Detoxikácia na šťavách. Skúsili ste to už niekto?

mey_drobna
10. mar 2017

Ahojte, zvažujem prihlásenie na tento pobyt: https://www.babickinazahrada.sk/blog/ocistna-ku...
Okrem nadváhy mám aj problémy s ekzémom a vraj takýto detox pomôže aj pri kožných problémoch, či alergiách.
Nikdy som však nevydržala ani jeden deň pôstu. Skúšali ste to niekto? Čo si o tom myslíte?
Možno tým, že pobyt je mimo domov tak je to na vydržanie ľahšie, láka ma to, vyzerá to veľmi zdravo..
Pridáte sa niektorá?

vespertine
10. mar 2017

7 dni je velmi vela, ak si doteraz nikdy post neskusila. Zacni s jednym dnom v tyzdni a uvidis. Ja som asi pol roka mavala postne stredy, kedy som nejedla nic, iba pila cistu vodu...casom som presla na ovocne a zeleninove stavy v ten den. Cez den sa to dalo, ale k veceru mi uz byvalo obcas aj zle. Potom asi pol roka po porode som to skusila znova, ale pre organizmus to bol asi dost sok, lebo k veceru ma zacala strasne boliet hlava a bolo mi na odpadnutie. Odvtedy som to neskusala. Ale zavisi aj ako sa stravujes bezne. Ja sa stravujem vegetariansky, nejedavam vyprazane jedla, ani nijak inak "tazke", takze ani nemavam tu potrebu. Pri zlej strave je to urcite pre organizmus prinosom raz za cas. Teda vseobecne jednodnovy post sa odporuca kazdemu.

anos18
10. mar 2017

@mey_drobna Ahoj, ja som bola minuly rok na 6 dnovom pobyte cez Skolu verejného zdravia Senec http://www.skolaverejnehozdravia.sk/svz19.htm#s...
Mozem to len odporucit. Isla som tam zo zvedavosti, ze raz vyskusam a nikdy viac nepojdem. Raz som vyskusala a ideme aj tento rok. A chcem chodit kazdy rok. Da sa to v pohode vydrzat. Urcite aj pre mna je lepsie ist mimo domu, lebo na pobyte, aj keby chcel niekto podlahnut pokuseniu, tak sa vzajomne podrzime. Ale mozem povedat, ze som naschvál bola poobdivovat, ake maju v cukrarni zakusky a vôbec ma to nelakalo 🙂 Lekari vraj vravia, ze taketo pobyty nemaju velky zmysel pre ocistu tela, ale ja som sa tam velmi dobre citila, bola som plna energie, budila som sa svieza o 5-6 rano a chodili sme spat v noci. Doma som K.O. uz o 20-21 hod. Nesla som na pobyt kvôli vahe, ale zo zvedavosti, ci to vôbec vydrzim. Na samotnom pobyte som schudla iba 1 kg, napriek tomu, ze sme sa stale niekde pohybovali. Ale pred pobytom, kedze na pobyt sa musis pripravovat aj doma (vynechat maso, pecivo, muku, sladkosti...), som za 1 tyzden schudla 5 kg.

magmolatus
10. mar 2017

@mey_drobna Je to klasický pagerank článok, pochybujem že je na tom čosi pravdy.

Citujem "Počas celého pobytu budeme detoxikovať, to znamená piť špeciálne namiešané čaje určené na detoxikáciu orgánov pomocou ktorých telo dokáže odvádzať najviac škodlivých látok z tela. K tomu budú podávané čerstvo lisované nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy, citrónová šťava a čistá voda + chutné tekuté prekvapenie 🙂"

Žiadna detoxikácia orgánov neexistuje a citrónovú vodu si môžeš namiešať aj ty doma, sprav si smoothie, je ich do aleluja kombinácií, snad doma nejaky mixer máš.

Kup si v knihkupectve nejaku zdravu kucharku a var si podla nej, nájdi si cas na pohyb na cerstvom vzduchu.

Jednoducho povedané, zaplatíš si pobyt aby ti vymívali hlavu workshopmi kde si kúpiš veci, ktoré ti aj tak nepomozu pokial nezmenis svoje návyky.

