo. Nevieš, čo ti budúcnosť prinesie (a nie, nemyslím chorobu).
Mozu, ale nesmu sa oplacat uz v 35. vela zien ma po 35 uz nadvahu. Pretoze bojovat s 5kg po 45/50 je ine ako bojovat s 20-30kg. Tiez je rozdiel bojovat s iba vypuklym bruchom po 50tke. Ale bojovat s vela kilami a do toho zla elasticita lote, zanedbana diastaza, kaputt platnicky, klby to je uplne iny nepriatel. Lebo to uz nespravi ani plastika
@mamamasama nemusíš nasilu pchať druhým tvoj názor, áno, tí čo športovali celý život, jedli vyváženú stravu a nerobili žiadne dementné diéty ako bolo donedávna v móde, tak tí majú aj na starobu peknú postavu, lebo si telo s prepáčením nedoyebali vlastnou hlúposťou. Ale tuk okolo brucha u žien je spôsobený zmenami hormónov v menopauze (konkrétne estrogén), to však neznamená, že sa nemôžu dat doporiadku aj vo vyšom veku.. A jasné, tie čo boli celý život skinny fat, tak po menopauze im idú kilá extra rýchlo hore ale je zbytočné tu útočiť na ľudí, ktorí si myslia, že priberajú kvôli genetike. “Geneticky” mali len zlé stravovanie, ktoré “geneticky” dedili generácie
@mamamasama a ty mas kolko rokov? Podla popisu v nicku mas male deti, najstarsie 7rocne. Cize si mladica a tie vzorce mas odpozorovane len na okoli, nie na vlastnej kozi. Ale tak napriklad tvoja mama, babka, ako su na tom oni s vahou? Jasne, ze asi nebudovali svalovu hmotu, kedysi to v mode nebolo.
Zivot je kurva tazky a myslim, ze nie vsetky zeny maju kapacitu pocitat kazdy gram a cvicit 5x do tyzdna. Ano, malo by sa to, ale svet nie je ciernobiely. Nie kazdy mame rovnakych 24h ako sa nam snazia natlacit 20rocne influencerky

Veľa robia genetika to ano ci sa jedna o priberanie alebo starnutie. Ale každá jedna ked sa o seba stará, dava pozor na stravu a hýbe sa môže vyzerať dobre a byt stihla aj vo vysokom veku 😁 len netreba zlenieviet