Mozno som to tvrdo napísal, ale ....

mey_drobna
autor
10. mar 2017

@vespertine ja sa stravujem pomerne zdravo, ale nezvyknem si robit pôsty. ked som sa pýtala na to, či to vydrzím bolo mi povedané, ze kritické sú prvé dva dni - vtedy sa môžu objaviť aj prznaky aké spomínaš - bolest hlavy, závraty.. to sú priznaky toho, ze sa telo cisti.. vtedyje ale potrebné veľa sa pohybovať, prechazdky, jemne cvicenie atd..
láka má to aj kvôli ozdravným účinkom...

anos18
10. mar 2017

@magmolatus No nemas celkom pravdu, ja som bola na takom pobyte. Samozrejme, samotny pobyt nestaci, je potrebne urobit aj zmenu v zivote. Nikto nam hlavu nevymyval. Je sice pravda, ze takmer kazdy vecer bola nejaka prednaska, kde si si mohol nieco kupit, napr. prisiel vcelar, urobil prednasku a mal svoje produkty, prisli z predajne zdravej vyzivy a tiez si si mohol nieco objednat a zakupit, ale na tom nevidim vôbec nic zle. Koniec koncov, prednasky neboli povinne.

anos18
10. mar 2017

@mey_drobna Ja som na pobyte nemala ziadne bolesti hlavy ani ziadne ine problemy. A nikto v mojom okoli na pobyte nemal problemy. Doktorka sa kazdy vecer pytala, ci ma niekto nieco, viem, ze sa par ludi hlasilo, ze mali bolest hlavy, ale nic zavazne. Ja som mala kriticky uplne prvy den na pobyte, kedy sa mi v hlave premietala predstava peceneho bravcoveho kolena 🙂, hoci taketo jedla vôbec nejedavam 🙂 Ale zvladla som tu svoju predstavu 🙂

damiankova
10. mar 2017

moja sefka chodievala na tieto jarne ocistne kury , len na stavach a prechadzkach a prednaskach a vzdy prisla ako nova http://www.skolaverejnehozdravia.sk/, ona si tam chvalila tie lekarske prednasky tykajuce sa rozneho, aj nam robila osvetu, ja akurat docitavam knizku http://www.martinus.sk/?uItem=200722 , lebo davnejsie som si pozrela s nim dokument, popravde tych par dni chcem skusit sama, cez den je vsetko ok, ale je vazne nutne byt mimo ludi , ktori normalne jedia, inak je to v zaciatku tazke a ta spolocna podpora je lepsia, ale v tej knizke je vela praktickych rad, Joe to dal 60 dni, ovocne a zeleninove stavy doplnal kokosovom vodou a ratslinnym proteinovym praskom po 15 dnoch, uplne vysadil lieky na predpis, ten dokument zaujal mnoho ludi, paralelne s nim to robila jedna zena, co mavala migreny, pomohlo jej to , ja k juicovaniu mam vsetko, velmi kvalitny odstavovac, ale je tazke zotrvat, ked ma clovek bezne povinnosti a hlavne doma sa bezne vari a musi aj sam varit, ale hlad ako taky som necitila, ked som mala len par dni. Tie mikroziviny Ta nabudia na cely den, nepotrebujes kavu ani iny povzbudzovak, len vecer s prichadzajucou unavou odporucaju caj na zahriatie a oklamanie chuti.

magmolatus
10. mar 2017

@anos18

Ma tam trosku zarazilo ""špeciálne namiešané bylinné detoxikačné čaje našou fytoterapeutkou"", ja chodim k fyzioterapeutke, ale nikdy mi nemiesala caj.

Len som si pozrel aky je program toho pobytu co autorka linkovala
viz

Prednáška o prírodnej kozmetike a výroba domácej kozmetiky (to vlastne nepotrebuje)

Ukážka výroby domácich liečiv, ktoré by nemali chýbať vo vašej lekárničke (to vlastne nepotrebuje)

Prednáška o emočnej detoxikácii z pohľadu čínskej medicíny (povedzme že toto sa hodí)

Prednáška o nezastupiteľnom mieste jódu v našej strave a o generálnom orgáne, ktorý má vplyv na celý náš organizmus (to vie aj male decko že jod je nezastupitelny)

Workshop a prednáška o bankovaní (to vlastne nepotrebuje, to je pre fyzioterapeutov)

Takze dat 400 eur za to ze ti daju denne liter dzusu a citrony, to nech si radsej kupi nejaky welnness pobyt cez nejaky zlavovy portal a tam ma aj jedlo aj si odvetra hlavu.

anos18
10. mar 2017

@magmolatus Ja som bola na pobyte cez Skolu verejného zdravia Senec, ako som uz pisala. Ten link, co pripojila autorka som nepozerala. My sme mali kazdy vecer prednasku s lekarkou o cukrovke,vysokom tlaku, obezite....a po cca hodinovej prednaske s MUDr., bolo tak, ako som pisala: vcelar, potom bola prednaska pre zeny a nebolo nic povinne. A za 6 dni pobytu som platila 205,- EUR, keby som si sama mala platit iba ubytko, tak by ma to vyslo viac.

simca06022011
10. mar 2017

@magmolatus fyzioterapeut a fytoterapeut nie niečo iné

alaguema
10. mar 2017

@magmolatus Keby sa tvoje orgány a telo nedetoxikovalo, za krátku dobu, je pri dnešnej strave a životnom prostredí, po tebe. Telo denne vylučuje toxíny, látky, ktoré nepotrebuje - to znamená, že sa detoxikuje, očisťuje od toxínov. Pôst je jednoducho dôkladnejšia očista. Prečo sa vyjadruješ k niečomu o čom nič nevieš, nikdy si to neskúsil...? Pre mňa je toto záhadou. To len just, aby nikto nič pre seba neurobil, lebo ty nič nerobíš? Ja fakt nechápem, prečo sa vôbec ľudia ako si ty, zapájajú do tém, ku ktorým nevedia nijak konštruktívne prispieť.
@mey_drobna určite odporúčam, pôst na šťavách a čajoch zvládneš aj bez predchádzajúcej prípravy. Ja to robievam pravidelne doma niekoľko krát za rok, na takom pobyte som ešte nebola, ale som si takmer istá, že tam je to ľahšie.

anos18
10. mar 2017

@alaguema Ja, ako sa poznam, asi by som take nieco doma nezvladla. Bola som na pobyte a bolo to velmi fajn

magmolatus
10. mar 2017

@simca06022011 uz by som mal ist asi domov z prace, ked uz na to prestavam vidiet

@alaguema Jasne ze telo detoxikuje samo. Len vravim že citronovu vodu si moze spravit aj doma a miesto toho ist na hodnotnejsi welness. A na prechadzku ci turu moze ist hocikedy.
Program je skor pre fyzioterapeutov.
Nikdy som nepovedal ze sa sebe nevenujem. A kedze ma nepoznas tak ty to posudit nemozes.

Pôst nie je dokladnejšia očista, len do tela nedostavaš svinstvo bežného dňa, ale bez ohladu na to niečo normálne do seba musis dostavať, aby telo malo z coho produkovat kataliozatory co ten svincik likviduju. A cista voda to nie je. Inak by sme boli vsetci zdravi ako rybicky.
Nemas uplnu pravdu, mozno je tam povedzme ze minimalny detox, ale to je len zanedbatelne mnozstvo. V skutocnosti to nezbadá.
Bude sa citit lepsie lebo si oddychne, trochu vyvetra hlavu.
To mi pripada ako keby si chcela povedat, ze ak budem 10 rokov pit a fajcit, tak 6 dnova kura o citronovej vode mi da do poriadku pecen a pluca.

@mey_drobna Telo sa ti za dva dni neočistí tak že budes mat zavrate a bolesti hlavy.

magmolatus
10. mar 2017

@alaguema Používanie výrazu detoxikácia v súvislosťami so slovom "orgány" je trochu zmatočné. Detoxikáciu vykonáju tak pečeň, koža, obličky, možno som na niektory zabudol. U ostatných organov je to len cisto latkova vymena.

mey_drobna
autor
10. mar 2017

@magmolatus náhodou mňa osobne zaujal ten sprievodný program, napríklad nikdy som nevyskúšala bankovanie, nie to, aby ma to niekto aj aktívne učil robiť a povedal mi o tom ako to funguje 🙂 a tiez vyrábanie kozmetiky môže byť zaujímavé.
pomedzi to, ako nebudeme jesť predsa musía tí ucastníci nieco robit 🙂

mey_drobna
autor
10. mar 2017

@anos18 TO JE VELMI POVZBUDIVE, ze si to zvládla, dúfam, ze aj ja budem mat podobne silnú voľu.
ako je vobec mozne, ze si mala energiu nespat, ked si vlastne nejedla?
a pili ste tiez iba stavy?

anos18
10. mar 2017

@mey_drobna Kazdy den sme dostali 2 flase po 0,5 l stavy. Tu stavu sme si mali nariedit, ako sme chceli. Ja som si riedila pol na pol s vodou, cize som mala 2 litre. Plus do toho sme si dali citronovu stavu. V nedelu sme prisli, pili sme stavy. V pondelok sme dostali na obed biobujon, casnik naberal, nemohla si si dobrat + bola salka caju. Vecer vzdy bola salka caju. A od utorka sme k biobujonu na obed dostali trocha surovej zeleniny. Inak sme pili iba riedene stavy a vodu. MUDr. tu energiu vysvetlovala tym, ze telo vela energie minie na to, ze musi travit potravu. A tym, ze nebolo velmi co travit, kopec energie ostalo na ine aktivity. Doobeda vzdy boli prechadzky, poobede bol planovany oddych, ale nasa trojica chodila do aquaparku a tam sme plavali a cvicili s cvicitelkou. Fakt mozem odporucit. Bolo to skvele.